Spelartruppen mot Marseille

Real Madrid har tagit ut truppen. Van Nistelrooy, Arbeloa och Metzelder är fortfarande skadade. Lass har en skadad axel så han är ej med i truppen. Så det kan nog bli chansen från start på väldigt länge för Mahamadou Diarra. Riktigt skönt, hoppas bara han orkar med en hel match. Har bara gjort inhopp. Missade hela förra säsongen pga en skada.

Målvakter;
Casillas
Dudek

Försvarare;
Sergio Ramos
Pepe
Raúl Albiol
Garay
Marcelo
Drenthe

Mittfältare;
Gago
M.Diarra
Xabi Alonso
Guti
Granero
VdV (Van der vaart)
Kaká

Forwards;
Benzema
Higuaín
Raúl
C.Ronaldo

Hala Madrid

//Danne

Real Madrid - Marseille


Påväg att vinna CL?

Imorgon 30:e September klockan 20.45 tar Real Madrid mot franska storlaget Marseille. Real Madrid vann sin första match i Champions League mot Schweiziska mästarna Zurich. Matchen slutade 2-5 till Real. Ronaldo satte två frisparkar. Guti kom in i slutet av matchen och gjorde ett riktigt fräckt mål när han iskallt chippade bollen över målvakten. Raúl satte en retur och Gonzalo Higuaín lurade ett par Schweizare innan han också gjorde mål. Det var när Xabi Alonso fick lämna planen pga skada spelet föll, Zurich låg under med 0-3 sen helt plötsligt stod det 2-3. Nu är som ni nog alla vet Xabi tillbaka och vi möter ett bra franskt lag med Fernando Morientes i truppen. Får hoppas på att det inte blir som sist.. Ni kommer kanske ihåg att Morientes spelade för Monaco när dom gick till Champions League final där Porto var alldeles för starka för Morientes sida. Och i slutspelet satte ju Morientes ett sent mål mot Real som gjorde att Monaco slog ut oss och avancerade i slutspelet som skulle sluta med en andra plats i den prestigefyllda cupen.
Marseille förlorade hemma med 1-2 mot Milan efter Inzaghi nätat 2 gånger för Milan. Marseilles mål gjordes av Gabriel Heinze som lämnade Real nu i somras. Marseille förlorade sin senaste ligamatch borta mot Valenciennes med 3-2. Morientes och Niang gjorde Marseilles mål. Morientes har bara gjort ett mål så här långt men han trivs bäst i Champions League och hans form kommer nog ta fart snart, förhoppningsvis inte när Marseille gästar oss. Mamadou Niang har gjort 5 mål för Marseille i inledningen av säsongen. Niang spelar för Senegals landslag. 27 matcher har resulterat i 13 mål i landslaget. Han är kvick och farlig i en-mot-en situationer.
Real är storfavoriter inför mötet och Real ska helt enkelt ta 3 poäng mot Marseille. Hemmaplan, massvis med storspelare och om man vill utmana om Champions League titeln får man inte tappa poäng hemma mot mindre klubbar som Marseille. Tror på 3-1 vinst eller något liknande vem vet.. Reals spel har varit svängigt.. Det enda positiva mot Tenerife var att vi höll  nollan, Benzema verkar vara påväg att hitta sin form och Kaká gjorde sitt första spelmål. 3 poäng blev det men spelet höll inte bra klass tyvärr. Vill se mer av Real mot Marseille.

Spelare att hålla koll på;

Real;
C.Ronaldo 6 matcher 7 mål. Portugisen är alltid ett hot.

Marseille:
Morientes, Fd Real spelare farlig i luften och är en pålitlig målskytt.

Hala Madrid
//Danne

Förberedelserna har börjat!


Jag är ledsen!

Som dom flesta såg under Lördagens match så bjöd Royston Drenthe på en riktigt ful tackling på Marc Bertran, som lede till att Bertran var tvungen att lämna plan skadad. I dag vill Drenthe be om ursäkt för tacklingen och säga att han är ledsen för sin klantighet.

"Jag har pratat med honom i telefon och bet om ursäkt, det var inte meningen att träffa. Det kan hända i en sån här sport, men det är oftast inte meningen. Jag respekterar Bertran och jag är ledsen att se honom skadad i tre månader. Jag talade med honom och jag är glad att han tog emot mitt samtal" Säger Drenhte!

Men någon säger mig att det inte är sista gången vi får se Drenthe spela på det sättet. Med tanke på att han gjort det varje match han spelat! En ovårdad spelare tyvärr som vill för mycket!

Idag börjar förberedelserna inför Marseille matchen som spelar på Onsdagen. Laget tog även det officiella lag kortet i dag som säkert kommer att pryda många datorers skrivbord. Efter Pellegrini vanliga team talk, återvände dem tre skadade spelarena Arbeloa, Metzelder och Van Nistelrooy till gymmet även Guti, Kaka och Lass gick ditt för att köra. Övriga gruppen körde uppvärmning och sedan gick dom på en hinderbana som Pellegrini ställt upp, Banan startade med boll och avslutades med boll allt för att förbättra kontroll och Passningsspelet. Ronaldo, Pepe, Ramos och Benzema tog en jogging tur runt tränings fältet som bara stora stjärnor kan göra.

På Onsdag får vi hoppas att Real Madrid plockar fram ett bättre spel än vad dom visade upp mot nykomlingen Tenerife. Kaka kommer vara på plan från start något som kommer att ge mer fart i Real Madrid spel. Kaka är på gång och för varje match han spelar så blir han bara bättre. Benzema fick äntligen göra mål något som jag tror får igång honom, för ett tag såg han ut som ett Huntelaar fall som gick runt och såg helt vilsen ut. Jag tippar på 3-1 till Real Madrid!


Gago, Higuain och Marcelo


Spelarbetyg: Real Madrid - Tenerife

Det är tur att fotboll spelas i två halvlekar för annars hade många spelare fått väldigt låga betyg. Men det löste sig tillslut efter att Benzema börjat röra på sig och gjort två mål.


Casillas: 7,5
Hade någon sagt till Casillas innan match att han skulle få rädda laget ett fler tal gånger i matchen så hade han nog bara skakat på huvudet. Men det var precis det han gjorde, hans dubbel räddning från nära håll var världklass.

Drenthe: 4
Gör ingen större match, och han spelar ovårdat i många situvationer. Borde nog haft rött kort efter en riktig ful stämpling. I försvars spelet går han bort sig ofta men följer med bra upp i anfallen.

Pepe: 6
Skönt att Pepe är tillbaka, viker aldrig undan i någon närkamp. Behöver få mer matcher med Albiol för att få ihop samspelet lite bättre. Gör en stabil insats tillslut.

Albiol: 5
Gör tillsammans med sin kollega en bra match och nollar Tenerife. Tenerife får ändå rätt många chanser. Vilket bevisar att något inte stämmer i försvarsspelet. Kan höja sig lite i mot bättre motståndare få vi hoppas

Ramos: 7
Gör en riktigt bra första halvlek, kommer rätt och täcker av ytorna bra. följer med bra upp i anfallet också. Blir utbytt i halvlek men inte för att han var dålig.

Lass: 3
Har gått in i en roll som han inte ska ha och det är att han försöker att dribbla av en spelare varje gång han får bollen istället för att han spelar enkelt som han ska göra. 10 på ryggen behöver inte betyda att man ska vara en stjärna med boll. Gör det du är bra på Lass att bryta anfall och spela bollen snabbt. Många fel pass från Lass fötter i kväll. Bättre kan du!

Alonso: 4
Såg ringrostig ut efter skadan, lågt tempo i passningsspelt och många felpass i första halvlek, ska Real spela bra måste spelfördelaren Alonso vara i form. Men det var han inte i går kväll. Hade ett skott i matchen som hamnade på femtielfte bänkraden det visade lite hur illa de var för Alonso i går.

Granero: 3
Helt osynlig i första halvlek, hade knappt bollen och såg trött ut. utbytt i halvtid.

Ronaldo: 2
Inte mycket stämmde för Ronaldo i går, Kom inte för sin spelare en ända gång och det märktes på hans humör som bara blev sämre och sämre. Sviten bröts tyvärr men han saknade inte chanser att göra mål men det ville sig inte för Ronaldo i kväll. Hoppas det var en engångs match.

Benzema: 8
Piggare än någon match tidigare på säsongen, Ville ha mycket boll och tog vara på chanserna han fick. två mål av Benzema i kväll och för hoppningsvis har han kommit igån i Real Madrid tröjan. Var bara decimeter från att göra hattrik i matchen men fick nöja sig med två.

Raul: 2
Var Raul med i matchen? Han var helt osynlig matchen igenom förutom ett läge i början då han borde gjort mål. en annars en ikke godkänd match av Raul.

Inhoppare:

Kaka: 10
Kom in i halvtid och ändrade matchbilden med sin speed. När Kaka är på plan så händer det något hela tiden. Hans form håller i sig och dessutom fick han göra ett mål, hans första spelmål för Real Madrid.

Guti: 8
Guti gör ännu en bra match, hans start på säsongen är imponernade det var nog inte många som hade trot att Guti skulle vara så bra som han har varit denna säsongen. I går var han tillsammans med Kaka dom som fick igång laget.

M,Diarra: 5
Spelade inte så länge men fick gå ner som mittback några minuter när Drenthe var skadad och räddade kanske
ett baklänges mål. Annars rätt osynlig.

Pellegrini: 8
Förstår vad som är fel i första halvlek och gör något åt det direkt i halvtid, i andra halvlek se vi ett nytt Real Madrid.


Analys: Real Madrid - Tenerife

Real Madrid vann sin femte raka match på lördags kvällen, man glänste inte men ändå blev slutresultatet 3-0 till Real. Tenerife startade matchen i ett högt tempo som chockade Real Madrid, man fick knappt låna bollen dom första 20 minutrarna. Real försökte rulla boll men det gick alldeles för långsamt i speluppbyggnaden. Lass och Alonso som alltid brukar vara bra på mitten höll boll för länge och slog för många felpass, mycket pga att det inte fanns någon rörelse i laget alls. I första halvlek hade inte Real Madrid en ända målchans trots en bra startelva. Guti och Kaka började på bänken men kom in halvtid, de blev vändningen i Reals spel. Kaka kom in och tillförde fart och fläkt i spelet tillsammans med Gutis briljanta passningar. Redan i den 47 min så kom 1-0 till Real efter att Benzema nickat in ett inlägg, och Real Madrid fortsatte att äga match från den stunden. Benzema var riktigt het i den andra halvleken och i minut 58 så var det dags för Benzema att göra sitt tredje mål för säsongen efter att Benzema visat styrka i en man-man situvation får han bollen och på klassiskt Benzema viss skruvade han in bollen vid den bortre stolpen. Real Madrid fortsatte att rulla runt och Tenerife som bränt all sin kraft i första halvlek orkade inte att stå upp mot ett Real Madrid som höjt sitt spel en aning. Kaka som visade bra form i går fick själv sätta punkt för matchen med sitt otroligt vackra 3-0 mål. Tenerife hade några chanser att göra mål men med Casillias i mål kan man sitta lugn i soffan.

Analys: Real Madrid spelade bra fotboll i en halvlek, det räkte mot lag som Tenerife men man måste höja spelet i nästa CL-match mot Marseille om man ska ha någon chans. Pepe var tillbaka efter avstängningen och visar att han otroligt viktig för laget. Lass gjorde kanske sin sämsta match på länge, massor av felpass och han vill hålla i bollen för länge. Benzema gjorde för engång skull en riktigt bra match två mål från honom. Däremot var hans anfallskollega Raul helt osynlig förutom ett läge då han var helt själv med målvaken och borde ha gjort mål. Kaka skulle vila till CL men fick komma in och vilken spelare det är, nu har Kaka kommit igång på riktigt. Ronaldos målsvit bröts i kväll men det var inte så konstigt pga att han var riktigt dålig matchen igenom, en bra sak gjorde han och det var klackpassen till Kaka.

Startelva: Casillas, Drenthe, Pepe, Albiol, Ramos, Lass, Alonso, Ronaldo, Granero, Raul, Benzema


Målskyttar:
Min 47, 1-0 Benzema
Min 58, 2-0 Benzema
Min 78, 3-0 Kaka´


Byten:
Ramos Ut - Kaka In
Granero Ut - Guti In
Ronaldo Ut - M,Diarra In

Månadens Profil; Lassana Diarra, Claude Makélélés arvtagare.





Lassana Diarra även känd som Lass är en defensiv mittfältare, kan även spela som högerback. Lassana föddes i Paris, Frankrike. Han är 172 cm lång han är känd för att springa kopiöst, fin bollkontroll och passningsskicklig vilket är ovanligt för en defensiv mittfältare. Han har kämpat hela sin karriär men har underskattats ofantligt mycket av sina tränare.

Det började redan när han var ung. FC Nantes sa att han var för liten och för tunn (170cm och  58 kg vägde han då).
Lass startade sin karriär i Le Mans. Le Mans håller numera till i franska andradivisionen. Han tog för sig som defensiv mittfältare vilket gjorde att han blev kallad till Frankrikes u-21 trupp. Även storklubbarna började få syn på Lass och Chelsea hade ett problem.. Makélélé började bli gammal så dom behövde en ersättare. Klubbens scouter märkte Lass som den nya Makélélé. Chelsea värvade Lassana Diarra för 1 million pund år 2005.

Lass debuterade för Chelsea i Champions league mötet mot Real Betis som Chelsea vann med 4-0. Lass fick mest träna med a-laget och spela när Chelsea vilade sina stjärnor. Detta fick Lass att leta nya klubbar. Arsenal värvade honom sista transferdagen 31 Augusti 2007 för en okänd summa. Lassana fick därmed Fredrik Ljungbergs nr 8. Fredrik hade nyligen lämnat klubben.  Arséne Wenger kallade fransmannen för en multifunktionell spelare. Lass debuterade för Arsenal mot Sevilla i Champions league 07-08 säsongen. Det var då fd Arsenal numera Milan spelaren Mathieu Flamini slog igenom vilket gjorde att Lass fick nöta bänk igen. Lass tröttnade och började uttrycka sin oro över sin plats i Arsenals framtid. Så han bad om att bli såld. Samma år i Januari månad valde Portsmouth att satsa på den unge slitvargen, det sägs att summan hamnade på 5.5 miljoner pund. Men det är inga som vet säkert förutom klubbarna själva.
I Portsmouth vann han F.A cupen under sin första säsong med klubben. Hans brillianta spel för ''Pompey'' gav han en plats i Frankrikes EM-trupp. Frankrike åkte tyvärr ut redan i gruppen och Lassana fick nöta bänk varje match i EM. Makélélé var stjärnan så Lass hade inget att säga till om. Makélélé tyckte det var dags att trappa ner så han slutade i landslaget vilket gav Lass en stor chans att slå sig in på innermittfältet.

