Del 1: Laget, bit för bit!


I dag är det dagen före dagen före doppare dagen och med det menar jag så klart El Clasico är runt hörnet och det är dags att ta tempen på de båda lagen. Det går knappas att säga att något av lagen är i dålig form just nu eller att dem har haft en tung inledning på säsongen. Båda lagen gör mycket mål och släpper in lite, så i teorin kan El Clasico sluta 10 - 10 eller 0-0, jag är säker på att vi kommer få en spännande match med många stora profiler på planen. Inte mindre än åtta av de 23 som är kvar i uttagningen till Fifa World Player finns på planen på Söndag. Det tråkiga är att de två största stjärnorna Ronaldo och Messi är halvskadade och kanske inte kan ge 100%

Målvakter

Barcelona: **
Valdes har inte satts på några större prov under första 1/3 av säsongen. De svåra skott han har fått på sig går ofta in. Valdes är en överskattad målvakt med en låg högsta nivå. Han har inte gjort lika många tabbar på senaste tiden vilket är bra för han. Pinto finns även att tillgå och är inte mycket sämre Valdes.

Real Madrid: *****
Real Madrid har världens bästa målvakt det är framröstat flera gånger så det är sanning de. Casillas kan göra dem mest sjuka räddningarna som finns. Dessutom gör han dem i viktiga lägen. Jag behöver inte säga så mycket Casillas är kung. Dudek är en ok målvakt men börjar bli gammal och seg.


Backlinjen

Barcelona: ****
När inga spelare är skadade så har man en stabil backlinje i Alves, Puyol, Pique, Abidal. Men ändå så har det sätt lite darrigt ut där bak många gånger. Något som motståndarna många gånger har utnyttjat. Pique är väldigt bra på fasta situationer pga sin längd. Alves är frisparkskung så det finns många bra egenskaper i Barcas backlinje. Puyol är överskattad och håller inte den höga nivå han en gång alltid höll. Barcas svaga kort!

Real Madrid: ***
Man har haft stora problem i en längre tid med försvarsspelet hos Real Madrid men på slutet så har det sätt stabilare ut. Man har back bjässen Pepe som styr och ställer och är grymt viktig för laget. Ramos är väldigt bra offensivt och i sina bästa stunder världens bästa ytterback. Det är vänster kanten som är Reals svaga länk där man i många år har försökt hitta ett stabilt alternativ.


Mittfältet

Barcelona: *****
Man kan inte göra annat än ge fem stjärnor åt Xavi, Iniesta, Yaya, Kieta som är världens bästa mittfält just nu. Passningsspelet de bjuder på är i bland magiskt. Xavi är världens bästa passningsspelare och det har han visat i många år. Yaya tar defensiven med sin kraft och gör det oftast superb. Man kan ofta se 20-30 pass inom laget innan man tillslut hittar ett skottläge, något som är mycket fint att kolla på men inte alltid så effektivt. Xavi är livsviktig och är den som styr spelet.

Real Madrid: *****
Med Kaka, Ronaldo, Lass, och Alonso så får man nog ge Real fem stjärnor också. Det är inte lika vackert passningsspel på deras mittfält men oftast mer effektivt. Man går mer på mål och man kan även rulla runt om man nu skulle vilja det. Lass och Alonso har äntligen hittat balansen på mittfältet och är riktigt stabila. Ronaldo och Kaka talar för sig själva. Mycket av spelet går igenom Alonso och sedan till Ronaldo som försöker gå på skott. Kaka är grymt farlig när han får upp farten.


Anfallare

Barcelona: *****
Har ett riktigt bra anfall med Zlatan, Messi som är världens bästa spelare och Henry. Alla spelarna är bra målskyttar och har gjort många mål denna säsongen. Zlatan är stor och stark vilket gör det svårt för backarna att ta bollen ifrån honom. Messi är väldigt snabb med boll och är svår stoppad för alla. Henry är mer en precisionsspelare som försöker att hitta luckan eller placera in bollen i krysset. Man har även Pedro en ung talang som gjort det riktigt bra när han har spelat. Hur som helst Real Madrid får se upp.

Real Madrid: ***
Man har haft svårt att hitta det bästa anfallsparet i Real Madrid. Higuain har gjort det bra och är självskriven men Benzema har inte levererat som man hade hoppats på. Raul ser gammal och seg ut, men är en stor målskytt fortfarande. Van Nistelrooy är ofta skadad och är inte nå alternativ. Ronaldo brukar spela anfallare och då får vi fyra stjärnor.


Slutställning:

Barcelona: 16

Real Madrid: 16


Kommentarer
Postat av: Anonym

hoppas real vinner :) mitt tips: 1-3 till real<3



Hala Madrid

2009-11-27 @ 14:13:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0