Rodrigo Moreno klar för Benfica!


Rodrigo Moreno!

De unga spelarna flyr Real Madrid. För några dagar en försvann det den stora talangen Marcos Alonso som gick till Bolton. I dag lämnar ännu en ung talang. Det är den 19 åriga brasilianska talangen Rodrigo Moreno som skrivit på för Benfica i fem år. Enligt Marca så betalar Benfica 6 Milj Euro för talangen men det finns en återköpsklausul som gör att Real Madrid kan köpa tillbaka honom för dubbla summan efter den första säsongen i Benfica. Benfica säger att man kommer att använda Rodrigo Moreno redan på Tisdag då man spelar en träningsmatch mot Tottenham.

Rodrigo Moreno har bland annat spelar för Flamingo och Celtic innan han hamnade i Real Madrid. Nu är han alltså klar för Benfica.

Källa: Marca


Real Madrid på plats i USA!


Ronaldo in action!

Real Madrid är på plats i Usa där man ska spela två tränings matcher ena emot Club America den 4:e aug och den andra mot Beckhams lag Los Angeles Galaxy den 7:e Aug. I går körde man sitt första träningspass och Jose Mourinho hade 18 spelare på plats:

Cristiano Ronaldo, Pepe, Diarra, Lass, Pedro Leon, Granero, Dudek, Adan, Benzema, Gago, Marcelo, Garay och Drenthe, och akademiens Morata, Tebar, Juanfran, Alex och Nacho

Mourinho kör väldigt hårt med spelarna och han jobbar mycket med Ronaldo, Benzema och nyförvärvet Pedro Leon. Där han förklarar hur det ska röra sig i anfalls spelet och det defensiva arbetet. Ronaldo har fått spela på sin gamla positon som höger ytter en del.

Real Madrid kommer att träna två pass om dagen. Ett morgon pass kl 10:00 och ett eftermiddags pass som börjar kl 17:00.


Officiellt: Khedira klar för Real Madrid!


Välkommen till Real Madrid!

Idag kunde man läsa på Stuttgarts hemsida att Sami Khedira går till Real Madrid. Den tyske defensiva mittfältaren blir Real Madrids fjärde nyförvärv i sommar. Real Madrid värvar smart, av fyra nya spelare så är ingen som är över 23 år så det är klart och tydligt att man vill bygga upp ett nytt storlag. Enligt rykten så ska Real Madrid betala strax under 10 Milj € för Khedira.

Khedira som fick sitt genombrott i VM i somras. Det kan han delvis tacka Ballacks skada för då Ballack den stora stjärnan i det Tyska laget inte kunde vara med vilket gjorde plats för Khedira på mitten. I VM gjorde han det riktigt bra och han gjorde dessutom ett mål.

I Real Madrid kommer han få konkurrera med Lassana Diarra, M.Diarra, Gago och Alonso om en plats på mitten. Jag tror att Real Madrid kommer att göra sig av med någon av dessa spelarna, förmodligen M.Diarra som ryktas vara på väg till England. Samtidigt är det bra med lite bredd i truppen, förra året så tycker jag vi hade en väldigt dålig bänk många gånger.

Tillsist vill jag välkomna Khedria till Real Madrid och hoppas vi får se honom utvecklas till en världsstjärna.

Real Madrid har inte gjort det officiellt ännu men det kommer!


Källa: vfb-stuttgart.de


Officeillt: Raul till Schalke 04


Raul Klar för Schalke 04!

Idag blev det klart att Raul spelar för Schalke 04 i två år framöver. Raul lämnade Real Madrid för bara några dagar sen och han valde mellan Premier League och Bundesliga, det blev de senare av dem. Det är bara att önska vår gamle kapten och legend lycka till i sin nya klubb. Vi kommer aldig att glömma dig Raul.


Bild på tatuering!

Några har frågat efter en bild på min tatuering som jag gjorde på underarmen för ett tag sen! här kommer den!!





Officiellt: Alonso flyttar till Bolton!


Marcos Alonso 19, lämnar Real Madrid!

Castillas vänsterback Marcos Alonso har lämnat Real Madrid för spel i Bolton. I dag skrev han ett tre års kontrakt med engelska laget. Alonso som bara är 19 år kunde stolt dra på sig Bolton tröjan och en halsduk innan han blev fotograferad. Det är tråkigt att ännu en Real Madrid talang lämnar klubben men han hade en bra anledning:

"Att lyckas i Real Madrids reserv lag så man för chansen i a-laget är alltid svårt. Pressen att vinna troféer är stor så det blir inte så stora möjligheter för oss ungdomar. Om jag stannar i Madrid kan jag få spendera flera år i b-laget, jag måste spela fotboll på högsta möjliga nivå"  sa spelaren.

Marcos Alonso debuterade för Real Madrid i seger matchen mot Racing Santander i April. Men nu är ny klubbadress alltså Bolton. Övergångs summan är oklar.

Källa: bwfc.co.uk

City lägger sig i affären med Luiz!


David Luiz!

Real Madrids intresse för David Luiz lär ha svalnat lite efter att pajas klubben Manchester City erbjudit Benfica 33 Milj Euro för spelaren. Real Madrid har bara erbjudit 25 Milj och Benfica ville ha 32 Milj Euro för spelaren, men man var på väg att släppa lite på den gränsen. Nu kommer alltså Man C in i bilden och slänger pengar omkring sig. Något som gjort att Benfica nu vill att Real Madrid ska höja sitt bud för att få spelaren. Något som Real Madrid inte vill göra. Istället ser man över möjligheterna att värva Thiago Silva ifrån Milan som dessutom är billigare än sin landsman. Kanske att Benfica går med på en affär om man får Drenthe eller Garay tillsammans med de 25 Milj. Luiz själv är inte så intresserad av att gå till City eftersom han vill spela tillsammans med sin idol Kaka. Men vi får se hur det bli med den saken Real Madrid kommer först och främst att sikta in sig på Maicon affären.

Hatar Man C, vad ska de med alla spelare till? Dem bara köper spelare utan att tänka. 37 spelare har dem i truppen och man får bara ha 25.. Idioti klubb!

Maicon snart en Real Madrid spelare!


På väg till Real Madrid?

Enligt de båda italienska tidningarna Corriere dello sport och Gazzetta dello sport så är Maicon väldigt nära en övergång till Real Madrid ifrån Inter. De båda klubbarna sägs vara överens om ett pris på 28 Milj € och nu är det bara Maicons del i det hela som ska lösas. Maicon sägs vilja ha 6-7 Milj € om året medans Florentino Perez bara vill erbjuda runt 5,5 Milj € om året. Men det är nog inga större problem. Problemet ligger i att det är två tidningar som skriver detta så det är inte så säkra källor. Men framtiden lär visa om det har rätt eller inte, självklart hoppas vi på det.

