Vm nytt: Kaptenen på väg bort!


Raul på väg att lämna oss?

Det börjar dra ihop sig i VM och i dag spelas de första matcherna i sista rundan. Många av storlagen är mycket illa ute och måste verkligen rycka upp sig om man ska gå vidare. Ett av dem lagen är Spanien som i går tog chansen att i sista rundan ha chans att gå vidare. Vi har hittills bara två Real Madrid målskyttar och det våra två anfallare Ronaldo och Higuain. Higuain är dessutom bäste målskytt i VM just nu med sina tre mål. Här nedan kommer jag fortsätta att de lite om hur våra spelare sköter sig i Vm:

Real Madrid spelare i VM:
Grupp B
Argentina: Higuaín

Grupp E
Holland: Van der Vaart

Grupp G
Brasilien: Kaká
Portugal: C.Ronaldo, Pepe

Grupp H
Spanien: Albiol, Arbeloa, X.Alonso, Casillas, S.Ramos


Spanien - Honduras 2-0 (D.Villa, D.Villa)
Det spanska landslaget var piskade att vinna gårdagens match mot Honduras och det gjorde man efter två fina mål av David Villa. Real spelarna Alonso, Ramos och Casillas fanns med på planen och gjorde det bra. Alonso spelade som alltid lugnt och säkert. Ramos var väldigt offensiv och ville verkligen göra mål men trots några bra lägen så fick han inte göra mål. I stället blev han utbytt för att göra plats åt en annan Real spelare Arbeloa som inte gjorde så mycket väsen av sig. Casillas i målet hade en lugn afton men tar i bland väldigt konstiga beslut. Nu är Real spanjorerna med i gruppen igen och har chans att gå vidare.

23/6: Maicon nära en övergång!
Enligt spansk media så är Inter backen Maicon mycket nära en övegång till Real Madrid. Priset ska ligga på 28 Milj Euro. Ifrån början ville Inter ha 35 Milj Euro men den goda relation som Perez har har med Inter ha gjort att priset bara blev 28 milj. Nu är det bara att vänta på att det blir offeciellt något som jag tror det blir snart.


29/6: Di Maria klar för Real Madrid!
Det har länge varit ett rykte men nu är det klart att argentinaren Angel Di Maria spelar i Real Madrid nästa år. Benfica och Real Madrid kom i dag överens om att Di Maria går till Real Madrid för en summa på 25 Milj Euro enligt spansk media. Klubbarna har bekräftat övergången på sina hemsidor så nu är det Officiellt. Di Maria är precis vad Real Madrid behöver en vänsterytter. Han är ung talang som har visat sin kvalité nu i VM, det har belönats med ett sex års kontrakt sägs det. Tillsist vill jag välkomna Di Maria till Real Madrid jag ser verkligen fram emot att se honom i den vita tröjan.

29/6: Higuain målskytt!
Gonzalo Higuains Agentina är klara för Kvartsfinal efter att man besegrat Mexico med 3-1. Higuain själv gjorde 2-0 målet efter 33 min. Målet var vackert men det var också en riktig bjudning av Mexicos back. Higuain kommer att ställas mot Tyskland i Kvartsfinalen. Även Van Der Vaart är klar för Kvartsfinal med sitt Holland men VDV del tog inte själv i matchen.

29/6: Kaka klar för Kvartsfinal!
Kaka gjorde ett mycket vackert assist till Fabianos 2-0 när Brasilien enkelt kunde slå ut Chile ur VM. Kaka blir bättre för varje match som går. Mot Nordkorea som var den första matchen så syndes knappt Kaka alls men sedan dess så har Kaka gjort tre assist på tre matcher. I går kunde det blivit ett mål också men en riktig felträff höll kaka mållös. I kvartsfinalen får Kaka möta Van Der Vaarts Holland.

30/6: Spanien till kvartsfinal!
Igår var det första gången i VM som Real Madrid spelare ställdes emot varandra när Spanien möte Portugal i åttondelsfinal. Ronaldo och Pepe fanns med på plan för Portugal och Casillas, Ramos, Alonso för Spanien. Albiol och Arbeloa fanns med på den spanska bänken men spelade inte. Matchen blev väldigt tilltäppt eftersom Spanien rullade boll och Portugal fick förlita sig på kontringar. Första halvlek blev mållös i den andra kom det ända målet i matchen efter att Xabi Alonso satt upp ett anfall som David Villa tillslut avslutade i mål efter två chanser. Ramos var väldigt pigg på sin kant och följde med i varje anfall, han var nära att göra mål på ett bra skott men en storspelande Eduardo i målet räddade Portugal den gången. Casillas i målet ser darrig ut men höll nollan efter några bra räddningar. Ronaldo i Portugal var väldigt blek närmast var han på en frispark ifrån långt håll men lagkamraten Casillas räddade med vissa problem. Pepe såg stabil och säker ut på den defensiva position han har i landslaget. Spanien kommer nu att möta Paraguay i kvartsfinal. Ronaldo och Pepe blir de första Real Madrid spelarna att lämna VM nu är det bara att sätta sig på planet till Madrid och hälsa på sin nya tränare. 


