Sista dygnet!

Nu är det ca 24 timmar kvar tills transferfönstret stänger i Europa, och räkna med att telefonerna, faxarna och datorerna kommer gå varma fram tills det att det stänger Kl 24.00 31 Aug. Men det finns några frågetecken kvar i Real Madrid. Här kommer lite funderingar om vissa spelare i Real och spelare i andra klubbar som rör Real.

Spelare Ut:

Rafael Van Der Vaart:
Han har fått nobben av Real Madrid och är inte ens med på bänken när det är match. Han lär nog lämna Real Madrid i morgon, dom klubbar som visat mest intresse för Van Der Vaart är Tottenham och Arsenal. Tottenham kan mycket väl köpa Van Der Vaart nu när Modric brytit benet. Man letar en ersättare och jag tror det bli holländaren.

Miguel Torres:
Torres kan få det svårt att ta en plats i Real Madrid just nu, och värre blir det när Ramos kommer tillbaka. Så jag tror Torres hamnar i Atlético Madrid på ett lån. Efter 3-0 förlusten i kväll kan man behöva en ny back. Plus att det ryktas om att Heitinga är på väg bort till Everton.

Spelare in:

Franck Ribery: Bayern Munchen
Jag tror att vi kommer att se Ribery i Real tröjan innan fönstret stänger i morgon. Att sälja Robben var dumt och jag hoppas att Perez har en tanke med det. Ribery kommer kosta mycket pengar men det sägs att Perez stoppat undan 80 milj för ett köp av Ribery. Eller vad tror ni?

Spelarbetyg: Real Madrid!

Så här dagen efter så kan man sitta där och fundera gjorde spelarna bra i från sig eller inte? Här kommer en liten bedömning av alla spelarna som deltog i matchen. betyg utdelas från 1-10!

Casillas: 4
Hade ingen lätt match fick inte mycket att göra, målen är inget att säga något om en nick som är omöjlig att ta och ett kanon skott nere i hörnet. Annars gav han ett säkert intryck.


Arbeloa: 2,5
hamnade fel några gånger, försöker komma med upp i anfallen men slår aldrig in bollen vid rätt tillfälle. kan få svårt att ta en plats när Ramos är tillbaka.

Albiol: 2
Albiol måste skärpa sig i försvars spelet, när Pepe inte är med måste han styra och ställ i backlinjen men det gör han inte. Är fel ute både vid 1-1 och vid 2-2. Men han kommer bli bättre det lovar ja. Såg trött ut tycker ja.


Marcelo: 4,5
Följder med bra upp i anfallen och är rörlig. Kom lite fel vid ett av målen, men gör en ok match iallafall. Marcelo har växt och kommer att bli nyttig i år.


Alonso: 4
Började matchen väldigt dåligt med mycket felpass, men spelade upp sig och slår många fina bollar. Fint inlägg till Ronaldo som var värt ett bättre öde.

Lass: 7
Lass fortsätter att överaska, nytt mål i går och matchvinnare. Han kämpar och sliter på mittfältet hela tiden, plus att han nu visar att han har ett bra skott också. 2 mål på lika många matcher inte illa för en defensiv mittfältare. Lass var en av dom bättre i går. Målet är världsklass.

Kaka: 6
Snart kommer det att lossna för Kaka, i går skjut han 6-7 skott som så när går in i krysset. Lite bättre riktning så kommer kaka spruta in mål. Har många fina pass, han springer mycket och verkar trivas i sin nya klubb. Är även inblandad i första målet med en väldigt fin pass till Benzema.

Ronaldo: 5
Gör mål på straffen och har en del fina kombinationer, men Ronaldo är inte i toppform ännu vi får ha tålamod. Han visade vi två tillfälle hur snabb han är, men ena gången så stod Raul och sov. Andra gången fick han inte bollen över målvakten. Han börjar komma in i det mer och mer.

Benzema: 5
kunde ha gjort två mål i går men det blev inget, en boll i ribban och en i stolpen som Raul petade in. Benzema är på rätt ställen och tar smarta löpningar. Målen kommer att komma.

Raul: 6
Han visar att han ska ha en plats i startelvan, en straff och ett mål fixar han själv. Raul såg pigg ut i första halvlek tröttnade i andra och blev utbytt.


Inhoppare:


Granero: 3
Gör inte så stor intryck på matchen, slår lite pass och hörnor bra, annars rätt anonym


Guti och Higuain:
Spelade så kort tid, men Higuain såg pigg ut.


Analys: Real Madrid - Deportivo La Corona

Premiären är avklarad och tre poäng är hämtade. Men det var inte något skön eller övertygande spel från Real Madrid. Som framför allt hade problem i försvarsspelet. Men vi gjorde i alla fall tre mål framåt så det ser lovande ut. Kan vi förbättra försvarsspelet och få tillbaka Pepe och Ramos så kommer det bli riktigt bra. Men det började bra Real Madrid tog ledningen i 27 minuten efter att Benzema kommit igenom och skjutit bollen i stolpen, på returen så var Raul som alltid på rätt plats och kunde slå in bollen i öppet mål. Ett av Rauls enklaste mål i karriären. Men man hann knappt sätta sig efter att man ha jublat innan Deportivo kvitterar till 1-1 igenom deras nyförvärv Riki. I den 35 minuten så var Raul framme igen denna gången blir han kapad av målvakten och domaren dömer straff, en straff som Ronaldo säkert slår in i mål. Det syns att det var lite premiär nerver i spelarna i första halvlek. Man spelade inte bra men man har en ledning med 2-1. I andra halvlek så slår Deportivo till direkt i den 46 minuten då Valeron skjuter ett hårt placerat skott nere vid Casillas högra stolpe och åter igen var det lika i matchen. Men Real Madrid skulle dra det längsta strået till slut, en spelare som verkligen prickat formen rätt är Lassana Diarra som med ett stenhårt skott från 25 meter avgör premiären för Real Madrids fördel. Det finns en del att arbeta med för Pellegrini men samtidigt ska vi komma ihåg att två av världens bästa backar är borta i Reals backlinje. Matchen olycksgubbe var Benzema som var värd två mål igår men gjorde inget, han hade en i stolpen och en i ribban när målet var så gott som öppet. Men han är där och skapar i alla fall. Kaka kommer göra mycket mål när han väl riktat in skorna, han skjut nog en 7-8 skott som gick precis utanför krysset. Som sagt vi fick tre poäng det är de viktigaste.


Startelvan: Casillas, Arbeloa, Albiol, Garay, Marcelo, Ronaldo, Lass, Alonso, Kaka, Raul, Benzema

Byten: Granero In - Raul Ut, Higuain In - Benzema Ut, Guti In - Kaka Ut



Liverapport: Real Madrid - Deportivo La Corona

Första halvlek är färdig spelad och säsongen är igång. Det började bra för Real Madrid som gjorde 1-0 efter 27 min, Raul slog in en retur från Benzema som slagit bollen i stolpen. Men bara några minuter senare kom 1-1 efter att Riki nickat in en bra slagen frispark. Men åter igen visar Raul varför han ska vara i startelvan, han får en perfekt pass av Lass, Raul dribblar målvakten men blir kapad och det blir straff. Ronaldo kliver fram och slår in bollen distinkt i ena hörnet. 2-1 till Real Madrid. Det är resultatet just nu när det är halvtid .Real har haft många målchanser och skulle kunnat gjort 2-3 mål till. Kaká och Raul har varit första halvleks bästa spelare


Målskyttar:
1-0, Raul 27 min
1-1, Riki 30 min
2-1, Ronaldo (p)
2-2, Valeron 46min
3-2, Lass 60 min

Inför Premiären: Legenden Raul talar ut!!

I kväll öppnar portarna för en ny säsong på Santiago Bernabeu Stadion. Någon som bokstavligt talat varit med förr är våran Legend och kapten Raul Gonzalez Blanco. I veckan vart han intervjuad om hur han ser på den kommande säsongen, Laget och vilka mål man har med Real Madrid.

Raul, vad har du för mål nu när du ska starta din 16 säsong i Real Madrid?
- Målen är enkla vi vill vinna alla tre titlarna i år. Jag vill att laget ska spela ett bra spel som underhåller Bernabeu och våra fans. Det är en mycket bra konkurrens i laget som gör oss bättre.

Hur har förväntningarna från fansen nåt laget??
- Vi har känt att den är en bra stämning runt laget från våra fans, vi har spelat många matcher på försäsongen på Bernabeu och vi har känt ett varmt välkomnande från fansen. Det är många som längtar efter att få se alla nya spelare som kommit till Real Madrid. Nu när säsongen är på väg att börja, hoppas vi att betala tillbaka till fansen med bra fotboll och segrar.

Hur var det att komma tillbaka efter semestern?
-Det var bra, Vi hade fått en ny tränare som har väckt nya idéer till laget och vi har anpassat sig väl till dem. Det huvudsakliga mål har alltid varit att vinna matcher och visa upp bra fotboll. Vi kommer väl förberedda inför liga starten.

Pellegrini, vilket intryck har han gjort på dig?
-Han har gett mig ett gott intryck. Hans jobb med Villareal under de senaste åren har varit mycket bra. Han vet spanska fotbollen och dess aktörer inifrån-ut. Han gör ett bra jobb. Han har ett fantastiskt lag att arbeta med.

Vad säger du om dom nya spelarna?
-Truppen består av trevliga människor och som gör anpassningen lättare för nya spelarna. De är viktiga spelare som vi fått till laget som vill göra rätt för sig, det är viktigt i Real Madrid. De nya spelarna har anpassat sig snabbt och det är goda nyheter för då kan vi koncentrera oss på att bli bättre fotbolls spelare. Eftersom jag är kapten och veteran så måste jag föregå med gått exempel och få in spelarna i gemenskapen. Men det är inte bara jag som hjälper dom nya alla tar sitt ansvar.

Hur känns det för din egen del då?
-Det känns som jag alltid gör vid denna tid punkt, jag är mycket glada och jag vill hjälpa laget till framgång. Jag jobbar hårt för att vara i min bästa form så snart som möjligt. Det är hård konkurrens för att förtjäna en plats i startelvan, men säsongen är lång, och det kommer finnas möjligheter för alla att spela och jag vill ta vara på alla chanser jag får på plan.