Vidare rapport säger att Manchester United fortfarande är intresserade av Karim Benzema och vill veta om han ingår i Real Madrids framtids planer något som Mourinho måste ta ställning till. Jag hoppas att Benzema stannar!


Officiellt: Guti klar för Besiktas!


Guti: Jag drar till Besiktas, men Raul var ska du?

I går lämnade Guti Real Madrid och idag blev han klar för sin nya klubb Besiktas. Guti har varit i Real Madrid i 25 år och nu tyckte han att det var dags att testa något nytt innan karriären är över. Besiktas har erbjudit Guti ett två års kontrakt som han nu har skrivit på. Enligt rykten så ska han få runt 25 milj kr om året. I Besiktas kommer Guti att tränas av Real Madrids gamle tränare Bernd Schuster.

Nu är det bara att önska legenden, symbolen och rockstaren Guti lycka till i sin nya klubb. Du är alltid välkommen tillbaka. Real Madrid är ditt hem!

Raul tackar för sig!!



Raul höll idag en presskonferens där han tackade för sin tid i Real Madrid. Raul är en symbol för hela Real Madrid och kommer alltid att vara det. Här är hans egna ord ifrån presskonferensen efter att Valdano och Perez tackat honom:


"Innan jag börjar vill jag tacka alla närvarande, och tack till ordföranden för hans vänliga ord. Jag älskar fotboll mer än något annat och att ha spela för Real Madrid är den bästa dröm jag kan komma på. Jag känner mig som en fotbollsspelare, och jag vill därför fortsätta att göra det så länge som min kropp tillåter. "

"Genom åren har jag alltid försökt hålla fast vid de som Real Madrid står för. Idag mer än någonsin. Jag vill att alla ska veta att jag alltid försökt ge mitt bästa i varje match, varje dribbling, varje skott och varje gång jag funnits på bänken. Det är vad Real Madrid är för mig"

"Idag är en mycket emotionell dag. Idag är en dag av starka känslor. Idag är en dag som inte klarar sig utan min tacksamhet och tack. Det är omöjligt att namnge varje person som under denna tid har stått vid min sida och hjälpte mig. De vet att jag aldrig kommer att glömma dem eftersom de aldrig svikit mig och de alltid stod vid min sida även i de värsta tiderna. Tack till alla chefer eftersom de alltid fått mig att känna sig hemma under de senaste 16 åren. Tack till alla de medspelare som jag delat ett omklädningsrum med. Deras uppoffringar och engagemang har hjälpte mig att bli en bättre spelare. Tack till alla klubbens anställda, eftersom de är viktiga och de gör vårt arbete enklare. Tack till alla coacher och hjälptränare som jag träffar varje dag och som jag delat segrar och nederlag med. Tack till våra motståndare, eftersom jag alltid känt er respekt. Det har varit en ära att spela mot er. Tack till media också, eftersom det gett både beröm och kritik. Och tack till alla mina kompisar. Du vet vem du är eftersom du alltid varit vid min sida. Tack Jorge för att jag fick chansen. För många var det ett galet drag av en fotboll poet, och tack till Florentino Perez, för jag vet att du alltid söka efter vad som är bäst för klubben. Jag är övertygad om att detta kommer att bli en bra säsong och jag hoppas att Real Madrid vinner många titlar här år. Tack, naturligtvis, till de miljoner Real Madrid supportrar som alltid vill att vi ska vinna och som lider med oss vid ett nederlag. Jag kommer aldrig glömma att deras styrka var också min styrka och mod, och på Santiago Bernabeu, där kände jag mig alltid älskad och respekterad. Tack till alla för allt och för så mycket. Och slutligen, tack från djupet av mitt hjärta till min familj, eftersom ni finns, annars skulle ingenting, inte ens fotbollen ha någon mening. "

"Jag kan inte avsluta detta inlägg utan att skicka min kärlek, stöd och djupa beundran för vår mästare, Alfredo di Stefano.

"Fotboll är och har varit mitt liv. Real Madrid har varit mitt hem och här har jag upplevt unika känslor. Idag är första dagen i mitt nya liv, jag är så oerhört glad som varit i Real Madrid. Många år har gått sedan jag kom in med den vita tröjan första gången. Men tiden har gått och idag är dagen då jag tar mitt farväl, åter igen vill jag berätta att jag brinner för klubben och att min lojalitet finns i klubben. Jag kommer alltid att vara tillgänglig när det behövs. Tack från djupet av mitt hjärta som fotbollsspelare. Hala Madrid. "

Tack Raul för allt är en förebild för alla fotbollsspelare!! Vi älskar dig!!



¡Gracias, Raúl!


Tack för allt Raul, du kommer leva kvar i våra minnen!!

Igår var det Gutis tur att lämna Real Madrid. Idag är det ännu värre, det är med stor sorg vår kapten, legend och trotjänare Raul González Blanco har lämnat oss efter 16 år i klubben. Raul kommer att fortsätta inom fotbollen och förmodligen i tyska Schalke 04, kanske vi ses igen i CL. Raul har ett 2 års kontrakt som väntar på honom. Förhoppningsvis är Raul tillbaka i Real Madrid som assisterande tränare eller något åt det hållet efter att hans kontrakt med tyskarna går ut. Raul har haft en magisk karriär i Real Madrid där han har slagit det ena rekord efter rekord. Bland annat är han Real Madrids bästa målskytt genom tiderna.

Raul började sin Real Madrid karriär 1994 i Real Madrid C men den då varnade tränaren Jorge Valdano (Nu sportschef) såg Rauls talang och tog upp honom i A-laget och där har han spelat fram till nu. Han gjorde sin debut emot Atletico Madrid, klubben han kommit ifrån året innan och det blev succé för Raul som nätade direkt. Hans första säsong gjorde han nio mål på 28 matcher och fick dessutom vinna ligan direkt. I dag vet alla vem Raul är och vilken ledare och legend han är. 2003 fick han ta över kaptensbindeln ifrån Fernando Hierro något som han gjort väldigt bra. Det finns inte många som är en bättre ledare än vad Raul är, frågan är vem som ska ta över det ansvar som Raul tagit i så många år? Raul är en ren spelare och han är nog den ända i världen som spelat 15 år som proffs utan att ha dragit på sig ett ända rött kort, det är imponerande!

Det går att skriva sidviss med prestationer som Raul utövat under sin karriär som Real Madrid spelare. Han är den bästa spelaren som Real Madrid någonsin har haft och förmodligen kommer att ha. Tack för allt Raul nr 7! Du kommer att finnas kvar i våra minner för alltid!


