El Clasicos highlights!

Här kan du se alla höjdpunkter ifrån El Clasico igen!

Analys: Barelona vs Real Madrid 1-0


Kvällen då den yngre generationen tog över!

Real Madrid straffade sig själva kan man säga. Oftast får man inte många målchanser på Nou Camp, men i kväll fick Real Madrid det och gör man inte mål på dem så vinner man inte mot ett lag som Barcelona.

Barcelona kom ut till matchen med ett ängsligt beteende som Real Madrid utnyttjade, det ända som saknades var just målen annars spelade Real Madrid riktigt bra i första halvlek. Det ända Barca visade upp var några dåliga skott som Casillas enkelt kunde rädda. Annars var det Real Madrid för hela slanten i alla fall om man räknar farliga målchanser. Den första chansen fick Marcelo efter att Ronaldo joggat ifrån Puyol och slagit ett fint inspel till Marcelo som tyvärr träffade 110:onde bänkraden. Efter det så fick Ronaldo matchens stora läge som bara ska vara mål. Kaka gör ett klassisk Kaka ryck och bryter in från kanten men i stället för att gå på eget skott så passar han till Ronaldo som är helt ren i bortre delen av straffområdet och i stället för att ta emot och placera in bollen skjuter han direkt, rakt på Valdes som är på väg åt fel håll men lyckas få en tå som bollen tar på så att den går till hörna. Så när mål! Efter det var det dags för Marcelo igen som får bollen på kanten i straffområdet (efter nått man kan likna ett handbollsanfall) bollen gick från ena sidan till den andra väldigt snabbt, men Marcelo får bollen för långt ifrån sig så Puyol hinner in och bryta, dåligt av Marcelo som var fri. Real Madrid hade många halvchanser som så när kunde blivit bra om man haft bättre precision i passen. Det var annars en rätt tråkig första halvlek som inte bjöd på några mål, det var just det att det var Barcelona och Real Madrid som spelade som gjorde det trevligt att titta på. I andra halvlek så byte Real Madrid uppställning från 4-3-3 till en 4-4-2. Det blev ingen större skillnad på Reals spel men man skapade ännu ett jätte läge då Higuain kommer ensam mot backen på kanten, han fintar bort backen med en skott fint och gick in i banan men när skottet äntligen kommer så är hårbollen Puyol där igen och täcker undan skottet. Utan Puyol på plan hade Real Madrid ledat med 2-0 vid detta tillfälle skulle jag tro. Puyol och Valdes var bäst på plan för Barcelona i kväll. I stället för Real mål så gjorde den nyss inbytte Zlatan 1-0 på en riktigt fin volley efter ett inlägg av Alves, som innan det tammefan inte lyckat med något så jävla typisk 1-0 var en faktum, det var offside och inte ett dugg rättvist men tar man vara på chanserna så vinner man matcher så enkelt är fotboll. Efter det så blev det två utvisningar i matchen, första var på Busquets 66´ och sedan på Lass 90´ men Real lyckades inte ta vara på överläget. Ronaldo har en nick på en frispark som han inte träffade mål med. Sedan hade man en bra chans till på en hörna då bollen strutsar fram till Benzema som kommit in istället för Ronaldo, men denna Benzema lyckas få bollen över mål från 3 meter. Benzema hade även något skott som Puyol blockerade. Benzema är en stor målsumpare tråkigt men sant!!!!! Matchen slutar 1-0 Barca men dem ska vara jävlig glada över denna segern för Real Madrid var det bättre laget!!


Målskytt:
1-0 Zlatan 56, Barcelona

Röda kort: 66´ Busquets (Barca) och 90´ Lass (Madrid)

Realelvan: Casillas, Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa, Lass, Alonso, Kaka, Marcelo, Ronaldo, Higuian

Byten Real:
Ronaldo Ut - Benzema In
Arbeloa Ut - Raul In

Spelar Betyg: Barcelona - Real Madrid 1-0

 


Jaa det blev ett bittert slut på helgen efter att Barcelona tillslut vunnit El Clasico med 1-0, efter mål av Zlatan och en jävla massa tur. Dessutom en domare som enbart blåste åt Barca när det drog ihop sig! Men Spelarna gör en bra match, det är trots allt borta på Nou Camp mot ett bra lag.

Casillas: 7
Är stabil som alltid får inte så många skott i första halvlek. Men det han får på sig tar han lätt. Är chanslös på Zlatans volley. Det spelar ingen roll om man är världens bästa målvakt man tar inte de volley skottet. Gör den grym räddning på Messis friläge. Till skillnad från Valdes så räddar Casillas bollen, inte får den på sig!!

Arbeloa: 3
Är för seg på kanten och håller inte i såna här matcher. Messi och Alves hade lekstuga med honom långa stunder. Real behöver en bättre vänsterback som bekant. Han drar även på sig gult kort.

Pepe: 6
Är säkerheten själv där bak i backlinjen, gör bara ett misstag i matchen och det är när han tappar Zlatan vid målet. Men det visar också hur viktig han är. Är inte Pepe på plats så blir det mål, äger hela Real Madrids backlinje.

Albiol: 7
Gör en riktigt bra match, kanske den bästa sedan han kom till Real Madrid. Är på rätt plats hela tiden och gör många fina brytningar.

Ramos: 7
Gör en jätte bra match. Både Defensivt och offensivt. Dock blev inte de offensiva utflykterna lika många i dag. Annars en mycket stabil match.

Lass: 6
Gör en mycket bra kämpar insats i matchen. Tyvärr så kände domaren att han inte hållit vad han lovat Barca innan matchen när han visade ut Busques, så han var tvungen att visa ut Lass också.. Om vi ska jämföra Lass och keitas tacklingar tex så låg Lass långt efter honom för att bli utvisad men så går det med domare som inte pallar trycket. Lass har ett stort hjärta det visade han i dag. Men så är det ibland, vissa får tackla fult 8 gånger andra 2 gånger!!!!!

Alonso: 8
Är så lugn med bollen hela tiden. Han hittar dem där passen som gör att varje situation blir löst på en enkelt sätt. Slog inte många fel pass i dag. Alonso är i bra form.

Marcelo: 3
Det var länge sedan jag var så arg på Marcelo som jag var i dag. Han missade solklara lägen gång på gång, han hade skott som tamefan hamnade utanför Nou Camp och han slog bort för många enkla pass. Marcelo visade i kväll att han inte håller i de stora matcherna!

Kaka: 7
Pigg och ständigt ett hot. Kaka är tillbaka i Milan klass igen, gör en riktigt bra match och slår ett smör pass till Ronaldo som han måste sätta i mål. Kanske borde gått på eget avslut så här i efterhand?!

Ronaldo: 6
Det syntes att han inte är i 100% form och det visade han när han brände det bästa läget i matchen som kommer sitta i huvudet fram till 11 april då lagen möts igen. Hade några ryck i bland då han tog sig förbi backen. Borde fått mer speltid.

Higuain: 6
Gör en ok match, har något läge som han kanske borde gjort något bättre av. Han kändes lite för klen i närkamperna det är mest när han får fritt fram och bara springa han är farlig.


Inhoppare

Benzema: 1
Vad gör pojken på en fotbolls plan? Är på fel plats hela tiden, antingen är han för långt ner i banan eller på kanterna och när han väl får ett super läge så gör han det sämre än sämst! Real Madrid behöver en mogen anfallare inte ett frö!!

Raul: 3
Gör ingen större påverkan på matchen tyvärr!

 


Så jävla arg!!!

Att ta ut Ronaldo är århundradets sämsta beslut av Pellegrini, Sedan att domaren var en katastrof gjorde ju ingen glad... Hata barca! tyvärr så förlorade vi i kväll med 1-0 efter mål av världens största diva Zlatan!! Innan det så hade både Ronaldo, Higuain och Marcelo lägen som tame fan ska vara mål.... Nu är jag så jävla lack så det får skrivas i morgon....!! Pellegrini avgå din pajas!!! vill man vinna El Clasico så tar man inte ut världens bästa spelare Ronaldo.. Så är det bara!! Benzema?? alltså är det en fotbollsspelare? Han är så seg så en gammal tant i rullator skulle kunna läsa hans dribblingar... Vi behöver en ny anfallare och en vänsterback!!! helvete vad jag hatar Barcelona!!

Trupperna till El Clasico

Det var inga större överraskningar i truppen när den släpptes i dag. Ronaldo och är tillbaka och redo för match. Albiol som har haft lite problem med benet i veckan är också redo. Guti, Van Der Vaart och Metzelder är skadade och är inte uttagna. Gago är inte heller uttagen men pga att han inte platsar för tillfället.


Real Madrids trupp
:
Målvakter:
Casillas, Dudek.
Försvarare: Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Albiol, Garay.
Mittfältare:  Diarra, Kaka, Lass, Drenthe, Xabi Alonso, Granero, Van der Vaart.
Anfallare: Raul, Benzema, Cristiano Ronaldo, Higuain. 

Barcelonas trupp har jag dålig koll på men förmodligen kommer dessa spelare finnas med:
 
Barcelonas trupp:
Målvakter:
Valdes, Pinto
Försvarare: Alves, Puyol, Pique, Abidal, Marquez, Maxwell
Mittfältare: Xavi, Yaya, Keita, Busquets, Iniesta
Anfallare: Zlatan, Messi, , Pedro, Henry, Bojan

Del 2: Mentalt inför El Clasíco


Del två bjuder på den Mentala biten i El Clasico. Allt får tränarens roll till finast arena. Det kommer bli årets match på söndag så varför inte syna den ordentligt. Vill på peka att allt är Subjektiv så det är varken rätt eller fel! Har ni några tankar så är ni välkomna att diskutera!!

Tränare


Barcelona: ****
Pepe Guardiola har bevisar att han er en världsklass tränare genom att ta en trippel första säsongen med Barcelona. Pep är en tränare som är inne i spelet och ger direktiv till spelarna under matcherna. vilket är bra tycker jag. Han är ung och ändå erfaren.

Real Madrid: **
Manuel Pellegrini har blivit ifråga satt flera gånger och då har det ändå bara gott 11 omgångar i ligan. Han lyckades inte motivera spelarna till att vinna mot ett div 3 lag vilket är uselt. Men Pellegrini visade i Villareal att han är en bra tränare och har en tanke i det han gör. Vi får hoppas han lyckas i Real Madrid men hittills så är det bara två stjärnor.


Formen

Barcelona: ***
Man vann i veckan enkelt mot Inter med 2-0 hemma. Men senaste matchen i ligan spelade man lika mot Bilbao något som kan sitta i bakhuvudet. När man mötte Inter så hade man både Messi och Zlatan på bänken något som gav ett styrke besked. Formen är bra på de flesta spelarna. På stjärnorna Messi och Zlatan är formen ett frågetecken.

Real Madrid: ***
Har blivit bättre bakåt något som stärkt laget mycket. Nu har det räckt med ett mål framåt för att vinna matcherna. Har två raka 1-0 segrar, men mot rätt svagt motstånd så det ska bli intressant att se hur man uppträder på ett fullsatt Camp Nou. Kaka såg bra ut senast och är i uppgående form. Ronaldo är ett osäkert kort!!?


Skador

Barcelona: ***
Har haft svininfluensa i truppen och man är osäkra på hur det har smittats bland spelarna. En så länge har bara Marquez, Yaya och Abidal drabbade, Några är frisk igen. Milito är skadad i höger knä och kommer vara borta en längre tid. Sedan har vi de två storstjärnorna Zlatan och Messi som brottas med skador men kommer med all sannolikhet att vara tillbaka till El Clasico.

Real Madrid: ****
Man börjar få tillbaka de flesta spelarna nu. Det är Van Nistelrooy som är skadad med det börjar mer bli en vana en undantag. Guti är på väg tillbaka från sin skada och våran storstjärna Ronaldo är tillbaka som vi kunde se i Zürich matchen. Han är inte 100% men på god väg. Albiol gjorde illa sig i smalbenet i förra matchen men är tillgänglig till El Clasico.