Inför: Real Madrid - Deportivo La Corona


Då var det äntligen dags för det alla fotbolls tokar längtat efter, Liga premiär i Spanien. Ronaldo, Kaka, Alonso och Benzema ska äntligen få bevisa vad dom går för när det är allvar. Man möter ett klassiska LaLiga lag Deportivo La Corona som kommer göra allt för att sätta grus i maskineriet för Real Madrid. Årets LaLiga är den bästa någonsin och vi kommer få se toppmatcher på löpande band. Men det kommer förmodligen stå mellan två lag år också och det är Barcelona och Real Madrid. Men i år är det Real Madrid tur att vinna ligan, Perez har verkligen öppnat plånboken för att få ett slagkraftigt lag. Så låt säsongen börja. Matchstart i kväll kl 20:00 så missa inte det.


Real Madrid
Nu börjar prövningen på det nya miljard bygget, kommer det hålla? Svaret är självklart. Real började med det viktigaste att skaffa en tränare som verkligen kan fotboll, Pellegrini kommer få Real Madrid till toppen igen med just sin fingertopps känsla. Ronaldo, Benzema och Kaka har visat på försäsongen att dem är redo för spel i Laliga, 9 mål har dom gjort tillsammans och fler kommer de. Dagens match är väldigt viktig, man vill inte börja en säsong med att tappa poäng så jag hoppas man spelar offensivt när man har hemma plan. Jag vill se ett Real som tar tag i spelet direkt och rullar rund blandat med långbollar på Ronaldo och Benzema. Laget då, Pepe är borta pga avstängning, Ramos är fortfarande skada. Men i övrig så är alla pigga ock fräscha. Pellegrini ställer upp med en 4-4-2 uppställning med Casillas i mål så klart, Backlinjen kommer se ut som följer, Arbeloa, Albiol, Metzelder och Marcelo. På mittfältet så kommer Lass och Alonso spela i mitten och Ronaldo och Kaka på varsin kant. Kaka kommer ha en lite friare roll. I anfallet ser vi Benzema och legenden Raúl González Blanco som inleder sin 16 säsong i Real Madrid, den första var redan 1994!! Det är de bästa laget vi kan ställa på planen just nu, Pellegrini har gjort sin jobb nu är det upp till spelarna att göra sitt.


Real Madrid Truppen: 
Goalkeepers:
Casillas, Dudek

Defenders:
Metzelder, Marcelo, Albiol, Garay, Arbeloa och Drenthe

Midfielders:
Lass, Guti, Gago, Kaka, Granero, och Xabi Alonso

Forwards:
Raul, Benzema, Higuain, och Cristiano Ronaldo


Deportivo La Corona
Deportivo kommer till Bernabeu med noll press på sig, men kan spel sitt spel och hoppas man inte släpper in ett tidigt mål. Kan man hålla tätt i början så kan man kanske ta med sig en pinne. Depo får hoppas på att Real Madrid spelarna tar matchen med en nypa salt och sedan får man förlita sig på den gamla klyschan ”Motivation slår klass”, för på pappret så ska dom inte ha en chans. Man kommer i alla fall från en hyfsad försäsong bakom sig, senaste matchen så spelade man lika mot Atlético Madrid som är ett bra lag. Deportivo kommer förmodligen spela en 4-5-1 uppställning och inrikta sig på försvarsspel. Startelvan för Deportivo: Aranzubia, Filipe, Castro, Lopo, Pablo, Lafita, Juca, Valeron, Rodriguez, Guardado, Riki.


Håll koll på: C, Ronaldo, och Benzema två mål senast!
Plats: Santiago Bernabeu
Domare: Fernández Borbalán
Match start: 20:00 Svensk tid
TV: Tv4sport sändingsstart 19:55
Öltips: En iskall Corona men en lime bit i!
Tips: 4-1

 

 

 


Officiellt: Robben är klar för Bayern Munchen!

Nej, Nej, Nej Bomben slog precis ner, Arjen Robben är klar för Bayern Munchen. Efter mycket om och men så har Real Madrid nu gått ut på sin hemsida med att Robben är klar för Bayern Muchnen. Jag tänker bara vad håller Perez på med? kommer inte Ribery nu så har han skämt ut sig ordentligt. Robben kom till Real år 2007 och har varit en av Reals bästa spelare sedan dess. Han har spelat 50 matcher och gjort 11 mål, dessutom har han säkert legat bakom 40 mål med sin speed och skicklighet. Att sälja Robben är ett idioti!!

Uppdatert: Robben har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till år 2013 och kommer att spela med nr 10 som tröjnummer. Han kommer att träna med Bayern redan i dag Fredag och kan mycket väl spela redan i helgen. Tråkigt men sant. Tack Robben för allt du gjort för Real Madrid du hade iallafall hjärta för klubben, Synd att det inte betyder något för Perez! Robben säger att han är lycklig, men jag kan tänka mig att han känner en stor besvikelse över Real Madrid.



Ps Peréz fixa Ribery nu, annars kan du måla ett stort L i pannan!


Officiellt: Westley Sneijder klar för Inter

Nu är det klart att Westley Sneijer spelar för Inter denna säsong. Real Madrid har nu gått ut officiellt på sin hemsida och skrivit att han är klart för Inter. Sneijder kom till Real Madrid 12 augusti 2007 och har hunnit med att spela 37 matcher och gjort 12 mål. Men nu är Sneijder ett minne för Real Madrid. Jag tackar Sneijder för sin tid i Real Madrid och önskar honom lycka till i Inter.


Operation Ribery!

Det har kommer lite nya uppgifter om att Perez inte gett upp Ribery denna säsongen ännu. Han ska tydligen vilja få in Van Der Vaart i affären med Bayern för att kunna köpa loss Ribery. Alltså Robben och Van Der Vaart emot Ribery, sedan kommer förmodligen Perez att få slänga upp en påse pengar i avtalet också men hur mycket är inte känt. Transferfönstret stänger nu på Måndag vid midnatt. så nu gäller det att snabbt att övertyga Tyskarna om en affär. Annars har han gjort sitt livs största misstag att släppa Robben och inte få Ribery. Bayern har startat årets liga spel katastrofalt dålig med bara två inspelade poäng efter tre matcher och kanske man känner att det behövs en förändrig? kanske är för mycket runt Ribery som gör att man inte kan spel fotboll, i såna fall kanske dom släpper honom redan i år får vi hoppas.


Uppdaterat: Nu kommer det uppgifter på att Chelsea ska lägga sig i affären, Roman Abramovich ska ha lagt ett bud på 65 milj Euro för Franck Ribery, Men Real Madrid ska fortfarande vara nummer 1 för Ribery.


Källa: As

Miguel Torres byter stadsdel!!

Enligt Marca så ska en tredje spelare var på väg att lämna Real Madrid, det är backen Miguel Torres som sägs korsa staden och ansluta till lokal konkurrenten Atletico Madrid. Så mycket mer nämns inte just nu, men det kan även röra sig om ett lån eller ett köp med en återköps Klausul. Torres kommer få det svårt att ta en plats i Real Madrid eftersom vi har Marcelo, Arbeloa, Ramos, Drenthe, och även Albiol som kan spela på kanten. Men jag tycker det är dumt att sälja Torres eftersom han är en egen produkt och dem ska vi vara rädda om. Låna ut honom och ta sedan tillbaka honom när han har lite mer kött på bena.

Uppdaterat: Nu sägs det att Getafe är intresserade av Torres tjänster. Så han kan mycket väl följa Parejo till Getafe.


Perez sviker oss, släpper Robben!

Det otroliga är på väg att hända, att Real Madrid släpper Arjen Robben till Bayern Munchen. Det är inte sant tänker ni säkert, men enligt Marca och AS så har Perez och Bayerns ordförande kommit överens om en pris på 25 milj Euro för Robben. Detta låter som en skam bud för en spelare som Robben tycker ja. Vad tänker Perez egentligen? Robben är den ända spelaren som är kantspelare tillsammans med Ronaldo. Ska vi stå här i år igen med bara en naturlig kantspringare som vi gjorde föra året då vi bara hade Robben. Jag hoppas verkligen att Ribery kommer till Real Madrid redan i år i såna fall. Kanske har Perez något på gång som ingen annan vet något om. Men enligt vad man hört från Bayern så ska det ju vara stängt för Ribery att lämna. Men det visar sig. Jag tycker bara att det är idiotiskt att släppa en spelare som Robben bara några dagar innan transferfönstret stänger. Robben själv säger att han inte vill lämna klubben och att han slitit hårt för att bevisa att han ska ha en plats i laget, men vad gör det när bara fansen inser vad han presterar och inte ledningen. Vi vår väl se vad denna affären slutar för den är inte officiell ännu, men vi vet hur det gick för Sneijder när Marca och As skrev att han skulle till Inter, Det är bara en tidsfråga innan han är Inter spelare. Förmodligen samma sak för Robben men då Bayern spelare.


Lottning till Champions League!


Ikväll är det lottning till gruppspelet i Champions League. Vilken grupp Real Madrid spelar i återstår att se, Real är med i Seednings grupp två och tyvärr är Barca med i ett. Jag åter kommer när det är klart med grupperna och vilka som blir Real Madrids motstånd. Finalen kommer att spelas på Santiago Bernabeu Stadion.   

Uppdaterat: Nu är lottningen klar och Real Madrid fick en hyfsat tuff grupp med Milan, Marseille och Zurich. Milan är alltid bra i Champions League och kommer ofta långt i slutspelet, Marseille har blivit ett bra lag dom senaste åren och kommer bli en outsider i gruppen. Zurich med Svensken Dusan Djuric i laget kommer nog få det svart att undvika sista platsen. Milan och Real Madrid kommer förmodligen att slås om första platsen och Kaka och Huntelaar kommer få möta sina gamla kompisar. Jag tror att Milan kommer bli lite sämre i år just pga av att man tappat Kaka, Kaka brukar vara i topp i skytteligan i CL och det är en stor förlust för Milan. Men desto bättre för Real Madrid. Här följer Reals grupp och de andra grupperna:

Grupp A
Bayern München
Juventus
Bordeaux
Maccabi Haifa


Grupp B
Manchester United
CSKA Moskva
Besiktas
Wolfsburg


Grupp C
Milan
Real Madrid
Marseille
Zürich


Grupp D
Chelsea
Porto
Atletico Madrid
Apoel Nicosia


Grupp E
Liverpool
Lyon
Fiorentina
Debrecen


Grupp F
Barcelona
Inter
Dynamo Kiev
Rubin Kazan


Grupp G
Sevilla
Glasgow Rangers
Stuttgart
Unirea Urziceni


Grupp H
Arsenal
AZ Alkmaar
Olympiakos
Standard Liege




 


Real Madrid drar stor Publik!