Här är några rekord som Raul har:

Bäste målskytt i Real Madrid
Bäste målskytten i Champions League
Bäste målskytt landslag
Flest matcher i La Liga
Flest matcher i Champions League
Med många fler...

Här är alla titlar som Raul tagit:

La Liga (6): 1994-1995, 1996-1997, 2000-01, 2002-03, 2006-07, 2007-08
Supercopa de España (4): 1997, 2001, 2003, 2008
UEFA Champions League (3): 1997-1998, 1999-1900, 2001-02
UEFA Super Cup (1): 2002
Intercontinental Cup (2): 1998, 2002

Raul har även massor av personliga utmärkelser för sina prestationer på fotbollsplanen!!




Perez tack till Guti!



Real Madrids president Florentino Perez vill tacka Guti för allt han gett klubben på en presskonferens på Bernabeu.

"Som president i Real Madrid och som företrädare för alla medlemmar och fans, vill jag tacka honom för allt han har gett oss"

"I morse hade jag tillfälle att prata med honom och som ordförande i Real Madrid och jag tackade honom för allt han gett har oss och för sin talang och fantasi som han har visat oss på planen. Han vet att Real Madrid inte kommer att glömma honom, säger Florentino Perez.

"Guti har varit och är en annorlunda spelare, med exceptionell talang och har därför alltid varit en symbol för fans runt om i världen, fortsatte han.

"Hans karriär är redan en stor delen av historien i Real Madrid. Han har bidragit till framgång och passion, Real Madrid har haft tur att få haft honom hos oss större delen av karriären. Real Madrid kommer att finnas kvar som ett hem för Guti"

"År 2000 erhöll Guti en bra erbjudande från en storklubb som Milan. Dock valde han att stanna kvar hos oss vilket visar på stort hjärta och lojalitet för klubben"

Tillsist önskade Perez Guti lycka till på sitt nya äventyr och att han ska veta att Real Madrid alltid kommer finnas kvar för honom.

Källa: Real Madrid


¡Gracias, Guti!


Magiska Guti!!

Då var det klart att Jose Maria Gutierrez ”Guti” avslutar sin karriär som Real Madrid spelare. På en presskonferens för en stund sedan bekräftade Guti tillsammans med sportchefen Jorge Valdano att hans tiden i Real Madrid är över för den här gången. Guti har varit i Real Madrids organisation i 24 år ifrån han var 9 år till nu då han är 33 år utan dem 24 åren har han spelat 15 år i A-laget. Guti var väldig rörd och ledsen för att lämna klubben men samtidigt väldigt tacksam för den tid han fått i den klubb som är hans hem.

”Tack alla, jag är medveten om att Real Madrid alltid kommer att vara mitt hem”

Det är en stor sorg att han lämnar Real Madrid. Han är en legend och han kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Han är ett geni när det gäller fotboll, ingen spelare kan se luckor som Guti. Hans magiska passningar har varit ett signum på Bernabeu i 15 år och de spår han lämnat efter sig kommer att leva kvar länge. Tack för allt du gett oss Guti du är en sann hjälte, legend och Madridista!


Guti lämnar Real Madrid!


José Maria Gutiérrez Hernández tillsammans med Raul!

Idag kan det bli officiellt att passningsgeniet Guti lämnar Real Madrid. Kl 13:00 i dag kommer Guti och sportchefen Jorge Valdano hålla en presskonferens där man med all sannolikhet kommer att meddela att Guti kommer att lämna Real Madrid. Ny klubb kommer förmodligen att bli Besiktas i Turkiet. Enligt rykten så ska Guti ha ett två års kontrakt klart med klubben. Guti är en ikon i klubben och har varit oerhört viktig sedan 1995 då han spelade sin första match för Real Madrid. Det är väldigt tråkigt att han ska lämna men jag hoppas han kommer tillbaka när han är klar med sin spelar karriär.

Guti lämnar klubben med 15 titlar bland annat med tre CL titlar (1998, 2000 och 2002) och fem Laliga titlar (1997, 2001, 2003, 2006 och 2008). Guti har varit Real Madrids vice kapten väldigt länge. Hans första match av 387 i Real Madrid tröjan spelade han emot Sevilla den 2 December 1995. Hans bästa säsong var 2000/01 då han gjorde 14 mål på 32 matcher i ligan och fyra mål på 12 matcher i Champions League.

Nu får vi se vad han säger på presskonferensen. Du är välkommen att stanna Guti annars blir den en sorgens dag!! Tack för all fotbollsgodis du bjudit på!


Det sägs att Raul kommer att lämna på Måndag!

Källa: RealMadrid.com

Raul ser ut att hamna i Schalke 04!!


Är detta slutet i Real Madrid tröjan?

Hoppet är det sista som överger en människa och jag hoppas fortfarande att Raul kommer att vara kvar i klubben i många år på nått sätt. Men det ser inte ljust ut om man säger så. Varken Raul eller Guti har dykt upp på träningen nu på försäsongen och ena tidningen efter den andra skriver att Raul snart skriver på för Schalke 04. När det gäller Guti så lutar det är att han drar till Turkiet och spel för besiktas. Det är inget officiellt ännu och jag hoppas det aldrig blir det. Men man har haft det på känn länge, jag köpte till och med Rauls tröja denna säsongen eftersom det förmodligen skulle bli hans sista i Real Madrid. Jag var bara tvungen att ha den. Raul sägs ha fått ett två års kontrakt av Schalke 04 att skriva på. Alla har ett slutdatum och Raul och Gutis datum närmar sig tyvärr. Förra året var det Michel Salgado som lämnade efter lång och trogen tjänst. Men det är ändå mer speciellt att Raul lämnar eftersom han varit i klubben 16 år. Men man ska inte kasta sten i glashus innan det är klart. Jag får återkomma om det blir det, men jag hoppas att jag slipper återkomma!!

Maicon: Klubbarna bestämmer!


Maicon vill Real Madrid, men..!!

Turerna kring Inter backen lär aldrig sluta. Real Madrid gav Inter ett bud på 22 Milj € och en deadline då man skulle ha bestämt för några dagar sen. Det ser inte bra ut eftersom Inter vill ha 28-30 Milj € för Maicon så någon överenskommelse är inte nära ännu. Maicon själv har tagit extra ledigt för att kunna fira födelsedag i Brasilien och kunna bygga upp mer styrka inför säsongen. Han säger att han inte vill lägga sig i och låter styrelsen sköta besluten. han säger också:

"Jag vill till Real Madrid, men jag skulle inte bli ledsen om jag blir kvar i Inter eftersom Inter har gjort mig till den jag är i dag. Klubbarna får sköta detta. Jag har kontrakt med Inter fram till 2014 och jag har haft äran att få arbeta med Mourinho. Vist vore det trevligt att få göra det igen i Real Madrid, men som sagt det bestämmer inte jag"

Vidare rapporter säger också att Maicon vill ha en årslön på 7 Milj € det är något som kan vara för mycket för Real Madrid som vill ligga lite lågt med utgifter.