Avbytare

Barcelona: ***
Har en rätt svag bänk med spelare som Pinto (mv) - Márquez - Pedro - Chygrynskiy - Bojan - Maxwell - Santos och Busquets. Vissa spelare är inte speciellt skräck injagade men man har Busquets som är riktigt bra. Pedro har visat grym form på slutet.

Real Madrid:
****
Har en stor trupp med många bra spelare. På bänken brukar vi hitta Van Der Vaart, Raul, Garay, Diarra, Guti och Granero. Jag anser att Real Madrid har en bättre bänk än var Barca har. Raul är en legend och Guti är ett spelgeni.


Arenan

Barcelona:
*****
Camp Nou är FC Barcelonas hemmaarena och öppnades den 24 september 1957. 1998 ändrades alla ståplatser till sittplatser vilket sänkte publikkapaciteten till lite under 100 000 åskådare som även är kapaciteten idag. Detta gör arenan till den största i Europa och jag har själv varit och besökt Camp Nou, den imponerade verkligen så det kommer ett bra tryck där på Söndag.

Real Madrid:
*****
Santiago Bernabeu är Real Madrids hemmaarenan. Arenan invigdes 1947 och innan ombyggnad 1953 kunde arenan ta 120000 åskådare men sedan dess har det skett fler ombyggnader som lett till en minskning, bland annat rev de 1998 ståplatsläktaren. Arenan har blivit framröstade till världens finaste arena och tar idag drygt 80 000 åskådare. Champions League finalen 2010/2011 spelas här och är även national arena för Spanska landslaget!


Stjärnstatus

Barcelona: ****
I år har Barca ett stjärnspäckat lag. Det räcker att man nämner Xavi, Messi, Zlatan, Henry, Iniesta och Dani Alves så har vi världsklasspelare så det räcker och blir över. Sedan har man den gamla räven Puyol som har respekt hos alla.

Real Madrid:
*****
Real Madrid har lagt ner många miljoner på att få de största stjärnorna på jorden till laget och man har lyckats rätt bra eller vad säger ni om Ronaldo, Kaka, Benzema, Alonso, Ramos, Casillas, Higuiain och Raul. På pappret så har Real Madrid ett Galactios 2.0.


Historia

Lag             Vunna  Oavgjorda  Förluster  Gjorda mål  Poäng

Real Madrid:
     68         30            59             260                234  

Barcelona:       59         30             68             235                204

Del 1: Laget, bit för bit!


I dag är det dagen före dagen före doppare dagen och med det menar jag så klart El Clasico är runt hörnet och det är dags att ta tempen på de båda lagen. Det går knappas att säga att något av lagen är i dålig form just nu eller att dem har haft en tung inledning på säsongen. Båda lagen gör mycket mål och släpper in lite, så i teorin kan El Clasico sluta 10 - 10 eller 0-0, jag är säker på att vi kommer få en spännande match med många stora profiler på planen. Inte mindre än åtta av de 23 som är kvar i uttagningen till Fifa World Player finns på planen på Söndag. Det tråkiga är att de två största stjärnorna Ronaldo och Messi är halvskadade och kanske inte kan ge 100%

Målvakter

Barcelona: **
Valdes har inte satts på några större prov under första 1/3 av säsongen. De svåra skott han har fått på sig går ofta in. Valdes är en överskattad målvakt med en låg högsta nivå. Han har inte gjort lika många tabbar på senaste tiden vilket är bra för han. Pinto finns även att tillgå och är inte mycket sämre Valdes.

Real Madrid: *****
Real Madrid har världens bästa målvakt det är framröstat flera gånger så det är sanning de. Casillas kan göra dem mest sjuka räddningarna som finns. Dessutom gör han dem i viktiga lägen. Jag behöver inte säga så mycket Casillas är kung. Dudek är en ok målvakt men börjar bli gammal och seg.


Backlinjen

Barcelona: ****
När inga spelare är skadade så har man en stabil backlinje i Alves, Puyol, Pique, Abidal. Men ändå så har det sätt lite darrigt ut där bak många gånger. Något som motståndarna många gånger har utnyttjat. Pique är väldigt bra på fasta situationer pga sin längd. Alves är frisparkskung så det finns många bra egenskaper i Barcas backlinje. Puyol är överskattad och håller inte den höga nivå han en gång alltid höll. Barcas svaga kort!

Real Madrid: ***
Man har haft stora problem i en längre tid med försvarsspelet hos Real Madrid men på slutet så har det sätt stabilare ut. Man har back bjässen Pepe som styr och ställer och är grymt viktig för laget. Ramos är väldigt bra offensivt och i sina bästa stunder världens bästa ytterback. Det är vänster kanten som är Reals svaga länk där man i många år har försökt hitta ett stabilt alternativ.


Mittfältet

Barcelona: *****
Man kan inte göra annat än ge fem stjärnor åt Xavi, Iniesta, Yaya, Kieta som är världens bästa mittfält just nu. Passningsspelet de bjuder på är i bland magiskt. Xavi är världens bästa passningsspelare och det har han visat i många år. Yaya tar defensiven med sin kraft och gör det oftast superb. Man kan ofta se 20-30 pass inom laget innan man tillslut hittar ett skottläge, något som är mycket fint att kolla på men inte alltid så effektivt. Xavi är livsviktig och är den som styr spelet.

Real Madrid: *****
Med Kaka, Ronaldo, Lass, och Alonso så får man nog ge Real fem stjärnor också. Det är inte lika vackert passningsspel på deras mittfält men oftast mer effektivt. Man går mer på mål och man kan även rulla runt om man nu skulle vilja det. Lass och Alonso har äntligen hittat balansen på mittfältet och är riktigt stabila. Ronaldo och Kaka talar för sig själva. Mycket av spelet går igenom Alonso och sedan till Ronaldo som försöker gå på skott. Kaka är grymt farlig när han får upp farten.


Anfallare

Barcelona: *****
Har ett riktigt bra anfall med Zlatan, Messi som är världens bästa spelare och Henry. Alla spelarna är bra målskyttar och har gjort många mål denna säsongen. Zlatan är stor och stark vilket gör det svårt för backarna att ta bollen ifrån honom. Messi är väldigt snabb med boll och är svår stoppad för alla. Henry är mer en precisionsspelare som försöker att hitta luckan eller placera in bollen i krysset. Man har även Pedro en ung talang som gjort det riktigt bra när han har spelat. Hur som helst Real Madrid får se upp.

Real Madrid: ***
Man har haft svårt att hitta det bästa anfallsparet i Real Madrid. Higuain har gjort det bra och är självskriven men Benzema har inte levererat som man hade hoppats på. Raul ser gammal och seg ut, men är en stor målskytt fortfarande. Van Nistelrooy är ofta skadad och är inte nå alternativ. Ronaldo brukar spela anfallare och då får vi fyra stjärnor.


Slutställning:

Barcelona: 16

Real Madrid: 16


Bénzema utklassade Xavi!!!


Real Madrids anfallare Karim Benzema slog i eftermiddags Barcelonas mittfältare Xavi Hernandez med utklassningssiffrorna 3-0. Som jag skrev i går så skulle de båda göra upp i en El Clasico match på Fifa 10 till PS3 och vinnare blev Benzema!! 



Benzema och Xavi var uppkopplade på nätet för att göra reklam för den senaste fotbollsspelet som släpptes av EA Sports Fifa 10. De två stjärnorna kunde se varandras reaktioner via webbkamera.

Första halvlek slutade 0-0, men i andra halvlek visade Cristiano Ronaldo sin klass genom att göra ett Hattrick, Benzema spelade fram till två. Benzema var nöjd över att få visa världen sin skicklighet och precision i Fifa 10. Både Benzema och Xavi är front figurer på den spanska versionen av Fifa 10, och de har varit aktiva i sin marknadsföring kampanj sedan i somras.

Efter matchen hölls en presskonferens med spelarna och Benzema sa: " visst det är bara ett spel men jag skulle älska om de blev något liknande resultatet på Söndag"

Den unge fransmannen spred även massa lovord om sin hattrick hjälte, Ronaldo, och han anser själv att "Cristiano är ännu bättre i verkligheten än vad han är i spelet."

Även om Benzema och Xavi hade lite roligt idag, kommer det inte finnas någon vänskap mellan de två nu på söndag, då Los Blancos och Barca kommer drabba samman i vad som förmodligen kommer bli årets match!


Transfer rykten!

Nu är det drygt en månad innan transfer fönstret öppnar igen och det ryktas om att spelare ska komma och om spelare som ska gå. Jag ska försöka ge er lite om det senaste som det ryktats om.


Spelare Ut:

Van Nistelrooy - Liverpool
I dag skriver As att Benitez är intresserad av holländaren tjänster. Eftersom det gått tungt för Liverpool på slutet så vill man stärka upp med en riktig målskytt inför avslutningen i ligan. Även Fulham, Arsenal, City, Tottenham och Roma är intresserade.


Gago - Fiorentina
Har inte fått spela speciellt mycket för Real Madrid på slutet. I dags läget är Gago bara fjärde val för tränare Pellegrini efter Lass, Alonso och Diarra. Fiorentina har visat sitt intresse för spelaren eftersom Real Madrid är och rycker i deras spelare Vargas. Även Gagos gamla klubb Boca Juniors har visat intresse för ett lån av spelaren. Gago vill få speltid inför VM i Sydafrika och är angelägen om att komma till en klubb där han platsar.


Lassana Diarra - Liverpool
Tråkigt nog har det gått rykten om att Lass inte trivs i Madrid och vill tillbaka till Premier League igen. Liverpool sägs vara intresserade av spelaren men jag tror att Lass stannar. Lär inte bli en billig affär för Liverpool som har dålig ekonomi.

Bubblare ut: Guti, Van Der Vaart, Drenthe, Metzelder.

Spelare In:

Juan Vargas - Fiorentina
Real Madrid letar efter en vänsterback och Vargas har varit grym för det Italienska topp laget. Priset för spelaren är runt 20 milj Euro.


Diego Perotti - Sevilla
Är en bra yttermittfältare som skulle vara en bra backup för Ronaldo. Sevilla betalade bara 3 milj svenska kr för ynglingen så det är ett bra alternativ för Real som måste spara på slantarna just nu.


Roberto Carlos - Fenerbahce
Den gamle legenden sägs vilja tillbaka till Madrid, dessutom kommer han vara gratis eftersom hans kontrakt går ut med sin klubb. Frågan är om han håller i Real Madrid längre??!


Bubblare in: Clichy, Adriano.


Backarna talar ut!


Pepe och Sergio Ramos var nöjda med lagets seger mot Zürich. Båda tyckte att dem borde gjort något mer mål men samtidigt är 1-0 segrarna de viktigaste segrarna.

PEPE
"Zürich inriktade sig på försvaret, vilket gör det svårt för oss att komma till dem där klara chanserna. Vi måste nu vila och tänka på vår nästa match."

"Vi är i bra form till matchen mot Barcelona. Vi är leder La Liga och vi ser fram emot att spela matchen. Det kommer att vara en viktig strid och vi kommer gör allt för att vinna."

"Cristiano var angelägen om att spela. han vill ha sin plats i startelvan. Vi hoppas att han är i toppform på söndag."



Sergio Ramos
"Vi är nöjda eftersom vi uppnått vårt mål att vinna matchen. Vi måste fortfarande förbättras många detaljer i vårt spel eftersom detta är en mycket hård konkurrens i CL så vi måste alltid vara i våran bästa form."

"Inget lag har teoretiskt kvalificerat sig till nästa runda ännu så vi måste göra vårt bästa för att ta tre poäng i Marseille. Kvällens seger stärker vår moral inför matchen mot Barcelona."

"Jag är av den åsikten att jag tror inte historia har så stor betydelse i den kommande match, båda lagen är två topp lag som bara går ut och kör sedan tror jag inte det spelar så stor roll vad som hände i matchen innan. Det är klart det är skönt med den seger men när domaren blåser igång El Clasico är det bara den matchen som finns i huvudet. "

"Vi arbetar hårt med att förbättra vårat spel och vi hoppas att kunna göra vårt bästa för våra fansen."

"Cristiano är en bra spelare som tillför mycket till laget. Vi är mycket glada att ha honom tillbaka. Han gör en stor skillnad. Det är bra för tränaren att kunna ha en sån spelare."