Real Madrid har satt igång en Real feber i Spanien, Det säljs tröjor som aldrig för och stjärnorna ramlar in på löpande band. I Lördags när Real Madrid möte Rosenborg så var tittar siffrorna högre än på väldigt länge. Genomsnitt hade man 2.950.000 milj tittare som kollade på matchen på tv stationen La Sexta. Vi ett tillfälle så hade man hela 3.882.000 milj tittare vilket är enormt mycket för att vara en träningsmatch. Sen ska vi inte glömma bort att Santiago Bernabeu var fullsatt, och att biljetterna varit slut sedan länge. Någon som ligger bakom de enorma intresse som skapats för Real Madrid och spansk fotboll är våran president Florentino Peréz, som ska ha mycket beröm för att han lyckats locka hit alla stora stjärnor som drar publik och gör La Liga till den bästa ligan i världen just nu. Tack Perez!


Ps: Tv tittar siffrorna var inom Spanien.

Sneijder klar för Inter!

Nu är det klart Westly Sneijder lämnar Real Madrid för spel i Inter. Det har länge varit på känna att han ska lämna, framför allt efter går dagens match då Lassana Diarra spelare med Sneijders nr 10 på ryggen. Men nu är det klart i alla fall enligt Marca och AS. Detta är inte bekräftat från Real Madrid men det är bara en tidsfråga innan det kommer upp på deras hemsida också. Real Madrid kommer få 15-20 milj Euro för Sneijder det är inte riktigt klart, plus att man bakat in några klausuler som gör att man kan få mer pengar för spelaren. Sneijder kommer skriva på ett kontrakt som sträcker sig över fyra eller fem år (olika uppgifter förekommer) framöver. För det får han ca 4 milj varje år. Det är tråkigt att Sneijder försvinner men nu får vi hoppas att Robben kommer att stanna istället. Vi tackar Sneijder för sin tid i Real Madrid och önskar honom lycka till i Italien.



Källa: Marca, AS


Man U drömmer om Robben!

Manchester U har siktat in sig på Real Madrids speed kula Arjen Robben. Något som man kan se som lite roligt. Robben vill spela i Real Madrid och det ska nog mycket till innan Real Madrid släpper en spelar till Man U. Ferguson har alltid visat sitt missnöje mot Real Madrid och nu kommer han och tigger om en av Reals bästa spelar för den lilla summan på 28 milj. Real Madrid köpte dessutom Robben får Chelsea för 36 milj Euro så jag tror inte dom säljer honom under det, framförallt inte till Man U som trigga upp budet på Ronaldo till 100 Milj euro. Robben har haft chansen att gå till Man U tidigare men nobbade dom då. Antagligen kommer det bli så även denna gången, Så Alex får drömma vidare!!



Sammanfattning försäsongen!

Real Madrid har gått som tåget i försäsongsmatcherna med två undantag i Peace Cup då man mötte Al-Ittihad och spelade 1-1 och mot Juventus i Peace Cup semifinalen då man förlorade med 2-1. Sedan dess har man vunnit alla matcher och spelat en hyfsad fotboll. Alla dom tre stora nyförvärven har gjort mål, Ronaldo tre, Benzema fem och kaka ett, vilket gör att dom kan sluta tänka på det. Nu kan all fokus läggas på Liga premiären från dom tre. Real Madrid har värvat många spelare 8 stycken vart det tillslut, och många har fått lämna. Här kommer lite fakta om vad som hänt i Real på försäsongen.

Spelare In:
Ronaldo - Man U
Kaká - Milan
Xabi Alonso - Liverpool
Granero - Getafe
Raul Albiol - Valencia
Karim Benzema - Lyon
Arbeloa - Liverpool
Negredo - Almeria
Manuel Pellegrini  Tränare - Villareal
Garay - tillbaka från lån

Spelare Ut:
Negredo - Sevilla
Klaas-Jan Huntelaar - Milan
Saviola - Benfica
Javi Garcia - Benfica
Dani Parejo - Getafe
Bueno - Valladolid
Cannavaro - Juventus
Salgado - Blackburn
Heinze - Marseille
Faubert - West Ham

Skytteligan:
Karim Benzema / Raul - 5 mål
Higuain / Robben - 3 Mål
Ronaldo - 3 Mål (2 straff mål)
Granero - 2 Mål


Se Real Madrids Mål här!

För dig som inte hade chansen att se matchen mellan Real Madrid och Rosenborg så får du en ny chans att i alla fall se målen. Detta vill ni inte missa för det är tre grymt snygga mål, två av Benzema och ett av Lass. Det fjärde görs av Raul inte lika snyggt men vad gör det!


Lass bakom Real seger!

I går spelade Real Madrid sin sista träningsmatch innan serien startar nu på Lördag. Det var Rosenborg som skulle stå för motståndet, men så mycket motstånd blev det inte för Real Madrid körde över de Norska guttarna så det stod härliga till. Redan efter 30 min så stod det 3-0 till Real Madrid efter två mål av Benzema som visar en bra mål form, och ett av (lite oväntat kanske) Lass som dessutom gjorde det grymt snyggt. Det var Lass första mål i Real Madrid tröjan kul för honom eftersom han gjorde en jätte match utöver det och var helt klart Reals bästa spelare i går. Själva spelet såg bra ut i första halvlek, man rullade runt och hade ett bra passnings spel blandat med crossbollar till Ronaldo på kanten. Rosenborg fick knappt låna bollen och ofta hade Real ett Bollinnehav på över 70%-30%. Så att Real var överlägset råder ingen tvivel om. I andra halvlek så gjorde Real Madrid många byten och matchen vart lite sönder rykt. Men man fortsatte att trycka på men gjorde bara ett mål efter att Raul nickat in en hörna slagen av Granero som kommit in i halvtid. Utöver Rauls mål var han helt osynlig i matchen, han var mer i vägen än vad han gjorde nytta. Pellegrini får nog ta en funderar på om inte Higuain, Van Nistelrooy eller Robben är ett bättre alternativ. Just denna Van Nistelrooy gjorde igår Comeback tillsammans med Diarra och det såg bra ut. Van Nistelrooy kunde ha gjort mål om inte Robben hade varit så självisk vid ett tillfälle. Diarra såg smidig ut och hade bra passningsspel på mittfältet. Kul att dom är tillbaka. Backlinjen var stabil och framför allt i andra då Pepe kom in, han är för J*vla bra på att komma rätt in i alla situationer. Synd bara att han är avstängd dom tre första matcherna i ligaspelet. Men vi har ju Albiol och Garay som också spelade bra igår, plus att Metzelder också finns som alternativ. Tillsist: Lass kommer bli oerhört viktig i vinter, äntligen har vi hittat en spelare som kan ta över Makélélés gamla roll i Real Madrid tröjan!


Match rapport: Real Madrid - Rosenborg

Nu är det dags för Real Madrids sista träningsmatch innan premiären på Lördag kväll. Rosenborg står för motståndet och i dag blir det en liten Live rapport från matchen. En sammanfattning i halvtid. mm.

Startelva Real Madrid:
Casillas, Marcelo, Garay, Albiol, Arbeloa, Lass, Alonso, Ronaldo, Kaka, Benzema, Raul

Rosenborg: Dorsin, Lustig och Prica börjar för Rosenborg.

Just nu: Hyllning för Salgado som gjort 10 år i klubben. Alla spelarna står och klappar när han kommer ut på planen! Mäktiga bilder! Salgado kom ut med sina två barn som hade matchtröjor med Salgado på ryggen. Salgado var mycket rörd. Tack Salgado för allt du gjort för klubben!!

Match Start kl 22:00:
Min 1.
Matchen är igång!
Min 12. 1-0 Real Madrid efter mål av Benzema, Fin chip över backlinjen av Marcelo och Benzema tar emot,  vänder upp och skjuter bollen i mål. Mycket vackert!!!
Min 26. 2-0 och tro det eller ej. Målskytt Lassana Diarra. Han tar i mot bollen mitt framför mål dribblar bort försvararen och skjuter stenhårt i krysset från straffområdslinjen. Underbart!
Min 27, 3-0, direkt efter avspark Lass får bollen passar ut till Ronaldo som spelar den snabbt till Benzema som kommer på kanten och skjuter stenhårt Ribba in, Vackert spel som avslutas av Benzema!!
Min 30, Billinnehav: 70-30 till Real Madrid!
Första halvlek slut!

Sammanfattning första halvlek:

Real Madrid äger matchen totalt, Rosenborg får knappt låna bollen. Efter 30 min var bollinnehavet 70-30. Tre fina mål bjöds vi på, två av Benzema. Det ser lovande ut inför premiären på Lördag. Ronaldo är pigg liksom Kaka. Däremot håller inte Raul i det nya Galacticos 2.0. Han har knappt rört bollen och får han en pass så slår han nästa pass fel. Jag hoppas vi får se Robben eller Higuain direkt nu i andra halvlek. Real har skapat många chanser och Alonso var så när att göra sitt första mål men en hand från målvakten hindrade honom. En fråga: Hur mycket kan Lass utvecklas i Real Madrid? Han äger mittfältet totalt, han slår bra pass, han vinner boll, han gör allt rätt. Fortsätter han utvecklas lika mycket kommer han snart vara lika skicklig som Xavi fast mer defensivt då. Plus att han fick göra sitt första mål i kväll, och som han gjorde det, ett kanon skott rätt i krysset inte illa för en defensiv mittfältare. I andra kommer Real Madrid göra säkert 3-4 mål till det kan jag nästan lova. så häng med!!

Byten i halvtid: Pepe In- Arbeloa Ut, Granero In -  Alonso Ut

Andra Halvlek:
Min 45,
Andra halvlek är igång!
Min 55. 4-0, Raul nickar in en hörna som Granero slår.
Min 58. Byte: Robben In - Benzema Ut, Higuain In - Raul Ut.
Min 62. Bilder på att Van Nistelrooy värmer upp!
Min 67. Byte: Guti In - Ronaldo Ut.
Min 71. Drenthe In - Marcelo Ut.
Min 76. Äntligen gör dom comeback, Van Nistelrooy och Diarra är inbyta, Kaka och Lass gick ut.
Min 90. Matchen är Slut. 4-0 till Real Madrid!

Sammanfattning om hela matchen kommer i morgon!
God Natt!


Inför: Real Madrid - Rosenborg

I kväll kommer Santiago Bernabeu Trofé att äga rum inför ett fullsatt (80 000) Santiago Bernabeu. Real Madrid kommer att möta Rosenborg efter att Milan dragit sig ur pga att man så sent som Lördags spelade Serie A premiär. Det kommer bli en riktig folk fest och den gamla legenden Michel Salgado som fick lämna Real Madrid nu i somras efter 10 år i klubben kommer att tackas av i en liten ceremoni. Det är många stor klubbar som har deltagit i Santiago Trofé bland andra Liverpool, Inter, Milan Bayern München, Ajax. Detta ä den 20:e upplagan av Santiago Trofé och Real kommer göra allt för att vinna den.