Ja.. Karusellen lär snurra på!


Khedira intresserad av Real Madrid!


Khedira på volley

Real Madrid är intresserade av Stuttgart mittfältaren Sami Khedira det vet snart alla, men nu är det också ömsesidigt. Khedira har i dag sagt att han är väldigt intresserad av att gå till Real Madrid och att han är ett stort fan av tränaren Jose Mourinho. Real ska ha erbjudit Khedira ett kontrakts förslag som han ska fundera på de närmsta dagarna. Men allt lutar åt att Khedira är en Real Madrid spelare när säsongen drar igång. Själv säger han så här om en övergång:

"Real Madrid är den största klubben i världen och Mourinho är en av de mest framgångsrikaste tränarna på den här nivån. Jag gillar hans sätt att tänka både taktiskt och sitt sätt att sätta prägel på sitt lag. Det är en komplimang att ett lag som Real Madrid vill ha mina tjänster."

Det känns som om jag hört detta förut men vi får väl hoppas det är sant denna gången. Khedira kan bli hur bra som helst med lite hjälp av Mourinho!


Mourinho ta dig i kragen!!



Fy helvete vad jag börjar bli trött på alla rykten som går om Real Madrid hela tiden. Det senaste är ryktet kommer ifrån El Mundo Deportivo som skriver att Real Madrids nye tränare Mourinho skulle vilja byta till sig vår svenska stjärna Zlatan Ibrahimovic mot Real stjärnan Kaka. Man blir ju inte klock på det här de är de andra ryktet om Kaka denna veckan. Jag förstår Kaka om han vill lämnar Real Madrid efter att blivit kränkt två gånger på en vecka och veckan är inte slut ännu. Hur tror ni Kaka känner när han behandlas som skit hela tiden? Han är en storstjärna som kan betydligt mer än vad han visat. Men detta lär ju inte göra honom bättre i Real Madrid att ständigt känna sig inte behövd. Jag skulle iallafall inte vara glad eller spelsugen. Så nu antar jag att det bara är att sälja Kaka efter Mourinhos utspel, tveksam om Kaka är sugen på att spela under en tränare som inte tror på honom. Jag är så trött på alla tidningar som sprider rykte efter rykte och jag hoppas verkligen inte det finns någon sanning i detta. Vad ska Real Madrid med Zlatan till? En gammal spelare som inte ger en svettdroppe för sitt lag. Jag tror inte Mourinho vill byta bort Kaka framför allt inte till Barcelona det skulle vara pinsamt. Att göra affärer med hycklare det första han gör är inte bra för hans status. Det finns så mycket bättre spelare än Zlatan, inte för att jag tycker Zlatan är dålig men han är inte en spelare man vill ha i sitt lag då han bara tillför negativ energi. Istället finns det andra anfallare som är bättre. Kom igen nu Mourinho ta dig i kragen och vässa dig lite!!


Matcher säsongen 2010/11


Står redo för en ny säsong!

Här hittar ni alla matcher under denna säsongen. Jag kommer att fylla i resultat så ni kan gå tillbaka och kolla. Uppdatering sker hela tiden.

Tränings Matcher:

4:e augusti Club America - Real Madrid 2-3 (Candlestick Park San Francisco)
Målskyttar: Canales, Higuain och Ronaldo 

7:e augusti Los Angeles Galaxy - Real Madrid 2-3 (Rose Bowl Los Angeles)
Målskyttar: Higuain, Higuain och Pedro Leon

13:e augusti Bayern Munchen - Real Madrid 0-0 (2-4 efter straffar) (Allianz Arena)
Straffar: Ronaldo, Van Der Vaart, Benzema, Alonso.

17:e augusti - Standard Liège - Real Madrid 1-1 (Stade de Sclessin)
Målskytt: Van Der Vaart

21:a augusti - Hércules - Real Madrid 1-3
Målskyttar: Benzema, Di Maria, Benzema

24:e augusti - Real Madrid - ATL. PEÑAROL (Santiago Bernabeu Trofé)
Målskyttar: Di Maria, Van Der Vaart.

REAL MADRID'S 2010/11 Spelschema
Första Rundan Andra Rundan MATCH
vecka 1
29 Augusti
Vecka 20
23 Januari
Mallorca - REAL MADRID 0-0
Vecka 2
12 September
Vecka 21
30 Januari
REAL MADRID - Osasuna
Vecka 3
19 September
Vecka 22
6 Februari
Real Sociedad - REAL MADRID
Vecka 4
22 September
Vecka 23
13 Februari
REAL MADRID - Espanyol
Vecka 5
26 September
Vecka 24
20 Februari
Levante - REAL MADRID
Vecka 6
3 Oktober
Vecka 25
27 Februari
REAL MADRID - Deportivo Coruña
Vecka 7
17 Oktober
Vecka 26
2 Mars
Malaga - REAL MADRID
Vecka 8
24 Oktober
Vecka 27
6 Mars
REAL MADRID - Racing Santander
Vecka 9
31 Oktober
Vecka 28
13 Mars
Hercules - REAL MADRID
Vecka 10
7 November
Vecka 29
20 Mars
REAL MADRID - Atletico Madrid
Vecka 11
14 November
Vecka 30
3 April
Sporting - REAL MADRID
Vecka 12
21 November
Vecka 31
10 April
REAL MADRID - Athletic Bilbao
Vecka 13
28 November
Vecka 32
17 April
Barcelona - REAL MADRID
Vecka 14
5 December
Vecka 33
24 April
REAL MADRID - Valencia
Vecka 15
12 December
Vecka 34
1 Maj
Zaragoza - REAL MADRID
Vecka 16
19 December
Vecka 35
8 Maj
REAL MADRID - Sevilla
Vecka 17
2 Januari
Vecka 36
11 Maj
Getafe - REAL MADRID
Vecka 18
9 Januari
Vecka 37
15 Maj
REAL MADRID - Villarreal
Vecka 19
16 Januari
Vecka 38
22 Maj
Almeria - REAL MADRID

Träningsmatcher bekräftade!


Packa väskan till USA!

Spelschemat blev klart men vilket lag går in i en säsong utan att spela träningsmatcher? Inget. Real Madrid har fem matcher som är bekräftade under försäsongen så här långt och det är inte långt kvar till första matchen som är den 4:e Aug. Real Madrid kommer att köra en viss del av sin försäsongsträning i Usa där man också kommer att spela sin första match. Här är matcherna som är bestämda.