Makélélés arvtagare..

Lassana Diarra var tämligen okänd för oss Real Madrid supportrar när han skrev på för klubben i  Januari för 20 miljoner pund. Lassana Diarra fick nummer 6 på tröjan, det numret tillhörde vår kolossala defensiva mittfältare från Mali, Mahamadou Diarra. Diarra hade dragit på sig en långtidsskada som skulle vara hela säsongen ut så det var Lass uppgift att ersätta M.Diarra på mittfältet. Och som han gjorde det! Vilken spelare det visade sig att vi hade köpt. Vi hade hittat en ny Makélélé. Vilken snabbhet och bollkontroll. Fint skott. Efter säsongen ryktades det om att Real tänkte sälja Mahamadou Diarra pga vi hade en ny galant Diarra på hans position. Men vi fick se en annan spelare lämna.. Det kom som en chock senaste nyheterna handlade om Wesley Sneijder och att han var påväg till Inter. Visserligen hade han haft problem förra säsongen med skador osv men hans debutsäsong var allt annat än dålig. Tillslut såg det ut som att Sneijder skulle stanna efter han sagt att han gillar Real Madrid djupt och vill stanna. Men vi insåg alla att det inte skulle ske när vänskapsmatchen mot Dortmund då Lass hade Sneijders nr 10 på ryggen. Real vann matchen med 5-0 och Lass gjorde ett mål. Vi vann matchen men vi förlorade också Sneijder.. Numera är Lass etablerad Real Madrid spelare och är motorn som kämpar kopiöst mellan försvar och mittfält för underpresterande Frankrike. Lass gjorde sitt första officiella mål  för Real  i säsongens första match,  han satte 3-2 i 59:e minuten med ett hårt långskott hemma på  Santiago Bernabeu mot Deportivo La Coruna. Många undrar nog om Lass är nya makélélé.. Jag säger nog att Lass är Lass och Makélélé var en legend men han var ingen Lass.

Hala Madrid

//Danne

Higuaín, Argentinas räddning?

Maradona sitter väldigt löst som förbundskapten för Argentina, vinner han inte dom två näst kommande matcherna så kan Argentina missa VM. Maradona har inte lyckats få igång laget varken offensivt eller defensivt men räddningen kan nu heta Gonzalo Higuaín och komma från Real Madrid. Higuaín har varit i Maradonas frysbox ända sen han tog över, men nu kan han alltså få chansen. Argentina kommer att spela två matcher i Oktober ena mot Peru och andra mot Uruguay, Higuaín är uttagen i truppen till dem både. Om Maradona har i tanke att låta honom spela vet nog bara den gamle legenden själv. Men varför inte chansa med Higuaín som förra säsongen gjorde 24 mål på 44 matcher. Även Gago är uttagen i truppen men han fick värma bänk senast han var med i landslaget. Kommer även Higuaín få göra de??

Fansen i Argentina har börjat tröttna på Maradona, när en radiokanal intervjuade ett av dem större fansen så sa han att Maradona inte tänker på landets bästa och att Maradona bara skadar sig själv som legend. Han menar även att Maradona som en gång i tiden spelade för Boca Juniors medvetet ratar spelare från ärkerivalen River Plate, det är därför inte spelare som Cambiasso, Walter Samuel och Real Madrids Higuaín inte får chansen i landslaget. Alla tre spelarna har ett förflutet i den River Plate. Men nu verkar det som att Maradona i ett desperat försök att få behålla jobbet ger Higuain en plats i laget. Kommer Higuaín att rädda jobbet för den gamle Barca spelaren? Den som lever får se!


Higuaín, en hjälte på ingång!!


Summering inför Tenerife matchen..



Real har  12 utav 12 möjliga poäng inför matchen nu på lördag. Målskillnaden ligger på 13-2 och Ronaldo delar skytteligaledningen  med Lionel Messi båda har nätat 5 mål vardera. Real får som sagt tillbaka mittfältsmotorn Xabi Alonso och spelskicklige världsklassmittbacken Pepe.

Tenerife vann sin senaste match hemma mot Athletic Bilbao med 1-0 målskytt  blev Mikel Alonso som är Xabi Alonsos storebror. Men tror inte att Tenerife kommer ta några poäng borta mot oss. Men starkt jobbat av dom att vinna mot Athletic. Athletic som hade vunnit alla sina 3 första matcher inför deras möte men den matchen lyckades inte baskerna vinna mot hemmalaget vilket vi tackar för.

Real Madrid - Deportivo La Coruna 3-2

Raúl       1-0
Ronaldo    2-1
Lass       3-2

Espanyol - Real Madrid 0-3

Granero  0-1
Ronaldo  0-2
Guti     0-3


Real Madrid - Xerez 5-0

Ronaldo            1-0
Ronaldo            2-0
Guti               3-0
Benzema            4-0
Van Nistelrooy     5-0

Villarreal - Real Madrid 0-2

Ronaldo  0-1
Kaká     0-2



Mitt tips ;
4-1 till Real Madrid.

Man of the match ;

C.Ronaldo kommer nog göra ett eller två mål samt spela fram någon av sina medspelare.

Dryck och snacktips

Coca cola, svenska lantchips och dill dipp.

Alternativt;  Anderssons och chillinötter

Hala Madrid!

// Danne

Spelartruppen inför Real Madrid - Tenerife


Van der vaart och Pepe.

Nu på lördag på hemmaplan får vi se Real ta emot nykomlingarna Tenerife. Real har vunnit alla sina inledande matcher så här långt. Real Madrid befinner sig på en andra plats bakom Barcelona med samma poäng, medans gästerna ligger på tionde plats i ligan med 2 vinster och 2 förluster. Totalt 6 poäng efter toppen inför Lördagens match som börjar klockan 18.00.

Det ser ljust ut för Real. Real har bara släppt in 2 mål i ligan och har vunnit alla sina matcher. Och Xabi Alonso är tillbaka efter sin skada samt Pepe den kvicke mittbacken är tillbaka i spel efter sin avstängning som han drog på sig slutet av förra säsongen.

Arbeloa , Ruud Van Nistelrooy och Metzelder är ej med i truppen pga skador. Van Der Vaart är petad.

Matchtruppen ;

Målvakter ;

Casillas
Dudek

Ytterbackar ;

Drenthe
Marcelo
Sergio Ramos

Mittbackar ;

Raúl Albiol
Garay
Pepe

Central Mittfältare ;

Xabi Alonso
Gago
Lass
M.Diarra
Guti

Yttrar/Offensiva mittfältare

Granero
C.Ronaldo
Kaká

Forwards ;

Higuaín
Benzema
Raúl


Hala Madrid.
//Danne

Sista pusselbitarna på plats!!

Idag kör Real Madrid sitt genom rep inför match morgon. Träningen är bakom stängda dörrar på Bernabeu, dagen innan match vill Pellegrini alltid träna på arenan istället för på Valdebebas som är träningsanläggningen. Pellegrini kommer att lägga all krut på den taktiska delen i spelet. Nog för att vi har världens bästa spelare i laget men fotboll är ingen enmans show, så i långa loppet så är det taktiken som kommer att avgör matcherna. Några goda nyheter till Lördagens match är att Pepe och Alonso finns med, och matchen mot Teneriffa kommer rätt i tiden måste jag säga med tanke på att Real förmodligen kommer att starta med sin bästa backlinje men samtidigt kanske också den minst inkörda. Pepe har inte spelat en ligamatch sen April förra säsongen, Att får spela ihop sig mot ett "sämre" lag kan vara bra.

Ramos kom precis tillbaka får skada och är inte 100% i form, Albiol är ny och är fortfarande i inspelnings fasen och nu Pepe som är lite ringrostig med bara en match i Champions League att referera ifrån. Men när alla är 100% kommer vi ha en riktigt bra backlinje, sen ska man inte klaga på dem som spelat de fyra inledande matcherna eftersom vi släppt in minst mål i ligan och nästan gjort flest.

Alonso är också tillbaka efter 10 dagars skadefrånvaro så om Pellegrini inte vill chansa bort tre poäng på Lördag så finns Alonso att tillgå från start, Gago spelade bra förra matchen men är lite ojämn. De spelare som fortfarande är borta pga skada är Metzelder, Arbeloa och Van Nistelrooy. Några som är i form däremot är Guti, Kaka och Ronaldo.



Stekhet inledning på säsongen!


Intervju med Ronaldo!

Med fem mål på dem fyra inledande matcherna har Cristiano Ronaldo sätt till att vara i skytteligan ledning, dessutom är han den spelare som startat en säsong bäst i Real Madrid igenom tiderna. I en intervju med Spanska Telecinco så säger han att han är nöjd med att fått en bra start på sin karriär i Real Madrid, men han vill samtidigt påpeka att det alltid är laget som går i första hand.

"Laget kommer alltid först. Jag gjorde mål mot Villarreal, och att göra mål ökar självförtroendet, men de tre poängen som vi tog är det jag prioriterar i första hand."

"Jag såg en tydlig väg när jag fick bollen från min mittfältet plats och gick rakt mot målet. Jag tillägnade Raul målet eftersom innan matchen sa han till mig att jag skulle göra mål. Jag vill tacka gud för att det går så bra som det gör, och det är på grund av mina lagkamrater också. De hjälper mig mycket."

"Jag visste att det skulle gå bra. Jag behövde bara ha tålamod och hålla mig till samma plan som jag hade i Manchester. Jag förstår att det finns människor som inte gillar vad jag gör på planen, men det är bara mitt sätt att spela. Det är den jag är och jag kommer att fortsätta att vara den personen."

"Jag är lycklig i Madrid. Jag tar en bit i taget. Jag ville komma hit för en tid sen och klubben hjälpte mig att göra det till verklighet. "

"Folk väntar på oss när vi lämnar Valdebebas och jag kan känna deras stöd. Vi stannar när vi kan för att de vill visa oss att de stöder oss. De motiverar oss att fortsätta jobba hårt."

"Barca är ett bra lag och har en samspelt trupp. Vi kommer att gå head to head hela säsongen, så vi får se vem som kommer vara i topp när säsongen summeras!."


En riktig lagspelare!!


Källa: Real Madrid


Juande levererar för Real fortfarande?



Spikrak karriär för Dzagoev?

Som ni kanske vet har fd Real Madrid tränaren Juande Ramos tagit över Cska Moskva.
Cska har en ung ytter vid namn Alan Dzagoev som har dragit till sig uppmärksamhet från klubbar som Arsenal, Chelsea, Manchester United och naturligtvis Real Madrid.

Alan Dzagoev är blott 19 år men har redan spelat för sin nation (Ryssland) 4 gånger. I sin debutsäsong för Cska Moskva förra året vann han utmärkelsen ''Best young player of the year''. Dzagoev har nätat 13 gånger för Cska på 39 matcher.

Frågan är om Real väljer att satsa på Dzagoev istället för att lägga massvis med kontanter på Franck Ribéry. Dzagoev är yngre och en aning billigare att få loss än vad det är om man vill satsa på Ribéry.

Som ni vet fick Juande Ramos fd Sevilla och Tottenham tränare ta över som tränare för Real förra säsongen han gjorde det ganska bra men styrelsen ville ha fiskt blod och någon ny någon som kan hantera storstjärnor. Valet blev Villarreals chilenare Manuel Pellegrini. Han har inlett sin sejour väldigt bra med los merengues. Frågan är om Juande Ramos fortsätter att leverera åt Real. I så fall kommer vi ha en ung ytter som kan utvecklas till något underbart.
''Dza-goes to madrid'' som det nog skulle stå på sport sajter. Jag hoppas på Dzagoev vem vet kanske får vi en rysk tsar som arshavin i klubben. only time will tell.

Hala Madrid.
/Danne

Tack hoppas att jag kan mätta eran hunger för Madrids stolthet..

Man tackar :). Jo precis det stämmer är ett stort fan av Real Madrid och jag hoppas att mina inlägg ska tillfredställa er alla real madrid fans i alla åldrar. Vill tacka  Igge för denna chans och jag hoppas att ni läser och kommenterar på bra. det e alltid kul med feedback. Jag vet att det finns ett flertal sidor man kan läsa om Real Madrid men jag hoppas att ni inte struntar i att läsa våran. jag läser om Real på ett flertal sajter jag gillar att läsa om real från lite olika skribenter. Annars blir det så monotont så hoppas att ni fattar tycke för bloggen och jag ska göra mitt bästa med att fylla bloggen med mer real nyheter vilket Igge har skött på ett utmärkt vis.

Hala Madrid!

/Danne

Spelarbetyg; Villarreal - Real Madrid

Marcelo , C.Ronaldo och Kaká firar vinst



Casillas;  7

Har en ganska lugn kväll, de få avslut som Villarreal får på mål tar han hand om med pondus.

Lass; 7.5

Lassana Diarra får spela som högerback pga Garay började må dåligt under uppvärmningen. Lass sköter sin kant nästintill fläckfritt tappar bollen en gång men blir inget av det. Mångsidig spelare. Claude Makélélés sanna arvtagare.

Raúl Albiol; 7

Nu fick man se lite av Albiols potential. Haft lite småskakig början på sin förhoppningsvis långa sejour i Real Madrid tröjan. Säkert försvarspel, bra positionering.

Sergio Ramos; 8.5

Ramos är tillbaka från sin skada och vilket besked vi fick! Fick spela mittback pga Garays sjukdom. Vilken bjässe han var. Hur säker som helst i mittförsvaret med sin mittbackskollega. Skulle inte vilja vara den som utmanade honom. Som att finta sig förbi tio st hungriga vargar. Ingen idé att ens försöka. Welcome back!

Marcelo; 8

Har tidigare fått kritik för bristen på sin defensiva kvalitéer. Han verkar ha tränat riktigt hårt på det. Han är överallt på sin kant. Stänger ner kanten bra och fyller på bra när tillfällen ges för att ge sig ut på en runda. Slår inlägget som leder till straffen. Brasilien måste låta honom få spela.. Mognat bra i sitt spel.