Real Madrid

Real Madrid kommer att ställa upp med det bästa laget som man kan ställa på plan, för det är första gången alla Real Madrid fans får se alla nya spelare på samma gång på Bernabeu. I Peace Cup hade man chansen att se Ronaldo och Benzema, men nu är Kaka, Arbeloa, Alonso och Albiol med och ska visa upp sig för sin nya hemma publik. Pellegrini kommer att köra en 4-2-2-2 uppställning sägs de, med Casillas i målet, Arbeloa, Pepe, Albiol och Marcelo som backar. På mitten kan det nog se ut ungefär som senaste matchen mot Dortmund att Alonso, Ronaldo, Kaka, spelar på mitten, kanske att Lass kommer in i stället för Granero. Längst fram kommer förmodligen Raul och Benzema ta platserna. Åter igen kommer Robben att hamna på bänken tror ja. Men kommer han in i halvtid så har han en halvlek på sig att trolla. Det gäller för Real Madrid att spela bra fotboll för denna match är den sista innan liga premiären nästa Lördag. Något som är roligt är att Van Nistelrooy och Diarra är med i truppen och kanske får några minuter på slutet.

Truppen:
Goalkeepers

Casillas, Dudek


Defenders

Pepe, Marcelo, Albiol, Garay, Arbeloa och Drenthe


Midfielders

Lass, Robben, Guti, Gago, Granero, Diarra och Xabi Alonso


Forwards

Raul, Kaka, Benzema, Higuain, Van Nistelrooy och Cristiano Ronaldo


Rosenborg

Dom flesta känner till Rosenborg som är ett Norskt lag som spelar i Tippeligan, som är den högsta div i Norge. Rosenborg har i många år varit tillsammans med de Danska laget Köpenhamn dom två Nordiska lagen som klarat sig bäst i Europa spel. Rosenborg har många gånger tagit sig till Champions League men på dom senaste åren har man inte lyckats lika bra. Rosenborg är inget lag man ska underskatta man har slagit lag som Blackburn när dom var mästare i England, Man har även slagit Milan och Real Madrid en gång i tiden. Så Rosenborg är en anrik klubb. Det är faktiskt bara Manchester U och Porto som deltagit fler gånger i CL än Rosenborg. Tränaren för Rosenborg är svensk och heter Erik Hamrén en mycket bra tränare. Andra svenskar i klubben är Mickael Dorsin, Rade Prica och Mickael Lustig som nyss gick ditt.


Håll koll på: Kaka, och Dorsin i Rosenborg.
Tips: 6-0
Match start: 22:00 Svensk tid
TV: LiveStream - Myp2p, Fotbolllive.se, livetv.ru/en/.

 


Van Der Vaart redo att lämna!

Van Der Vaart har accepterat sitt öde att han kommer att få lämna Real Madrid, men han har klargjort att han inte kommer att lämna för några andra ligor än Bundesliga eller Premier League. Han säger att han vill spela i en bra liga och det anser han inte att Italienska eller Holländska ligan är. Han har redan tackat nej till bud från Turkiet, Italien och från Ajax i Holland. Han säger att skulle han få några bud som inte rör England eller Tyskland hamnar dom i soptunnan. Men som tur är så finns det intresse för Van Der Vaart i England, framförallt från Liverpool och Arsenal men det som är problemet är priset på honom som ska ligga på 12 milj Euro, Arsenal vill bara bjuda 7 milj säger källor. I Liverpools fall så kanske man inte ens kan bjuda så mycket pga sin dåliga ekonomi. Real Madrid sägs kunna gå ner till 10 milj om man skulle får ett sånt bud på bordet, men det finns inte ännu.


Bolt som hedersgäst!

Efter att ha tagit tre guld i Berlin VM så belönas Real Madrid fanet Usain Bolt med en inbjuda till Real Madrids säsongs premiär mot Deportivo nästa Lördag. Bolt kommer att få en plats på VIP läktaren och kommer att få en hyllning innan matchen börjar. Efter att Bolt vann sina guld i Peking OS så sa han så här om Real Madrid: "Jag vill träna tillsammans med dem en dag. Jag älskar det här laget." Så det är klart Bolt ska få en hedersplats i premiären eller vad säger ni?

Efter matchen kommer Bolt att få chansen att träffa laget och sina favorit spelare som är Ronaldo, Van nistelrooy och Raul. Ronaldo och Bolt har träffats tidigare, då sa Bolt så här om Ronaldo: Om du skulle lära dig grunderna i snabbhet så skulle du säkert vara konkurrenskraftig på den första 50 meter, men sen skulle jag nog dra ifrån" Men det är inte Bara Bolt som ser fram emot att möta spelaran, Real spelarna säger att dom tycker att det ska bli kul att möta en sån övermänsklig människa som Bolt är.
 


Äntligen tillbaka!!

Efter nästan ett års skadefrånvaro så är nu Ruud Van Nistelrooy tillbaka i spel skick. På Måndag när Real Madrid ska spela Santiago Bernabeu Trophy så kan Van Nistelrooy spela sina första minuter sedan 2 nov 2008. Detta gäller även hans skadekollega Mahamadou Diarra som också varit borta väldigt länge pga skada. Båda spelarna är uttagna till matchen mot Rosenborg och kommer säkert att få spela lite om Pellegrini så vill. Ska bli intressant att se om "Van Gol" har kvar sitt mål sinne, vi får verkligen hoppas de eftersom att vi gjort oss av med Negredo. Diarra kommer få det tungt att ta tillbaka en plats i Real Madrids startelva efter att Lass storspelat match efter match. Men välkomna tillbaka grabbar!


Sneijder: Jag vill stanna i Madrid!

Enligt Westly Sneijders agent Sören Lerby, så vill hans klient inte lämna Real Madrid. Det är uppgifter som kommit fram under dagen. Inter och Real Madrid är överens om en affär men eftersom inte Sneijder vill flytta så kanske det inte blir någon affär. Sneijder säger att han vill vinna titlar i Real Madrid och att han inte är intresserad av att spela i Italien. Om affären skulle gå igenom så skulle Real Madrid få ungefär 15 milj Euro i en delbetalning. Real säger att man vill säga Sneijder för att få in pengar efter alla pengar man spenderat under sommaren. Denna är affär lär rulla vidare men nu vet ni att Sneijder vill stanna i alla fall.


Höjdpunkter från RMD - BD

Här kommer godbitarna får senaste matchen Real Madrid - Dortmund för dig som inte hade chansen att se matchen. Robbens mål är så vackert!! värt att ses flera gånger om... Hör vilken inlevelse kommentatorn har hehe. Han kanske skulle andas någon gång!!

 


Officiellt: Negredo till Sevilla!

Det blir inget spel i Zaragoza för Negredo, för i dag blev han klar för en annan spansk klubb Sevilla som han har skrivit ett fem år kontrakt med. Negredo har varit lite av ryktenas man denna sommar först skulle han till England sedan Ryssland och tillslut vart han kvar i Spanien. Sevilla betalar ca 15 milj Euro för Negredo, men det finns en klausul som gör att Real Kan köpa tillbaka honom inom två år. Att Negredo skulle lämna Real Madrid kunde man nästan lista ut eftersom han inte följde med till Dortmund och spelade. Det är synd att man inte sattsar på Negredo som är ung och målfarlig tycker jag, men det är bara önska honom lycka till i Sevilla. Inga mål mot Real Madrid bara!!




Källa: Real Madrid


19,19 WR igen för Real Bolt!

I kväll gjorde han det igen, vårat egna Real Madrdi fans Usain Bolt sprang i kväll 200m finalen och som han gjorde det, Ingen kunde hänga med i kurvan när Bolt spurtade ifrån och in i mål på den nya världsrekord tiden 19,19. De var Bolts andra guld och andra världsrekord detta VM, Denna grabb är helt otrolig, nu är han störst genom tiderna Åter igen säger Real Madrid Forever stort grattis till Usain Bolt!


Många glada spelare dagen efter!!

Dagen efter 5-0 segern var det glada minner hos Real Madrid spelarna. Alla var överens om att man genomförde matchen enligt matchplanen och att man äntligen lyckats få bra utdelning i avsluten. Det ända negativa man kan se i allt ljus är att Xabi Alonso drog på sig en lättare skada på knät efter kollisionen i slutet av matchen. Kaka fick göra sitt första mål, vi får hoppas det släpper för Kaka nu så vi får se lite spel mål också. Metzelder var mycket glad efter segern mot sitt gamla lag och han var nöjd med sin egen insatts. I en intervju efter matchen sa han så här:

" Att spela här igen var mycket kul. Publiken i Dortmund är en underbar publik, trots att man ligger under med 5-0 så fortsätter man att klappa och heja på sitt lag. Kvällen var ett väldigt speciellt ögonblick i min karriär. Jag började spela fotboll i Dortmund, och detta är en mycket speciell klubb för mig. Det här var min första proffs klubb och det var mina första fans. Jag är alltid tacksam för deras kärlek."

Många säger att laget nu är redo för liga starten, de kan jag nog hålla med om. Man ska komma ihåg att Dortmund är i fullt liga spel och ska vara som bäst just nu. Dessutom är Dortmund ett väldigt fysiskt lag och att Real står upp så bra mot ett sånt lag gör prestationen ännu bättre. Någon som var extra nöjd efter att fått starta matchen och dessutom göra mål var Granero som tyckte så här om matchen:


" Det är alltid trevligt att få göra mål, särskilt när det är den första i matchen och när det var så fint spel..Målet var viktigt eftersom det öppnade upp matchen och gav oss större möjligheter till att bestämma hur vi skulle spela. Laget är redo. Säsongen är runt hörnet och vi märker en förbättring i varje match. Det finns mycket konkurrens i laget eftersom vi har många bra spelare. Vi försöker att visa upp vårt spel och att bevisa att vi förtjänar att vara på plan, alla vill hjälpa till för att vi ska nå målen. Det var en viktig seger för oss!"

Även Robben och Alonso var nöjda efter matchen, och sa så här:

Robben: 
"Det var en positiv match. Vi har spelat bra i varje match och vi får bra resultat. Vi gjorde fem mål ikväll det ska vi vara nöjda med, Jag gjorde ett snyggt mål, eftersom jag fick en perfekt boll. Det var mycket viktigt för mig. Jag jobbar hårt i varje match för att förtjäna en plats i laget. Jag mår bättre fysiskt än jag gjorde förra året så det känns bra, Alla stöttar varandra för att vi ska får bra resultat med oss."
 