4:e augusti - San José Earthquakes (USA-turne)
7:e augusti - Los Angeles Galaxy (USA-turne)
13:e augusti - Bayern Munchen
17:e augusti - Standard Liège
21:a augusti - Hércules


Man har även några matcher som inte är riktigt klara ännu men förmodligen kommer att genomföras. Den klassiska Bernabéu Trophy kommer gå av stapeln mot mot vem är inte klart. Corinthians var planerad motstånade men det verkar inte bli så. Det var tänkt att Ronaldo och Carlos skulle göra "comeback" på Bernabéu i denna match, men diverse strul har lett till att matchen inte blir av. Nya motståndare får vi vänta på

En till vänskapsmatch i USA-turnen och en i Europa är planerade men mot vem vet jag inte. 

Klubben América från Mexico har också bekräftat en match (datum oklart) 

En match emot Steaua Bukarest (datum oklart). 


Blir det någon stor värving i år?


Real Madrid har en ung trupp!

Är det ett nytänk vi ser i Real Madrid under detta Silly Season? För om åren så brukar Real Madrid sprida pengar både till höger och vänster men i år håller man ordentligt i slantarna och hittills har man bara värvar unga spelare. Om man jämför med förra året vid den här tidpunken så hade president Florentino Perez köpt de tre bästa spelarna i de tre bästa ligorna utöver La liga alltså. Man köpte Ronaldo ifrån Premier League, Karim Benzema ifrån Ligue 1 och Kaka ifrån Serie A. För detta kalas betalade man runt 200 milj Euro vilket är enormt mycket pengar. Man värvade dessutom Raul Albiol, Xabi Alonso - Garay och Granero kom tillbaka. I år ser vi ett lite annorlunda tänk, man har köpt tre spelare i Di Maria, Pedro Leon och Sergio Canales och ingen av dem har passerat 23 år. Man har heller inte betalt några större summor för dessa tre spelarna. Sammanlagt så har man lagt ca 40 Milj Euro för tre unga talanger något som är överkomligt tycker jag. Är det så att Real Madrid har börjat tänka långsiktigt för en gång skull? Kollar man på truppen nu så är den en väldigt ung trupp Mourinho förfogar över. Här är spelarna som inte har passerat 25 år ännu:

Sergio Ramos 24 år
Fernando Gago 24 år
Cristiano Ronaldo 25 år
Lassana Diarra 25 år
Karim Benzema 22 år
Marcelo Vieira 22 år
Royston Drenthe 23 år
Raul Albiol 24 år
Ezequiel Garay 23 år
Gonzalo Higuain 22 år
Esteban Granero 23 år
Sergio Canales 19 år
Angel Di Maria 22 år
Pedro Leon 23 år

Som ni ser så finns material det att bygga ett riktigt bra lag på. Man det är klart att det finns utrymme för att fylla på med lite mer rutin, framför allt i backlinjen. Frågan är om vi kommer att få se någon super värvning ifrån Real Madrid denna säsongen och om vi gör det så tror jag det blir en back med ett välkänt namn som kommer att köpas in. Eller vad tror ni om Real Madrids framtids planer?


Kaka mot Cole = Idiot byte!


Kaka och Benzema ska vara kvar!

Jag vet inte riktigt hur Mourinho tänker i det senaste ryktet om Ashley Cole? Jag hoppas verkligen det bara ren bullshit ifrån den Engelska tidningen The Mirror som i dag skriver att Mourinho skulle vilja byta bort vår stor stjärna som vi betalade 600 milj kr för mot Ashley Cole. Alla vet att Mourinho vill ha minst en back till i truppen och att pengar påsen början minska men man kan inte göra ett sånt byte om man inte får en rejäl slant emellan också. Ashley Cole är en mycket bra vänsterback men vi har en ung Marcelo som kan blomma ut och bli den nye Roberto Carlos när som helst så detta är ett grymt dåligt byte om det skulle vara sant. Dessutom så har Kaka varit skadad mycket förra säsongen och inte gjort sig själv rättvis. Plus att det tar ett tag innan man hittar sig själv på ett nytt ställe. Att inte låta Kaka få en säsong till på sig är helt fel. Lika fel tycker jag det är med Karim Benzema som ryktas vara på väg bort ifrån klubben. Han är 22 år nu och karriären har precis börjat, man får inte göra sig av med såna talanger bara för att det inte gör en super säsong direkt. Han gjorde ändå 8 mål på 20 matcher och då är inte alla ifrån start. Båda har gjort sin debut säsong nu och båda vet att det kan bättre, något som de kommer att visa den kommande säsongen det är jag övertygad om. Låt Kaka och Benzema vara jag vill inte se fler Sneijder/Robben affärer ifrån Real Madrid.


Spelschema klart!


Vägen mot titeln börjar mot Mallorca!

Spelschemat till den kommande säsongen släpptes i dag och det blir Mallorca borta i den första matchen. En tuff start då Mallorca förra säsongen visade att man är ett lag att räkna med. Jag tror i och för sig inte att det ska vara några problem för Real Madrid att vinna men man kunde fått en lättare start. El Clasico kommer att spelas den
27:e eller 28:e november, i Barcelona. Returen på Bernabeu kommer spelas den 16:e eller 17:e april. Match nummer två för Real Madrid är på Santiago Bernabeu mot Osasuna.

Hela spelschemat hittar ni på Marcas hemsida genom att trycka här: Spelschema


Källa: Marca, RealMadrid.com

Intervju med Di Maria!


Di Maria vår nya stjärna?

Angel Di Maria har i dagarna gjort sin första intervju med Real Madrid.com. Där han berättar om sin tid som liten och om framtiden i Real Madrid. Här kommer en del av intervjuen. Di Maria säger blanda annat att hans far är en stor del till hans framgång och att han är här för att vinna titlar.


Vem var den första personen du berättade för när du fick reda på att Real Madrid var intresserade av undertecknandet dig?

Jag berättade för min flickvän eftersom hon har levt med mig under de senaste åren, och då jag berättade även för min familj och vänner.

Många argentinska spelare inklusive heders presidenten Alfredo di Stefano och 30 andra har burit den vit skjorta. Du kommer att känna sig som hemma här eller?

Jag är över lycklig som kommer att få spelar här. Jag är bara 22 år gammal, så det är en stor personlig framgång för mig.

Vem ser du mest fram emot att spela med?

Det gläder mig att kunna spela med varenda en av dem. Jag såg dem alltid spela på tv så jag vet vad som väntar, men jag ser mest fram emot att spela med killar som Cristiano och Kaká.

Vilken är dina bästa och sämsta egenskaper som person?

Jag kan vara lite avundsjuk, men min bästa är definitivt att jag är en väldigt rolig person som gillar att ha kul.