Analys: Real Madrid - Zurich 1-0


Higuain frälste oss igen med sitt mål mot Zürich i kväll. Ronaldo gjorde comeback och bjöd på några fina finter och klackar. Kaka var grym i matchen och är redo för El Clasico på Söndag!

Real Madrid startade matchen i ett högt tempo och alla spelare såg riktigt sugna ut på att spela i kväll. Zürich fick knappt låna bollen på hela halvleken. Det var lekstuga långa stunder i matchen och ibland blev det lite väl mycket finess istället för att gå på eget avslut. Kaka började matchen riktigt bra och var nära att göra 1-0 på ett hårt vänsterskott, men målvakten gjorde en bra räddning på skottet. Det följde upp med några bra halvchanser. Higuain hade några bra lägen att göra mål och tillslut så kom 1-0 från hans fot efter en magisk framspelning av Kaka. Alonso ville visa Kaka att han också kunde skjuta och som han gjorde det en riktig kanon som målvakten hade stora problem med att styra undan. Sedan bjöd Real Madrid på en vacker hörnvariant då Alonso slog inlägget direkt till Marcelo som lurade utanför straffområdet och han kunde dra till direkt och bollen gick i stolpen. Vackart Real Madrid!! Halvlekens snyggaste bjöd i alla fall Sergio Ramos på när han tunnlade två spelare med en och samma fint och sedan kunde bryta in från kanten men slog tyvärr en dålig pass efter det. Real Madrid kunde ha gjort 2-3 mål till med lite tur. Alla spelare var bra och det var kul att se Real i första halvleken..

Andra halvlek började sämre för Real Madrid man tappade lite boll här och där som Zürich kunde kontra på. Det blev inga direkta farligheter men onödigt av Real att slappna av som de gjorde. Annars var det en rätt seg inledning det första publiken jublade åt var att Ronaldo började värma upp i den 51:a minuten. I den 58:e min så gjord Real Madrid sitt första byte då man tog ut Arbeloa och satte in Van Der Vaart i stället, Marcelo fick kliva ner på backplats. Lass som var bra matchen igenom drog på sig en onödig frispark strax utanför straffområdet och fick gult kort. Frisparken slog man rakt i muren. Real Madrid tog över matchen mer och mer ju längre halvleken gick och i den 65: min fick inhopparen VDV läge att dra till på volley utanför straffområdet, efter ett fint inlägg av Marcelo, men målvakten gjorde en tv-räddning och lyckades hålla bollen. Annars hade Real Madrid svårt att komma till dom där klara målchanserna, man höll i bollen hela tiden och hade fina anfall men den där avgörande passningen satt inte på foten tyvärr. I den 79:e minuten så kom ögonblicket alla väntade på, Ronaldo gjorde comeback efter 10 matchers frånvaro, Raul klev av. Publiken var helt vild och man vrålade så trumhinnorna höll på att spricka. Real Madrid skapade många hörnor men det var nästan det ända man lyckades skapa trots stort bollinnehav och att Ronaldo var på plan… I den 86:e min så fick vi se Ronaldo testa skott för första gången i alla fall, första vart blockat och det andra gick 3 meter utanför. I slutet skapade Real Madrid sina bästa chanser, först chansen fick VDV efter en ny smörpass av Kaka, VDV måste sätta i målet, men han lyckas skjuta över. obegripligt!! Hade det varit Higuain hade det varit 2-0. I den 91:a minuten så skulle Ronaldo få sin stora chans i matchen efter att Kakas avbytare Granero (som precis kommit in) slagit ett perfekt instick mellan backarna till Ronaldo som blev fri med målvakten men skjuter så att målvakten kan rädda skottet, såå nära succé inhopp!! Fler mål blev det inte för Real Madrid som fick nöja sig med 1-0 mot Zurich. Tyvärr så är man inte klar för åttondelen eftersom Milan bara fick 1-1 hemma mot Marseille. Nu blir det en spännande match borta mot Marseille i sista omgången.. Det positiva är att vi kom undan utan att någon spelare blev skadad inför El Clasico!

Målskytt:

1-0 Higuain 21´

Startelvan: Casillas, Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa, Lass, Alonso, Kaka, Marcelo, Raul, Higuain.

 

Gula Kort - Real Madrid: Alonso och Lass

Byten:

Van Der Vaart In - Arbeloa Ut

Ronaldo In - Raul Ut

Granero In - Kaka Ut


Ronaldo börjar på bänken!


Återförenas igen!!

Om några timmar är det avspark på Bernabeu (20:45). Real Madrid kommer att börja matchen med Ronaldo och Benzema på bänken. I stället kommer Raul som varit bänkvärmare en längre tid få starta matchen. Backlinjen ser ut som vanligt förutom att Marcelo inte är vänsterback utan tar klivet upp som yttermittfältare där han egentligen är bäst tycker jag. Arbeloa kliver in som västerback bredvid Pepe och Albiol i mitten, Ramos tar sin vanliga plats på högerkanten. Det konstiga är att inte Garay får chansen igen efter ett bra spel i lördags. På mitten får Alonso i dag hjälp med defensiven av Lass som också är tillbaka. I denna matchen kan alltså Alonso mesta dels koncentrera sig på spelupplägget vilket är hans starka sida. På kanterna ser vi Kaka - som förmodligen kommer ha en friroll, och Marcelo som är snabb och teknisk. Släppande anfallare i dag är Raul som säkert är sugen på att göra en bra match efter att ha haft snålt med speltid den senaste tiden. Längst fram spelar våran skyttekung Higuain som gör mycket mål för tillfället. Det är sagt att Ronaldo ska spela ungefär en 30 minuter i matchen men det beror på hur det ser ut i matchen kan jag tänka mig. Kaka får vi hoppas höjer sin nivå ett snäpp i denna match, har sätt lite seg ut på slutet tycker ja. Casillas står i målet som vanligt, det är inga konstigheter. Han kommer att göra sitt 100:e framträdande i Champions League i kväll! Ledaren i den tabellen är våran kapten Raul med 129 st matcher. Real Madrid har mött Zurich tre gånger tidigare och har aldrig förlorat en match, man har en målskillnad på 13-3 så vi får hoppas den statistiken förbättras ännu mer efter kvällens drabbning. Spelare som Real Madrid får hålla ett extra öga på i matchen är Alphonse och Margairaz som tydligen ska vara två bra spelare. Nu är det bara att ladda igång för match Goo Real Madrid.



Startelvan: Casillas, Arbeloa, Albiol, Pepe, Ramos, Lass, Alonso, Kaka, Marcelo, Raul, Higuain


Håll koll på: Kaka, Ronaldo
Matchstart: 20:45
Tv: Viasat / Stream/ Går även att köpa matchen på CDON.com (79 kr).
Tips: 4-0
Dryck: valfritt, ändå Onsdag!
Domare: Mr. Alain Hamer (LUX)

El Clasico redan i morgon!!

Det blir ett litet El Clasíco redan 13:30 i morgon när Xavi och Benzema kommer att gå en match på Fifa 10. Xavi kommer att vara Barcelona som alla förstår och han kommer att spela ifrån Ciudad Deportiva Joan Gamper. Benzema kommer att finnas på plats i Alfredo Di Stefano i Valdebebas och spela därifrån. Benzema är en rikigt bra Fifa spelare säger han själv och kommer göra allt för att slå Xavi i online matchen!

Se Benzema spela här(franska tyvärr):

Xabi Alonso firar födelsedag!


Xabi Alonso fyller 28 år på onsdag. Real Madrid är laddade för att möta FC Zürich på Bernabeu och spelaren (Alonso) anser att en seger mot dem skulle vara en riktigt bra födelsedagspresent. I en Intervju med Real Madrid.com så berättar han om tankarna inför sin födelsedag och matcherna framöver:


Din födelsedag är på onsdag. Det kunde vara en perfekt present med en seger mot FC Zürich, eller hur?
En seger mot FC Zürich är avgörande. Vi vill vinna matchen och jag hoppas att det blir våran biljett till åttondelsfinalen. Det skulle vara en fin födelsedagspresent.


De har inte lyckats så bra i Europa, men de visade att de kan besegra vilket lag som helst när de vann på San Siro?
Alla lag kan besegra dig om du inte gör ditt bästa. Zurich förvånad Milan genom att besegra dem med 1-0 i Italien. Vi kommer att få det svårt om vi inte är i toppform.


5-2 vann ni med i Schweiz. Jag antar matchen på Bernabeu kommer att vara nå liknande, att Real Madrid dominera från början och Zürich kommer att försöka försvara sig och sedan kontra?
Vi hoppas att kunna kontrollera matchen från start. Att göra ett tidigt mål kommer att vara avgörande för att hindra dem ifrån att växa med uppgiften. Vi måste spela smart och vara försiktiga.


Vad är lagets mål i gruppspelet?
Vi vill vara bland dem 16 lagen som går vidare. Det skulle vara ännu bättre att göra det som gruppledare. Vi är beroende av hur Milan spelar eftersom de har vunnit målskillnaden mot oss. Vi får vänta och se.


Vad är de bästa för Real Madrid, Milan seger, oavgjort eller Marseille seger?
Jag skulle föredra att vårt pass till nästa omgång blev klart i kväll, även om det innebär att både Milan och vi vinna våra hemmamatcher. Jag vill ha tryggheten av att vara bland de 16 som går vidare. Vi spelar för ledningen i den sista matchen.


Cristiano Ronaldo kommer att göra sin comeback i matchen. Vad bidrar han med till laget? Hur viktig är han?
Cristiano är en viktig spelare tack vare sitt speciella fotboll kunnande, teknik och allt, men han behöver tid för att anpassa sig igen eftersom han inte spelat på länge. Vi vet att han är viktig, men vi kan inte begära att han ska vara 100% just nu.


Hur är Pellegrini?
Han är en avslappnad tränare med mycket sunt förnuft. Han vet vad han vill. Jag tror att det är mycket viktigt.


Vad önskade du dig oftast på din födelsedag som barn?
Jag brukade önska mig fotbollsskor eftersom jag brukade förstöra dem rätt fort. Jag önskade mig också fotbollar. Jag ville ibland ha matchtröjor från olika lag.


Och vad önskar du dig nu när du är 28 år?
Jag begär inte för mycket. Jag önskar att jag kan undvika att bli skadad och att vinna en titel med laget eller fler.



Tillsist vill jag på Real Madrid Forever önska Alonso ett stort Grattis på födelsedagen och lycka till i kvällens match!!


Truppen till Zurich matchen!

Imorgon så går Real Madrid in i omgång 5 i Champoins league. Maman kommer att ställs mot Zurich hemma på Bernabeu. Den stora positiva nyheten är att Ronaldo är tillbaka från skada och är uttagen i truppen. Även Ramos, Albiol och Lass är med efter att ha missat helgens match mot Racing. I första möttet med Zurich så vann Real Madrid med 5-2 efter att Ronaldo prickat in två mål på frispark. I morgon kl 20:45 är det avspark, och i denna matchen kan Real Madrid ställa upp med det bästa man har just nu så jag hoppas på bra fotboll. Guti och Van Nistelrooy är skadade och kan inte vara med, Gago och Metzelder är inte uttagna till matchen. Här är hela truppen:


Real Madrids trupp:
Målvakter:
Casillas, Dudek
Backar: Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Drenthe, Albiol, Garay
Mittfältare: Diarra, Kaka, Cristiano, Lass, Xabi Alonso, Granero, Van der Vaart.
Anfallare: Raul, Benzema, Higuain


Intervju med Higuain!


Higuain har spelat bra den senaste tiden och har förtjänat en plats i Pellegrinis startelva. Har gjort flest mål av anfallarna och kommer starta mot Zurich nu på Onsdag. Här berättar han själv lite om framtiden:


Alla tänker på matchen på Camp Nou, men ni måste vinna matchen mot Zürich först??..
Folk spelar upp för stora bilder inför matchen mot Barcelona, men Onsdagens match är lika viktig. Vi måste fokusera på Champions League, och efter att gjort en bra match med seger där så kan vi börja tänka på matchen mot Barcelona.