1/7: Bud på Gerrard!
Marca uppger i dag att Real Madrid lagt ett officiellt bud på Liverpool spelaren Steven Gerrard. 24 Milj Euro sägs budet ligga på frågan är om det räcker? Gerrard är just nu 30 år och har inte så många år kvar på den högsta nivån inom fotbollen. Liverpool har precis anställt en Roy Hodgson som ny tränare och Gerrard ska ha sagt att han är nöjd med det valet. Vad som händer i denna affär återkommer jag till när jag vet mer. Det går även ett rykte som säger att Real Madrid ska ha lagt ett monsterbud på Bayern spelaren Bastian Schweinsteiger, 50 Milj Euro..! Det är lite väl mycket tycker jag då kan man köpa Fabregas för de pengarna.

3/7: Kaka får packa väskorna!
Holland och Brasilien mötes kvartsfinal i går och det blev en riktig rysare. Brasilien började match riktigt bra och man tog också rättvist ledningen med 1-0 efter mål av Robinho. Strax efter det kunde Kaka ha gjort 2-0 men en strålande enhandsräddning stoppade Kaka. Brasilien gick till halvtid med 1-0 med bud på fler mål. I den andra så var det ombyta roller. Den gamla Real spelaren Sneijder slår ett inlägg för Holland som brasse mittfältaren Melo och Brasiliens målvakt Cesar går upp på men Melos stör Cesar och lyckas nicka in bollen i eget mål istället för att rensa undan den 1-1 och Holland var med igen. Holland tog över helt och på en hörna kunde Sneijder som är 1,70 cm nicka in 2-1. Brasilien försökte trycka på i slutet trots en man mindre efter en idiot utvisning av syndabocken Melo så fick man inte in bollen. Van Der Vaarts Holland gick rättvist till semifinal där dem får möta Uruguay. Kaka var väldigt pigg men det räckte inte. Van Der Vaart fick inte spela.

4/7: Higuain och Di Maria utslagen!
Det blev ingen rolig eftermiddag för Higuain och hans Argentina då man blev helt utspelade av Tyskland. Matchen slutade 4-0 till Tyskarna och Argentina får nu vänta ytligare i fyra år innan man presterar något av värde. Higuain var väldigt osynlig i matchen han blixtrade till två gånger ena gången med ett vänsterskott och andra gången med ett offside mål som blev bortdömt. Higuain har gjort fyra mål i VM något man får se vara mycket bra. Nu får Higuain göra som Kaka och Ronaldo åka på semester. Di Maria försökte men kom igen vart, hans VM har inte varit de bästa men jag tro att han sparar allt för succe i Real Madrid istället;).

4/7: Spanien till Semi med tur!
I går kväll spelades den sista kvarten mellan Spanien och Paraguay. Spanien lyckades tillslut vinna med 1-0 men det satt hårt inne. För innan det att David Villa gjorde 1-0 med sitt femte mål i VM så hade båda laget missat en varsin straff. Först rev Barca spelaren Pique ner en Paraguay spelare och Oskar Cardozo klev fram för att lägga straffen mot Casillas som lyckas rädda bollen, till och med limma den. I minuten efter så blir Villa nerdragen i andra straffområdet och domaren blåser straff för Spanien denna gången. Real spelaren Xabi Alonso kliver fram och ska slå straffen. Han ser grymt koncentrerad ut och han gör allt rätt då han placerar bollen i vänstra krysset. Men då kliver domaren in i matchen och blir huvudperson genom att blåsta om straffen. Alonso ställer upp igen och slår straffen i andra hörnet denna gången något som Paraguays målvakt läser och räddar bollen. På returen så är Fabregas först på bollen och går förbi målvakten som kapar honom ordentligt men denna gången var tydligen inte regelboken så intressant för domaren. Som nog har dömt sin sista match i VM. Men Spanien lyckades tillslut få in bollen efter ett snabbt anfall av Iniesta som passade ut till en fri Pedro men satte bollen i stolpen, på returen så är David Villa där och slår den återigen i stolpen men denna gången stolpe stolpe in. 1-0 Spanien i den 83:e min. Matchen var riktigt rolig att titta på iallafall i andra halvlek, första var ett sömn piller. Spanien har lite svår att släppa Barcelonas tråk fotboll som inte funkade alls i går med aggressiva Paraguay spelare. Spaniens spel påminner lite som Barcas spel utan Messi: det händer inte ett skit. Casillas gjorde några mycket bra räddningar, Ramos var mycket bra och kommer förmodligen vara rätt blå i ansiktet i dag efter att ha fått en ordentlig spark i ansiktet. Alonso blandade och gav, missade en straff och satte en, han blev utbyt i den 75:e min.