Ser du fram emot att kliva ut bredvid dina lagkamrater för första gången framför ett fullsatt Bernabeu där mer än 80.000 får plats? Kommer du känna att det är en stor press, eller kommer du att njuta av upplevelsen?

Jag kan inte vänta med att börja spela eftersom det är vad jag gillar att göra mest, men först ska jag vila innan försäsongen startar.

Vad är dina tankar om La Liga?

Det är mer konkurrenskraftig än den portugisiska ligan. Den är mycket hård och en av de bästa ligorna i världen. Jag hoppas att kunna anpassa mig fort så jag kan spela på min högsta nivå direkt.

Vill du skicka ett meddelande till fansen?

Jag ska försöka spela min bästa fotboll för att kunna hjälpa laget att vinna titlar. Jag har kommit till Madrid med en trofé med Benfica förra säsongen och jag vill göra samma sak här. Mitt främsta mål är att göra allt för att vinna så många titlar som möjligt.

Källa: RealMadrid.com


M.Diarra kan få lämna!


Skador har ställt till det för Diarra!

Mahamadou Diarra ser ut att få lämna Real Madrid. Reals nya tränare Jose Mourinho har bestämt sig att man inte behöver Diarra i laget. Ny klubb adress kan bli Newcastle i England. Det började med succé för Diarra i Real då han tog två raka liga titlar, sina två första år i klubben. Men sedan dess så har det gått tyngre pga skador. Just skadorna har gjort Diarra väldigt seg på plan. Man hoppades länge på att den gamle Diarra skulle komma tillbaka men det var stor skillnad på när han kom och nu efter skadan. Real Madrid köpte Diarra för 20 Milj Pund för fyra år sedan. Man hoppas på att kunna få tillbaka pengarna men det kan bli svårt. Real Madrid letar just nu efter en innemittfältare till så konkurrensen kommer bli tuff för Diarra som dessutom måste slåss mot de mittfältare som redan finns i klubben vilka är Gago, L,Diarra, Alonso, (Kaka), Guti, Van Der Vaart och Canales. Om det blir Newcastle eller någon annan klubb återstår att se.

Det ser inte ut att bli någon Ashley Cole till Real Madrid. Chelseas tränare Carlos Ancelotti säger att Cole till 100% säkerhet kommer att stanna i klubben. Så att Real Madrid kommer få kolla efter en back på annat håll. Men man behöver inte leta länge för i Man U finns en annan stjärna som är sugen på att komma till Real Madrid. Den jag snackar om är Nemanja Vidic. Han säger att Real Madrid skulle vara ett bra alternativ att spela i. Men om inte han kommer så har Jose Mourinho en ”Plan B” där 4 spelare ingår och dem är David Luiz Benfica, Bruno Alves Porto, Thiago Silva Milan och den jag redan nämnt Vidic ifrån Man U. Någon av dessa spelarna hoppas vår nye tränare kunna värva för att placera bredvid Pepe i centrala backlinjen. Jag hoppas på Alves eller Vidic.

PS: Nu är tatueringen klar och jag ska ta lite foton och lägga ut. Ni är några som har frågat om de så det kommer bara jag har tagit kort..=)

Källa: AS


Vidic på tapeten igen!


Vidic i sikte!

Real Madrids tränare Jose Mourinho har gjort klart att han vill ha en mittfältare och en back till. Mittfältaren ser ut att bli Sami Khedira ifrån Stuttgart då han bara har en Klausur på 10 Milj euro något som inte borde skrämma Real Madrid. Khedira gjorde ett mycket bra VM och har stärkt sitt rykte i fotbollsvärlden. Mourinho är ett stort fans av Khedira då han är ung och kan utvecklas till en världsstjärna. Med Mourinho i spetsen så har den kommit in ett lite nytt tänk i Real Madrid, man kommer att försöka att satsa på unga spelare som har potential att utvecklas som t.ex. Di Maria, Leon och Canales som man redan värvat. Tidigare har man mest köpt världsstjärnor något man förmodligen kommer att fortsätta med men kanske inte lika många. Inga onödiga köp kommer det att bli. Förra året lade man grunden för truppen i år kommer man bara att kompensera med det som fattas och dessutom satsa för framtiden.

Försvars spelaren som Real Madrid kommer att värva är lite oklart. Man har länge velat ha Maicon men det finns lite delade meningar om hur Real Madrid med Perez i spetsen ställer sig till prislappen. Vissa påstår att man kommer att lägga 35 Milj Euro för spelaren och andra säger att man inte kommer att göra de eftersom att Sergio Ramos gjorde ett riktigt bra VM som högerback och därför kommer att få den platsen i Real Madrid. Ramos spelade ofta som mittback förra säsongen då Pepe blev skadad. Blir det inte Maicon så ser det ut att bli en mittback och då ligger Man U spelaren Vidic nära tillhands då han inte kommer överens med Manchester om nytt kontrakt. 20 Milj Euro sägs Real vilja bjuda. Andra alternativ som Real kollar på är Ashley Cole, David Luiz, Patrice Evra mfl.


Jag vill se Khedira och Vidic i Real Madrid då har vi ett riktigt bra lag. Så länge Vidic håller händerna borta ifrån bollen. ;)

Tränings rapport


Mourinho styr träningen!

Real Madrid har draigt igång med försäsongsträningen för de spelare inte spelat VM. Igår var första träningen och i dag fortsatte man med att köra kondition och boll arbete. Alla spelarna som inte är på semester var tillgängliga på Jose Mourinhos andra pass vilket var:

Dudek, Adan, Garay, Marcelo, Drenthe, Gago, Diarra, Granero, Lass, Benzema och Pedro Leon var alla på plats, liksom några ungdomsspelare Carvajal, Tebar, Nacho, Alex, Fran Rico, Joselu och Morata.

Pedro Leon var extra aktiv i hans andra träning med Real Madrid. Tex bjud han på en cykelspark som resulterade i att Fran Rico kunde göra mål. Det var även första gången som media kunde ta kort på Leon vid träning.

Man kommer att träna ett pass kl 17:30 i kväll innan man är lediga fram till Måndag då träningen börjar igen kl 09:30 följt av träning på kvällen kl 17:30.

Källa: Real Madrid

Silly Season IN/UT



Här kommer jag lägga in nyförvärv och försäljningar av spelare. Den kommer att uppdateras allt eftersom det händer något i klubben. Ni hittar den under Katigorier Klara spelare IN/UT.