Känner du dig redo att spela 90 minuter i båda matcherna?
En fotbollsspelare vill spela hela tiden. Jag kommer att bli mycket glad om jag är uttagen att spela i båda matcherna. Det vore en ära och jag skulle försöka göra mitt bästa.


Hur skulle du vilja Barcelona - Inter Milan matchen slutar?
Mina medspelare och jag bara tänker på Real Madrids match. Vi vill få ett bra resultat och undvika att komplicera vår situation.


Vad betyder Cristiano Ronaldo för laget?
Han är en mycket bra spelare och vi är glada för hans comeback i detta skede. Han är mycket viktig för laget.


Kommer Ronaldo göra det svårare för dig, och göra så du hamnar på fel plats?
Tvärtom. Stora spelare hjälpa lag att spela bättre. Han är en stor fotbollsspelare och jag hoppas att han hjälper oss så mycket han kan.


Hur kom du stöta Guti i träningen?
Vi kolliderade under träning. Det var synd. Vi pratade om det och det finns inga problem mellan oss.


Hur mycket spektakel kommer Clasico förlora om Messi inte spela?
Jag vet inte. Jag tillhör denna klubb och titta bara på vad som händer i mitt lag. Vi är laddade för att spela på Camp Nou. En seger skulle vara mycket viktigt för oss. Det är roligast om de bästa spelarna är med i El Clasico från båda lagen.



Dags för Champions League igen!

Förberedelserna inför onsdagens Champions League-match mot Zürich fortsatte i dag på Valdebebas, två dagar efter Real Madrid tog över tronen i La Liga efter sin seger mot Racing.

24 spelare fanns på plats på måndagen när Manuel Pellegrini skulle köra morgons träning. Efter en kort diskussion gick de tre målvakter iväg och träna med sin målvaktstränare, Xabier Mancisidor. Resten av truppen, med undantag av Guti, joggade runt plan för att värma upp som vanligt. Dagens träning innehöll mycket bollen arbete. Laget delades upp för att arbeta med fysiskt spel men ändå få kontroll på bollen på huvud och fötter.

Ruud van Nistelrooy var tillbaka och tränade med laget efter att ha missa helgen match och tränat i gymmet i söndags på grund av en överansträngning i vänster vadmuskel. Guti fortsatte dock att återhämta sig från sin skada i vänster lår genom att träna i gymmet.

Det är en mycket viktig match för Real Madrid som kan bli klar för åttondelsfinal om man vinner. Man möter Zurich som inte kan gå vidare på egen maskin. Plus att vi antagligen kommer att få Ronaldo tillbaka som leder skytteligan i Champions League.


Analys: Real Madrid - Racing Santander 1-0



Återigen är vi i serie ledning efter att i går kväll vunnit mot Racing Santander med 1-0. Samtidigt som Barcelona bara fick 1-1 mot Bilbao borta. Så här en vecka innan årets match El Clasico så känns det riktigt bra som Real Madrid fans. Det var ingen större underhållning som Real bjöd på men tre poäng är alltid tre poäng. Men vi ska vara mycket glada över att domaren väljer att blåsa offside på racings mål som egentligen var korrekt, men samtidigt så ska vi ha en straff som är solklar, så det går jämt upp. För man kan inte säga något annat än att det är straff när Real Madrid gör en snabb variant på en frispark och Benzema blir kapade bakifrån i straffområdet utan att Racing backen är i närheten av bollen. Higuain fick göra mål igen något som jag tror kommer stärka hans självförtroende inför matchen mot Barca. Benzema såg pigg ut i går och hade en boll i mål men blev avblåst för offside, tråkigt för det var en riktigt fin klack som han styrde upp ribba in. Real Madrid hade mycket boll i matchen över 60% men kunde inte direkt utnyttja det till klara målchanser. Det var första kvarten som vi skapade mest då Alonso och Arbeloa hade en varsin boll i stolpen innan att Higuain tillslut kunde göra 1-0 i minut 21. Real Madrid gör sitt jobb men inte mer, nästa helg så vill jag se det absolut bästa av Real Madrid.



Målskytt:
1-0 Higuain 21´ 

Gula kort Real:
Alonso och Garay

Real elvan: Casillas, Arbeloa, Pepe, Garay, Marcelo, Alonso, Kaka, Drenthe, Granero, Benzema, Higuain

Byten: 
Benzema Ut - Raul In
Granero Ut - M,Diarra In
Kaka Ut - Van Der Vaart In

Spelar Betyg: Real Madrid - Racing Santander 1-0


Matchens lirare mot Racing!!

Real Madrid lyckades ta tre viktiga poäng i kväll och leder nu ligan eftersom Barca bara fick kryss i sin match. Det var inge fin lir men väldig skönt. Här kommer spelar betygen från matchen, Det är vad jag tycker och det är varken rätt eller fel:

Casillas: 5
Håller nollan men har en väldigt lugn kväll. Tror inte han fick ett ända skott på sig om jag minns rätt! Han är alltid stabil.


Arbeloa: 5
Gör en godkänd match, varken bra eller dålig. Följer med i bland i anfallen något som är positivt.


Pepe: 7
Utan Pepe där back vet jag inte var Real Madrid skulle ligga i serien, han är på rätt plats hela tiden och går in och hjälper alla dem övriga backarna när de får problem. Ibland känns det som om vi bara har en back och det är Pepe.


Garay: 6
Gör ett fint assist till målet, i försvars spelet var han bra i dag. Inte lika domenant som Pepe men ändå bra. 


Marcelo: 5
Är inte så där bra som han kan vara när han spelar som ytter, men gör några utflykter framåt i bland ställer till det backåt. Annars en stabil match.


Alonso: 8
Han var matchens spelare, var på rätt plats hela tiden. Han läser spelet mycket bra med fina pass och perfekta brytningar. Alonso är på gång lagom till El Clasico.


Granero: 5
Började bra, men försvann ur matchen mer och mer. Det var mest på hörnor och frisparkar han syndes tillslut. Men gör ett bra jobb.


Kaka: 4
Syndes inte alls i matchen såg trött och sliten ut. Kräver mer ifrån Kaka. Tog någon löpning då och då men lyckades inte med avsluten.


Drenthe: 5
Gör väl en ok match, ingen favorit hos mig. Slavar i pass och tacklingar. Men han sprang mycket och försökte skapa något hela tiden.


Benzema: 6
Gör ett otroligt snyggt mål som vinkas av för offside, Mycket märkligt eftersom det knappt var offside på reprisen. Började bra med några fina finter och bra löpningar. Blev utbytt i andra halvlek men Benzema såg spelsugen ut i dag.


Higuain: 7
Gör ett lätt mål och borde ha gjort ett till när han fick friläge men skött mitt på. Sprang mycket och skönt att han fick göra mål igen. Han kan mer tror ja när han är i form!


Inhoppare:

Raul, Van Der Vaart, Diarra:
5
Gör inge större inverkan på matchen.

Inför: Real Madrid - Racing Santander

Ikväll startar ligan igen efter att det varit landslagsuppehåll. Kvällens motståndare är Racing Santander som inte har gått speciellt bra i ligan och ska inte vara någon större problem för Real Madrid. Racing har inte startat säsongen på ett bra sätt och ligger precis över sträcket med 7 poäng, lika många som Atletico Madrid som ligger precis under sträcket. En vinst på Bernabeu skulle vara guld värd för borta laget. Men samtidigt vill Real Madrid hänga med Barcelona i toppen så jag tror inte att Real Madrid kommer bjuda på något. Vi kommer inte att se någon Ronaldo i matchen Real Madrid väljer att vila honom till kommande Champions league match i veckan.

Truppen:

Målvakter
Casillas, Dudek

Försvarare
Arbeloa, Pepe, Garay, Metzelder, Marcelo, Albiol

Mittfältare

Gago, Diarra Kaka, Xabi Alonso, Drenthe, Van der Vaart, Granero

Anfallare
Raul, Benzema, Higuain


Håll koll på: Alonso stekhet i senaste landskapen!!
Plats: Santiago Bernabeu
Tv: 20:00 Tv4 sport
Tips: 4-1
Öl: Heineken 3,5 + Grillchips


"El pirata" tror på seger!


Esteban Granero talade ut om Real Madrid kommande match mot Racing Santander på Bernabeu nu på lördag.

"Vi behöver tre poäng. Jag hoppas på en plats i startelvan, jag vill spela på Bernabeu. Jag vill att publiken skall ha roligt och att dem ska njuta av spelet."

"Jag tror att ligan stoppet har påverkat oss mer än Racing eftersom vi har många landslagsspelare om varit i gång och matchats hårt. Racing har haft en tung start på serien men har nyligen undertecknat en ny tränare. Jag är säker på att de kommer att vara mycket motiverade på lördag."

"De ställs inför en tuff match på Bernabeu, vilket alltid är en svår arena att spela på som borta lag oavsett vilket lag det är. Men de kommer att ge 100% mot oss för att ta poäng. Jag tror matchen kommer att bli tuff trots att vi är favoriter att vinna. Vi kommer att vinna för att vi har ett otroligt stöd från våran publik och fans."

"Jag tror vi kommer att göra mål tidigt om vi tar kommandot från start i matchen. Lag som spelar mot oss på Bernabeu släpper ofta på sin taktik om man gör ett tidigt mål på dem. Vi kommer göra allt för att alla i laget ska vara så väl förberedda inför matchen som möjligt."


Bra säsongsstart trots allt!

Många klagar på att Real Madrid inte har gått så bra i säsongsupptakten men det är fel. Kollar man på de 15 senaste åren hur Real Madrid har startat de första 10 omgångarna så är denna säsongen den bästa på 15 år. Det är bara säsongen 07/08 som har ett lika bra facit med 25 inspelade poäng. Så kanske har Real Madrid något stort på gång, en titel vore inga fel. Här kommer statistiken över de senaste 15 åren:

Statistik över de 10 första omg sedan 1995/96
Säsong Poäng Gjorda mål Insläppta mål
1995/96 15 19 13
1996/97 22 21 8
1997/98 21 16 5
1998/99 18 23 15
1999/00 12 18 17
2000/01 17 22 14
2001/02 13 17 15
2002/03 17 17 10
2003/04 23 23 9
2004/05 19 10 5
2005/06 18 21 11
2006/07 20 18 77
2007/08 25 25 7
2008/09 23 28 16
2009/10 25 26 8


Källa: Real Madrid


Bra start på veckan!

Idag gjorde Cristiano Ronaldo sitt första gräspass på Valdebebas sedan han blev skadad den 30: september. Laget samlades i morse på Valdebebas träningsanläggning för att köra det dagliga träningspasset och det fanns en spelare som fick lite fler ögon på sig än resten av laget och det var Ronaldo. Äntligen så är han tillbaka i träning på gräs. Dagens pass för Cristiano Ronaldo innehöll särskilda återhämtningsövningar, som består av jogging runt planen och bollen arbete i en hinderbana. Övriga Laget körde fysisk träning för att förbereda lördagens (20:00) match mot Racing Santander på Bernabeu.

Higuaín och Gago var tillbaka i laget efter att ha spelat med Argentina under helgen. Pellegrini hade sammanlagt 14 spelare att tillgå på träningen i dag, inklusive Castilla spelare. Tio av Real Madrids spelare ska spela en andra match med respektive landslag nu i veckan. Dessa är: Pepe, Lass, Benzema, Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Arbeloa, Albiol, Kaka och Van der Vaart. Alla förväntas vara tillbaka i Madrid nu på Torsdag.

Men dagens positiva nyhet var i alla fall att Ronaldo är i gång med träningen igen. Om han spelar i helgen är oklart. Enligt Portugals förbund så ska i alla fall inte dem sätta stopp för spel. Men förmodligen kommer han börja på bänken och kanske spela 20 minuter på slutet. Den som lever får se!




Ronaldo på väg tillbaka!


Många funderar på hur det är med våran storstjärna Cristiano Ronaldo, i en intervju med AS i dag så berättar han om sin fotskada och om framtiden.

Den första frågan är självklar. Hur är det med fotleden?
Sanningen är den att jag känner mig bra. Denna vecka kommer jag att göra ett test för att veta om jag är på rätt väg, återhämtningen går bra och jag känns som om det är på rätt väg iallafall.