Xabi Alonso:
"Detta är en viktig seger eftersom vi har bevisat igen att vi blir bättre för varje match som går. Jag känner att jag har anpassat mig väl till mina lag-kompisar och jag känner mig väldigt bekväm. Jag tror att laget är redo att börja säsongen nu."


Real Madrid hade lekstuga!

Real Madrid spelade i kväll mot Dortmund och det blev ett riktigt målkalas för Real Madrid. Efter en trevande första halvlek som i och för sig började bra för Real för redan efter tre minuter så skarvade Kaka bollen med en klack till Granero som blev fri med målvakten och rullade in 1-0 till Real. Efter det så tog Dortmund över spelet mer och mer, Real fick ägna sig åt försvarsspel. Något man gjorde mycket bra, den var några små chanser som Dortmund skapade pga att Real hamnade fel men annars såg det bra ut. Casillas hamnade också fel några gånger men han räddade Real vid några andra tillfällen. I andra halvlek så byte man in Robben och vilken fart det vart på Real Madrid. För just denna Robben gjorde efter 3 min på plan själv 2-0 till Real Madrid efter en drömträff på volley från 25 m. De snyggaste volley målet jag sätt sedan en viss Zidane gjorde på samma sätt för några år sedan. Efter det rullade det på. Real spelade ut och Dortmund hängde inte med. 3-0 gjordes av Higuain efter en smör pass av Robben. Sedan var det dags för Kaka att göra sitt första mål för Real Madrid, detta efter att Robben dragit på sig straff, Ronaldo lät Kaka ta straffen för att han skulle få chansen att göra sitt första mål och det gjorde han efter ett fint placerat skott i hörnet. Real fortsatte att trycka på och i slutet drog Casillas en utspark över hela planen som Raul sprang sig fri på och sköt in slutresultatet 5-0 till Real Madrid. Det man kan tycka är lite konstigt är att det ska behöva gå en halvlek innan Real börjar spela fotboll, för när man gör det hänger inte Dortmund med alls. Casillas gör några riktigt bra räddningar och spelade säkert, trots att han gjorde några små misstag vid två inlägg. Robben var lysande som vanligt snart måste han få starta en match. Annars tycker jag det var en bra och intressant startelva som Pellegrini ställde på plan. Granero på kanten, geni drag! Nu fick Barca något att fundera över.... Nästa match är 25 Aug mot Rosenborg.


Kaka har börjat betala av med sitt 4-0 mål!!


Liverapport: Dortmund - Real Madrid

I kväll möter Real Madrid - Dortmund på borta plan, jag kommer att ge er lite händelser i matchen som mål, byten varningar mm.. Så häng med:

Startelva: Casillas, Albiol, Pepe, Metzelder, Marcelo, Lass, Alonso, Kaka, Granero, Ronaldo, Benzema

Matchstart 20:15
Matchen är igång.
Min 3. 0-1 Granero, pass Kaka


Sammanfattning första halvlek:
Real började bra med ett snabbt mål av Granero efter en mycket snygg klack skarv av Kaka. Men efter det har Dortmund tagit över mer och mer. Real och Benzema har haft något friläge men målvakten räddade. Reals försvars spel har varit stabilt och har inte spläppt till några större farligheter, det var vid ett tillfälle en Dortmund spelare kom igenom och vart fri men Casillas håller sin nolla intakt. Real kommer säkert spela bättre i andra halvlek, det brukar man göra.

Andra halvlek
Avsparken gjord.
Byten: Robben in- Granero ut
Min 48: 0-2 Arjen Robben, Den snyggaste vollyn sedan Zidane..
Min 69: Byte Higuain In - Benzema Ut
Min 72: 0-3 Higuain, pass Robben, pass Kaka
Min 77: 0-4 Kaka, Straff Robben fixade!
Min 78: Drenthe In - Marcelo Ut, Metzelder Ut - Arbeloa In, Raul In - KakaUt
Min 90: 0-5 Raul. pass Casillas
Matchen slut

Nu fick ni nå att bita i Barcelona!! Man City kommer köra över er!


Raul eller Robben??

Det är många åsikter om vem som ska spela i anfallet utav Robben och Raul just nu. Raul är gammal och har ingen vidare speed längre men han gör fortfarande många mål och han sliter hela tiden. Robben har en speed utöver det vanliga och är ofta inblandad i Real Madrids mål med fina framspelningar. Så vem ska spela? Det finns fyra platser i anfallet, tre av dom är redan upptagna av Ronaldo, Benzema och Kaka. Den sista platsen ska fyllas av antingen Robben eller Raul. Higuain är också ett alternativ, men jag tror inte Pellegrini ser det så tyvärr. Enligt Marca som gjorde en undersökning i frågan om vem som ska spela för att bilda The Fantastic Four så kom Robben förre Raul. Det var hundratusentals Real Madrid supportrar som deltog i omröstningen. Så Pellegrini lyssna på fansen och spela med Robben istället för Raul. Jag har min startelva klar i alla fall: Casillas i mål, Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa, Lass, Alonso, Robben, Ronaldo, Benzema. det är den ultimata startelvan i Real Madrid, det tycker många andra också som ni kan se i omröstningen. Men det är Pellegrini som har sista ordet så vad denna omröstning säger skiter han nog i. Han har en plan och den får vi hoppas håller.


Resultat  i omröstningen:
Antal Röster

Kaka: 89.392
Ronaldo: 88.765
Benzema: 87.089
Robben: 50.833
Higuaín: 34.275
Raul: 18.470

Källa: Marca


Inför: Dortmund - Real Madrid

Real Madrid är i Dortmund för att spela sin åttonde träningsmatch för säsongen. Hittills har det gått strålande med bara ett enda nederlag och det var mot Juventus i Peace cup semifinalen. Men det var länge sen, just nu har Real tre raka matcher med vinst och en målskillnad på 10-1. Matchen mot Dortmund kommer att bli en tuff historia. Bundesliga lag spelar ofta hårt och trycker till lite extra. Att film i Tyskland tror jag inte går hem. så det är bara att sätta hårt mot hårt. Matchen spelas på Onsdags kvällen kl 20:15 på Westfalenstadion (Signal Iduna Park) .

Borussia Dortmund

BVB bildades av ett gäng ungdomar i Dortmund den 19 december 1909 och det får man säga att dom lyckades bra med för i dag är klubben en av dom största i Europa. Dortmund spelar i Bundesliga som är en av dom bästa ligorna i världen. Laget spelar på Westfalenstadion spm har plats för 76 000 åskådare, Laget ligger just nu på en 9:de plats i Bundesliga efter två spelade omgångar. Dom bästa spelarna i Dortmund just nu är Mohamed Zidan, Sebastian Kehl och Nelson Valdez.


Real Madrid

Real spelarna kom till Dortmund redan på tisdags förmiddagen för att få så bra uppladdning som möjligt inför matchen. Nästan alla spelare som var med i senaste matchen är med i denna match också. Skadelistan har blivit kortare efter att Marcelo och Metzelder kommit tillbaka, men Gago, Guti, Torres, Ramos, Diarra och van Nistelrooy fortfarande borta pga av skador. Negredo och Van Der Vaart är inte uttagna av Pellegrini. I denna match kommer vi möta ett mycket bra lag så jag hoppas man ställer upp med det bästa laget, vilket jag tycker är: Casillas, Arbeloa, Pepe, Metzelder( Pga hans gamla lag), Marcelo, Lass, Alonso, Robben, Ronaldo, Kaka, Benzema. Detta lag är det bästa Real Madrid kan ställa på plan men jag är tveksam att Pellegrini ställer upp laget så. Drenthe, Raul kommer säkert att får starta matchen. Real kommer i alla fall göra allt för att fortsätta sitt seger tåg.

Uppdaterat:
Startelvan kommer förmodligen se ut så här:

Casillas, Metzelder, Albiol, Arbeloa, Drenthe (Eller Marcelo), Lass, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Kaka, Raul och Benzema.

Truppen:
Goalkeepers:
Casillas, Dudek.
Defenders: Pepe, Albiol, Metzelder, Garay, Arbeloa. Drenthe Marcelo.
Midfielders: Lass, Xabi Alonso, Sneijder, Robben, Granero, Kaka.
Forwards: Raul, Cristiano Ronaldo, Higuain, Benzema.

Håll koll på: Ronaldo och Robben.
Tips: 1-3
Match start: 20:15 Svensk tid
TV: LiveStream - Myp2p, Fotbolllive.se, livetv.ru/en/.

   


Negredo till Real Zaragoza!

Alvaro Negredo är nu så gott som klar för Real Zaragoza, det ända som återstår för att affären ska bli helt officiell är en läkarundersökning som kommer att ske i morgon. Negredo som gjorde en strålande säsong förra året i Almeria har verkligen försökt att ta en plats i Real Madrid nu på försäsongen men enligt ledningen för Real så räckte det inte. Negredo kommer att skriva på ett fem års kontrakt med Zaragoza, men Real kommer att kunna köpa tillbaka honom för en liten summa om man skulle vilja det, och enligt vad jag hört så finns fortfarande Negredo med i framtids planerna i klubben så det blir nog inte sista gången vi ser Negredo i den vita tröjan. Det jag tycker är lite konstigt är att man inte satsar på Negredo som är ung och haft en bra säsong bakom sig istället för Van Nistelrooy som är ett osäkert kort efter lång skadefrånvaro. Vi får önska Negredo lycka till i Real Zaragoza och hoppas han snart är tillbaka i Real Madrid.



Källa: Marca, As


Real Madrid visar upp sig i Tyskland!

Nu är det dags för Real Madrid att ut och resa igen, denna gången ska man till Tyskland där man ska möta Dortmund i en vänskapsmatch. Real kommer träna i morgon vid 09:30 innan man tar flyget till Dortmund. Spelare som förmodligen inte kommer att flyga med laget är Ramos, Torres och Guti för dom kunde inte träna för fullt på dagens träning. Diarra och Van Nistelrooy är inte i match form ännu så dom blir nog hemma dom med. Däremot kommer Gago och Marcelo vara tillbaka och kan mycket väl följa med till Dortmund. Skulle vara kul att se Arbeloa, Pepe, Albiol och Marcelo som backar mot Dortmund men det är kanske önsketänkande, Drenthe har ju spelat bra och får säkert fortsätta. Metzelder kommer säkert att få spela lite mot sitt gamla lag, det tycker jag i och för sig att han är värd, för han har spelat bra dom matcher som han spelat på försäsongen. Hade man varit ledig skulle man tagit bilen och åkt ner och kollat på matchen, men nu har man ju både jobb och hockey träningar så nu blir det att livestreama matchen i ställt. För som vanligt så sätter Tv4 Sport Barcelona i förstahand när både Real Madrid och Barca spelar. Hata Fotbollskanalen........ Hala Madrid!!