Nyförvärv 2010:                                        Pris i Milj:

Sergio Canales från Racing Santander            Ca 10€

Angel Di Maria från Benfica                            Ca 25€

Pedro Leon från Getafe                                  Ca 10€

Sami Khedira från Stuttgart                            Ca 14€

Ricardo Carvalho från Chelsea                       Ca 8€

Mesut Özil från Wender Bremen                      Ca 15€

Sålda spelare 2010:                                  Pris i Milj:

Christoph Metzelder till Schalke 04               Fri transfer

Ruud Van Nistelrooy till Hamburg                 Fri transfer

Daniel Opare till Standard Liege                       Ca 3€         

Pedro Mosquera till Getafe                              Oklart      

Guti till Besiktas                                          Fri transfer

Raul till Schalke 04                                      Fri transfer     

Marcos Alonso till Bolton                                 Ca 2,5€  (återköpsklausul)  

Adam Szalai till Mainz                                     Oklart

Miguel Palanca till Elche                                  Oklart

Rafael Van Der Vaart till Tottenham                 Oklart


Officiellt: Pedro Leon klar för Los Blancos!


Nyförvärv nr tre!

Nu är det helt klart att Pedro Leon går till Real Madrid. Jag trodde nog att Khedira skulle bli det tredje nyförvärvet men istället blev det Leon. Förhoppningsvis så är Khedira nr fyra. Leon är 23 år och har framtiden för sig. De närmsta sex åren är han iallafall i Real Madrid. I morgon kl 12:30 kommer han att presenteras som ny Real Madrid spelare!

Källa: Real Madrid.com

Khedira snart klar!


Khedira är välkommen!!

Det har varit en händelserik dag på kontoret på Bernabeu då man så gått som gjort klart med Getafe spelaren Pedro Leon. Man ska ha kommit överens om ett sex års kontrakt med spelaren och förmodligen kommer han att anlända redan denna säsongen. Priset ska ligga på ca 100 Milj kr. Leon är höger mittfältare och kommer förmodligen att bli lite av en backup till Ronaldo om Mourinho väljer att använda Ronaldo på en kant. Ronaldo kommer även få konkurrans på frisparkarna då Leon är en utmärkt frisparksskytt. Men det är fortfarande upp till coach Mourinho att besluta om man ska ta in spelaren redan i år.

Det ser ut som att Real Madrid är på väg att värva en tysk VM talang. Sami Khedira ifrån Stuttgart sägs vara väldigt nära att skriva på för Real Madrid. Priset för honom ska ligga på 100 Milj kr vilket jag tycker är riktigt bra efter hans succé i VM. Khedira är en mycket bra defensivt lagd spelare som även är bra i anfalls spelat. Förmodligen blir han klar i morgon får vi hoppas. Jag har själv testat Khedira i Real Madrid på Football Manager 2010 och det var succé från dag ett. Men det är skillnad på verklighet och spel. Nu är det bara vänta och invänta svar.



Khedira stats:

Stuttgart: Matcher 98, Mål 14.
Tyskland: Matcher 12, Mål 1.


Ps: Vår andre keeper Jerzy Dudek har förlängt sitt kontrakt med Real Madrid ett år. Så den målvakts platserna är klara inför säsongen!

Senaste nytt: Real Madrid


VM över, Då är det bara Real Madrid som gäller!!

Nu är det Real Madrid som gäller för hela slanten eftersom att VM är slut. Klubben har planerat in ett antal träningsmatcher i Juni och Augusti. Just nu är spelarna på semester och man kommer att mötas upp i Usa (Los Angeles) där man kommer att starta upp sin försäsongsträning. Några spelare kommer att resa ditt direkt ifrån semestern och vissa kommer att samlas upp i Madrid för att resa gemensamt.

Den stora frågan är om vi kommer att se någon Raul och Guti på plats när säsongsträningen drar igång. Raul är i förhandlingar med Schalke 04 och se ut att kunna bli klar i slutet av månaden. Guti är i samtal med en rad klubbar men främst med den turkiska klubben Besiktas.

I transfer världen händer det en hel del. Getafes mittfältare Pedro Leon sägs vara klar för Real Madrid men det är upp till Mourinho att ta beslut om han ska anlända till klubben denna säsongen eller nästa. Maicon affären som såg ut att vara i hand verkar inte bli av då Inter vill ha för mycket pengar. Jag själv tycker att de ska köpa Countrao istället. En annan spelare som verkar vara på väg bort är Drenthe (på tiden tänker ja) han kan bytas bort mot Sporting CP:s mittfältare Miguel Veloso. Gerrard som det skrivits mycket om se ut att bli kvar i Liverpool eftersom man kräver en summa runt 50 milj för kapten, det är något som president Perez inte är villig att lägga på en spelare som är 30 år. Benzema som är en av mina favvo spelare har kopplats samman med Manchester United det är något jag inte gillar. Han är ung och har inte fått chansen dessutom vill jag inte se fler Sneijder/Robben ex spridas ifrån Real Madrid.

Då är det bara två dagar kvar till det är dags att tatuera sig med Real Madrid loggan!! Intressant....

Träningsmatcher i Augusti:

San José Earthquakes 4:e Augusti (Usa-turne Augusti)
Los Angeles Galaxy (7:e Augusti)
Bayern Munchen (13:Augusti)
Standard Liège (17:Augusti)
Hércules (21 Augusti)

Dessa matcher är klara men der kommer att tillkomma fler


VM Summering!


Vuvuzelan kommer finnas kvar länge i våra huvuden!!

VM är slut och Spanien stod tillsist som segrare. Nu får vi vänta i fyra år till innan det är dags igen. Förhoppningsvis har vi även Sverige med denna gången. VM har bjudit på många fina mål och dessutom några riktigt fula tacklingar, ska jag själv utse det snyggaste målet och fulaste tacklingen så tar jag ut två spelare ut silver laget. Van Bronckhorsts kanon rakt upp i krysset måste vara det vackraste målet som VM 2010 bjud på, eller vad säger ni?. Den vidrigaste tacklingen bjud Hollands Manchester City spelare Nigel De Jong på då han fult satte upp sulan i bröstet på Real Madrid spelaren Xabi Alonso. Den tacklingen kunde skadat Alonso ordentligt. Annars så tycker jag det var ett VM som präglats av en med massa domartabbar hela tiden. Lampards mål mot Tyskland var nog den värsta, man får inte missa sånt i en kvartsfinal när det finns tre domare på en plan, plus en till vid sidan om. Tvåa i den kategorin är nog USA´s bortdömda mål i slutet matchen mot Slovenien. Domaren blåser bort målet pga frispark till Slovenien men på reprisen visar det sig att han kunna blåsit fem straffar till USA i stället. Då tyckte jag synd om USA som kämpat sig tillbaka ifrån ett 2-0 underläge. VM´s bästa spelare blev officiellt Diego Forlan det säger jag inget om, men jag tycker nog att Muller var bättre pga sin ålder. Noll respekt det gillar jag. Här kommer några fler utmärkelser som jag själv delar ut:

Bästa Målvakt: Casillas - Spanien
Kritiserad (inte av mig) men visade att han var bäst när det gällde.