Är du tillräckligt bra för att spela nästa lördag mot Racing?
Det viktigaste för mig är att återvända när jag känner mig hundra procent. Vi får se vad som händer, men i mitten av veckan hoppas att få träna ordentligt med resten av laget.

I den medicinska rapporten som kom från Real för några veckor sen så skulle du träffa Dr, Van Dijk igen?
Ja det stämmer. jag ska träffa honom i dag eller i morgon så får vi se vad han fattar för beslut. Jag kommer att följa hans råd och inte börja spela för tidigt.

Lördagens match för Portugal fick du se från läktaren hade du gärna varit med?
Visst, det är mycket svårt att se mina kompisar där nere från läktaren och inte kunna hjälpa till. Jag känner en känsla av maktlöshet och känslorna är verkligen annorlunda när man inte får vara med nere planen. Jag måste erkänna att jag lidit mycket att bara få titta på Portugal och inte kunnat hjälpa till.

El Clasico spelas den 28 November på Camp Nou. Kan Real Madrid gå in i matchen med seger i tanken?
Real Madrid går med målet att vinna varje match. Man måste åka till Barcelona med stor ödmjukhet, men det viktigaste just nu är de två matcherna innan den. Vi måste först koncentrera oss på Racing i ligan, och Zürich i Champions League. Vi respekterar alla våra motståndare lika mycket som vi respekterar Barcelona.

Men just mötet med Barcelona kan vara avgörande för resten av säsongen?
Oavsett resultatet kommer det inte att bli en avgörande match för varken oss eller för Barcelona. Men självklart skulle det vara mycket positivt att vinna på Camp Nou.

Slutligen. Vad tycker du om kritiken Pellegrini har fått?
Vi spelare vill inte kommentera det. Jag har sagt att jag är mycket nöjd med tränaren och jag är säker på att han kommer att göra gott för det här laget.


Raul behåller skorna ett tag till!!


"Tiden kommer att visa att Pellegrini tar de rätta stegen och att han kommer att bygga ett mästerskaps lag" Orden kommer från våran lagkapten Raul som nu är 32 år gammal och är inte reda att lägga skorna på hyllan ännu. Han är säker på att Real Madrid snart kommer att var tillbaka på sin absoluta topp nivå och då vill han vara med, säger han.


Hur mycket fotboll har du kvar i dig?
Lite mindre varje dag, men jag tänker fortsätta att kämpa och njuta av spelet, så vi får se hur länge jag håller på.


Ser du dig själv avsluta din karriär i Real Madrid eller finns de en chans att det skulle kunna hända någon annanstans?
Min dröm var att börja och sluta här, men omständigheterna förändras och beslut ibland måste göras. Jag tror att Real Madrid - Raul relation är svår att bryta, så jag hoppas att avsluta min karriär här.


Hur ser du på Pellegrini situationen? Han har förmågan att leda denna grupp till titlar?
Pellegrini kan den här ligan väl. Han vet vad han vill, han vill att vi ska spela bra fotboll och han vill förbättra oss hela tiden. Hans idéer går hand i hand med Real Madrid och klubbens historia. Tiden kommer att visa att Pellegrini är rätt och han kommer att bygga ett mästarlag.


Kan Real Madrid vinna dubbeln?
Vi måste ta en sak i taget. Vi kan slinka ditt om vi inte uppträder proffsigt, vilket vi inte gjorde i Copa del rey. Vi hoppas kunna göra denna grupp till ett vinnarlag, med detta nya projekt som startat och alla nya spelare som kommit så har vi bra förutsättningar.


Funkar alla nya stjärnor ihop med alla andra i laget?
Cristiano och Kaka är bra personer och mycket professionella. Jag blev förvånad över att se hur ödmjuka de var. Laget är väldigt jordnära. Casillas har spelat här i elva år, Guti ett år mindre än mig ... Vi vann två raka titlar nyligen tack vare lagets enighet, så jag tror att vi kommer att lyckas med de nya spelarna också.



Playoff och heta vänskapsmatcher!


Dagens spelare med sina två mål!!

Som alla vet så var det ingen La Liga omgång nu i helgen i stället så spelades det fyra playoff matcher till VM och en hel del vänskapslandskamper runt om i världen. Men de som var mest intressanta var playoffmatchen mellan Irland mot Frankrike där Lass och Benzema skulle försöka ta sig till VM, och Vänskapsmatchen som spelades på Santiago Bernabeu mellan Spanien och Argentina där många Real Madrid spelare fanns med. Även Pepe skulle försöka ta sig till VM med sitt Portugal genom att vinna första matchen på hemma plan.


Spanien - Argentina: 2 - 1
Mycket underhållande match där vi såg Casillas, Ramos, Alonso ifrån start i Spanien. Arbeloa och Albiol fick börja på bänken. För Argentina så fanns både Gago och Higuain med från start. Trots att det var en träningsmatch så small det ordentligt i närkamperna. Gago tacklade både Ramos och Alonso fullt några gånger. Xabi Alonso gjorde 1-0 för Spanien på en retur efter ett riktigt vackert anfall av Spanien där Silva avslutade med ett bra skott och Alonso var framme på returen. Ramos var pigg och anfalls glad. Casillas gjorde sin 100:e landskamp för sitt Spanien. Albiol fick komma in mittförsvaret i halvtid. Higuain hade en halvchans men missade på Casillas. Higuain blev sedan utbytt i den 59:e minuten. Domaren var en riktigt med i matchen när han blåste straff emot Albiol som gjorde en bra brytning och innan det hade han friat för 2-3 solklara straffar för Spanien. Lite känsla får man ha som domare, han kan inte vara populär i Spanien. Gago blev varnad, spelade tufft hela matchen och blev utbytt i den 75:min. Alonso gjorde även 2-1 för Spanien som tillslut fick sin straff. En riktigt snygg straff som han placerade i rakt upp i krysset... Alonso matchen spelare!! Fortsätt så i Real Madrid. St: Iker med sina 100 landskamper fick en fin hyllning i slutet då han ersattes av Reina i den 89:e min.


Portugal - Bosnien och Hercegovina: 1 - 0
Det var bara Pepe som var med från Real i denna viktiga Playoff match för Portugal, Ronaldo är som bekant skadad. Pepe spelade från start.


Irland - Frankrike: 0 - 1
Lass tog plats i startelvan, men Benzema fick starta på bänken. Lass var en av få spelare som verkligen sprang på planen. Hade ett bra passningsspel och kom till något skott. Han låg även bakom Frankrikes 1-0 mål. Benzema fick sitta på bänken hela matchen.


Brasilien - England: 1 - 0
Kaka spelade i 80 minuter men gjorde inge speciellt i matchen. Däremot var han först framme och hyllade Nilmar efter att han gjort 1-0 till brassarna. Kaka borde nog tagit straffen som Brasilien fick, istället så drog Fabiano bollen över målet.


Italien - Holland: 0 - 0
Van Der Vaart fick starta matchen efter ha visat fin form i Real Madrid. Men varken Holland eller Italien bjöd på någon vidare fotboll. VDV vart utbytt i den 76:e minuten.


PS:  Se Xabi Alonsos vackra straff här:


Ruud ser ljust på framtiden!

När det gäller frågan om Ruud Van Nistelrooys, var eller inte vara skadad framöver så säger han själv att han ser ljust på framtiden. Det är idag ett år och en dag sedan operationen i Colorado och han säger att han vill avslut sin tid i Real Madrid som han startade den, alltså som en skyttekung. Här kommer några fler tanka som han bjöd tidningen Marca på:


- "Förra veckan spelade jag min första hela matchen och hade inga problem alls."

"Jag kommer aldrig att ge upp. Jag är bra tränad och skadefri så jag kommer att göra allt för att få spela. Tisdagen var en stor dag för mig eftersom jag kände mig fräsch och knäet kändes som det skulle efter att ha spelat en hel match. Min kropp reagerade bra, vilket ger mig hopp om att bli den spelare jag en gång var. Jag vaknade upp dagen efter matchen och allt kändes bra, det är därför jag tror att jag bara kan bli bättre och dessutom börja se framåt. "

"Real Madrid kommer alltid i först hand. Det spelar ingen roll vem som spelar, vi måste Madrid alltid vinna sina matcher. Jag sedan hoppas man alltid på att man ska vara en av dem elva som är på planen. Jag är mycket nöjd över att ha vunnit ligan i två länder och att det gått bra i Real Madrid, sedan är det alltid positivt att man har fått chansen att göra så mycket mål som jag har gjort. det är alltid kul att göra mål. Att vara en av anfallarna i Real Madrid är stort för mig."


Smått och gott från veckan!

I dag gjorde Real Madrid sitt sista pass för denna veckan. Man hade samlats på Valdebebes för att köra av ett pass innan helgen tar vid. Diarra, Van Nistelrooy, Marcelo och Drenthe var med på uppvärmningen sedan gick de till gymmet. Det andra som var kvar fick instruktioner ifrån assisterande tränaren Ruben Cousillas och tränare Jose Cabello. Ruben Ramos ifrån Castilla fick chansen att vara med och träna med A-laget.

Ronaldo var med men körde återhämtnings övningar. Men han kommer inte att vara med i playoff spelet med Portugal i Tisdags så var han och träffade landslagsläkaren och han kunde konstatera det redan Madrid läkarna redan gjort, att han inte kan vara med och spela.

Det blev ju ett snöpligt uttåg ifrån Copa Del Rey i Tisdags något som Real Madrid ledningen måste ta tag i. Man kan inte gå ut inför varje säsong och tro på tre titlar när man ställer in en halv sko på planen i en av turneringarna. För ett lag som Alcorcon ska Real Madrid vinna mot om man verkligen går in matchen som man gör mot en Champions League motståndare.

Casillas är på väg att nå milstolpen att spela 100 matcher som kapten för Spanska landslaget. Just nu ligger han på 99, men spelar han mot Argentina på Lördag så når han hundra gränsen. Så här säger han om de:
- "De första 99 matcher bara flög förbi och jag trodde aldrig jag skulle nå denna milstolpe så snabbt, men jag är mycket lycklig. Jag har förtjänat det genom det sätt Real Madrid spelar. Mina två bästa ögonblick var min debut och den dag vi vann Euro."

Det är ingen La Liga omgång i helgen i stället kommer det spelas playoff, tre Real Madrid spelare kommer att vara med och kämpa. Lass och Benzema för Frankrike och Pepe för Portugal. Samtidigt så kommer nio andra Real spelare att vara med och spela vänskapsmatcher här har ni dem: Gago, Higuain, Casillas, Alonso, Albiol, Arbeloa, Ramos, Kaka och Van Der Vaart.





FIASKO!!!

Det blev ett stort FIASKO för Real Madrid i Copa Del Rey, det stod klart i går när laget bara vann med 1-0 hemma på Bernabeu mot Alcorcon. Real ställde upp med ett bra lag borde skämmas ordentligt i dag. Målskytt i matchen var Van Der Vaart. Själv missade jag min första Real Madrid match på väldigt länge. Jag jobbar natt denna vecka och kommer ha begränsad tid att skriva. Håll ut är snart tillbaka!

Real Madrid - Alcorcon 1-0

Målskytt:
Van Der Vaart 80´

Spelarbetyg: Atletico Madrid - Real Madrid

Real gjorde en bra match i går och några spelare utmärkte sig lite extra, Casillas tex. Här kommer spelar betygen på Real Madrid spelarna:

Casillas: 7
Hade en rätt lung första halvlek med några få ingrippanden, gör en bra räddning på Simaos friläge i slutet av första halvlek. i Andra fick han mer att göra och gjorde det bra. Kunde inte göra något på målen. Räddade Real Madrid i sluten då han räddar Agueros friläge.

Arbeloa: 4
Slarvar lite då och då. Är väldigt långsam i löpdueller som han nästan alltid förlorar. Men gör ändå en ok insatts i matchen.

Pepe: 3
Skulle fått högre betyg om han inte varit inblandad i båda målen bakåt. Första målet släpper han markeringen på Forlan som enkelt får rulla in bollen, andra så hänger han inte med och förlorar duellen mot en 20 kg lättare Aguero. Men Pepe gjorde mycket som var bra de första 79 min igår så han kan vara lite nöjd.