Sneijder snart klar för Inter!

Nu är det nära att Westly Sneijder flyttar ifrån Real Madrid. Trots ett vackert mål i senaste matchen mot Sociedad så kommer nog Sneijder spela i Inter den kommande säsongen. Det skriver i alla fall den Italienska tidningen Corriere dello Sport, som också skriver att affären snart är klar. Det sägs att det bara ska vara timmar kvar innan Sneijder spelar för Inter tyvärr. Sneijder har börjat denna försäsong bra för Real Madrid och Inter kommer att få en spelare i bra form. Mourinho Inters tränare är väldigt positiv till att Sneijder ansluter till hans lag. Men det är inte riktigt klart ännu men förmodligen snart..



Källa: Marca, Corriere dello Sport


Tre spelare på väg bort!

I dag kommer vi nog få veta om Negredo, Torres och Garay är Real Madrid spelare denna säsongen startar. Real Zaragoza har visat sitt intresse och ska i dag tisdag diskutera med Real om en övergång av alla tre spelarna. Torres har dom redan fått klartecken om att han kostar 3 milj Euro, men då till kommer det säkert någon Klausul som gör att man kan köpa tillbaka honom. Negredo har bud från andra klubbar som Zenit i den Ryska ligan och Hull i England men han säger att han vill stanna i Spanien. Negredo tycker jag vi ska behålla i Real han måste få chansen någon gång. Men vem bryr sig om vad jag tycker, vill Real sälja honom så gör dom de. Hur den slutar lär vi veta i kväll..


Guld till Real Madrid egna fans Usain Bolt!

Usain Bolt är just nu vårat mest populära Real Madrid fans. I kväll blev han åter igen historisk efter att han satt världs rekord i 100 m för herrar. Den nya tiden för Bolt skrevs till 9,58 efter att han utklassat motståndet, han putsade sitt gamla rekord på 9,69 med 11 hundradelar. Bolt är sedan länge ett stort fans av klubben Real Madrid och under förra säsongen fick han chansen att vara med och träna med klubben, han har en favorit bland spelarna det är Raul, men framför allt Ruud Van Nistelrooy. Bolt säger att han tycker Nisterooy är den bästa anfallaren i historien och att han har följt honom ända från Man U. Nu har han tagit guldet på 100m, nu har han siktat inställt på två medaljer till under VM, 200m, 4x400m. Grattis Usain Bolt från Real Madrid Forever!


2-0 Seger för Real Madrid

Efter en dålig första halvlek kunde Benzema göra det viktiga 1-0 målet efter 49 minuters spel, detta efter en retur från en frispark slagen av Ronaldo. I slutet kunde Sneijder fastställa slutresultatet till 2-0 till Real Madrid efter en vackar frispark. Real spelade en bra fotboll men som vanligt tar det en halvlek innan man kommer igång. Drenthe var som vanligt stabil i backlinjen. Benzema kommer tillbaka och visar god form efter landslags uppehåll. Sociedad publiken visade att man inte hade glömt Alonso och gav honom stora applåder när han lämnade plan. I övrigt var det en underhållande match där Real bjud på lite fint spel då och då. Men jag tror att vi måste träna avslut till onsdagens match då vi ställs mot Dortmund för vi är väldigt ineffektiva i målchanserna, med lite tur kunde vi vunnit med 4-5 mål. Kaka, Alonso, Ronaldo Benzema och Raul hade några väldigt bra chansen man ska sätta ditt. Men det dom sitter på onsdag som sagt. 

Startelvan:

Real Madrid: Castillas, Torres (Arbeloa, min 46), Garay, Albiol, Drenthe, Xabi Alonso (Sneijder, min 78), Guti (Pepe, min 78), Cristiano Ronaldo (Granero, min 67), Benzema, Kaká (Higuaín, min 67), Raúl (Robben, min 67),

Målskyttar:
Benzema 49´
Sneijder 90´

Publiksiffra: 26.000


Fick stora hyllningar från läktarplats!

Inför: Real Sociedad - Real Madrid

På lördag spela Real Madrid sitt första möte mot ett Spanskt lag denna säsongen då Real Sociedad står för motståndet. Real Sociedad har länge spelat i La Liga men man vart degraderat till Segunda division i slutet av 2006-2007 säsongen. Matchen spelas i San Sebastián i Baskien på Estadio Anoeta som är Sociedads hemmaarena. Denna matchen kommer bli lite speciell för Real Madrids nyförvärv Xabi Alonso som startade sin karriär i just Real Sociedad, det kommer säkert att bli hyllningar från läktarplats. Match start är kl 22:00 på Lördag kväll.


Real Sociedad

Real Sociedad är en klubb som oftast håller till på mitten eller undre halvan av La Liga. Klubben hade sina glansdagar i början av 1980-talet med två ligasegrar samt en seger i supercupen. På senare år har det bästa resultatet varit en andraplats i La Liga säsongen 2002/2003. Just nu håller man till i andra ligan i Spanien som är Segunda Division Efter att man vart nedflyttade säsongen 2006/2007. Klubben har inga direkta stor stjärnor man lever mer på kollektivet och sliter hårt i varje match i bland lönar det sig i bland inte. Dom spelare som är värda att nämna i laget är i alla fall Mikel Aranburu som är lagkapten och Xabi Prieto som är en mycket bra mittfältare.

Real Madrid

Real Madrid har många skador i backlinjen just nu men pga. den bredda trupp vi har just nu så har vi en bra backlinje i alla fall. Ramos, Marcelo Metzelder är borta. Ramos spelade med Spanien i onsdags men av säkerhets skäl är han inte med i alla fall. Andra spelare som är som inte kommer att delta i matchen är Gago(Skadad), Van Nistelrooy(Skadad), Diarra(Skadad), Adan(Platsar inte), Negredo( På väg bort?). Men i övrigt ser truppen stark ut. Ronaldo är uttagen så han lär var frisk efter influensan han drog på sig. Trolig startelva om jag får gissa Casillas vaktar målet. Arbeloa, Pepe, Albiol och Drenthe i backlinjen. På mitten ser vi nog Lass och Alonso i mitten, Kaka fri roll framför. Robben måste få spela efter succén i Amerika, så jag hoppas han och Ronaldo tar en varsin kant. Benzema som anfallare där Robben och Ronaldo är med som anfallare på kanterna, Kaka spelar lite släppande Anfallare den positionen som Benzema hamnar i när Raul spelar längst fram. Detta tror jag är receptet för att få ut max av Real Madrid, men förmodligen kommer Raul spela istället för Robben.


Här är dom som är tillgängliga i matchen mot Real Sociedad:
Truppen:
Goalkeepers:
Casillas, Dudek.
Defenders: Pepe, Albiol, Garay, Torres, Arbeloa. Drenthe.
Midfielders: Lass, Xabi Alonso, Sneijder, Robben, Guti, Granero, Kaka.
Forwards: Raul, Cristiano Ronaldo, Higuain, Benzema.

Håll koll på: Benzema, Kaka han gör sitt första mål på lördag.
Tips: 0-6
Match start: 22.00 Svensk tid
TV: LiveStream 

 

Månadens Profil: Sergio Ramos, tar steget i år!


Sergio Ramos García
, född 30 mars 1986 i Camas, Sevilla. Han är en spansk internationell fotbollsspelare som för närvarande spelar som högerback i storklubben Real Madrid och i Spaniens landslag. Ramos började sin karriär i lokalklubben FC Camas men drogs sedan till Sevillas ungdomsverksamhet. När han var 17 år togs han upp till A-truppen och gjorde den 1 februari 2004 debut i högstadivisionen. I september 2005 köpte Real Madrid Ramos för 27 miljoner euro ett köp som verkligen har lönat sig. I Real Madrid bär han nummer 4 på ryggen, det nummer som tidigare tillhörde legenden Fernando Hierro. Ramos gjorde sitt första mål för Real Madrid i UEFA Champions League mot grekiska Olympiakos.


Den 26 mars 2005, när Ramos var 18 år, spelade han sin första match för Spanien i en vänskapsmatch mot Kina och blev då den yngsta spelaren på 55 år som spelat för det spanska landslaget. Ramos höll detta rekord tills det bröts av Arsenals Francesc Fàbregas. Ramos spelade 11 matcher för Spanien under kvalet till EM 2008. Han gjorde även två mål. När Spanien senare vann EM 2008 bar Ramos en tröja med ett foto av Antonio Puerta på framsidan och nummer 16 på baksidan, för att hylla Puerta som gick bort efter att ha fått en hjärtinfarkt under en match i augusti 2007. De spelade i Sevilla tillsammans. Ramos är inte bara väldigt bra i defensiven, offensivt jobbar han minst lika bra. Han är ofta med i anfallen på kanten och slår fina inlägg, på hörnor är han alltid ett farligt hot med sin nick styrka. Ramos svagheter är att han kan slarva vid olämpliga tillfällen, men detta ha med att göra att han fortfarande inte är en helt mogen back. I år tror jag han blommar ut ordentligt och stänger igen Real Madrids Defensiv totalt. För han är en ruggigt bra back, som ni kan se här nedanför:



Guti går ingenstans!

Idag kom det rykten om att Galatasaray är intresserad av Reals Madrid spelaren Guti, men det känns rätt avlägset. Real har för lång tid sen sagt att Guti och Raul inte behöver oroa sig över att bli sålda. Galatasaray sägs vilja rusta sitt lag för att kunna vara med ute i Europa och slåss. Sedan tidigare har man spelare som Baros, Kewell, Elano men nu vill man krydda det med en värvning av Guti. Men Guti själv har ingen avsikt att bryta med Real Madrid och vill fullfölja sitt kontrakt som går ut 2011. Dessutom hoppas han kunna ta en plats i startelvan, trodds den hårda konkurrensen.



Källa: Marca


Poäng till alla Madrid spelare!

Alla Real madrid spelarna som varit och spelat med landslaget kommer tillbaka till Madrid men en positiv inställning eftersom alla gick från sina matcher med antingen vinst eller oavgjort resultat. Men det höll på att gå illa för Spanien som med nöd och neppe lyckades vinna mot Makedonien efter att man legat under med 2-0.