Bästa Back: Fabio Coentrao - Portugal
Vilken spelare. Kung på sin vänsterbacks plats. Följde med upp i anfallet och var strålande. Vilken fart och vilka inlägg synd att man inte fick se mer av honom.

Bästa Mittfältare: Bastian Schweinsteiger - Tyskland
Vilken box to box spelare. Visade sin klass detta VM.

Bästa Anfallare: David Villa - Spanien
Muller, Forlan, Klose är nära denna utmärkelse men Villa höll hela vägen fram och det var mycket tackvare just han.

VM:s Syndabock: Felipe Melo - Brasilien
Ett "Självmål" och ett rött kort i en sån viktig match får inte ske. Dessutom försvara sig genom att påstå att han spelade bra.

VM:s Clown: Jimmy Jump
Evenemangs pajasen Jump kunde inte hålla sina tassar borta ifrån VM pokalen och fick smaka på en fin högerkrok.

VM:s Isglass: Wayne Rooney - England
Så stora förväntningar som det var på den grabben och han gav oss ingenting. Jag frös när jag såg honom.

VM:s Linslus: Maradona - Argentina
Allt han kunde var att kyssa och krama spelare framför kameran. För när det väl drog ihop sig så hade han ingen kunskap alls som tränare.

VM:s Stjärnskott: Tomas Muller - Tyskland
Vilken stjärna han blommade ut till under detta VM. Nu blir han ett hett byte i sommarens silly season.

VM:s Miss: Asamoah Gyan - Ghana
Har chansen att skjuta sitt land till semifinal i den 120:e min men slår den i ribban.

VM:s Skandal lag: Frankrike
Allt var fel i Frankrike. Framför allt förbundskaptenen Raymond Domenech som inte gjorde många rätt så länge man var med. Först bänkar Malouda en av Premier Leagues formstarkaste spelade denna säsongen, sen skickar han hem Anelka och tillsist bänkar han kaptenen Evra.

VM:s Tippare: Paul bläckfisk - Tyskland
Synsk? eller så är han jävlig på att tippa.

VM:s Bästa Lag: Spanien
Där spelas den bästa fotbollen och det visade man i VM genom att vinna!


Ja ska vi nöja oss där och inse att VM och vuvuzela sången är slut är för denna gången. Jag satte Spanien som vinnare innan VM och dem stod där i slutet och lyfte bucklan. Underbart!



 

Spanien Världsmästare!!


Casillas huvudperson i finalen!

Grattis är nog på sin plats när Spanien i går visade att man är världens bästa landslag. Man lyckades vinna en annars rätt tråkig final mot Holland efter att Iniesta i den 116:e min kunde dundra in 1-0 på volley. Det är första gången som Spanien vinner VM och nu har man vunnit både EM och VM efter varandra. Det var på tiden att Spanien vann så man kunde visa var den bästa fotbollen spelas. LaLiga har de bästa spelarna och är den bästa ligan i världen. Vi fick fem Real Madrid spelaren som fick lyfta bucklan. Casillas som är lagkapten i laget och fick ta emot bucklan och lyfta den först av alla. Det var han värd efter att han spelat riktigt bra i matchen och bland annat räddat ett friläge av Robben. De andra spelarna som var med i Spanien ifrån Madrid var Albiol, Arbeloa, Alonso och Ramos. Grattis till er!

I det förlorande laget fanns Van Der Vaart som fick spela lite på slutet. Grattis till silvermedaljen säger vi till honom också.

Det roligaste hände innan finalen när evenemang busen Jimmy Jump försökte att ta/plasera en mössa på pokalen, men sänktes med en rakhöger:

Di Maria presenteras på Santiago Bernabeu!


Di Maria tumme upp!

I dag undersöktes Angel Di Maria av Real Madrids läkare och det ska ha gått bra för i morgon ska han kliva in på Bernabeu.

Di Maria kommer presenteras på fredag klockan 13:00 på Santiago Bernabeu framför Real Madrid fansen.

Ska bli intressant att se hur många som kommer.

Uppdaterat: Real Madrid informerar om att man har skjuta upp presentationen av Di Maria till då hans semester är slut. Han skulle fått dra på sig den vita tröjan i dag men nu får vi vänta ett tag till.

Källa: Real Madrid.com

VM: Spanien och Holland i final!


Glada killar som spelar final på Söndag!!

I går blev det klart att Spanien blir det lag som får möta Holland i VM final 2010. Semifinal nr två var en repris på EM finalen 2008 då Spanien och Tyskland mötes och återigen blev det Spanien som stod som vinnare allt enligt den tyska bläckfisken Pauls tips. Även resultatet blev det samma 1-0 men denna gången blev det en annan målskytt då Carlos Puyol stenhårt nickade in matchens ända mål i mitten av andra halvlek. Real spanjorerna skötte sig mycket bra framför allt målvakten Iker Casillas som räddade laget gång på gång i matchen. Alonso gjorde en godkänd insats och hade några distans skott som var värda ett bättre öde. Ramos som alltid är bra på sin högerbacks plats gjorde inget undantag i dag, han spelade stabil och säkert. Arbeloa och Albiol fick sitta på bänken hela matchen. Detta är lite roligt tycker jag, eller inte. Albiol är ordinarie back i ett av världens bästa klubblag men han är för dålig i landslaget. Till och med Marchena går före Albiol. Detta kan jag bara ta på ett sätt att vi har fruktansvärt dåliga mittbackar i Real Madrid när inte Pepe och Ramos spelar där. Eller? Kollar man på alla andra storklubbar så spelar deras ordinarie backar i startelvan men inte Real Madrids. Den gångna säsongen spelade ofta Garay och Albiol mittbackar och ingen av dem har gjort en minut i VM. Garay var inte ens uttagen. Men om vi återigen ska gå tillbaka till VM finalen, på söndag kommer vi få en ny Världsmästare för varken Spanien eller Holland har varit i en VM final tidigare. Självklart hoppas vi på att Spanien står som slutsegrare för det vore roligt att se Real Madrid spelarna få lyfta bucklan. Tillsist vill jag bara skicka lite hat till Barca muppen Pedro. Hur i helvete han man vara en sån diva att man inte passar i två mot en läget? Vinner inte Spanien VM för att inte Torres kommit igång skyller jag på Pedro. Hade Torres fått göra det där förlösande målet så tror jag han av bara farten avgjort finalen också. Men den är ju inte spelad ännu så det kan han så klart fortfarande göra, men om inte så är det Pedros fel. Fan vad arg jag blivit om Tyskland kvitterat i slutet. Men denna gången kom han lindrigt undan med sitt ego sätt


RSS 2.0