5/7: Raul på väg till Tyskland?
Vår kapten och legend Raul kan vara på väg att lämna Real Madrid efter 16 års trogen tjänst. Ny klubb adress kan bli Schalke 04 i Tyskland. Raul har kopplats samman med både England och den Amerikanska fotbollsligan men nu ser det ut att bli Bundesliga istället. Real Madrid kommer inte ta något betalt för spelaren eftersom han varit så lojal mot klubben så nu tycker man han ska ha chans att spela var han vill. Men om det blir officiellt så kommer det mer fakta. Kan inte tänka mig ett Real Madrid utan Raul.

5/7: Semifinaler!
På Tisdag och Onsdag spelas semifinalerna i VM och vi har sex Real Madrid spelare kvar, fem i Spanien och en i Holland. Men de kommer inte att möta varandra om de båda inte de båda går till final vilket vorre kul. Spanien kommer att ställas mot Tyskland i ena semin och Holland mot Uruguay i den andra.

5/7: Pappa-Ronaldo!
Nydligen kunde man lästa detta på Ronaldos twitter och Facebook:

Det är med stor glädje som jag kan meddela att jag nyligen har blivit far till en liten pojke. Jag har kommit överens med barnets mor,som vill föbli anonym, att jag kommer att ha vårdnaden om min son. Ingen mer information kommer att ges om det här och jag ber alla att respektera min rätt till ett privatliv (och barnets rätt tillett privatliv), i alla fall när det gäller en sak som detta.”

Kul för Ronaldo men jag undrar om det var ett planerat barn? Att vara kändis och som ni vet K***** runt kan sätta sina spår. Men nu ska vi glädjas för Ronaldo. Ett barn kanske får honom att mogna ännu mer som fotbollsspelare. Grattis Ronaldo!



7/7: Van Der Vaart i VM final!!

Holländaren och Real spelaren Rafael Van Der Vaart är i VM final efter att man besegrat Uruguay med 3-2 i en spännande match. Holland tog lednigen i matchen efter ett dröm mål av Van Bronckhorst i den 18:e min. Han drog till med vänsterfoten ifrån 30-40 meter rakt upp i krysset. Uruguay kom tillbaka efter att Forlan VM:s skyttekung också avlossat bössan ifrån långt håll. 1-1 stod sig till halvtidsvilan. I halvtid fick Van der Vaart chansen och till en början såg det inte så bra med han spelade upp sig och hade även några lägen att göra mål. Istället så gjorde två gamla Real spelare Sneijder och Robben 2 och 3-1 till Holland. I slutet fick Uruguay in 3-2 men man kom inte närmre än så. Holland är i VM final där man får möta antingen Tyskland eller Spanien. De två möts i kväll i den andra semifinalen.

Senaste nytt ifrån VM: Kaka bakom seger!


Ronaldo kung i en halvlek!

VM är i gång och det är även några av Real Madrid spelarna i VM. Här kommer jag skriva lite om Real spelarnas prestationer i VM. Kommer uppdatera artikelen allt eftersom Real Madrid spelare gör entré i Sydafrika:

Argentina - Nigeria 1-0 (G.Heinze)
I går Lördag så spelade Higuains Argentina mot Nigeria och lyckades vinna med 1-0. Higuain gjorde ingen större match trots att han fick smörpass efter smörpass så blev det inget mål av Reals skyttekung. Han borde iallafall kunnat gjort två mål om han varit lite mer koncentrerad. Han fick inte en hel match för i den 79:e min valde Maradona att sätta in Milito istället för Higuain.