Gago; 7.5

Fernando Gago mina damer och herrar! Får ta jobbet som slitvargen på mittfältet, gör det bra vinner 9 av 10 dueller. Är inte alls lika seg som han var mot Xerez. Spelar enkla bollar och jobbar på bra.

Guti; 7

Gör en bra match. Slår sina passningar som alltid, gör en bra första halvlek i andra försvinner han lite som resten av laget. Verkar blivit jämnare. Spelaren som ena matchen framstår som världens bästa framspelare och andra matcher bara försvinner slarvar och ser allmänt trött ut. Men så här långt in på säsongen har han jobbat på bra och det ser bra ut för våran trogna madridista.

Granero; 6.5

Har gillat han sedan sin tid i ungdomslagen. Det var där jag fick syn på Granero, De la red och Mata  mfl för första gången. Granero såg lite seg ut i matchen. Har imponerat stort sen Real köpte tillbaka honom. Han småslarvar ibland men vilken precision han har i sin fot. Synd att vi inte såg mer skott från ''El Pirate'' han har en fin bössa.
Godkänd match men förväntar mig lite mer av honom.

Kaká; 7

Våran nya Zidane iaf enligt mig.. Stora skor att fylla men det klarar nog han av. Har allt som krävs för att spela ut våra motståndare. Ikväll blev jag smått besviken han var bra men han slarvade, det kändes som om han kände av pressen att han måste göra sitt första mål i real tröjan. Vi fick ett fint läge efter en hörna då vi kontrar jag satt frenetiskt och väntade på att han skulle släppa ut bollen till någon i bättre position men han valde tyvärr att försöka finta bort sin motståndare och så var ett bra läge bortkastat. Får en spark vid revbenen av Gonzalo Rodriguez som får sitt andra gula för natten och får lämna. Kaká lämnar arenan som målskytt. Marcelo slår ett lågt inlägg som tar på en Villarreal försvarares hand. Solklar straff och Kaká rullar in den iskallt medans fd Real Madrid målvakten Diego Lopez tar en stunds vila på andra sidan av målet. Vilken glädje Kaká visar efter sitt första mål.

C.Ronaldo; 8

Springer retsamt igenom Villarreal försvaret och viker inåt i planen och avslutar med ett lågt välplacerat skott i målvaktens nedre hörn. Elegant! Springer friskt på sin kant och utmanar mycket. Har ett farligt volleyskott som smiter strax över ribban. Har ett skott som reflekteras från hemmalagets målvakt och räddas av Angél på mållinjen.

Gonzalo Higuaín; 3.5

Såg oinspirerad ut springer inte mycket. får två lägen ett borde han avslutat bättre. Känns som hans självförtroende är lågt för tillfället.

Domare ; 8

Har sett så många liknande straffsituationer dömts bort men domaren ser rätt och tilldelar oss en straff. Tycker han är lite hård när han ger G.Rodriguez sitt andra gula kort i matchen. Bra domarinsats annars.

Pellegrini ; 9

Otroligt stabil tränare han verkar vara den rätte för oss. Spelet har inte varit perfekt än men vi har Xabi skadad och vårat lag är ganska så nytt inte riktigt inspelat än men vi vinner våra matcher och har enbart släppt in 2 mål i ligan trots att Pepe har varit avstängd. Vi är ju annars laget som har haft problem med defensiven i ett par år speciellt på fasta situationer, där har markering inte varit tillräckligt bra för en så stor klubb som oss. Trots nytt lag och skador i försvaret där vi har saknat Pepe och Sergio Ramos i ett par matcher. Trots det har vi bara 2 insläppta mål vi är bäst i La Liga med det. Roterar bra med våra spelare det känns stabilt med Pellegrini vid rodret.

Inhoppare;

M.Diarra; 6.5

Kommer in ganska sent i matchen men håller i bollen bra som vanligt och är säkerheten själv.  Kul att se han igen därför så högt betyg för ett kort inhopp.

Van Der Vaart; 5

Kommer in skapar lite sen tycker jag att han försvinner. Inget att hänga i julgranen. Blir nog bara spel i små matcher när vi vilar spelare.

Raúl ; 5.5

Passar bollen bra men  är lite osynlig i matchen skapar inte särskilt mycket. Grattis nytt rekord Tangerat av Raúl igen. Det kan ni läsa om lite längre ner på bloggen om ni scrollar ner.

Hala Madrid.

// Danne


Alonso tillbaka!

Ett glädje beskedet kom nu på förmiddagen, Xabi Alonso är tillbaka i träning igen. Laget tränade i dag och alla utom Garay, Metzelder, Arbeloa och Van Niselrooy deltog. Alonso är till och med så bra i benet att kan spela i Lördagens match om Pellegrini så vill. En Alonso på mitten istället för Gago höjer Real Madrids spel med flera snäpp. Nästa match spelas mot Tenerifa på hemma plan!




Källa: Real Madrid

Legenden Raul satte rekord!

Raul fortsätter sin väg för att bli den största någonsin. I gårdagens match satte han ytligare ett rekord i Real Madrid tröjan. När han blev inbytt i den 65 minuten i stället för Higuain så blev han den spelare som spelat flest ligamatcher för Real Madrid genom tiderna! Raul har nu gjort 524 ligamatcher för Real sedan debuten den 29 oktober 1994 och passerar därmed Manuel Sanchis 523 matcher i rekordböckerna. Raul kommer snart dessutom vara den som gjort flest officiella framträdanden i Real Madrid, Just nu har Raul spelat 707 matcher och rekordhållaren Manuel Sanchís Hontiyuelo ligger på 710 matcher.



Se målen igen!

Här får du chansen att se Real Madrids mål mot Villareal. 0-1 redan efter två minuter Signerat Ronaldo, 0-2 Kaka på straff!!



Spelar kommentarer!

Här kommer några tankar och kommentarer från några spelare efter gårdagens match. Alla var tillfreds med att ha vunnit den svåra borta matchen på El Madrigal. Men samtidigt så var dom överens om att det finns mer att jobba med, laget är så gått som nytt och det tar tid att spela ihop de. Tillskillnad får Barca som har haft samma spelare i några år och kunnat spela ihop sig! Så tar det tid för Real Madrid innan allt är på plats men det är på rätt väg!

KaKá:
"Jag är glad att vi vann även om vi kan förbättra oss. Att spela på det sätt vi vill tar tid, men jag tror att vi är på rätt spår. Jag är glad att jag gjorde mitt första mål i La Liga. Jag vet att jag kan göra fler mål, men allt som betyder något är att laget vann. "

"Alla mina lagkamrater gratulera mig när jag gjorde målet, det bevisar bara hur enade vi är."



Cristiano Ronaldo:
"Det var en tuff match mot en motståndare som gav oss en massa problem. Vi lyckades att göra mål tidigt och ta tre poäng. "

"Det tog oss ett tag att komma igång eftersom att de pressade från början, men vi sakta värms upp och lyckades spela på det sätt vi vill."



Albiol:
"Vi är mycket nöjda. Att vinna är alltid bra, speciellt i en så svår borta match. Det gör det mycket enklare när vi gör mål tidigt. De fick också en man utvisad något som gjorde det svårt för dem. Jag tror att vi bestämmer takten i match, Vi känner oss aldrig hotad att tappa poäng!. "

"Laget arbetar hårt och vi är mycket glada. Vi måste fortsätta på denna väg och börja tänka på nästa match. "



Källa: Real Madrid

C.Ronaldo Historisk!

I går var det Zlatans tur att blev historisk med att ha gjort mål i dom fyra inledande matcherna. I kväll ville Cristiano Ronaldo inte vara sämre. Redan efter två minuter blev han historisk för Real Madrid. Sammanlagt har han nu gjort 5 mål på 4 matcher i La Liga och till skillnad från Zlatan som är anfallare så spelar Ronaldo som yttermittfältare. Ronaldo är världens bästa spelare alla kategorier så är det bara. Ronaldo har allt en världs spelare ska ha: Huvudspel, Teknik, snabbhet, passningsspel, skottet och mycket mer. Tack Ronaldo för att du valde Real Madrid! Att jämföra Ronaldo med Maradona är pinsamt, Ronaldo är så mycket bättre i allt, den jämförelsen lämnar vi över till Barca och Zlatan!!


Analys: Villareal - Real Madrid

Real Madrid tog återigen tre poäng borta mot Villareal och åter igen var det Cristiano Ronaldo som visade vägen, redan efter två minuter då han prickade in 1-0 till Real. Först undrade man om dom satt på Xerez matchen för det var en kopia av målet han gjorde då. Ronaldo bröt in från kanten men i stället för att går runt hela backlinjen som han gjorde sist så sköt han när han kommit i en position mitt framför målet. Mycket vackert och välplacerat. Pellegrini ställe upp med en något annorlunda uppställning, den liknade mer en 4-3-3 eller 4-5-1 än den 4-4-2 som vi är vana vid. I backlinjen hade han också ändrat en hel del, Marcelo spelade på sin kant som vanligt men i mitten spelade Ramos och Albiol. Pellegrini vågade inte chans med Garay igen. På andra kanten spelade Lass som ytterback någon han kan göra men inte gör så ofta. På mitten spelade Guti, Granero och Gago och längst fram bildade Pellegrini en trio av Kaka, Ronaldo och Higuain. Real satte högt tempo i matchen och spelade rätt bra, man skapade även många målchanser. Det vart inte bättre för Villareal i den 35 minuten då man fick en man utvisad efter två gula kort. Men Real Madrid lyckades inte utnyttja övertaget i första halvlek. Det dröjde enda tills den 72 minuten i den andra halvleken innan Real kunde stänga matchen och detta efter att en Villareal spelare tagit med handen i straffområdet. Domaren dömde straff och Kaka fick förtroendet från 9 meter och gjorde ingen besviken. 2-0 till Real Madrid efter en iskall straff av kaka, finta i ena hörnet och la den i andra. Real kunde sedan bara spela av matchen och slutresultaten blev 2-0 till Real Madrid. Villareal är inget dåligt lag och att vinna med 0-2 på borta plan ska Real vara nöjda med. Kaka fick göra sitt första tävligts mål i Real Madrid tröjan. Van Der Vaart och M, Diarra fick spela sina första minuterar för säsongen och Ronaldo fortsätter att göra mål, 5 mål på 4 matcher och är i ensam i skytteliga ledning. Allt är frid och fröjd i Real Madrid!!


Målen:
Min 2, Ronaldo
Min 72, Kaka (P)

Byten:
Min 65, Raul In - Higuain Ut
Min 75, Van Der Vaart In - Kaka Ut
Min 82, M, Diarra In - Guti Ut

Gula kort Real Madrid:
Gago, Lass och Guti

PS: Spelar statistiken är uppdaterad!!  Real Madrid Spelare


Inför: Villareal - Real Madrid

Match nummer 4 spelar mot Villareal på borta plan, ikväll kl 20:00 är det avspark. Det kommer inte bli någon lätt match mot Real Madrid, spelar man som man gjort mot Xerez kan det gå illa men jag tror man kommer mer laddade till denna matchen.


Real Madrid
Första riktiga provet för Real Madrid i ligan när man möter Villareal som förväntas ligga strax bakom Real och Barca i toppen. Det är mot Pellegrinis gamla klubb så om någon vet hur man lägger upp taktiken mot dem så är det Pellegrini. Jag antar att Real kommer ställa upp ungeför som föra matchen med Casillas i mål, Ramos, Albiol, Garay och Marcelo som backar. På mitten kommer Lass spela tillsammans med Granero tror ja, Gago var inte bra föra matchen. Kaka och Ronaldo på kanterna. Raul Benzema och Higuain slås om två platser i anfallet.

Truppen:
GOALKEEPERS:
Casillas, Dudek.
DEFENDERS:
Ramos, Marcelo, Drenthe, Albiol, Garay.
MIDFIELDERS:
Gago, Diarra, Kaka, Lass, Guti, Van der Vaart, Granero.
FORWARDS: Raul, Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuain.



Villareal
Har börjat säsongen dåligt, Man kanske saknar Pellegrinis tänk att spela smart försvarsspel för änså länge har man inte vunnit och dessutom släppt in många mål. Föra matchen förlorade man mot Bilbao. Men det finns bra spelare i Villareal så man ska inte räkna bort dom. Kommer Rossi, Cazorla och grabbarna igång så har dom en chans mot Real Madrid på sin hemma plan.

Tips: 0-2
Plats: El Madrigal
Avspark: 20:00
Tv: Stream

Van Nistelrooy skadad igen!

Tråkiga nyheter för Van Nistelrooy, han åter igen skadad. Van Nistelrooy fick spela 10 minuter i sin comeback i går dagens match mot Xerez under den tiden hann han med att göra mål, en assist och att bli skadad. Denna gången är det inte knät som är problemet utan en lårmuskel som han har sträckt. Han förväntas bli borta i en månad från spel. Tråkigt för Van Nistelrooy som redan varit borta från spel i 10 månader för en knäskada.



Källa: Real Madrid

Se målen igen!

För dig som gjorde något annat eller inte hade chansen att se match så får du en ny chans att se målen iallafall. fem vackra mål som man inte vill missa. Tryck på play!


Spelarbetyg: Real Madrid - Xerez

Här kommer spelar betygen från matchen mellan Real Madrid och Xerez, Hade man spelat fotboll i 75 minuter så hade det varit lätt att betygsätta spelarna, för då hade alla utom Ronaldo och Casillas fått botten betyg men nu löste det sig så något högre kan dom nog få..


Casillas: 6
Han är säkerheten själv i alla lägen. Hade inte så jätte mycket att göra i dagens match. Fick plocka ner några inlägg då och då. Hade ett friläge emot sig men anfallaren fick en dålig träff så det blev lätt för världens bäste Casillas.

Marcelo: 5
Är väldigt bra offensivt och följer med upp varje anfall, men det kan straffa sig bakåt i bland. i dag möter vi en dåligt lag så det vart ingen större skada men mot bättre lag vad händer då?? Arbeloa känns som ett säkrare alternativ om han kan spela vänsterback. Men då tappar vi lite offensiv men det har vi så det räcker än då skulle jag tro.

Albiol: 4
Känns inte helt säker i backspelet. Kommer ofta två på bollarna i försvarsspelet. Kanske inte trivis med att spela med Garay? Båda är väldigt orutinerade.