Estland 0 - 1 Brasilien
Kaka spelade fram till min 58 då han ersattes av Julio Baptista.

Färöarna 0 - 1 Frankrike
Lass spelade hela matchen medans Karim Benzema satt på bänken 90 minuter.

Liechtestein 0 - 3 Portugal 
Pepe spelade hela matchen. Ronaldo var sjuk 

Nederländerna 2 - 2 England
Robben började matchen och spelade bra, Van der Vaart spelade första halvlek och gjorde mål, Sneijder bytes in efter 46 min istället för VDV.

Makedonien 2 - 3 Spanien

Xabi Alonso och Alvaro Arbeloa var med i startelva, Sergio Ramos kom in istället för Xabi i halvtid. Casillas  satt på bänken för kvällen.

Salgado fortsätter karriären?

Idag kom besked om att Blackburn är intresserad av Real Madrids gamle legend Michel Salgado. Salgado som alla vet lämnade Real Madrid för en tid sen pga att han inte skulle ha fått spela något när klubben värvat Arbeloa och sedan tidigare har iallafall tre spelare som går före honom. Men nu är han aktuell för Blackburn, klubben har sakt att man kan tänka sig Salgado i klubben. Själv tyckar jag att han ska fortsätta spela han har mycket kvar att ge, kanske inte i ett topp lag men i Blackburn kommer han att platsa. Affären är inte klar men om Salgado är intresserad så kan det snart bli de.


Sista chansen på Ribery

Florentino Perez gick för någon vecka sedan ut och sa att det var färdig shoppat, men nu sägs det att han vill värva Ribery redan denna sommar. Perez vill göra ett sista försök att få loss spelaren från Bayern för att fullborda sin inköpslista som han har med Ronaldo, Kaka, Ribery, Bemzema och Alonso. Med detta lag säger han att man ska lyckas med det alla drömmer om. Bayern är lika ovilliga att sälja som dom har varit hela sommaren, men efter att ryktet gått att Ribery kan vara klar för Real Madrid 2010 för bara 25 milj Euro så kan det bli att man säljer honom för dom 80 som det sägs att Real kan tänka sig att lägga. Frågan är om det räcker för i Bayern har man sagt att man inte accepterar några bud som inte är tresiffriga. Det som gör att man blir fundersam på om han vill spela i Bayern är den att han inte spelade premiären i Bundesliga men spelade i går landskamp med Frankrike trodds att Bayern säger att han är skadad. Hur denna story försätter visar sig..





Källa: Marca

Ruud och Diarra tillbaka i träning!

I Tisdags så hölls den första träningen efter att man kommit hem ifrån USA. Man var inte många som tränade, 13 st fick jag det till, resten är i väg på landslags uppdrag. Dagens ljuspunkt var den att Diarra och Van Nistelrooy är återställda från sina skador och var med och tränade för fullt. Gago, Marcelo och Ramos är fortfarande skadade och var i gymmet. Ronaldo var hemma efter att han har blivit sjuk. I dag Onsdag så har laget tränat nu på morgonen vid 09.00 för att sedan köra ett pass till nu på kvällen. Man får hoppas att Van Nistelrooy fort kommer igång så han kan börja spela lite matcher. Hoppas också att han har kvar sitt mål sinne. Även Granero är återställd efter sin skada han ådrog sig mot DC United.



Hemma igen efter Succé!

Efter 5 dagar i Nordamerika är spelarna hem i Madrid igen. Kl 10:00 i morse landade planet på flygplatsen i Madrid och man kunde åka hem och träffa familjerna igen. Det har varit ett Succé resa för Real av två match så vann man båda och fick en målskillnad på 8-1 med sig hem. Raul 2 mål, Robben 2, Higuain 2, Ronaldo 1, Benzema 1 dessa spelare gjorde målen under resan. Pellegrini har fått igång laget bra men ännu känns det inte som om att den riktiga startelvan han startat ännu.

På flygplatsen mötte man det Argentinska landslaget som man Heinze är med i så många av spelarna hälsade på honom och hade en pratstund, Mascherano samtalade med Arbeloa och Xabi Alonso, hans tidigare kollegor i Liverpool. Nu väntar landslags uppdrag för dessa spelare: Cristiano Ronaldo, om han blir av med de influensa liknande virus han har, Pepe, kaka, Marcelo, Robben, Sneijder, van der Vaart, Arbeloa, Xabi Alonso, Albiol och Casillas. Lass och Benzema drog i väg redan innan DC matchen. Efter denna resa blir nästa stopp San Sebastian, där de kommer att möta Real Sociedad i en tränings match den 15 Aug.



Källa: Realmadrid

Pellegrini nöjd!

Pellegrini var nöjd efter segern i går. Han tycker att spelet börjar ta form efter sex spelade matcher och han har snart mallen färdig. Men samtidigt finns det mycket kvar att arbeta med innan laget är 100 %, men det ska vi vara 30 aug då ligan drar igång. Laget skapar mycket och med mer träning sätter vi fler chanser, Fortsätter han. Robben och Higuain sitter säkert efter gårdagens succé från båda spelarna. Det finns ingen andledning att sälja spelarna, Säger han!


Jag själv kan inte förstå att man ens har funderat på att sälja Robben, han är den bästa spelaren i Real Madrid när han är frisk. I går var han bäst på plan och med sin speed är han alltid ett hot. Men några måste bort. Just nu har vi väldigt stor trupp och många mittfältare. Enligt Marca så ligger Gago och Negredo illa till. Juventus är och rycker i Gago för att förstärka mittfältet och Negredo kan vara på väg till Roma eller Zenit. Jag tycker Negredo har varit stabil när han fått spela. Tråkigt att han inte för chansen en säsong i Real tröjan efter succén i Almeria.



Källa: Marca


Liverapport: DC United - Real Madrid

Idag blir det en liten liverapport. Jag kommer att ge er mål,byten, och viktiga händelser i matchen. Det kommer också en sammanfattning i halvtid.

Startelvan: Casillas, Arbeloa, Albiol, Pepe, Drenthe, Sneijder, Alonso, Granero, Kaka, Ronaldo, Higuain

Nu:
Tyst minut för Daniel Jarque

Min 1: Matchen är igång!
Min 13. Granero skjuter från straffområdeslinjen men målvaken styr bollen utanför.. mycket nära.
Min 18, Ronaldo kom fri från kanten, han försökte knorra bollen i bortre men gick utanför stolpen.
Min 22. Ronaldo kommer fri, målvakten rusar ut och Ronaldo petar bollen förbi och blir kapad men dommaren friar.. borde nog varit straff.
Min 41, Drenthe slår ett bra inlägg till Higuain som får möta med huvudet men lyckas träffa målvaken.. Han är iskall just nu.
Min 45, Halvleken är slut, det slutar 0-0

Sammanfattning första halvlek:
Det ser inge bra ut för Real som inte kommer någonstans, Pinsamt att se deras passningsspel. DC rullar boll bra men när Real får bollen slår dom långbollar som bara går till DC spelare och man får börja jaga igen. Vi har tillräckligt bra spelare för att kunna rulla ut DC men det har dom inte visat i första halvlek. Higuain, Sneijder, Alonso har varit osynliga. Ronaldo har kommit loss några gånger men inte lyckats i slutskedet. Drenthe har varit bra som vänsterback. Nu får dom rycka upp sig i andra om det inte ska bli förlust.

Byten: Robben in - Sneijder ut, Raul in - Ronaldo ut

Andra halvlek är igång:
Min 46,
DC gör avspark
Min 52, Robben leker på kanten, dribblar bort försvararen och skjuter men målvakten räddar, returen får han tillbaka och passar snet in i mitten men Granero missar mål med skottet.
Min 56, MÅÅÅL 0-1 till Real Madrid. Higuain får en pass 5 meter utanför staffområdet, han går mot mål och rakt igenom försvaret och rullar bollen i mål... Så vill vi se Higuain!!!
Min 59, MÅÅÅÅÅÅÅÅL.... Higualin igen, 0-2 till Real Madrid, Underbart pass från Robben från kanten in i mitten som gör Higuain fri och han rundar målvakten och slå in bollen i mål...
Min 66, Byten: Kaka ut - Guti in, Alonso ut - Garay in
Min 68, KLASSMÅL av Robben......0-3 Robben är fri med en stutsande boll han duttar några gånger och lobbar bollen över målvakten så vackert...
Min 71, Raul får en pass ut på kanten som han kan möta med ett vänster skott som går rakt i kryss ribba. snyggt.
Min 73, Albiol ut - Torres in
Min 77, Higuain ut - Negredo in
Min 80, Negredo fri läge från kanten men han skjuter rakt på målvakten, på returen skjuter Raul över.
Min 83, DC gör mål men det är offside. Arbeloa blir utbyt och Metzelder kommer in.
Min 90, Matchen är slut och den slutar 0-3 till Real Madrid!

Samanfattning:
Real blev mycket bättre när Robben kom in på plan. Han är hela tiden rörlig och möter bollen med snabba pass. Han fick igång laget i andra halvlek, Plus att han gör ett mycket vackert fotbolls mål. Higuain som var så osynlig í första halvlek växte och gjorde två mål fortsätter han så är han snart i startelvan. Jag var nära att sätta honom i frysboxen men nu visade han att han är en bra målskytt. Bakåt var det stabilt Casillas visar ett lugn som sprider sig i laget, det är viktigt. 0-3 får vi vara nöjda över, Barcelona fick bara 1-1 mot sitt motstånd i dag. Hehehe!!

Inför: DC United - Real Madrid

I kväll spelar man sin anadra och sista match under vistelsen i Nordamerika. Man kommer ställas mot DC United som är ett lag från Washington. Efter segern mot Toronto så är humöret på topp och förhoppningsvis kan dom spela ut ordentligt. 90 tusen väntas komma för att se matchen så det blir en riktig fotbolls fest i kväll.

DC United

D.C. United är ett fotbollslag från Washington D.C. som spelar i MLS. Laget har spelat i ligan sedan starten, 1996. De är det mest framgångsrika laget i MLS med fyra vunna mästerskap, 1996, 1997, 1999 och 2004.

Laget spelar sina hemmamatcher på FedEx Field Stadium, med 91.700 sittplatser. Lagets stora stjärna Jaime Moreno som också är kapten i laget , Moreno är den förste och enda spelaren som har nått 100 mål och 100 assists i Major League Soccer.