Holland - Danmark 2-0 (S.Poulsen (Sjm), D.Kuyt)
Van Der Vaart fick starta i Hollands första match i VM. Han gjorde det mycket bra och hade 4 skott mot mål men tyvärr blev han mållös liksom Higuain i sin första match. Sliter hela tiden för laget men fick bara vara på plan i 67 min innan han blev utbytt.

Elfenbenskusten - Portugal 0-0
Ronaldo och Pepe fanns med i Portugals första match men bara Ronaldo fick en plats i startelvan. Ronaldo såg grymt tänd ut under nationalsången och han började matchen riktigt bra. I mitten av första halvlek så drog han i väg VMs hårdaste skott ifrån 30 meter men bollen gick stolpe ut. Efter det så dog matchen lite och det gjorde även Ronaldo. Han gjorde ett mål i slutet men domaren hade blåst för något. Domaren som var kass matchen igenom gav även Ronaldo ett gult kort vilket var helt fel. Pepe fick sitta på bänken hela matchen.

Brasilien - Nordkorea 2-1 (Maicon, Elano, Y.Ji)
Kaka startade för Brassarna men gjorde inte vidare match. Han ser ut att ha riktigt dåligt självförtroende för han har sig inte förbi en spelare. Den gamla Kaka är inte tillbaka ännu frågan är om han någonsin kommer tillbaka? Däremot så gjorde backen Maicon mål, Maicon är mycket nära en övergång till Real Madrid och efter succen i går så blir nog Real ännu mer sugna på spelaren.

Spanien - Schweiz 0-1 (Gelson Fernandes)
VM:s största skräll kom när favorit tippade Spanien med Alonso, Ramos, Casillas, Arbeloa och Albiol åkte på en 1-0 förlust mot lilla Schweiz. Ramos, Alonso och Casillas tog en plats i startelvan och Alonso var närmst att göra mål med ett tungt skott i ribban. Ramos var riktigt bra på sin högerbacks plats. Casillas ingripande vid målet är däremot ett frågetecken. Jag trycker att Del Bosque var för feg i lag uttagningen. Att spela två defensiva mot Schweiz behövs inte.

Argentina - Sydkorea ( SJM, G.Higuain x3, C.Lee)
Andra omgången är igång och det är Higuain också. I matchen mot Sydkorea gjorde han tre mål vilket innebär hattrick. Han visade verkligen vilken målskytt han är i det "små" matcherna, nu vill jag se att han kan leverera mot en stor nation också. Men Higuain är nu ensam ledare i skytteligan något som man inte ska ta ifrån honom. Bra Higuain.



Senaste nyheterna om spelare som är på väg till Real Madrid under VM!

Det är framförallt två spelare som drar Real Madrid intresse och det är Angel Di Maria som sägs vara överens med Real och Steve Gerrard Englands kapten. Benfica som är Di Marias klubb ska vara överens om en övergångs summa på 30 Milj Euro, tidigare ska de varit 40 Milj men efter förhandling så nöjer sig Benfica med 30 milj. Di Maria själv är nog inga problem att få att skriva på efter uttalande som: Jag spelar i Real Madrid nästa år om gud vill. Gerrard däremot är nog mer ett löst rykte men enligt Engelska sidor så ska hans agent redan förhandlat fram ett kontrakt åt spelaren. Men det är inget som Gerrard har bekräftat. Det lär dröja innan den övergången är klar om det blir någon. Men Di Maria kan vi nog räkna med att en övergång blir officiell snart.


Holland - Japan 1-0 (W.Sneijder)
Van Der Vaart gjorde sin andra start i VM slutspelet när Holland tillslut kunde vinna mot ett hårt kämpande Japan. Det var en match med två ansikten, fram till det att Holland gjorde sitt mål en bit in i andra halvlek så var det bara Holland som spelade fotboll men efter det så tog Japan över helt och var nära att kvittera. Van Der Vaart gjorde ingen jätte bra match tyvärr. Men han kämpade bra i de 72 min han fick vara på planen.

Brasilien - Elfenbenskusten 3-1 (L.Fabiano, L.Fabiano, Elano, D.Drogba)
kaka stod verkligen i centrum när Brasilien tog sin andra seger i VM. Kaka gjorde två assist i matchen ett till Fabiano och ett till Elano men han lyckades inte göra mål själv trots ett bra skott. Kaka blev bättre och bättre ju längre matchen gick men han fick inte spela hela match efter som Elfenbenskusten hade en filmstjärna i laget och lyckades filma ut Kaka ur matchen. Pinsam domar insats. Men kul att se Kaka vara igång igen.