Garay: 2
Precis som sin kollega är inte helt 100 i försvarsspelet. Måste ta för sig mer och jobba ihop med Albiol, Garay kommer inte få spela mycket när Pepe och Metzelder är tillbaka.

Ramos: 6
Trots att han inte spelat på länge så visade han bra spel. Vann nickduellerna och spelade lungt och säkert. Det känns bra att Ramos är tillbaka. Var nära att göra mål på nick men bollen gick rakt på målvakten.

Lass: 3
Jag tror att Lass gör sin sämsta match i Real Madrid tröjan. Han slår felpass på felpass och han ska försöka sig på dribblingar mot 2-3 spelare som han inte klarar av plus att han drog på sig för många frisparkar. Lass kan mycket bättre det vet alla.

Gago: 1
Ja vad ska man säga, tråkigt att han inte tar chansen när han fick den. Slår hur många felpass som helst. Han sliter och kämpar men till ingen nytta tyvärr. Gago kommer nöta mycket bänk denna säsongen.

Ronaldo: 7
Satte Zlatan på plats med att göra mål efter bara 46 sekunder mot Zlatans 2 minuter någonting. Ronaldo var Kung i dag, alla bollar gick till Ronaldo och han skapade mycket. två mål i kväll och ett på nick. Ronaldo har utvecklat huvudspelet något som gör honom ännu farligare. Han försökte när resten av laget inte ville spela fotboll. En strålande insats av Ronaldo!

Kaka: 3
Borde gjort mål på Raul retur men det vill sig inte för Kaka. Han jagar sitt första tävligts mål för Real Madrid det syns för han skjuter på varje chans han får. Han kan så mycket men det går för långsamt när han får bollen. Utbytt i slutet när Real vaknade till.

Raul: 2
Skapade ett läge i början av matchen som han hade tryck in om han haft rätt inställning till matchen. Efter det var han rätt osynlig match igenom tills han blev utbytt.

Benzema: 3
Hade han inte gjort mål i slutet så hade han fått en etta, för Benzema tog inte en löpning på 75 minuter. Gjorde mål i 81 minuten och då vaknade han till. kunde gjort mål redan i 78 men i stället snubblade han fram den till Guti som gjorde mål i stället. Men sista 10 sprang han och ville ha mycket boll tillsammans med Van Nistelrooy så hade han några fina väggpass.

Granero: 5, inbytt 60 min
Var rätt osynlig men sliter i det tysta, får igång laget.

Guti och Van Nistelrroy: 6
Båda kommer och gör varsitt mål något som är imponerande. Guti är i grymform just nu mål i tre matcher i rad. och Van Nistelrooy visar att han vill vara med och slåss om en plats.


PS: Statistiken är uppdaterad!!!!! Real Madrid Spelare


Analys: Real Madrid - Xerez

Match nummer 3 för säsongen och denna gången stod Xerez för motståndet. Kvällen startade hur bra som helst för Real, redan efter 45 sek tar miljard Ronaldo bollen korsar planen och skjuter 1-0 till Real Madrid. Där efter hade Raul och Kaka ett jätte läge att öka på ledningen men bollen gick utanför. Så här långt gick det som man hade tänkt. Men efter det tidiga forceringen vet jag inte vad som hände med Real Madrid man började slå fel pass, inläggen fanns det ingen känsla i och man började att underskatta motståndet totalt. Tempot gick ner och Xerez kunde parkera sig med 10 man i straffområdet som en kött mur. Real försökte i det låga tempo att såga sig igenom utan framgång. Så första halvlek kan vi lägga bakom oss för Real spelade inte bra. I den andra fortsatte det att gå tungt till en början, men man byte in Granero och Guti som satte igång passningsspelet och rörelsen i laget. Plus att Xerez såg sin chans att ta poäng när det bara stod 1-0 till hemmalaget och därför flyttade upp spelet. Men det skulle man aldrig gjort för Real tog direkt vara på ytorna som blev och i den 75:e minuten var det återigen dags för våran storstjärna Cristiano Ronaldo att göra mål denna gången på en hörna som han nickade in. Hans 6:e mål på 4 matcher inte illa från en yttermittfältare. Från denna stund fick vi se ett Real Madrid som vi vill se dom för på 7 minuter gjorde man tre mål. I 78: minuten fick Guti som är i grym form dra till på volley från 5 meter och målvakten var chanslös, 3-0 till Real. I denna stund var matchen vunnen. Men då passade Benzema som varit osynlig i hela match på att öka på ledningen till 4-0, hans första tävligs mål för säsongen. Viktigt för Benzema som har haft en tung start på säsongen kanske kan han komma igång med målskyttet nu. Benzema kan mer och måste nog visa det med tanken på att vi har glödheta anfallare på bänken som tex Van Nistelrooy som blev inbytt i den 79:e minuten och 10 minuter senare gjorde han 5-0 i sin comeback. Detta blev också slutresultatet i match. Jag tror Real underskattade motståndet väldigt mycket, framför allt efter den smakstart man fick. Benzema måste nog börja röra sig mer på topp, efter hans mål visade han riktigt bra spel, synd bara att det ska ta 80 minuter innan han kommer igång mot ett lag som Xerez . Van Nistelrooy och Benzema hittade varandra mycket bra den korta stund man spelade tillsammans. Något att bygga vidare på kanske? Raul och Higuain verkar ju hitta varandra bättre än Raul och Benzema gör.. Sen måste man ju berömma Van Nistelrooy som alltid gör mål. När han fick bollen viste man att den skulle sitta och han lägger den iskallt mellan bena på målvakten så vackert. Backlinjen släpper inte in mål vilket är bra men jag tror inte det håller emot bättre lag, Albiol förlorar för många nickdueller och Garay hamnar fel ofta. Sen att Marcelo är mer på motståndarnas planhalva än sin egna gör det ju inte lättare för dem två i mitten. Pepe kommer vara mycket välkommen tillbaka. Något som Ramos var i dag lite ringrostig kanske man det syns att han har potential. Tre poäng blev det i alla fall och Ronaldo fortsätter att göra mål, bättre godnatt saga kan man inte få!!


Målskyttar:
Min 1, Ronaldo
Min 75, Ronaldo
Min 78, Guti
Min 81, Benzema
Min 89, Van Nistelrooy

Byten:
Min 60, Raul Ut - Granero In
Min 69, Kaka Ut - Guti In
Min 79, Ronaldo Ut - Van Nistelrooy In


Real ända LaLiga laget!

Det börjar bli sen natt och man sitter och sammanfattar dagens fotboll så kan man i alla fall känna sig trygg vid en sak och det är att Real Madrid är det ända laget med klass i stan. När man såg Atletico i dag vart man nästan mörk rädd för hur dom spelade, är det ett La liga lag?. Backlinjen kan vara det sämsta jag har sätt i modern tid. Att inte Barca gjorde fler mål år ett mästerverk. En sak till! Diego Forlan, jag vill tacka gudarna att vi inte tog honom till Real Madrid, vilken mål sumpare. Han gjorde visserligen ett mål men i det läget ska det vara mål eftersom han fick all tid i världen att lägga rätt bollen och bara dundra in den. En straff skulle man kunna jämföra det med. Jag är glad att Benzema kom istället 10 år yngre och en bättre målskytt. I morgon ska Real köra över Xerez och jag lovar att nykomlingarna kommer visa upp bättre försvarsspel än vad Atletico gjorde, för det dem visade satt man och skrattade åt hela matchen. Messi kunde ha 5 försvarare på sig och komma ut med boll, sen att Messi jämt slänger sig och filmar gjorde så att det inte vart någon farlighet denna gången men det är i alla fall pinsamt att se. Zlatan fortsätter att vara helt osynlig det tycker vi om, ett mål gjorde han i andra minuten sen vart han proppmätt och rörde sig inte en meter till efter de. Sånt tycker vi om från Real Madrid synvinkel men inte Svensk. Spelet tar tvärstopp när bollen kommer till Zlatan och Maxwell mycket boll på dessa två spelarna är receptet. Morgondagen kommer att bjuda på fin fotboll som alltid när Real spelar, jag tror att Ronaldo gör 2 mål, Kaka 1, Benzema 1 och Raul 3. Man ska vara optimistisk!! God Natt på er!


Detta kommer vi se många gånger i morgon!


Inför: Real Madrid - Xerez

Xerez kommer att besöka Santiago Bernabeu Stadium på Söndags kvällen för att försöka störa Real Madrid som bara har tänkt sig att hämta tre poäng mot nykomlingarna. Det är Real Madrids tredje match för säsongen i La Liga och ingen kan väl tro att Xerez ska kunna ta poäng mot Reals stjärnlag.  


Real Madrid
Real kommer från en 5-2 seger i Champions League och humöret är på topp. Laget har tränat bra i veckan och det märks att det är viktigt att man får en bra start på säsongen. Xerez är inget bra lag men man viker inte en tum på förberedelserna inför matchen. Alla matcher är lika viktiga att vinna. Pellegrini har fått in ett tänk i gruppen som lyder något åt en för alla, alla för en. Igen kan gå runt och diva sig för då blir det bänken, så bra trupp har vi i dags läget. Vilka som kommer spela är bara att gissa hittills har Pellegrini rullat runt i truppen för att hålla alla spelar igång. Något som jag tycker är bra från en tränaren så länge man vet vad man gör och det vet Pellegrini. Man kommer att ställa upp med en 4-2-2-2 uppställning där Casillas står i mål, Marcelo, Albiol, Garay, och Arbeloa som backar, Lass och Guti/Granero som innemittfältare, Kaka och Ronaldo på kanterna. I anfallet spelar Raul och Benzema/Higuain. Alonso, Metzelder och Pepe är inte med i matchen, hur det är med Ramos vet jag inte ännu. Uppdaterat: Ramos kommer finnas med i truppen om han spelar från start är oklart. Van der Vaart har åter igen fått tagit plats på läktaren.

Truppen:
Goalkeepers

Casillas, Dudek

Defenders 
Marcelo, Ramos,  Albiol, Garay, Arbeloa och Drenthe

Midfielders
Lass, Kaka, Guti, Gago, Granero, Diarra och Cristiano Ronaldo
Forwards
Benzema, Higuain, Van Nistelrooy och Raul



Xerez
Har startat säsongen med två förluster, precis som dom flesta hade räknat med. Man har spelat en hyfsad fotboll men i slut ändan har orutinen gjort att man förlorat. Xerez har bara ett mål för säsongen och det är att hänga kvar i ligan. Men fortsätter man så här kan det bli svårt. Mot Rea Madrid kommer man nog att spela en defensiv fotboll så länge det går. Men skulle man släppa ett tidigt mål kan man får en tung kväll på Bernabeu. Man har inte gjort något mål ännu i La Liga men man hoppas på att anfallarna Neill Collins och Michel ska komma igång. Även nyförvärvet Maldonado vill man se mer av. Jag har ingen koll på Xerez så jag vet inte hur dom kommer att formera laget.


Håll koll på: Guti och Raul två legender.
Match start: 19:00 Svensk tid
Tips: 7-0
TV: Tv4 Sport
ÖL Tips: San Miguel med lite peanuts!

 


Alonso optimistisk!!

Xabi Alonso kommer som bekant missa dom två näst kommande matcherna mot Xerez och Villareal men han ser ändå ljust på framtiden. Det börjar bli bättre säger han, området är fortfarande lite svullet och det gör ont men jag är snart tillbaka hoppas ja. Om laget säger han att det ser riktigt bra ut. Vi har potential, men vi kan bli bättre i många avseenden. Alla kan höja sig några snäpp. Jag är nöjd med att ha kommit till klubben, Jag hade fem fantastiska år i England men behövde en förändring och när möjligheten dök ut så ville jag ta den efter som det var ett spännande projekt.



Källa: Real Madrid


Pele besökte Madrid!

Jag tog upp det redan i går att Pele sagt att Di Stefano är den bästa spelaren genom tiderna. När man pratar om trollen så kom det upp på Real Madrid hemsida att Pele under ett besök i Madrid, åter igen gått ut och sagt att Alfredo Di Stefano är den bästa spelaren genom tiderna, Han säger även att Kaka är den bästa kända fotbollsspelaren. Pelé säger att Di Stefano kunde göra saker med en boll som varken han själv eller Maradona kunde göra.

Pelé talade även om dagens Real Madrid spelare och kallade det lyx att ha spelare som Raul, Ronaldo, Casillas, Benzema och Kaka i truppen. Han säger att alla klubbar skulle vilja ha deras underskrift, och om dom spelar bra fotboll och vinner titlar så kommer man att skriva historia, de spelarena är mer än väl för att kunna göra de.

Men som brasse så verkar han gillar Kaka mest och så här säger Pelé om honom:

"Kaka dominerar de flesta aspekter i en match. Han hjälper till i försvaret, organiserar mittfältet, har bra tempo och ställer om till anfall med briljanta pass. Han är mycket användbar och han vet hur man gör för att få ut det bästa av sina kvaliteter."



Puskàs vs Di Stefano

Jag satt och kollade lite gamla Real Madrid klipp och hittade det här gamla klippet från Real Madrid - Eintrecht Frankfurt, Europa cup finalen 1960. Den bästa spelaren någonsin Alfredo Di Stefano gör tre mål. Ferenc Puskas är också med den matchen. Dessa två spelare bildade det bästa anfallsparet någonsin, tillsammans gjorde dom 1394 st mål på 1717 matcher. Något som är helt otroligt. Enligt både Pele och Maradona är Di Stefano den bästa spelaren som gått i ett par fotbolls skor. Om jag får säga så håller jag med helt och hållet.. Se själv och döm. Puskas har nr 10 och Di Stefano nr 9 i klippet.





Jag slänger med lite teknik också!!

Intervju med Benzema!


Vid presentationen av den franska versionen av EA: s FIFA 10, när Benzema visas på försättsbladet, intervjuade Realmadrid.com anfallaren om hur säsongen ser ut.

Det måste vara en stor ära att finnas på omslaget till ett spel som FIFA 10? 
Verkligen. Jag har varit med på omslaget tidigare, men jag dök upp på sidan. Nu är jag i mitten och det känns bra.

Brukar du spela Fifa?
Ja, när jag umgås med vänner.

Om du var ordförande i en klubb och du skulle värva en spelare från Real Madrid, vem skulle det vara?
Jag skulle värva hela laget. Jag är lycklig som har så bra lagkamrater som är så begåvade.