Garay: 5
Gjorde en rätt bra match, syndes inte så mycket förutom när han kapade ATM spelaren så han fick gult kort. Garay gjorde sitt jobb. Hade svårt att hålla koll på Aguero här han kom in.

Ramos: 6
Med facit i hand så var det ett bra rött kort han tog för jag kan tänka mig att Aguero hade gjort mål om han fått springa fritt in i straffområdet.  Och på frisparken så blev det inte mål. Gjorde en riktigt bra match innan han blev utvisad. Bra i offensiven och i defensiven.

Lass: 6
Lass gör sällan en dåligt match, Lite slarvig i bland kan han vara som i går vid 3-2 målet, man får inte försöka sig på att dribbla när laget är på väg att flytta upp. Men Lass sliter hela tiden och gör ett häst jobb för Real Madrid. Vinner nästan allt på mitten.

Alonso: 4
I går så hade han riktat skon fel, han var jätte bra på kortpassningsspelet men nästan alla crossbollar han slog hamnade fel. Bättre kan du än så. Annars slet han bra i defensiven. Men mindre slarv i lång passningarna. Plus att han måste börja träffa mål på långskotten och slå bättre frisparkar och hörnor.

Marcelo: 7
Gjorde ett jätte bra jobb match igenom, fick kliva ner och spela back när ramos fick rött kort. Gör ett snyggt mål som han ska ha beröm för.

Kaka: 5
Började matchen lyssande med ett mål efter 5 min, sedan försvann han mer och mer ur matchen i slutet slutade han att springa och blev utbytt.

Benzema: 5
Ville mycket men fick inte ut så mycket. Men han börjar att komma in mer och mer i sin roll. Fint pass till Marcelo.

Higuain: 5
Han uträttar faktiskt inte så mycket i matcher som Real Madrid äger spelet i. Det är snabbheten som är han styrka och får han inte kontra så blir hans spel låst. Gör ett snyggt mål så att han kunde gå av med hedern i behåll. Annars gillar jag Higuain som springer mycket och visar sig men han kommer ingen vart.


Inhoppare:

Van Der Vaart, Raul, Gago: 5
Alla sliter i defensiven i slutet.

Analys: Atletico Madrid - Real Madrid 2-3

Real Madrid vann går dagens derby mot Atletico Madrid med 3-2. Real Madrid gjorde en riktigt bra första halvlek där man började trycka på mot Atleticos mål redan från start. Efter 5 min så var nollan spräckt efter att Kaka lossat stora kanonen från 20 meter. Otagbart för målvakten. Det var bara ett lag på plan och Real Madrid spelade ut madrasserna totalt. Efter 24 min så får Benzema bollen inne i straffområdet och med ett litet instick så blir Marcelo fri, i dålig vinkel men han klipper till och bollen går över en knä stående målvakt. Lite tur men väldigt skönt. Så här höll det på i första halvlek tyvärr så gjorde vi inga fler mål men Real spelade en mycket bra fotboll. I andra halvlek så bjöds det på tre mål till det första kom i den 64 min då Atleticos vänsterback slarvat med bollen, Higuain var framme och tog bollen som gjorde att han fick ett friläge och utan problem kunde han rulla in 3-0. Nu trodde matchen var klar men inte. Higuain kliver av direkt efter målet och Raul kommer in i samma minut så får Kun Aguero friläge och Ramos måste fälla honom, Domaren plockar upp det röda kortet och vissar ut honom. Nu så Atletico sin chans i matchen och efter att ha tyckt på en stund fick dem också utdelning. Forlan placerar in bollen i mål efter ett fint inlägg efter marken. Tre minuter senare i den 81:a minuten så slog man till igen efter att Pepe inte kunnat stoppa Aguero som i ett friläge kunde rulla in 3-2. Nu blev det nerv i matchen och Atletico skulle få en sista chans att kvittera när Aguero återigen kommit fri med Casillas men denna gången så gör Casillas en superräddning och Real Madrid lyckas hålla undan och vinna med 3-2 på Vicente Calderon. Real Madrid fortsätter att vara störst, bäst och vackrast i Madrid! Men Atletico ska ha en applåd för sin insatts.

Målskyttar:
0-1 Kaka 5´
0-2 Marcelo 24´
0-3 Higuain 64´
1-3 Forlan 79´
2-3 Aguero 81`

Gula kort Real: Kaka, Lass, Arbeloa och Garay
Rött kort: Ramos

Startelvan: Casillas, Arbeloa, Pepe, Garay, Lass, Alonso, Kaka, Marcelo, Benzema, Higuain



Skadeläge: Ronaldo uppdaterat!

Nya uppgifter har kommit angående Ronaldos skada. Från början skulle han vara borta från spel i två veckor nu kan det vara så illa att han missar en till tre månaders spel. Skulle det vara så illa så kommer han att missa El Classico. Men samtidigt så har han tagits ut till den Portugisiska landslags truppen som spelar kval nästa helg? Många frågetecken just nu.

Min tanke: Vad är det för kärring vi har köpt?? Från början så kunde han till och med spela sedan är han borta i 2 månader för en tackling som inte alls såg så farlig ut. Att Ronaldo kommer får Premier League märks inte, skulle mer tro att han kommer ifrån Italien där det bar spelar kärringar. Tråkigt att han inte kan vara med i kväll men nått som är ännu tråkigare är att återigen så tabbar sig Real Madrids läkare med en skada, senast var det en Robben en annan stjärna som de inte fick ordning på.





Inför Derbyt: Atletico Madrid - Real Madrid

 VS  

Vem är bäst i Madrid? Vem är David och vem är Goliat?? det är frågor vi kommer få svar på i kväll då årets första El Derbi Madrileño. Det är alltså dags för Real Madrid att åka till Vicente Calderon för att möta rivalerna Atletico Madrid även kallad lillebror i staden.


Real Madrid
Real kommer från ett kryss i veckans Champions league och med seger från förra helgen i ligan mot ett annat Madrid lag Getafe med 2-0. Nu kommer det bli betydligt bättre motstånd och dessutom är matchen på Borta plan något Real Madrid inte har lyckats så bra på efter att Ronaldo blev skadad. Alcorcon borta 4-0, Milan Borta 1-1, Sporting borta 0-0, Sevilla borta 2-1 så vi har inte en tre poängare borta på de fyra senaste matchern nu är det dags att ändra på den saken. Skador i truppen just nu är Ronaldo och Guti vad jag vet. Diarra och Drenthe är inte uttagen. Däremot så kommer Metzelder och Garay vara tillbaka i truppen. Jag kan tänka mig att vi kommer se en startelva som ser ut något liknande denna: Casillas, Marcelo, Pepe, Ramos, Arbeloa, Lass, Alonso, Kaka, Granero, Benzema, Higuain, Trots att Higuain var osynlig i matchen mot Milan så hoppas jag han är med ifrån start. I ligan är han ett mycket bra vapen framåt det har han bevisar många gånger. Real Madrid har ett bra facit mot Atletico Madrid nu får vi hoppas det fortsätter även i kväll.

Truppen:
Goalkeepers: Casillas, Dudek.
Defenders: Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Garay, Metzelder, Marcelo, Albiol.
Midfielders: Gago, Kaka, Lass, Xabi Alonso, Van der Vaart, Granero.
Forwads: Raul, Benzema, Higuain, Van Nistelrooy.


ATLETICO MADRID'S & REAL MADRID'S LIGA SPEL:
   Position Poäng  G GW GD GL  GS  GC 
 REAL MADRID  2 22  9 7 23
 ATLETICO MADRID 18  9 10  19 



Atletico Madrid
Har startat dåligt i ligan och ligger på en 18:e plats, Men nu i veckan överraskade man mot Chelsea och spelade 2-2 i en tuff match där allt avgjordes i slutet av matchen. Aguero gjorde båda Atletico Madrid mål och visade bra form. Laget har fått en ny tränare som heter Quique Sanchez Flores och nu hoppas man på en vändning i spelet. Man kommer göra allt för att slå Real Madrid och visa vilket lag som är bäst i staden. Fjol årets skyttekung Diego Forlan har fått en sämre start på säsongen än förra året men man ska aldrig räkna bort Forlan, han håller en hög klass fortfarande och han har ett riktigt bra skott. Atletico Madrid har riktigt bra spelare men har inte fått det att funka som lag denna säsongen. Simao, Kun Aguero, Forlan, Maxi Rodriguez är spelare vi måste se upp med.


Truppen: Asenjo, De Gea / Valera, Antonio Lopez, Ujfalusi, Álvaro Dominguez, Perea, Pablo Ibáñez / Ignacio Camacho, Raúl Garcia, Jurado, Maxi Rodriguez, Reyes, Simão, Cléber Santana / Forlán, Kun Agüero, Sinama-Pongolle.



Håll koll på: Lass är en viktig kugge på mitten.
Plats: Vicente Calderon
Match start: 22:00
Tips: 1-3
TV: Tv4 Sport
Öl Tips: Heineken 3,5


Metzelder firar Födelsedag!


Christoph Metzelder, som i dag firar sin 29: e födelsedag, satte sig med Realmadrid.com för att kommentera hans speciella dag och lagets kommande schema med matcher.

Hur mår du och hur känns det att fylla år?
Bra. Jag är frisk och väl tränad. Min familj kommer i dag så jag är glad för det. Kommer bli en trevlig dag..


Hur ska du fira?

Jag ska bara koppla av med min mamma, mina bröder och mina vänner. Jag kan inte vänta på att få smacka på min mammas traditionella tyska äpple tårta. Jag älskar spansk mat, men jag saknar min mammas mat.


En bra present skulle kanske vara ett derby seger?

Vi har vunnit de fyra senaste matcherna mot Atletic och hoppas att förlänga denna svit. Det kommer att bli tufft eftersom lag med ny tränare är oftast väldigt motiverade, men låt oss hoppas att fallet inte blir på på lördag. Jag skulle älska att spela på Vicente Calderon eftersom det är en arena jag har ännu inte lägga till på min lista.


Och det bästa skulle vara en vändning mot Alcorcon på tisdagen? 

Vi spelade dåligt i första Matchen och vill vända på det på Bernabeu. Mycket beror på de första minuterna och huruvida vi får in ett tidigt mål.

Grattis Metzelder från Real Madrid Forever!!

Källa: Real Madrid

Ronaldo inte återställd!

Efter att Ronaldo återigen blivit undersökt at läkare denna vecka så stod det klart att det inte blivit någon förbättring med Ronaldos fot. Han kommer inte kunna börja träna med laget som det var planerat denna vecka. Nu kommer Ronaldo att rådfråga professor Van Dyjk som har jobbat med sådana skador förut och även har haft hand om Ronaldo förut. När nästa undersökning blir är oklart men nu vill man få Ronaldo i spel så fort som möjligt. Nu är det bara att vänta och se.





Pepe och Arbeloas tankar efter matchen!

Arbeloa och Pepe var nöjda med lagets prestation i matchen men inte nöjda med slutresultatet. Båda tyckte att vi förtjänade tre poäng i går.

Pepe:
"Straffen var ett konstigt beslut av domaren. Det är säkert svårt att se att bollen faktiskt tog i ryggen, men då kan man inte som domare hålla på att chansa på en sån här nivå. Vi kom hit för att vinna och jag tycker vi spelade en bra match och därför förtjänade mer".

"Vi spelade med bra kvalite i våra pass och med högt tempa, men straffet påverkar matchen. Vi är ledsna för att bli bestulna på matchen för vi förtjänade mer."

Arbeloa:
"Jag tycker vi genomförde en lysande första halvlek, vi hade 16 skott på mål. Det var synd att han felaktigt blåste straff. Jag tror att de var de bästa 45 minuter vi har haft under hela säsongen och vi hade en chans att döda matchen. "

"Milan var något bättre under andra halvleken och vi saknade orken. Vi spelade med bara tio man i nästan hela match i lördags och jag antar att det kan ha påverkat oss."

"Vi måste tro på det vi gör och fortsätter att förbättras."