Portugal - Nordkorea 7-0 (R.Meireles, S.Sabrosa, H.Almeida, Tiago, Liedson, C.Ronaldo, Tiago)
Ronaldo gjorde en rätt dåligt första halvlek och lyckades inte med speciellt mycket. Men i andra så vaknade han till ordentligt. Först börjar han med ett tungt skott i kryssribba, Sedan slog han till med två assist och frågan var bara om han skulle få bryta den 12 matcher långa måltorka som han hade? Länge såg det ut som att den skulle bestå men i den 87:e min så slog han till med ett riktigt tur eller konst mål, döm själva. Ronaldo såg riktigt bra, vilket hela Portugal gjorde. Nu får vi förmodligen se vår stjärna i en åttondel. Pepe fick åter igen sitta på bänken. En annan spelare som gjorde det riktigt bra var Fábio Coentrão som Real Madrid är intresserade av. Honom som vänsterback vore guld!


VM snart igång!!


Redo att ta över världen!

Det är stor aktivitet när det gäller rykten om spelare som ska till Real Madrid något jag känner är lite tidigt att börja skriva om. Nu är det snart fotbolls-Vm och ingen spelare kommer att vara speciellt intresserad av att diskutera klubblag och övergångar just nu, så att det som alla tidingar håller på med att skriva om massa rykten är lite slöseri på tid känns det som. Det är den ena spelaren efter den andra som ska till Real Madrid och man orkar bara inte tro på alla rykten. Perez kommer att handla det är 100% säkert men jag tror inte vi ser någon övergång innan VM är färdig spelat. Mycket för att VM är ett perfekt tillfälle att scouta spelare och se vilka spelare som pallar tycket när de bästa är med, lite som det är att spela i Real Madrid.

Real Madrid sägs iallafall vara riktigt sugna på Lazios vänsterback Alexandar kolarov och man ska dessutom ha lagt ett bud på 200 Milj kr för spelare. Lazio har hela tiden sakt att de inte vill sälja spelaren men Kolarov själv är väldigt intresserad av att spela i Real Madrid. Något jag är säker på att han kommer att göra nästa säsong.

Higuain har förlängt sitt kontrakt med Real Madrid till år 2016. Detta är underbart då jag tycker han är en av världens bästa målskyttar det tråkiga är bara att han aldrig lyckas i de viktiga matcherna. Men nu har han gått om tid att ändra på det.

I morgon börjar VM fy fan vad kul, håller ni inte med!


Nytt matchställ!

Real Madrids nya matchställ till 2010/11 är nu klart. En mycket snygg tröja men jag tycker nog att bortatröjan är snyggare än vad hemmatröjan är. Vad tycker ni om tröjan



Källa: Real Madrid.com

Maicon: Jag vill till Real Madrid!


Blir ett team igen!

I går var det Steven Gerrard som var på tapeten i dag är det Interbacken Maicon som är target nr ett för Real Madrid enligt As. Maicon som är en av världens bästa yttebackar ska ha visat sitt intresse för en flytt genom att uttala sig på följande sätt:

"-Jag vill till Real Madrid, City har också visat intresse men jag vill inte till England eller City. Real Madrid är mitt första val."

Jag är rätt säker på att vi inom en snar framtid får se Maicon i Real Madrid, det ser nog Mourinho till.

Usch är sjuk men man försäker iallafall leta lite nyheter.. tillbaka till bädden.

Källa: As

Gerrard snart en Real spelare?


Byter rött mot vit?

Marca uppger i dag att Liverpools storstjärna Steven Gerrard skulle vara väldigt nära en flytt till Real Madrid. Gerrard ska ha tröttnat på sin nuvarande tränare och sägs vilja flytta på sig. Även att Jose Mourinho tagit över Real Madrid ska vara en morot för att Gerrard skulle vilja flytta på sig. Men Gerrard är en Liverpool fansens gullegris så att skulle han lämna Liverpool är det inte populärt. Jag kan se framför mig ett mittfält med Alonso och Gerrard nästa säsong och det ser inte helt fel ut. Gerrard ha i och för sig inte haft något jätte bra säsong bakom sig men det beror mycket på att hela Liverpool varit ett skämt i år. I Real Madrid tror jag han skulle få en nytändning och vara hur bra som helst. Gerrard är 30 år och har iallafall 3-4 är kvar som fotbollsspelare på topp. Nu får vi se hur detta slutar, snart är det VM frågan är om vi har en övergång klar redan innan VM?

Källa: Marca

RSS 2.0