Hur många mål skulle du vilja göra denna säsongen?
Jag har inte en exakt siffra i åtanke. Det viktigaste är att laget vinner och gör mål.

Har du någonsin drömt om att vinna Champions League?
Jag skulle älska att vinna det och nu spela jag för ett lag som har vad som krävs. Därför är förväntningarna  höga och vi känner en oerhörd känsla av ansvar.

Vilka är era främsta rivaler i La Liga och Champions League?
Barcelona, Atletico Madrid och Valencia är våra huvudkonkurrenter i Spanien eftersom de alltid brukar göra bra ifrån sig. Milan, Chelsea, Manchester, Inter och Barcelona är våra största rivaler i Europa.

Förväntar du dig samma typ av spel som vi såg mot mot Deportivo Coruna i nästa match?
Jag tror att vi kommer att spela ännu bättre mot Xerez. En arena som den Bernabeu får dig att vilja spela bra och göra mycket mål.

Benzema på omslaget!

Karim Benzema valdes som bilden av den franska och spanska versionerna av FIFA 10, den senaste upplagan av EA Sports spel som kommer att komma ut i butikerna i höst (1 Okt). På onsdagen hade videospel bolaget en offentlig visning av spelet med Benzema på omslaget. Bredvid Benzema på omslaget till FIFA 10 är Olympique Marseille målvaktet Steve Mandanda och Paris Saint-Germain anfallare Guillaume Hoarau. Benzema har visat på plan att han är en bra spelare, inför publik visade han att han även är bra på Fifa 10 till Playstation 3.



Källa: Real Madrid


Tveksamt med Alonso!

Det är fortfarande oklart hur illa det är med Alonso, Det kan vara så att det bara tar 4-5 dager innan han är spel klar men det kan också vara så illa att han blir borta i 2-4 veckor. Det finns två olika möjligheter om vad som kan vara fel det ena ska vara att det bara är ett slag mot benet och det är en inflammation och det andra är att slaget är så illa att det slagit ut muskeln och det kan ta upp till 2-4 veckor innan den blir bra. Detta hände även Heinze förra säsongen, han vart träffad på samma ställe mot Zenit och då vart han borta en månad från spel. Nu får vi hoppas att det är en mindre skada så han snart är tillbaka. Alonso är väldigt svullen över knäet men det behöver inte vara något dåligt med de. Jag återkommer när jag vet mer.


Uppdaterat:

Nu kommer det rapporter om att det ska ta 7-10 dagar innan Alonso är fri från skadan och det skulle innebära att Alonso missar matchen mot Xerez och kanske matchen mot Villareal. Spelaren själv är optimistisk och säger att det känns rätt ok än då och hoppas kunna spela redan på Söndag. När Alnoso sa det här så viste han inte om det var ett blåmärke bara eller om något har gått sönder. Men på Alonso verkar det rätt ok ändå. Återkommer om jag får reda på nå mer.

Kl 19:50: Alonso blir borta i 7-10 dagar står det på Reals hemsida. Även Metzelder är skadad och väntas vara borta 2-3 veckor.


Pellegrini 56 år!

Hittills har vi bara firat segrar men idag får vi lyfta på hatten för våra tränare Manuel Pellegrini som blir 56 år gammal eller ung! Pellegrini firar födelsedag och vad kunde man bättre få i förskott present än en seger i Champions League. Dessutom vinner man på söndag så tror jag Pellegrini tycker det är tillräckligt med gåvor får spelarna. Men jag tror nog att han kommer få mer än så. Var och en har säkert köpt en varsin present till honom.
Grattis Pellegrini hoppas du får en bra dag!! Hurra hurra hurra hurra

!!!!


Åter La Liga i huvudet!

Då var vi tillbaka i vardagen igen efter en himelsk match i Zurich. Nu är det bara att lägga CL åt sidan i några veckor och bara tänka på La Liga. På dagens schema stog det åter igen träning och laget såg ut att ha en harmoni i grunden. Alla spelare utom Alonso och Metzelder deltog i träningen. Efter uppvärmingen så delades gruppen i två, dom som spelade i går gick inomhus för att träna på det dom själva ville träna på, resten var ute och körde vanlig träning med Pellegrini. Hur illa det är med Alonso är ännu inte klart, undersökningar pågår och vi får snart veta. Redan på sändag är det match igen och alla spelare ska förhoppningsvis vara redo för spel. Kanske får vi se Sergio Ramos göra sin första match för säsongen. 
Pellegrini sa i en intervju att han var nöjd med går dagens match, men att nu är det dags att börja tänka på La Liga igen. Som ni för står så finns det ingen tid för någon extra vila just nu, det är bara att fortsätta att träna, äta och sova om nätterna för att få ut bästa resultat på Söndag.




Källa: Real Madrid

Raul ökar ledningen!

Legenden Raul fortsätter att göra mål i Chamspions League. Raul är den spelaren som gjort flest mål i Champions Leagues historia med sina 64 mål och i kväll ökade han på antalet med att göra sitt 65 mål. Det är 9 mål mer än vad tvåan i skytteligan Ruud Van Nistelrooy har gjort. Jag tror Raul når 70 CL mål denna säsongen, det sista gör han den 10:e Maj på Santiago Bernabeu.

ALL TIME TOP SCORERS IN THE CHAMPIONS LEAGUE
 PLAYER  GOALS
 RAUL GONZALEZ  65 goals
 Ruud van Nistelrooy  56 goals
 Andrei Shevchenko  47 goals
 Alfredo Di Stefano  47 goals
 Thierry Henry  46 goals


Källa: Real Madrid

Xabi Alonso skadad!

I all lycka efter 2-5 vinsten mot Zurich så kommer ett mindre trevligt besked att Xabi Alonso är skadad, det var i den 59:e minuten som Alonso fick en tackling mot foten och enligt rapporter ska han ha skadat den högra hälsenan. Hur illa det är med Alonso är inte klart, men han kunde inte spela klart matchen mot Zurich. Förhoppningsvis är det bara en lättare skada men det får vi nog reda på i morgon när han undersöks mer noggrant.



Tumme upp i morgon med?

Se målen igen!

Se målen i Real Madrids premiär match i Champions League mot Zurich om du inte har sett dom, eller njut av dom igen vet ja. Ronaldo slår in sin första och andra frispark i Real tröjan, något man inte vill missa. kvaliten kan vara så där men det var den bästa jag hittade. tryck på play här nere:


Match Analys: FC Zurich - Real Madrid C.F

Real Madrid vann kvällens match mot Zurich med 2-5, efter två mål av Ronaldo på frispark. Det var en härligt kväll i Zurich, perfekt för att inleda säsongens Champions League spel. Real Madrid startade matchen med några överaskningar i uppställning, man ställde över Marcelo och Benzema för istället låta Drenthe och Higuain starta. Matchen började och man fick en dröm start på CL säsongen efter 27 minuter så bjöds Real på en frispark och från 25 m så fick Cristiano Ronaldo sätta den i mål, en sak som han har gjort så många gånger i Manchester U, men inte lyckats med i Real Madrid för en nu. Sju Minuter senare var det dags för just nummer 7 Raul att sätta tvåan, detta efter att Higuain fått en "felträff" på ett skott och istället vart det en perfekt pass till Raul som bara kunde styra bollen i mål från 2 meter. Real fick inte nog, precis innan halvtid ökade man på ledningen, denna gången fick Higuain till en fullträff i stället och ställningen var 3-0 till Real Madrid i halvtid. I andra halvlek så tror jag Real Madrid spelarna gick ut med en känsla att matchen var avgjord, men Zurich spelarna ville annat. I den 64 minuten så kom Casillas fel ut i en situvation efter att försvaret misslyckats med att ställa offside, domaren blåste en mycket tveksam staff. En straff som Margairaz slår i mål otagbart för Casillas. Real Madrid hann knappt ta avsparken innan chock nummer två kom, för i den 65 minuten så reducerade Zurich till 2-3 efter mål av Aegerter på hörna. Då vart det en riktigt nerv pirrande match men närmre kom man aldrig tack och lov. Real vaknade till igen och i den 89 minuten så punkterade Real Madrid matchen efter att Cristiano Ronaldo åter igen slagit in en frispark och allt tjafs om att det inte funkat för Ronaldo vid frisparkarna kan vi nu lägga bakom oss. Guti som kom in i den 67 minuten i stället för Higuain satte slutresultatet med en riktigt snygg lobb över målvakten till 2-5 och tre poäng var säkrade i premiären. I överigt var det en riktigt hård match med många gula kort, sammanlagt delades 8 kort ut och konstigt nog var 6 av dom till Real Madrid spelare. Matchen positivaste besked måste iallafall vara Ronaldos två frisparks mål, det första från 25 meter var riktigt hårt så målvakten han inte få upp handen, men det andra kanske han borde tagit istället styrde han upp den i nättaket. Men vad gör de, jag är glad att Ronaldo har fått igång målskyttet och frisparkarna det kommer göra att Real vinner många matcher framöver. Alonso börjar komma in i sin spelfördelarroll i dagens match gick dom flesta anfall igenom honom och han gjorde det mycket bra tills han fick kliva av pga skada. Higuain visade att han vill spela, det kommer bli en riktigt bra kamp mellan honom och Benzema som börjat säsongen lite krampaktigt. Nästa match är den 30 sep mot Marseille på hemmaplan. Då kommer Heinze tillbaka på besök, Heinze som förövrigt gjorde lagets ända mål mot Milan i den andra matchen i gruppen. Milan vann med 1-2 Inzaghi två målsskytt.


Byten: Alonso Ut - Gago In, Higuain Ut - Guti In

Målskyttar:
0-1 27 min, Ronaldo
0-2 34 min, Raul
0-3 45 min, Higuain
1-3 64 min, Margairaz Straff
2-3 65 min, Aegerter
2-4 89 min, Ronaldo 
2-5 95 min, Guti

Gula Kort Real Madrid:
Kaka, min 16
Drenthe, Min 23
Casillas, min 63
Gago, min 68
Guti, min 73
Lass, min 82

PS: Det kommer inga spelarbetyg från den här matchen, jag såg inte hela pga att jag inte har Viasat, så jag kan inte ge en rättvis bedömning!


Statistik: Sammanlagd 10/11

Här kommer statistiken för säsongen, den kommer att uppdateras eftersom. Statistiken är baserad på liga spel. Matcher är antalet dem har deltagit i. Du hittar statistiken under länken Real Madrid Statistik i fortsättningen. Så ha koll på din favorit spelare där!

Målvaker

Iker Casillas:

Matcher: 16
Nollor: 8
Insläppta: 12
Gula/Röda: 2/0

Champions League matcher: 5
Champions League nollor: 4

Jerzy Dudek:
Matcher: 0
Nollor: 0
Insläppta: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 1
Champions League nollor: 1

Adán:
Matcher:
0
Nollor: 0
Insläppta: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 1
Champions League mål: 1


Backar

Alvaro Arbeloa:
Matcher:
11
Mål: 0
Gula/Röda: 3/0

Champions League matcher: 5
Champions League mål: 1


Marcelo:
Matcher:
15
Mål: 0
Gula/Röda: 4/0

Champions League matcher: 6
Champions League mål: 0


Raul Albiol:
Matcher:
4
Mål: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 3
Champions League mål: 0


Pepe:
Matcher:
14
Mål: 0
Gula/Röda: 7/1

Champions League matcher: 4
Champions League mål: 0


Garay:
Matcher:
0
Mål: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 1
Champions League mål: 0


Ricardo Carvalho:
Matcher: 15
Mål: 2
Gula/Röda: 8/1

Champions League matcher: 4
Champions League mål: 0


Sergio Ramos:
Matcher:
15
Mål: 1
Gula/Röda: 4/1

Champions League matcher: 3
Champions League mål: 0


David Mateos
Matcher:
0
Mål: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 1
Champions League mål: 0


Mittfältare

Mesut Özil:
Matcher:
16
Mål: 4
Gula/Röda: 1/0

Champions League matcher: 5
Champions League mål: 1


Angel Di Maria:
Matcher:
16
Mål: 5
Gula/Röda: 2/0

Champions League matcher: 5
Champions League mål: 1


Sergio Canales:
Matcher:
3
Mål: 0
Gula/Röda: 2/0

Champions League matcher: 2
Champions League mål: 0


Pedro Leon:
Matcher:
5
Mål: 0
Gula/Röda: 1/0

Champions League matcher: 4
Champions League mål: 1


Kaka:
Matcher:
0
Mål: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 0
Champions League mål: 0


Xabi Alonso:
Matcher:
15
Mål: 0
Gula/Röda: 5/0

Champions League matcher: 5
Champions League mål: 0


Esterban Granero:
Matcher:
7
Mål: 0
Gula/Röda: 1/0

Champions League matcher: 2
Champions League mål: 0


Lassana Diarra:
Matcher:
10
Mål: 0
Gula/Röda: 1/0

Champions League matcher: 5
Champions League mål: 0


Mahmadou Diarra:
Matcher:
3
Mål: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 2
Champions League mål: 0


Fernando Gago:
Matcher:
0
Mål: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 0
Champions League mål: 0


Sami Khedira:
Matcher: 15
Mål: 0
Gula/Röda: 5/0

Champions League matcher: 4
Champions League mål: 0


Pablo Sarabia:
Matcher:
0
Mål: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 1
Champions League mål: 0


Juan Carlos
Matcher:
1
Mål: 0
Ass: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 0
Champions League mål: 0


Anfallare

Cristiano Ronaldo:
Matcher:
16
Mål: 18
Gula/Röda: 3/0

Champions League matcher: 6
Champions League mål: 4


Karim Benzema:
Matcher:
15
Mål: 1
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 5
Champions League mål: 4


Gonzalo Higuain:
Matcher:
12
Mål: 7
Gula/Röda: 1/0

Champions League matcher: 4
Champions League mål: 2


Alvaro Morata:
Matcher:
1
Mål: 0
Gula/Röda: 0/0

Champions League matcher: 0
Champions League mål: 0



Skytteligan Topp 5 Liga/CL:

C.Ronaldo
18 + 4
G.Higuain 7 + 2
Di Maria 5 + 1
K.Benzema 1 + 4
Özil 4 + 1


Månadens Profil: Pepe, Snart La ligas bästa!