"Att markera Pato är en av de svåraste uppgifter jag fått. Han är en bra och snabb spelare. Jag fick verkligen slita, men duellen var mycket intressant och han gjorde inget mål.."


Spelar Betyg: Milan - Real Madrid

Det var en rätt tråkigt match att kolla på i kväll, Real Madrid spelarna gjorde ändå en godkänd insatts i dag. Här kommer spelar betygen spelare för spelare med betyg skalan 1-10:

Casillas: 5
Har inte mycket att göra i dag. Gör en fin räddning på Patos friläge men annars var det mest att plocka upp förlång slagna långbollar från Milan spelarna. På staffen var han chanslös. Ronaldinho kan i alla fall så straffar fortfarnade.

Ramos: 7
Var riktigt bra i dag, följde med upp i anfallen och jobbade hem för att vara med i defensiven. Höll Ronaldinho borta från farligt område hela match. Ramos är en kämpe det visade han i dag.

Pepe: 6
Olyckligt på straffen men jag hävdar att det inte var straff. Pepe slarvar lite i bland och kan se lite loj ut. Men gör ett bra jobb i det stora hela. Han får minus för missen i slutet som så när friställde Inzaghi!

Albiol: 5
Gör en match som han alltid gör, sticker inte ut nå speciellt och gör sitt jobb. Lite klen i vissa lägen. Måste tuffa till sig mer tycker jag!!

Arbeloa: 5
Gör ett godkänt arbete mot Pato som inte gör något mål iallafall. Men det syndes att han hade problem med snabbheten. Ska vara glad att det stannade vi ett gult i kväll.

Lass: 4
Nog sliter han alltid men sällan har jag sätt en Lass med sämre bollkontroll. Han kunde varken slå en pass eller ta emot en pass i kväll utan att sjabbla. Nej, Lass kan bättre än så här. Spelade upp sig lite ju längre matchen gick.

Alonso: 5
Spelar alltid enkelt och slår sällan en dåliga pass. Lite feg i bland, måste våga mer jag tycker det är lite för mycket 3 meters pass som inte ger något. Men så länge han spelar säkert och bra så får vi leva med de!

Marcelo: 6
Gjorde en mycket bra match där han försökte utmana och lyckades några gånger. Hade ett farligt skott men Dida räddade. Har en enorm snabbhet som han utnyttjar bra!! Ser ut att trivas bättre på mitten trots att han hävdar motsatsen.

Kaka: 6
Hade några bra skott men lyckas inte få till de. Skottet vid målet som Benzema gör är det en styrning på som ställer Dida annars hade han tagit det med. Kaka lever inte upp till förväntningarna men han kanske kommer igång till helgen när Ronaldo är tillbaka. Tycker att Kakas första tach är för dålig nu förtiden.

Higuain: 1
Jag tror laget glömde Higuain på flygplatsen för på plan var han inte. Higuain har väldigt svårt i dem stora matcherna och så var det i dag också tyvärr. Inte ett skott på mål hade han, det var knappt att han rörde vi bollen och gjorde han de så tappade han den. Nej du tog inte chansen nu när du hade förtjänat den. Men hoppas på dig ifrån start i derbyt i helgen i alla fall.

Benzema: 7
Var skott villig som få, skjut på allt som rörde sig. Tyvärr inte så väl riktat alla gånger. Dag att lära dig någon ny fint eller ta en löpning för ovanlighetens skull, nu blir han väldig lättläst. Gör ett mål därav högre betyg.

Inhoppare:

Raul, Van Nistelrooy:
Spelade för kort stund!

Domaren: 2

Se målen: Milan - Real Madrid

Här kan ni se målen igen. Dessutom kan ni bedöma själva om det är straff eller inte? Benzema har några bra lägen och gör dessutom ett mål.


Analys: Milan - Real Madrid

Förra matchen var det Casillas som förstörde matchen denna gången var det domarens tur att leka huvudperson. Domaren gav bort 1-1 till Milan som inte var värda ett skit. Real Madrid började matchen mycket bra och satte press mot Milans mål omgående. Benzema började piggt och skapade några halvchanser. Kaka försökte trycka av några skott som mer såg ut som uppvärmnings skott för Dida och så höll det på de första de första 25 minuterarna innan det förlösande första målet kom efter att Kaka fått en fin boll av Marcelo ut på kanten, han dribblade sin försvarare och lossade kanonen, ett skott som Dida inte kunde hålla och på returen så var Benzema framme och satte ditt bollen från ingen vickel alls. I detta läge av matchen så var det Real Madrids match rakt igenom Milan hade någon långboll som inte var farlig alls, förutom en gång då Pato kom halv fri med Casillas, men Casillas kom ut räddade enkelt. Real Madrid fortsatte att trycka på men i den 35:e minuten så får Milan ett anfall på kanten, Milan spelaren ska så inlägg och Pepe slänger sig för att täcka bort bollen och får bollen i ryggen/armhålan men domaren blåser straff, en straff som Ronaldinho enkelt slår in i krysset. Casillas var chanslös på den straffen. Domaren bjuder in Milan i match som börjar flytta upp sitt spel. Strax efter målet så blir det en kamp mellan Pato och Arbeloa där Pato tar sig förbi och gör mål, men det döms bort pga ruff. Första halvlek slutar 1-1 och det ända man minns är en domare som bjuder in Milan i matchen. Snälla finns det någon domare i världen som någon gång kan döma rättvist när Real Madrid spelar? En ända gång är allt jag ber om!! I Andra halvlek så fortsatte Milan på sin med gångs våg dem fått från domaren och rullade runt, de skapad inte mycket men hade mycket boll. Det ända man hade var några få långbollar på Pato som inte ledde till något. Real Madrid försökte i alla fall skapa lägen och krigar till sig några bra chanser, Marcelo och Kaka var nära att sätta bollen men Dida hade nog bollen under kontroll. I den 90:e min så kom den bästa chansen av den ny inbytte Raul som fick en bra bollen i straffområdet, han tog emot bollen och vände upp och skött men Dida gjorde en bra reflexräddning. Tyvärr!! Det var en rätt tråkig andra halvlek där det mest lång massa spagetti filmande Milan spelare överallt och domaren gick på det varje gång. Man kan sammanfatta de med att Milan bara försvarade sig och slog långbollar på Pato, Real Madrid bjöd upp till spel men det gjorde inte Milan eller domaren!

Analys: Higuain, var fan var du?? Inte ett rätt gjorde han och formen ifrån helgens match såg ut att vara glömd i Madrid. Tråkigt för Higuain hade vi behövt i dag. Benzema däremot var väldigt pigg i kväll. Kanske han måste lära sig att skjuta snabbare här i Real Madrid. Jag sa efter 10 spelade minuterar att han kommer att göra ett mål i kväll, och mycket riktigt så dök han upp framför mål som Raul brukar göra och slår in returen. En ska jag hatar är den Italienska spelstilen där man bara fallar hela tiden. Man blir så trött på alla dessa avblåsningar hela tiden. Det förstör matchen totalt och att domaren går på det hela tiden. Att domaren kan blåsa straff i denna situationen är PINSAMT eller vad säger ni? jag tycker inte det är straff vad ska Pepe göra. Lass gör faktiskt en av dom sämre matcherna jag sätt han spela, slår bort för mycket bollar och han hade problem i mottagningarna också, dålig koncentration på Lass i dag. Men en poäng ska vi kanske vara nöjda med det är ändå borta plan och Milan är svårslagna på hemmaplan. En sak till jag kom och tänka på i matchen, jag förstår inte varför ytterspelarna jämt envisas med att nicka bollen in i banan när en back i motståndarlaget slår en långboll. gång på gång går bollen till Milan spelare och det blir en farlig situation där Milan spelarna kan komma med fart mot backlinjen. Något för Pellegrini att ta upp! är det för fult att nicka till inkast när man spelar i Real Madrid eller??



Dagen fråga: Var det straff?? Diskutera gärna!!

Målskyttar:
0-1 Benzema 29´
1-1 Ronaldinho (P) 35´

Startelvan: Casillas, Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa, Lass, Alonso, Kaka, Marcelo, Benzéma, Higuain

Byten: 75´ Raul In - Higuain Ut, 82´ Van Nistelrooy In - Benzema Ut

Gula kort Real Madrid: Marcelo, Arbeloa och Pepe



Sportbladet

Presskonferens med Alonso



Igår innan träningen på San Siro så höll Xabi Alonso presskonferens på arenan och han var övertygad om att laget måste spela ett bättre spel på San Siro än på Bernabeu förra matchen om vi ska tre poäng. Så här svarade han på frågorna från pressen:


Hur är det i laget efter lördagens seger mot Getafe? Har lagandan förändrats?
Vår laganda är densamma. Du har bra och dåliga veckor i fotboll. Lyckligtvis lyckats vi att vinna i lördags, men i Champions League är en helt annan konkurrens. Vi måste vara optimistiska och spela vår bästa fotboll mot Milan om vi ska ha med något positivt till slutspelet.


Är slutresultatet viktigare än hur ni spelar?
Vårt spel måste inkludera en spelplan som gör att vi vinner. Vi försöker alltid att spela på det sättet och vi vill kombinera bra resultat med attraktiv fotboll.


Vilka lärdomar har ni fått ifrån den första matchen på Bernabeu?
Det var verkligen två olika matcher i första och i andra halvlek. Milan gjorde en hel del skada i den andra när de gjorde mål på oss och vi förlorade kontrollen. De har några spelare som verkligen kan förändra en match om vi inte spelar som ett lag. Vi måste spela smart fotboll.


Du spelar mot Milan även när du spelade i Liverpool?
De har fortfarande en stabil grund och spelare som är mycket konkurrenskraftiga, vilket är anledningen till att det blir en tuff match. Vi vill göra ett bra match och ta med oss en seger hem. Jag kunde inte besöka San Siro med Liverpool. Det är en fin arena och jag har hört mycket bra saker om det. Jag hoppas att jag få upp leva den i morgon.


Vad har Kaka sagt om matchen?
Det är en speciell match för honom. Han hade många bra år här och han kommer att få se några gamla kollegor. Han har inte sagt så mycket. Vi spelade mot Milan för ett par veckor sedan och inte mycket har förändrats sedan dess.


Källa: Real Madrid.com


Head To Head!


HEAD-TO-HEAD RECORD IN EUROPE
  P W D L
REAL MADRID 12 5 1 6
MILAN 12 6 1 5

Real Madrid ska jämna ut denna tabellen i kväll! Och rycka i Grupp C!


GROUP C P W D L POINTS
 MILAN 3 2 0 1  6
 REAL MADRID 3 2 0 1  6
 ZURICH 3 1 0 2  3
 OLYMPIQUE MARSEILLE 3 1 0 2  3

Här har ni förutsättningarna inför matchen!

Inför: AC Milan - Real Madrid C.F

 VS

Nu är det dags för Revansch, efter den olyckliga förlusten på hemmaplan med 3-2 så ska nu Real Madrid åter igen ta över tronen i grupp c. Milan som var helt utspelat på Santiago Bernabeu lyckades på 5 skott sätta 4 i mål bakom en värdelös Casillas, ett vart felaktigt bortdömt. Nu ska Casillas visa vägen med ett målvaktsspel som vi är vanna att se honom att spela. Nu vill jag att vi sätter ditt italienarna med spagetti bena ordentligt i Champions League och visar vilka som är mesta mästarna!!



Real Madrid C.F
Nu är det upp till bevis för marängerna, nu måste vi prestera i en viktig match framför allt om vi ska ha kvar Pellegrini som tränare. Laget kommer från en två noll vinst mot Getafe och defensiven såg stabil ut med Ramos i mitten. Hoppas att Pellegrini inser det också och placerar honom där tillsammans med Pepe. Kaka har börjat komma igång och såg pigg ut i helgen, kan det släppa för brassen nu?? Jag hoppas han gör mål mot sitt gamla lag på sin gamla hemma arena. Pellegrini har tagit med 20 spelare som han tror mest på just nu. Ronaldo och Garay är skadade och kommer inte vara med tyvärr. Jag tror att vi kommer att se en start elva som ser ut så här: Casillas vaktar kassen, Albiol, Ramos, Pepe, Arbeloa, Lass, Alonso, Marcelo, Kaka, Benzema/Raul, Higuain. Det är svårt att säga vem som spelar med Higuain på topp, i helgen spelade Benzema och Higuain tillsammans, om det var för att vila Raul till denna matchen är oklart. Guti är inte med i denna match heller, vad som har hänt mellan honom och Pellegrini vet nog bara laget. Matchen kommer att bli väldigt viktig, den som vinner denna matchen kommer förmodligen vinna gruppen.