Képler Laveran Lima Ferreira
med artistnamnet Pepe, är född 26 februari 1983 i Maceió, Brasilien. Han är en portugisisk-brasiliansk Real Madrid spelare, som sedan augusti 2007 är portugisisk medborgare. Pepe debuterade för Portugals fotbollslandslag 21 november 2007 i en match mot Finland i kvalspelet till Europamästerskapet i fotboll 2008. Sitt första landslagsmål gjorde han i Portugals premiärmatch i Europamästerskapet i fotboll 2008 mot Turkiet. Pepe är en modern mittback som är snabb, bra på huvudet och skicklig med fötterna. Pepe skrev 2007 ett kontrakt med Real Madrid som sträcker sig till 2012. Övergången från Porto kostade Real Madrid €30 miljoner. Många undrade vad det var för skräpp spelare Real Madrid la så mycket pengar på, många var kritiska till köpet men det dröjde inte länge innan Pepe bevisade att han var värd pengarna. I dag är Pepe Real Madrids bästa back och kanske Laligas bästa back. I landslaget har han en säker plats och han utvecklas hela tiden. Pepes har en dålig sida och det är hans humör som satte sina tydliga spår föra säsongen då han vart avstängd i 10 matcher efter att ha sparkat på en Getafe spelare som filmat i straffområdet. Pepe kan även spela som defensiv mittfältare om så skulle behövas, det är något han ofta får göra när han är med landslaget. I Real Madrid har han bara spelat back vilket är den position han är bäst i. Fortsätter Pepe att utvecklas är han snart en av världens bästa backar och kan han behålla lugnet i heta sitvationer så kommer han vara värdefull för Real Madrid i framtiden.  

Så här bra kan Pepe vara i sina bästa stunder:


Inför: FC Zurich - Real Madrid C.F

Då var det dags för en ny säsong av Champions League, och i år kommer Real Madrid att ställas mot Zurich, Milan och Marseille. Första matchen spelas redan i morgon mot Zurich på borta plan. Real Madrid har verkligen rustat för att gå långt i CL efter flera år av fiasko. Dessutom är det ännu viktigare i år när finalen går på Santiago Bernabeu Stadion i Madrid. I den finalen ska Real madrid vara med i. Imorgon kl 20:45 är det avspark och för dig med Viasat paket kan njuta av matchen på tv. Vi andra får hålla oss till Stream eller minut rapport.

Real Madrid C.F:
Real Madrid kommer med en utvilad trupp efter att vilat Ronaldo, Lass och Raul ifrån start i Lördagens liga match. Kaka visade en ruggit bra form och han är som alla vet en CL spelare av rang. Kaka är bäst när det gäller som mest och CL får väl räknas in där. Ronaldo kom i mot Espanyol och fick göra 3-0 målet, något jag tror är väldigt viktigt för honom. Nu har han bra självförtroende och visat alla att han kan göra mål för Real även när det inte är från straffpunkten. Pepe är tillbaka i Backlinjen något som betyder grymt mycket, Pepe är den bästa backen i LaLiga tycker iallafall jag. Det ska bli intressant att se hur Pellegrini ställer upp. Både Guti och Granero gjorde en bra insatts mot Espanyol. Vem ska han bänka och vem får spela. Både Lass och Ronaldo ska in på plan så Pellegrini har lite att fundera över. Benzema verkar inte vara i form och har mer att bevisa så det är möjligt att han får börja på bänken men jag tror inte de. Så här ser förmodligen startelvan ut mot Zurich, Casillas i målet som vanligt. Backlinjen kommer se ut som följer Marcelo, Albiol/Metzelder, Pepe, Ramos/Arbeloa. Om Ramos är fit for fight så spelar han nog. På mitten är det många frågetecken, Men Lass och Alonso borde spela som innemittfältare. kaka och Ronaldo på kanterna. Guti och Granero får nog nöja sig med bänken. I anfallet spelar Raul och Benzema. Raul har sett pigg och fräch ut i säsongs inledning. Skadelistan just nu är den att Ramos är förmodligen inte med, Albiol skadade vristen lite lätt senaste matchen men kan nog spela. Men i överigt ska Pellegrini ha alla spelare tillgängliga.

 
Truppen:
Goalkeepers
Casillas, Dudek

Defenders
Metzelder, Marcelo, Albiol, Pepe, Arbeloa och Drenthe
 
Midfielders
Lass, Guti, Granero, Kaka, Diarra och Xabi Alonso

Forwards
Raul, Benzema, Higuain, Van Nistelrooy och Cristiano Ronaldo



FC Zürich:
Det schweiziska laget Zürich får ses som det sämsta laget i Grupp C, men man ska inte underskatta laget har tagit sig till Champions League så kan man skrälla även mot Real Madrid. FC Zürich grundades 1896 och är en av de äldsta fotbollsklubbarna i Schweiz. I år har laget börjat rätt dåligt i ligan och man ligger bara på en fjärde plats i ligan, men man vann den senaste match mot Grasshoppers med 4-3. Dom flesta tror att Zurich kommer spela en defensiv fotboll mot Real och att man är berädda att slita hårt för att göra en historisk match. För i teorin så ska inte Zurich kunna rubba Real Madrid. Lagets bästa spelare är Vonlanthen, Almen Abdi och Eric Hassli som gjorde en bra match mot Grasshoppers alla tre säger att dom är i bra form och hoppas kunna rulla vidare på den formen man har i matchen mot Real Madrid. Det är första gången Zurich är med i CL men klubben har rutin Uefa cupen och Europa Cupen. Laget kommer iallafall ha stöd från en fullsatt läktare för biljeterna var slut på 39 minuter.


Håll koll på: C, Ronaldo, kaka, och Svensken Dusan Djuric 
Plats: Letzigrund i Zürich
Domare: Martin Atkinson (England)
Match start: 20:45 Svensk tid
TV: Viasat
Öltips: Miller!
Tips: 0-3


Se målen igen!

Här har ni chansen att se Real Madrids mål igen, så ta chanen:

 

Spelarbetyg: Espanyol - Real Madrid

Den andra matchen i ligan är färdig spelad och ännu en gång vart det vinst. 3-0 till Real Madrid var ett bra resultat med tanke på att vi startade med många startspelare på bänken. Men reserverna skötte sig och här kommer spelar betygen:

Casillas: 8
I går firade han 10 år i Reals a-lag och det fick han fira med att hålla nollan. Dessutom gjorde han några riktigt bra räddningar. Casillas är i form och det bådar gott in för fortsättningen. Hans reflexräddning på styrningen var världsklass.

Arbeloa: 6

Spelar mycket säkert i backlinjen vilket jag tycker är bra, det behöver inte vara så snyggt i alla lägen. Följde med bra upp i anfallen. Hade ett bra skott men utanför. Arbeloa rankar jag som ett säkrare kort i backlinjen en Marcelo.

Albiol: 5
Är inte hundra i backlinjen släpper till för mycket skott, Han kan mycket bättre. Spelade upp sig i andra halvlek då det såg säkrare ut.

Metzelder: 6
Går alltid in 100 i varje närkamp och hatar att förlora, hans ögon lysser hjärta för Real, trots att han vet att han kommer hamna på bänken när Pepe är tillbaka. Gör alltid sitt jobb. Lite långsam i bland men bättre på huvudet. Borde nog gjort mål i början av match men lyckas få bollen över mål från 3 meter.

Marcelo: 5
Är mycket bra offensivt, Har fina dribblingar och ett stenhårt skott. Men defensivt är det lite si och så. Stött bryter ofta men missar. Blir en kamp mellan han och Arbeloa om en plats.

Guti: 8
Började matchen väldigt dåligt med tappade bollar och några felpass. Men sen strålade det om Guti som slog ena smörpassen efter den andra. Gjorde även en mål som Kaka förarbetade till.

Alonso: 6
Jobbar mycket i det tysta och syns inte så mycket i matchen. får ta defensiven mer när Guti är på plan istället för Lass. Alonso kan mer och måste nog bevisa de.

Kaka: 9

Kaka precis som Guti började dåligt, hade dåliga mottagningar och spelade bort bollen. men sen vaknade han till och började springa. Gjorde två ass som var väldigt snygga. Kaka är på gång snart börjar han göra mål också.

Granero: 8
Har verkligen tagit chansen i Real Madrid och gör det riktigt bra. tror att Granero blir en joker denna säsongen. Gjorde ett väldigt snyggt mål när han väggspelade sig igenom försvaret med Kaka. Visade även god teknik när han hade 5 Espanyol spelare runt sig och kommer ut med bollen. Fortsätt så här Granero.

Higuain: 4
Gjorde inte sin bästa match i går. Skotten var fel riktade och han var alldeles för stillastående. Vill se mer av Higuain om han ska spela. Alla vet att han kan bara han börjar röra på sig.

Benzema: 2
Ett litet Huntelaar fall börjar det likna. rör sig knappt inte alls i anfallet och så går det för långsamt. Men precis som Huntelaar får han inte bollen när han vill ha den. Mittfältet måste kolla upp snabbare och slå bollen. Benzema har så mycket kunnande i sig så snart släpper det.

Raul, Lass, Ronaldo: 5
Alla kom in och gjorde sitt jobb, Ronaldo han göra ett vacker mål. Raul var nära att knorra in den i krysset men en halvmeter över. Lass slet bra på mitten.


Match rapport: Espanyol - Real Madrid

Nu är det en timme till match start och det är lite ändringar i startelvan mot vad jag tidigare skrev. Enligt Marca så kommer denna startelvan få förtroendet, efter ett utalande som Pellegrini gjort tidigare på Presskonferansen: "Vi måste rulla runt på spelare, det är en lång säsong och vi kan inte spela på 11 spelare hela säsongen. Dessutom har vi Champions League på Tisdag så några kommer att vila"

Trolig startelva Real Madrid: Casillas, Marcelo, Albiol, Metzelder, Arbeloa, Guti, Alonso, Granero, Kaka, Higuain, Benzema.

Startelvan i Espanyol: Kameni, Garcia, Forin, Pareja, Roncaglia, Moises, Verdu, Garcia, Alonso, Nakamura

Publik: 40,000 Fullsatt

Matchstart kl 20:00:
Min 1.
Matchen är igång!
Min 20. Casillas gör en otrolig reflexräddning.. Tack Casillas!
Min 39. Marcelo får skjuta på direkten men Kameni gör en monster räddning så det inte är sant.
Min 39. Måål 0-1 till Real Madrid av Granero, efter vägg spel med Kaká.
Min 45. Första halvlek slut, 0-1 till Real Madrid.

Sammanfattning:
Planen är under all kritik, men det är inget ursäkt till att man inte har bättre passningsspel än vad man har. Espanyol klarar av det då ska Real Madrdi kunna höja sitt tempo i passningsspelet. Kaka börjar så smått komma igång men kan mycket mer. Försvaret är som en jävla swicherost. Espanyol kan gå in och skjuta utan att en ända Real spelar är i närheten. Vill se ett bättre Real Madrid i andra halvlek. Men vi spelar inte med det bästa laget heller. Guti är inte i närheten av Lass just nu som sitter på bänken. Ronaldo och Raul är också på bänken.
En hyllning till Casillas som har spelat i Real Madrids A-lag i 10 år på dagen! Skulle sitta fint med en nolla.

Andra halvlek:
Min 46. Espanyol gör avspark.
Min 65. Byte: Benzema ut - Ronaldo in.
Min 77. Mååål 0-2 till Real Madrid efter mål av Guti!! Kakas mål efter ha fintat bort backen upp på läktaren och spelat snett bakot till Guti.
Min 80. Byte: Kaka ut - Lass in
Min 91: Måål 0-3 till Real Madrid av våran superstar Cristiano Ronaldo!!! långpass av Guti som gör Ronaldo fri från kanten och han rullar den mellan bena på Kameni.. så läckert..
Min 93. Matchen slut 3-0 till Real Madrid.

Mycket bättre spel i andra halvlek. Kul att se Real Madrid rulla boll och skapa chanser.

Inför: Espanyol - Real Madrid

Då var det äntligen dags för Real Madrid att spela ligamatch igen efter två veckors landslagsuppehåll, denna gången står Barcelona laget Espanyol för motståndet. Ett lag man inte ska underskatta för då är man illa ute. Matchen spelas på Espanyols nya hemma arena Cornella-El Prat och det är första gången en tävlingsmatch spelas på arenan. Matchen börjar kl 20:00 i kväll (Lördag).


Real Madrid:

Under landslagsuppehållet så har inte någon Real Madrid spelare direkt utmärkt sig speciellt mycket, det var Pepe som gjorde ett mål mot Ungern men han är fortfarande avstängd tyvärr. Så just nu är man inte 100% säker på hur lagets form är. Senaste matchen mot Deportivo gjorde ju ingen glad förutom att vi tog tre poäng så jag hoppas att spelet kan släppa lite mot Espanyol. Det är dags för vissa spelare att kliva fram nu och då syftar jag på Kaka, Ronaldo, och Benzema. Ni är köpta för mycket pengar för att prestera men en så länge har ni inte visat så mycket, Kaka måste börja göra mål. Benzema har visat på försäsongen att han är en bra striker men nu är det allvar och dags att vissa att han kan göra mål där med. Men jag är inte speciellt orolig för någon av dom snart är dom igång och då kommer målen spruta in. Till kvällens match kommer nog Pellegrini ställa upp med en 4-4-1-1 uppställing där Arbeloa, Albiol, Metzelder, Marcelo spelar som backar. Mittfältet består nog av Lass och Alonso i mitten och Ronaldo och Kaka lite mer kant spelare. I anfallet spelar Benzema strax bakom Raul. På bänken kommer Van Nistelrooy och Diarra finnas med eftersom Ramos och Gago är skadade. Ramos förväntas vara tillbaka någon gång nästa vecka.



Truppen:
Goalkeepers
Casillas, Dudek

Defenders
Metzelder, Marcelo, Albiol, Garay, Arbeloa och Drenthe
 
Midfielders
Lass, Guti, Granero, Kaka, Diarra och Xabi Alonso

Forwards
Raul, Benzema, Higuain, Van Nistelrooy och Cristiano Ronaldo


Espanyol:

Det var Espanyols som drabbades av det tragiska dödsfallet nu på försäsongen och med tanke på det så har det lagts mycket tid till att sörja. Vila i frid Daniel Jarques, Daniel var lagkapten i Espanyol och tänk er själva om Raul skulle försvinna helt plötslig. Nej, precis man klarar inte ens av tanken. Men Espanyol gjorde det ändå bra i premiären då man bara förlorade med 1-0 mot Atletico Bilbao på borta plan. Lagets stora stjärna Del la Pena är osäker till spel har jag läst i Marca men det ska vi nog vara glada för. Del la Pena är en Barcelona probdukt och är grymt bra. Två andra spelare som Real Madrid ska se upp för är Raul Tamudo och Ben Sahar båda anfallare och mycket målfarliga. Sahar visade form i veckan med landslaget då han gjorde två mål.



Håll koll på: C, Ronaldo, och Raul!
Plats: Cornella-El Prat
Domare: ?
Match start: 20:00 Svensk tid
TV: Tv4sport sändingsstart 19:55
Öltips: En Kall Norrlands!
Tips: 0-4


 

IFFHS: Real Madrid bäst!

International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) har utsätt Real Madrid till århundrades bästa lag i Europa. Före bland annat Barcelona och Manchester United. Det är en fin titel som Real Madrid till delas och som Madrid fans ska man vara stolt. Denna utmärkelse är baserad på hur man har spelat i Europeiska tävlingsmatcher. Real Madrid har vunnit Champions League både 2000 och 2002, dessutom har man vunnit Uefa Super Cupen 2002 och fyra liga titlar. Sedan har man vunnit Spanska supercupen ett antal gånger, mm. Så Grattis Real Madrid ni det bästa laget även i modern tid.


Här kommer listan:

1.Real Madrid CF Spanien 563,50 Poäng
2.Juventus FC Italia 466,00
3.FC Barcelona Spanien 458,00
4.Milan AC Italien 399,75
5.FC Bayern Munchen Tyskland 399,00
6.Inter Italien 362,00
7.FC Ajax Holland 332.,75
8.Liverpool FC England 300,25
9.Benfica Portugal 299,00
10.RSC Anderlecht Belgien 231,00.


Pepe räddade Portugal!

I kväll avslutades landslags turnén för denna gången och det var många Real Madrid spelare som var i farten och spelade för sin nation. Portugal som jag rapporterade om tidigare i dag möte Ungern på borta plan och man tog chansen att hänga på i toppen efter mål av just Real Madrid spelaren Pepe. Cristiano Ronaldo var också på plan och fick spela som anfallare men det vart inget mål denna kvällen. Pepe spelade defensiv mittfältare och gjorde det mycket bra, förutom målet hann han även att bli varnad. Van Der Vaart spelade i kväll VM kval mot Skottland och vann med 1-0. Van Der Vaart fick bara spela 13 minuter då han bytes in istället för Sneijder i den 73:e minuten. För Lass och Benzema vart det åter igen en 1-1 match, vilken inte är bra för deras del. Frankrike ligger på kvalplats men jagar första platsen som kan bli svår att nå nu. Lass spelade hela matchen och gjorde det bra, han blev varnad i den 79:e minuten. Lass börjar mer och mer likna Makelelé. Benzema fick inte spela allt trots att det bara stod 1-1. I hemma landet Spanien så var det bara två av fyra Real Madrid spelare som var igång och det var Casillas som höll sin 57 nolla på 98 matcher i Spanska landslaget, där med är han den bästa målvakten någonsin i landslaget. Den andra Real spelaren som var med när man möte Estland var Raul Albiol som spelade som högerback. Albiol var mycket bra och följde ofta med upp i anfallen, han ville ha mycket boll och var inblandad i 2-0 målet. Alonso satt på bänken hela match och såg inte helt nöjd ut med det. Arbeloa var inte ens ombytt.


Slutsålt på 39 min!

Om ni har tänka att gå på Real Madrids första Champions League match så kan ni nog glömma den iden för i dag meddelade man att biljetterna till matchen mot Zurich i Schweiz är slut. På 39 minuter så var alla biljetter slutsålda så det råder ingen tvivel om att Real Madrid är populära i Schweiz. Hoppas bara att dom kan bjuda på lite fin fotboll när folk tagit sig till arenan. Matchen spelas den 15 september.



Källa: Real Madrid

100 dagar med Pellegrini!


Tiden går fort när man har roligt, i dag har våran "nya" tränare Manuel Pellegrini varit vid rodret i 100 dagar! Hittills finns det inte så mycket att klaga på. Laget börjar ta form och vi tog tre poäng i liga premiären. Här kommer en liten sammanfattning av vad han har hunnit med dom första 100 dagarna på sitt nya jobb:

2 Juni: Manuel Pellegrini presenterades officiellt som Real Madrids nya tränare efter fem år i liga konkurrenten Villarreal.

3 Juni: Den chilenska tränare träffar spelarna för första gången.

30 Juni: Manuel Pellegrini nya trupp började ta form i och med undertecknandet och presentation av Kaka. Därefter presenteras spelarna på löpande band Cristiano Ronaldo, Benzema, Garay, Xabi Alonso, Albiol, Arbeloa och Granero.

20 Juli: Pellegrini tar plats som coach i sin första match mot irländska laget Shamrock Rovers. Trots att det var lagets första match, försökte spelarna spela ett spel Pellegrini lärt dom att hålla hög press och sätta tryck på motståndarens planhalva. Real Madrid vann med 1-0.

26 Juli: Laget spelar sin första hemma match i tunneringen Peace cup, men endast Benzema och Ronaldo var med denna gången. Laget åkte på sin första och ända förlust under försäsongen då Juventus besegrad Real med 2-1 i semifinalen.

25 Augusti: Man vinner sin första trofe för säsongen då man spelar Santiago Trofe hemma på Santiago Bernabeu mot Rosenborg.

29 Augusti: Manuel Pellegrini debuterade som Real Madrids tränare i La Liga, man besegra Deportivo La Coruna 3-2 på hemma plan och Raul, Ronaldo och Lass gör mål. Pellegrini går segrande ur sin första offeciella match med Real Madrid.

Laget har åtta nya spelare och Pellegrini har lyckats få varje enskild spelare i laget att känna sig viktiga. Denna egenskap har varit injektion på plan. Spelare som Lass, Guti och Higuaín har tilldelats viktiga roller i laget.

Publiken på Bernabeu har hittills varit nöjd med Pellegrini's sätt att styra Real Madrid och deras sätt att spela på planen.


Källa: Real Madrid

Ronaldo och Pepe tar chansen?

Ikväll kan det vara Ronaldo och Pepes sista chans att nå VM 2010. Han och hans Portugal möter Ungern på borta plan och vinner man inte så kan det var tack och godnatt för Portugal. Sverige möter som bekant Malta på borta plan och det ska i normala fall vara tre poäng till Sverige då har man 15 poäng. Just nu ligger Ronaldo och Pepes Portugal på fjärde plats med 10 poäng och förlorar man så är det väldigt svårt att gå vidare. Ronaldo och Portugal har haft det tungt i VM kvalet och inte presterat som dom kan med det laget man har. Det kommer bli tråkigt att Ronaldo, Deco, Pepe, Caravalho, Nani med fler inte kommer till VM men om dom skulle göra det så är det på Sveriges bekostnad och det vill vi ju inte trots att man är Real Madrid fan och vill sina spelare det bästa. Om jag får säga själv så tror jag det är hej då för Ronaldo och Pepe i VM kvalet.



Alonsos tankar inför fortsättningen!

Xabi Alonso är mycket nöjd med att vara en av de spelarna som anslöt till Real Madrid denna sommar. I en träff med tidningen Goal säger han att han aldrig sätt så mycket talang och skicklighet i en och samma klubb. Han är även väldigt tacksam för allt Liverpool gjort honom. Han hyllar sin gamla klubb och ser framemot att spela för Real Madrid. Här kommer en liten del av vad han sa i träffen med Goal:

"Jag börjar en ny tid i Real Madrid och jag kommer att vara evigt tacksam mot Liverpool, eftersom de är en mycket speciell klubb."

"Jag har aldrig sett så mycket kvalitet tillsammans och jag har inte kunnat drömma om att en grupp skulle kunna bjuda på så mycket talang. Jag ser framför mig och se Kaka, Ronaldo, Benzema, Raul. Vilken lyx!"

"Efter så många år i Premier League kan det vara svårt att anpassa sig till takten i La Liga, där man spelar mer på fötterna. Cristiano Ronaldo kommer anpassa sig till spelet i La Liga.. Med den talang han har, den individuella teknik och med det skottet, så kommer han inte ha några problem..”

"Real har haft det svårt i CL dom senaste 5 åren men någon gång måste det vända och varför inte i år. En final på Bernabeu skulle vara kul!"

"Jag vet inte om vi är bättre än Barcelona eller inte, det får vi ta reda under säsongen. Vi kan inte fokusera på dem. Vi måste koncentrera oss på vad vi gör dag för dag, försöka förbättra oss steg för steg och utveckla en stark känsla av samhörighet."



Källa: Goal, Real Madrid


Tillbaka i träning efter vila!

I dag samlades laget åter igen för träning efter två dagars vila. Det var endast 12 spelare som deltog på träningen, alla andra är kvar på landslagsuppdrag. Det ska ju spelas VM-kval även på Onsdag, men då kan inte Kaka vara med eftersom han drog på sig gult kort mot Argentina och är avstängd nästa match. Därför är Kaka på väg tillbaka till Madrid och väntas landa på tisdagen eller onsdagen. Därefter kommer han vara med och träna med Real Madrid som vanligt. Allt för att komma så väl förberedd inför helgens match mot Espanyol. Ramos är inte skadefri ännu men han är på väg tillbaka och förhoppningsvis får vi se Ramos i startelvan snart igen. Raul ser het ut han kommer att avgöra på Lördag!



Zlaten en magisk..... !!

Det är inte ofta jag älskar en Barcelona spelare men i dag älskar jag dig Zlatan Ibrahimovic. Inte för att du är Barca spelare utan för att du är Svensk och gör som du gör!! Det är helt otroligt, jag hatade dig i 93 minuter och 5 sekunder under går dagens match men sen dök du upp som en blixt från klar himmel. Du är på rätt ställe och på något konstigt viss lyckas komma ikapp en dålig första touch och få ett emotlägg i bröstet som går i rätt riktning mot och i mål. Det är ett mästerverk Zlatan. Eller bara tur? Hade det varit första gången han gör på detta viss så hade jag kallat det tur, men nu är det andra gången på två matcher i och mot Ungern så det är skicklighet. Zlatan är magiskt och kliver fram när det som mest behöv. Tack Zlatan. Det tråkiga i det hela är att han efter Malta matchen ska tillbaka till baksidan av fotboll i Spanien och börja spela med Barcelona igen något som inget Real Madrid fans blir glad av. Det är svårt att vara Madrista och svensk samtidigt när Zlatan spelar i Barcelona. Man vill att Zlatan ska lyckas men inte Barcelona och hur ska det gå ihop? För lyckas Zlatan så lyckas Barcelona. Helst vill man se Barcelona förlora med 5-4 och Zlatan gör alla 4 målen. Nog talat om Barcelona Zlatan är Svensk så tillbaka till Sveriges match, vi är ruggigt dåliga på att göra mål och man lider verkligen med Zlatans anfalls kollega Johan Elmander som sliter mer nä någon annan i matchen men får inte ut något för de. Han måste ha sprungit en mil bara i första halvlek, Sen kan en sån som Zlatan gå runt i 93 minuter och knappt ha en svettdroppe i pannan och sedan med ett anfall frälsa en hel Nation. Är det rättvist? Nej men klass slår motivation för en gångs skull. Sen var det så förbannat rättvist att vi fick vårat 2-1 mål efter alla chanser vi bränner plus att Ungern hade en mutad domare som håller på att ge Ungern en VM biljett som dom inte är värda. Var det straff? Aldrig!!! Blåser man för sånt måste man blåsa 20 straffar varje match, domaren var ett skämt i gårdagens match, men det är något man glömmer nu i all hysteri!! Men vi är fortfarande med och kan ta oss till VM tack vare en viss Zlatan Ibrahimovic, att han spelare i Barca nämner jag inte!


Van Gol kunde hamnat i Roma!

Ruud Van Nistelrooy var en av många spelare som hade sin framtid i Real Madrid osäker i somras det berättar han i as i dag. Real Madrid gav mig fria händer och välja om jag ville stanna eller att gå. Jag valde att stanna trots den hårda konkurrensen. Jag hade många alternativ men det hetaste var från Italienska klubben Roma som ville få mig att skriva under sade Van Gol. Många trodde nog att England var den ligan jag skulle hamnat i, men så var det inte hade jag lämnat Madrid hade det nog blivit Roma. Men jag är glad att jag valde att stanna i Madrid.




VM kval analys: Spelare för spelare!

Jag kommer att uppdatera denna sida under dagen, när någon match är slut så får ni Real Madrid spelarnas prestation. Många spelare kommer spela i dag och några sitter på bänken men jag ska försöka ge er lite av vad dom har presterat under sin match med landslaget.

Uppdateras:

Holland - Japan:

Rafael Van Der Vaart:

Kom in i den 78:e minuten i matchen Holland mot Japan när Sneijder bars ut på bår. Hade några fina pass och var med i uppbyggnaden av Huntelaars 3-0 mål. Kunde blivit ett ass i slutet men det vart offside. Hann inte med så mycket på dom 15 min har spelade. Men han lämnade matchen som vinnare! med 3-0.

Danmark - Portugal:

Cristiano Ronaldo:
Spelade så klart från start och fick bära kaptens bindeln. Han kunde blivit målskytt i den 13:e minuten då han hade ett friläge från kanten men målvakten gör den bra räddning, Ronaldo försökte mycket men lyckades inte i dom avgörande lägerna. Kan vara så illa att vi inte får se Ronaldo i VM 2010 efter som laget bara fick 1-1 mot Danmark. Nu ligger man på en fjärde plats i gruppenoch det ser inge ljust ut.

Pepe:
Gör en stabil match förutom vid målet då han är för sen in i situvationen så att Bentner kan slå in en halv volley i målet. Följer ofta med upp i anfallen och gör det bra.

Frankrike - Rumänien:

Lassana Diarra:
Lass spelade hela matchen och han äger mittfältet som han gör i Real. vill ha bollen mycket och får den, kanske att han håller den lite länge i bland men det är sällan han tappar den. Fick bara med sig 1-1 mot Rumänien. Han sliter och springer överallt men det vart inget mål i kväll.