Truppen:
Goalkeepers:
Casillas, Dudek, Adan.
Defenders: Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Drenthe, Albiol.
Midfielders: Gago, Kaka, Lass, Xabi Alonso, Van der Vaart, Diarra, Granero.
Forwards: Raul, Benzema, Higuain, Van Nistelrooy.

Inte med: Guti, Ronaldo, Garay, Metzelder,


AC Milan
Milan fortsätter att spela klantigt i ligan, man tappade en två noll ledning för två matcher sen mot Napoli. I helgen lyckades man däremot att vinna mot Parma med samma resultat som Real Madrid, 2-0. Den gamle målkungen Borriello tryckte ditt båda två. Milan brukar vara starka i CL och på San Siro är man svår slagna. Man har ett riktigt bra lag med många världsstjärnor men man har inte fått ut allt ur laget ännu. Kan det komma mot Real Madrid? Några vi måste se upp med är Alexander Pato som gjorde 2 mål mot Real Madrid senast. Sen ska man aldrig underskatta Ronaldinho, är han på spelhumör så kan han göra vad han vill med en boll. Nu är det inte så ofta han är det längre så vi får hoppas att han inte är det mot Real heller. Svagheten ligger i målvakten Dida som inte håller den där absoluta världsklassen längre. Något han visade på Bernabeu. Ett stort tillskott för Milan är att Gattuso är tillbaka. Blir en härlig fajt på mitten, inget man vill missa!


Truppen: Dida, Roma, Kaladze, Nesta, Oddo, Thiago Silva, Zambrotta, Abate, Ambrosini, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Borriello, Huntelaar, Inzaghi, Pato, Ronaldinho, Verdi.

Inte med::
Storari, Antonini, Jankulovski, Onyewu, Di Gennaro.



Håll koll på: Kaka, Higuain
Matchstart: 20:45
Plats: San Siro
TV: Viasat Fotboll / Stream
Tips: 1-2
Öl tips: Ta en cola istället!

Nästa stopp, Milano!!

Real Madrid började förberedelserna inför Champions League direkt på Söndagen efter vinsten i Lördags. Med majoriteten av sin trupp på träningsanläggningen, började Manuel Pellegrini förberedelserna inför matchen mot Milan genom att fokusera på bollen arbete för avbytarna i lördagens match och återhämtningsträning för startelvan. Hela truppen samlades på planen för att få order från Madridista tränare. De delas sedan in i två grupper och Cristiano Ronaldo och Garay tog sig till gymmet. Kl 10.00 nu på morgonen så reser spelarna till Italien för att få gott om tid på sig för att förbereda sig på plats. Pellegrini har tagit med sig 20 spelare för att överta tronen i grupp C igen! I kväll vid 18.15 kommer laget att anlända till den arena som matchen spelas på i morgon. Efter det är det dags för Pellegrini och Alonso att hålla presskonferens. Sedan träning!


Schema:

Måndag:
09:15: Samling på Valdebebas och bussresa till Barajas International Airport.
10:00: Avgång IB2800 flyg till Milano Malpensa
18:30: Presskonferens på San Siro stadion
19:00: Träning på San Siro stadion

Tisdag:
20:45: Matchstart i Milano-Real Madrid



Intervju med Marcelo


Marcelo satte sig med tidningen AS för att diskutera lagets senaste vinst mot Getafe och deras Champions League-möte mot Milan i veckan.

Hur har laget hantera den första lilla kris som laget varit inne i?
Vi hade en tuff vecka på alla fronter och vi visste att det var viktigt att slå Getafe för att hålla jämna steg med Barça och för att få bra självförtroende till våran match mot Milan. Fansen ska inte behöva se sitt lag förlora med 4-0 som vi gjorde i Alcorcon. Vi har rannsakat oss själva och nu ska vi spela bättre!


Hade vinsten mot Getafe mer betydelse än bara tre poäng?
Den gav möjligt för oss att sätta press på Barca. Vår laganda förbättras mycket. Vi spelade för varandra där ute och sprang mycket. Vi är nu bara en poäng ifrån Barcelona. De är ett bra lag, men det är vi också.


Varför var de så stor skillnad mellan lördag resultat och det mot Alcorcon?
Det dagliga arbetet har inte förändrats från då och nu. Såna saker händer ibland på ett sätt som vi inte kan förklara. Människor måste ha lite mer tålamod. Vi spelade inte vårar fotboll. Vi vill bara glömma den föregående veckan och se framåt.


Känner du dig mer bekväm på mittfältet?
Som ytter i Europa så ska man anfalla mycket plus att man ska spela i defensiven också, i Brasilien så är det bara attack som gäller och inte mycket defensiv. Som mittfältare har jag större frihet, vilket är anledningen till att jag sticker ut mer när jag spelar där. Jag gillar att spela i anfallet, men jag känner mig nog mer bekväm som en vänsterback.


Laget såg mycket väl organiserat med dig på ena kanten och Kaka på andra kanten?
Vi var bra organiserade mot Getafe, men det beror på oss, inte coachen. Vi kan slå alla när vi spelar bra.


Har du hämnd i åtanke inför morgondagens match mot Milan?
Inte hämnd, men vi ska ta chansen som finns, för vi vill sluta topp i gruppen. Vi kommer att göra allt som står i våran makt för att vinna matchen mot Milan.


Analys: Real Madrid - Getafe 2-0

Med kniven mot strupen var Real Madrid piskade att vinna gårdagens match om Pellegrini skulle kunna gå till jobbet i dag, och det var precis vad man gjorde efter att Higuain prickat in två mål i andra halvlek. Matchen startade med att Real Madrid hade mycket boll och passningsspelet stämde lite bättre än tidigare, man skapade någon halv chans men inte mer. Getafe var däremot bra på att ställa om och kontra på Real Madrid. Men när Real Madrid precis börjat höja tempot lite i sitt spel så kliver huvuddomaren in och tar över huvudrollen i match genom att visa ut Albiol i en situation där Albiol och Soldado kämpar om en bollen, Soldado är svagare och faller och domaren bedömer det som friläges utvisning. Skandal!!. Domaren var inte med i matchen alls och i flera situationer var han helt fel ute åt båda hållen. Efter det fick Real klara sig med 10 man, något som man gjorde mycket bra. Benzema borde gett hemmalaget ledningen när han fick fritt skottläge 4 meter från målvakten men lyckades skjuta rakt på. Kaka var pigg i matchen och borde fått straff när han kapades bakifrån men domaren var återigen på fel plats och missade att blåsa. Halvleken avslutades med en farlig nick av Soldado som Casillas gör en fin räddning på. I andra halvlek så tog Real Madrid tag i spelet direkt och Lass kämpade sig till ett friläge men med sin ovana att hamna i såna lägen så skjut han med fel fot och missar mål. Sedan var det dags för Higuain show!! Efter ett fint inlägg av Marcelo på kanten så tar Higuain med sig bollen på brösten, kollar upp och sätter bollen fint i krysset. Världsklass!! Bara några minuterar senare så får Real Madrid en kontring där Benzema sätter fart mot mål men osjälvisk som han är så serverar han Higuain som rycker i från sin back och placerar in bollen under målvakten. Klinisk avslutning av en målkung! Nu började Real Madrid att försvara sin ledning, många spelare var trötta men både Lass och Kaka slet som djur för att pressa Getafe i sina uppspel. Något som man gjorde riktigt bra. Getafe kom aldrig riktigt nära för att kunna hota Real Madrid mål och tre poäng var säkrade!!

Skönt att Barcelona bara fick kryss i Pamplona, nu ligger vi ett poäng efter. Trots 10 man gör Real Madrid en riktigt bra kämpar insatts något hela laget ska ha en eloge för. Benzema och Higuain var ett bra val på topp hittade varandra några gånger. Med lite tur så kunde båda gjort mål. Ramos som mittback är ett måste ifall vi ska känna oss säkra. Vi tappar lite i offensiven men när Ronaldo är tillbaka så tror jag vi ska klara oss ändå. Arbeloa gjorde en bra match trots att han inte spelat i La liga på länge. kaka börjar komma igång något som är döds nödvändigt om vi ska vinna trippeln.




Målskyttar:
1-0 Higuain 54´
2-0 Higuain 57´

Gula Kort: Marcelo (Real Madrid), Xabi Alonso (Real Madrid), Mario (Getafe)

Utvisning: Albiol (Real Madrid)

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Albiol, Ramos, Lass, Alonso, Kaka, Marcelo, Benzema, Higuain.

Byten:
Benzema ut 62’ - Gago in 62’
Higuaín ut 78’ - Raúl in 78’
Kaká ut 84’ - Van der Vaart in 84’

Spelar Betyg: Real Madrid - Getafe

Här kommer spelar betygen från matchen mot Getafe. Bäste var Higuain i matchen och det sämsta betyget får domaren som höll på att bljuda bort matchen till borta laget genom att visa ut Albiol. Men spelarna tog det som bränsle och gjorde en riktigt bra match.

Casillas: 6
Gjorde en riktigt bra match, hade myckt att göra och gjorde det lungt och säkert. De två bästa räddningarna gjorde han på Soldados två nickar från nära håll. Är i bra form.


Arbeloa: 5
Spelade lungt och säkert, Han var på sin ytterbacksplats där han spelade något som gjorde att mittbackarna kunde vara kvar i mitten. Arbeloa är defensiv precis vad vi behöver.


Albiol: 2
Spelade bra fram tills han blev felaktigt utvisad i den 27:e minuten. Får lågt betyg pga att han spelade så kort tid.


Pepe: 6
Är alltid bra liksom i går. Vinner kamperna hela tiden och fick orgning på sina kamrater i backlinjen också. Det såg bättre ut i går för hela backlinjen än på länge.


Ramos: 6
Nu vill jag aldrig mer se dig på kanten, du är så mycket bättre som mittback. Pellegrini måste se de annars är dert konstigt. Man var inte änns orolig i går när Getafe anföll när Pepe och Ramos var mittbackar. Han började som ytteback men tog klivet in efter Albiols utvisning.


Lass: 7
Vilken kämpe han måste sprungit 3 mil igår. Han var överallt och vann bollar. Lass är en viktigt pjäs på mitten som vi måste ha med i matcherna.


Alonso: 5
Spelar enkelt och i går gjorde han det bra. Måste rikta in skon, så att skotten träffar mål. varit dåligt med det de första nio matcherna.


Marcelo: 5
Var rätt anonym stora delar av matchen, men så blixtrade han till då och då som när han slog smör inlägg till Higuains mål. Marcelo är mycket bättre på en mittfältsplats, men han fick ta defensiven när Albiol försvann.


Kaka: 7
Jobbade hårt i både offensiven och defensiven. Kaka ville ha mycket boll, tyvärr så blev det inget mål denna kvällen heller men han visade attt han är på gång nu. Kommer det mål mot Milan!?!


Benzema: 6
Borde ha gjort mål i kväll men i stället gick skottet rakt på målvaken. Springer lite mer nu och var med i matchen på ett helt annat sätt. Fin pass till Higuains 2-0 mål.


Higuain: 8
Var matchens lirare!! Två mål av Argentinaren som varit skadad och sedan bara kommer tillbaka och levererar mycket starkt. Passade bra ihop med Benzema. Higuain var bara en stolp träff ifrån ett äkta hattrick.


Inhoppare:

Van Der Vaart, Raul, Gago: 5
Alla gjorde sitt jobb när dem kom in.

Domaren: 0
Behövs inga ord!

Se målen igen!

Real Madrid vann kvällens derby mot Getafe med 2-0. Här kan ni se Higuains två fullträffar igen. Två riktigt fina mål som ni inte vill missa!


PS: Det kommer en analys om matchen i morgon. Plus spelar betyg!


RSS 2.0