Karim Benzema:
Kom in i matchen i den 73 minuten, hade inte mycket boll och fick ingen jätte chans att göra mål. spelade för kort tid för att uträtta något.

Spanien - Belgien:

Iker Casillas:

Det är tur det är varmt i Spanien för annars hade Casillas ståt och frusit under match. Han hade knappt något att göra. Några inlägg då och då, ett överraskande skott inlägg som han gör en bra räddning på. Säg två skott på hela matchen.

Alvaro Arbeola:
Spelade höger back och gjorde det mycket bra. Han hade det rätt lungt i defensiven men det han gör bra är att han följer med upp i anfallen väldigt ofta. yttermittfältaren Silva och Arbeloa hade några bra väggspel i bland. Han spelar väldigt enkelt det är något som behövs i Real Madrid. Gör ett ass till Silvas 4-0 mål. Såg väldigt spel sugen ut men vart utbyt i den 83 minuten.

Xabi Alonso:
Han och Xavi gör precis vad dom vill på mittfältet. Alonso finns alltid spelbar och han fördelar bollen perfekt. Hoppas han tar med sitt spel till Real Madrid. Mittfältet i övrig ägde matchen totalt, Spanien kunde vunnit med 10-0 om man varit bättre i avsluten. Xabi hade även ett riktigt tungt skott som var värt ett bättre öde. Är inblandad i 5-0 målet. Alonso spelar så säkert och lugnt så det är ljuvligt att se!

Raul Albiol:
Kom in istället för Real Madrid kamraten Arbeloa i den 83:e minuten och fick spela som ytterback där Arbeloa spelade. Gjorde inge större intryck.

Argentina - Brasilien:

Kaka:
Mycket pigg i början av matchen var inblandad i 2-0 målet efter att hunnit upp en misslyckad frispark och slagit bollen snett bakåt. Togs hårt hela tiden man satt på nålar och hoppades att han inte skulle skada sig. Lika snabb med boll som alltid och skönt att se kaka vinna över Messi!

Gago:
Började på bänken, och vart kvar där hela matchen.

Vm-kval med Real spelare!

Ikväll spelas det en hel del Kvalmatcher till VM i Sydafrika, men det spelas också många vänskapsmatcher runt om på våran planet och i många av dom kommer våra egna Real Madrid spelare att delta. Här kommer lite fakta om vilka som kommer att delta och vikten i deras matcher.

20:00: Danmark - Portugal:
I denna match kommer våran största stjärna Cristiano Ronaldo att delta, även våran bästa back Pepe är med i matchen. Deras Portugal kommer att spela en otroligt viktig match på Parken i Köpenhamn. Vinner Danmark så är dom så gott som färdiga för VM. Men vinner Portugal så kommer dom ett steg närmre. Samtidigt spelas det en annan match mellan Sverige och Ungen som är lika viktigt. Man kan säga att Portugal, Sverige och Ungen som Sverige möter måste vinna i kväll och det går så klart inte någon eller några kommer stå som förlorare i kväll och kan missa VM. Ronaldo har visar att han är på väg till en bra form, kan han sänka Danmark i kväll är den stora frågan? Och Pepe måste ta vara på alla tillfällen han får spela eftersom han är avstängd i ligan.

22:00 Spanien - Belgien:
I denna match finns det många Real Madrid spelare Casillas, Arbeloa, Albiol, Alonso. Vilka som startar är oklart men Casillas står i alla fall i målet men dom andra platserna är det grym konkurrens om så det är omöjligt att säga. Spanien leder sin grupp och har inte förlorat någon match, så man är stora favoriter i matchen. Jag hoppas att Alonso får chansen på mitten och att han visar att han ska spela. Nu när Febregas och Iniesta är borta.

21:00 Frankrike - Rumänien:
I Frankrike kommer Lass att spela sen har vi Benzema som är tveksam till spel pga den hårda konkurrens som finns på topp. Denna matchen är viktig för Frankrike som ligger på playoff plats med 13 poäng och vill öka avståndet till Litauen som har 9 poäng. Lass är i hur bra form som helst och kommer leda laget till vinst. Rumänien vill ta sista chansen och kommer inte att ge sig så lätt.

Vänskapsmatcher:

02:30 Argentina - Brasilien:
Stor match på gång och det är alltid stor rivalitet mellan dessa två länder. Kaka är med i Brasilien och Gago är med i Argentina frågan är om han får starta, för han har inte spelat mycket i Real Madrid, plus att han har varit skadad. Jag hoppas Kaka kan komma igång med målskyttet det har varit lite snedriktat på slutet.

14:00 Holland - Japan:
Denna match är igång och är en vänskapsmatch. Vi har ingen Real Madrid spelare på plan men Rafael Van Der Vaart finns med på bänken. 0-0 just nu.


Rio Ferdinand vill till Spanien!

Enligt The Sun så säger den Engelska klubben Manchester U att man kan tänka sig att släppa sin back veteran Rio Ferdinand.. Den 30 åriga backen har drabbats av mycket skador den senaste tiden och det gör att man inte känner sig helt trygga med honom länge. Det sägs att Rio själv kan tänka sig att spela sin sista tid i Spanien och då antingen i Barcelona eller Real Madrid. Manchester U säger att det skulle vara en bra affär att sälja av Rio redan i år, för fortfarande kan man få ut en rätt hög övergångssumma för honom. Om han hamnar i Real Madrid återstår att se. Själv hatar jag Ferdinand, han är som Puyol är för Barca en spelare som springer runt och skäller på sina egna spelare men inte gör ett rätt själv. Dessutom är han 30 år och skadedrabbad som sagt och är inte den där backklippan han en gång var. Låter vi Cannavaro gå från Real Madrid så vet jag inte om vi ska ta ditt Rio som också är på nergång. Eller vad säger ni??


Guti har höga förväntningar!

Guti är en av spelarna som är hemma i Madrid, den gamla landslags mannen är nu åren tillgångna och platsar inte i det spanska landslaget längre men Guti är inte ledsen för de. Sammanlagt vart det 15 matcher och 3 mål. Guti har det svårt att ta en plats även i Real Madrid men hans hjärta för klubben är så stort att det inte gör honom biter istället ser han det positivt, nu måste jag spela bra och visa att jag ska ha en plats säger han.

" Jag är höga förväntningar på säsongen, vi har en bättre trupp än vad Barcelona har så vi ska gå för trippeln. Jag vill att vi ska vinna Real Madrids fjärde CL titel och en match mot just Barcelona i finalen på Santiago Bernabeu stadion skulle vara roligt, men det spelar igen roll vilka vi möter bara vi är i final den 22 maj 2010. säger Guti! "


Van Nistelrooy talar ut!

I dagarna passade Marca på att intervjua Real Madrids striker Ruud Van Nistelrooy. Efter att ha missat nästan 9 månader av fotboll så är han nu äntligen tillbaka efter att han fick göra ett inhopp mot Rosenborg för ungefär en vecka sen. Det är en knäskada som hållit Ruud borta från fotbollsplanen men förhoppningsvis så ska skadan vara läkt så att han kan spela för fullt igen. Många, inklusive jag hoppas på att Ruud ska komma tillbaka till den toppform som han hade innan han vart skadad, då han öste in mål och var en av dom bästa anfallarna i världen. Men nu är det en ny säsong och Ruud bryter tystnaden i en intervju med Marca och säger så här:

" Jag är mycket bättre fysiskt och känner mig som en ny spelare. Det känns som jag är tre år yngre nu för tiden. Jag har kommit tillbaka från min skada för att ta en plats i Real Madrids startelva min nivå nu är hög och min läkare säger att jag har tre år kvar på elit nivå, så jag har mycket kvar att ge. "

Det har ryktats en hel del om att Van Nistelrooy ska lämna Real denna sommar, många klubbar har varit och slitit i honom men tillslut valde han att stanna.

" Det hade säkert varit lättare att ta en plats i en mindre klubb men mitt hjärta sa till mig att stanna i Real Madrid. Jag vet att jag kan göra mycket mål än, jag är en bra avslutare och det vill jag visa i Real Madrid. Real Madrid har ett otroligt bra lag och framtiden ser ljus ut, C Ronaldo och Kaka kommer spela i Real Madrid i många år framöver. Båda två är fantastiska spelare. Jag är glad att jag har fått spela i två stor klubbar i mitt liv och jag är glad att jag är här just nu. "




Källa: Marca

Träningsmatch mot Castilla!

I går passade Real Madrid på att spela en skoj match mot B-laget Castilla och det bjöd på många mål 6-2 till A-laget slutade matchen. Ett hattrick från Higuain var matchens höjdpunkt. Guti och Ramos var inte med. Laget i övrigt så ut så här: Dudek, Marcelo Garay, Metzelder, Drenthe, Vazquez (Ungdomslaget), Diarra, Granero, Higuaín, Raúl och Van Nistelrooy. Ett hyfsat lag trots att så många spelare är i väg på landslags uppdrag. Alla tre anfallarna Raul, higuain och Van Nistelrooy fick göra mål så det är positivt. Ramos var ute på plan och körde lite bollövningar efter att han kört sitt Rehab pass i gymmet vilket ser ljust ut in för matchen nästa helg. Om han hinner tillbaka är oklart men det är i alla fall på väg åt rätt håll.


Landslags uppehåll!

Just nu är dom flesta spelarna iväg på landslags uppdrag för sina länder. På lördag spelas det många viktiga matcher i VM-kvalet och dom flesta spelare i Real Madrid är landslags män så just nu är det nästan tomt på Real Madrids tränings anläggning. Marcelo, Raul, Guti, Marcelo, Drenthe, Higuaín, Sergio Ramos, Esteban Granero, Ezequiel Garay och Ruud van Nistelrooy är dom spelarna som är kvar i Madrid och tränar med laget. Ramos är skadad annars hade han deltagit i de Spanska landslaget. Nästa match för Real Madrid är inte för en den 13/9 mot Espanyol på borta plan. Det hade ju varit trevligt att se Ribery i Real Madrid tröjan då, men tyvärr får vi inte de efter att Riberys Tyska klubben Bayern München håller lika hårt i honom som Tyskarna gjorde med judarna på 40-talet. En spelare som vill spela i en annan klubb ska få det. Då ska inte en pajas vid namn Karlheinz Rummennigge, Bayerns ordförande ställa sig i vägen för det. Katastrof! Men Real Madrid har ett underbart lag ändå och vi får hoppas spelarna gör dett bra jobb i sina landslag och sedan kommer tillbaka till Madrid i toppform. Hala Madrid!




Truppen och nummer klara!

Nu är truppen klar för Real Madrid och alla tröjnummer är tillslut utdelade. På för säsongen har man kunnat se Real Madrid spelare i ena tröjnr ena matchen och ett annat matchen efter men Nu har alla nya spelare valt nr och här är de nr dom valt:

22. XABI ALONSO:
Fick ta över Torres gamla nummer, Jag hade fel i Liverpool hade han nr 14 som han även har i Landslaget. Inte 22 som jag skrev tidigare.

24. Esteban GRANERO
Han valde nummret under sitt gamla som var 25 i Getafe.


9. CRISTIANO RONALDO:
Hade nr 7 i Man U men det är heligt och tillhör legenden och kaptenen Raul så det kunde han inte få i stället tog han nr 9 som en gång i tiden tillhörde en annan Ronaldo som kom från Brasilien.

11. Karim BENZEMA:
Hade nr 10 i Lyon men valde nr 11, Kanske för att Snejder var kvar i klubben på den tiden och bar nr 10 på ryggen.

8. Ricardo Izecson dos Santos "KAKÁ":
Hade chansen att fortsätta spel med nr 22 men valde Gagos nr 8 i stället. Gago fick byta till nr 5 i stället.


10. LASS Diarra:
Har bytit nr från nr 6 till playmaker nummer 10 som Sneijder hade innan han drog till Inter.

19. Ezequiel GARAY:
Har spelat i många olika nr på för säsongen men till slut var det Huntelaars gamla nr 19, Benzema har även spelat i den under försäsongen.

2. Álvaro ARBELOA:
Tog över legenden Salgados nr, han lämnade Real nu i sommar efter 10 år i klubben. Arbeloa har mycket att bevisa i den tröjan. 

18. Raúl ALBIOL:
Fick 18 rätt tidigt och spelar kvar i den tröjan.


Sammanfattning Sista natten!

För det första vill jag be om ursäkt för att det inte hänt så mycket här dom senaste dagarna, men jag har jobbat natt och sovit bort dagarna så har inte hunnit med tyvärr. Plus att man har träningar på kvällarna som tar den övriga tiden. Men nu är jag tillbaka i alla fall och ska se vad som har hänt dom senaste dagarna. Som dom flesta vet vart det ingen Franck Ribery till Real Madrid i måndags, då det var den sista dagen för spelare att byta klubb. Men det var många som hoppades in i det sista men Perez var tydligen nöjd med det lag vi har eller så var han för dyr. Vi får vänta på Riberys underskrift tills i Januari eller till nästa säsong, för i Real Madrid kommer han spela för eller senare. När vi inte fick Ribery i måndags så passade Real Madrid istället på att stärka in för framtiden. Spelaren man köpte heter Jose Luis Mato och är 19 år gammal, han spelar i andra divisions klubben Celta Vigo och kommer spel kvar där på lån från Real Madrid. Jose är en mycket stor talang och är bofast i u-19 landslaget. Om vi kollar på Silly Season ut så var det bara en spelare som försvann i slutskedet och det var Miguel Torres, han kommer spel denna säsongen i Getafe men Real Madrid kan köpa tillbaka honom om man så vill. Vad hände med Van Der Vaart då tänker ni? Han hade ett sent mötte med Real Madrid ledningen på Måndags kvällen och båda parter kom överens om att Rafael ingår i Real Madrids framtidsplaner så han är kvar och kommer göra allt för en plats i laget. Silly Season är över för denna gången och nu får klubbarna arbeta med dom spelare man har i truppen. De dyraste spelar övergångarna denna säsong blev nr1: Cristiano Ronaldo 93 Milj €, Kaka 67,5 Milj € och på tredje plats en svensk vid namn Zlatan Ibrahimovic 66 Milj €. Pengarna har flödat denna sommar och den Spansk ligan har värvat dem tre största spelarna under hela Silly season. Nu får vi vänta tills Januari för att återigen sitta på nålar och fundera över vilka spelare som ska ansluta till Real Madrid.


Rafael fick stanna i Real Madrid!


RSS 2.0