Real Madrid
I kvällens match kommer två nya spelare får starta pga att Benzema och Lass åkit på landslags uppdrag. Jag kan tänka mig att det blir Robben och Alonso som tar plats på plan. I övrigt är inga spelare borta. Real kommer nog att ställa upp med följande lag: Casillas, Arbeloa, Pepe, Albiol, Drenthe, Robben, kaka, Alonso, Granero, Ronaldo och Raul längst fram. Det är är inte första gången Real möter DC United år 2006 spelade man 1-1.  Jag tror inte det kommer gå lika lätt som i matchen mot Toronto men vinst ska det bli. 

Här är dom som fått följa med till Nordamerika:
Truppen:
Goalkeepers:
Casillas, Dudek, Adan.
Defenders: Pepe, Albiol, Metzelder, Garay, Torres, Arbeloa.
Midfielders: Xabi Alonso, Sneijder, Robben, Guti, Drenthe, Granero, Kaka.
Forwards: Raul, Cristiano Ronaldo, Higuain, Negredo.

Håll koll på: Kaka, Alonso
Tips: 1-4
Match start: 21.00 Svensk tid
TV: LiveStream 

 


Tankar efter debuten!

Alonso, Kaka, Arbeloa och Albiol gjorde alla sin debut för Real Madrid i natt. Alla var nöjda efter matchen och glada för vinsten. Men alla hade mer i huvudet än så här kommer lite kommentarer från tre dom fyra spelarna:

Kaka
"Jag är mycket glad över min debut. Det var bara en försäsongsmatch men det är viktigt att spela så många minuter som möjligt. Jag gjorde inte något mål men det viktiga att skapa i offensiven. Jag har bidragit till så mycket jag kunnat i matchen och jag har känt att jag är en del av laget. Real Madrid är en stor klubb och jag är glad över att vara en del av klubben. "

"Vi måste fortsätta att arbeta hårt och förbättras. Låt oss hoppas kunna hålla uppe ett bra arbete under hela säsongen, men det är viktigt att spela bra fotboll ända från början. Att spela vid sidan av dessa aktörer är trevligt, men att gör det för Real Madrid gör det ännu viktigare. Detta är en stark grupp av spelare och vi måste vara konsekventa under hela säsongen. "


Xabi Alonso
"Jag är mycket glad över denna första kontakt med mina lagkamrater på plan. Under försäsongen bör vi sträva efter att uppnå både offensiva och defensiva balansen då kommer det automatiskt under säsongen. Laget består av olika egenskaper. Jag är nöjd med dem. Jag kommer att bättre för varje match. "

ARBELOA
"Vi har spelat bra men vi är fortfarande i försäsongen och vi måste ta ett steg i taget. Vi har ett bra lag men vi måste bevisa det under en hel säsong. Jag vet fortfarande inte vilket nummer jag kommer att bära på tröja. "


Resan fortsätter..

Efter en lätt seger mot Toronto så bar nu resan vidare mot huvudstaden i USA, Washington. Där ska man möta det lokala laget DC United. I morse vid ca 12:50 lokal tid landade Real Madrid-spelarna i Washington, man är där i god tid så att man kan kunna förbereda sig noga in för nästa match i morgon Söndag. Det var många som hade kommit till flygplatsen för att hälsa Real spelarna välkomna till USA. Nu på eftermiddagen tränade man på Stadion Fedex Field där man även kommer spela matchen. Lass och Benzema har lämnat laget för att flyga till Frankrike för landslags uppdrag. Real kommer att bo på Sofitel Hotel Washington ett mycket fint hotell, men efter en 5-1 seger så är dom värda det. Detta är Reals 5 besök i Usa dom tidigare besöken har varit i Chicago och Los Angeles 2005 och Salt Lake City och Seattle ett år senare.



Källa: RealMadrid


Real Madrid och Ribery överens!

Många tidningar skriver att Ribery är klar för Real Madrid, så är det inte alls. Ribery och hans agent Alain Migliaccio har kommit överens med Real Madrid om ett 5 års kontrakt som skulle börja gälla år 2010. Men innan det är klart så är det fortfarande ett problem, Bayern måste vilja sälja. Det sägs att Real har bjudit 80 milj Euro för Ribery denna sommar och Bayern nekade till affär. Så vad kommer han kosta nästa sommar om han gör en succe säsong?? Ribery kommer förmodligen att spela i Real Madrid år 2010 det säger jag inget om, men att gå ut att säga att han är klar är fel. Det kan hända mycket på ett år. Han kan drabbas av en skada exempelvis då tror jag inte vi ser någon Ribery i Real nästa år. Det är bra av Perez att skaffa överenskommelser men vi ska inte ropa hej för en det är en riktig affär. Men Ribery är alltid välkommen till Real Madrid!



Bra spel av Real!

Äntligen släppte spelet lite för Real Madrid, då man mötte Toronto i natt. Redan efter 26 min hade man en ledning med 0-3 efter två mål av Raul och ett av Ronaldo. Det var Ronaldos första spel mål i Real tröjan, dom två tidigare målen har kommit på straffar. Man hade ett bra spel med högt tempo i första halvlek. Kaka, Benzema och Ronaldo såg ut att trivas ihop. Kaka hade några lägen att bli målskytt men det var alltid ett ben i vägen i slutskedet. Arbeloa och Albiol såg stabila ut i försvarsspelet, Arbeloa visade att han är bra offensivt också då han ofta följde med i anfallen. I halvtid vart Kaka, Arbeloa och Albiol utbyta. Det blev en rätt lugn inledning på den andra halvleken fram tills man byte in Robben, Negredo och Alonso som också fick debutera i Real Madrid. Då höjdes tempot igen och Real Madrid kunde göra 0-4 efter att Negredo slagit en smörpass till Benzema som kunde slå bollen i öppen bur. Real utnyttjade sin snabbhet med snabba omställningar och Robben kunde i slutet fast ställa slutresultatet till 1-5. Alonsos passningsspel var lysande, han slog riktigt fina och snabba pass, han valde rätt alternativ hela tiden. Jag tror han kommer bli väldigt viktigt i Real tröjan.


Det är bara en sak jag är lite sur över det är att vi inte spelar ihop det bästa laget redan nu, det är bara några veckor kvar tills de att ligan börjar. Jag vill inte se Drenthe, Guti, Torres, Raul starta varje match när det sitter bättre spelar på bänken. In med Robben, Alonso det är start spelare och ska inte sitta på bänken i 63 min innan dom får spela. Raul gjorde visserligen 2 mål igår men det är sen gammalt att han slår till mot kalle anka lag, Inte mot topplag. När Benzema får bollen är han 40 meter från mål och måste börja jobba därifrån när Raul är på plan. ser inte bra ut. Benzema är en målskytt, nu spelar han som framspelare. Han har nog gjort 4-5 ass på dom matcher han spelat, det är inte hans jobb att agera framspelare. Benzema är värvad för att göra mål och dom gör man allt som oftast i straffområdet.




Ps: Man skulle ha satt en 100 Kr på 1-5 eftersom jag tippade så bra..


Liverapport: Toronto FC - Real Madrid

Real har inte haft några större problem med Toronto i första halvlek och leder med 0-3. Kaka har varit mycket bra och ser ut att trivas med Benzema och Ronaldo. Alonso har inte spelat i första halvlek. Därimot har Arbeloa varit pigg på sin vänsterbacks plats, han följer med bra upp i anfallen och ser bra ut i defensiven. Toronto har inte skapat så mycket ska sägas.

Laget i första halvlek:

Casilla, Arbeloa, Albiol, Metzelder, Drenthe, Lass, Guti, Kaka, Ronaldo, Benzema, Raul.

Stälning efter första halvlek: 0-3

Målskyttar:
0-1 Raul 13´
0-2 Ronaldo 18´
0-3 Raul 26´

Laget andra halvlek:

Dudek, Torres, Pepe, Metzelder, Drenthe, Guti, Lass, Ronaldo, Granero, Raul, Benzema

Byten min 63:
Ronaldo ut - Robben in, Raul ut - Negredo in, Guti ut, Alonso in.

Byte min 80: Sneijder in - Drenthe ut

Målskyttar:
0-4 Benzema, ass Negredo
1-5 Robben, ass Benzema

Inför: Toronto FC - Real Madrid

Inatt spelar Real Madrid sin femte träningsmatch för säsongen, och det är första gången man spelar på kanadensisk mark. Man ställs mot Toronto FC. Toronto? Då tänker ni ska dom spela hockey, nej dom har faktiskt ett fotbollslag också. Dom håller inte världsklass men lite motstånd ska dom nog kunna ge Real Madrid.

Toronto

Toronto FC är ett medel lag i Amrikanska ligan MLS man ligger på en fjärde plats i Eastern Conference utav totalt 7 lag. Serien i MLS är upp delad som i hockeyn med två olika serier, Easten och Western. I den ihop slagna ligan ligger man på en 9:de plats av 15 lag. Laget är väldigt nytt det grundades år 2006 och är det ända lag i MLS som är från Kanada. Resten av lagen kommer från USA. Laget har samma ägare som NHL - laget Toronto Maple Leafs och NBA - laget Toronto Raptors. Lagets hemmaarena är BMO Field, en nybyggd arena speciellt för fotboll med konstgräs och en kapacitet på 20,000 åskådare. Dwayne De Rosario är den bäst betalde spelaren i laget och ses lite som en Stjärna.


Real Madrid

Det är första gången Real spelar på kanadensisk mark och vist ska dom vara obesegrade där efter man möt Toronto FC. Real kommer ha full trupp med sig förutom tre skadade spelare, Ramos, Gago och Marcelo. Det är första gången som Real kan ställa ut det bästa laget på plan. Jag hoppas man gör det för att börja träna ihop laget. jag tror att backlinjen kommer se ut som följer Arbeloa, Pepe, Albiol, Torres. På mitten har det blivit en riktigt bra konkurrens, men jag tror att Pellegrini har bestämt sig för följande spelare, Lass, Alonso, Ronaldo, Robben, Kaka. Och på topp får Benzema spela själv. Spelar Raul så kommer Benzema hamna som en offensiv mittfältare och det är inte rätt tycker ja. Det ska bli kul att se Kaka, Albiol, Arbeloa och Alonso i sin nya klubb. Casillas kommer vakta kassen får vi hoppas.

Här är dom som fått följa med till Nordamerika:
Truppen:
Goalkeepers:
Casillas, Dudek, Adan.
Defenders: Pepe, Albiol, Metzelder, Garay, Torres, Arbeloa.
Midfielders: Lass, Xabi Alonso, Sneijder, Robben, Guti, Drenthe, Granero, Kaka.
Forwards: Raul, Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuain, Negredo.

Håll koll på: Kaka, C Ronaldo
Tips: 1-5
Match start: 01:30 Svensk tid
TV: LiveStream 
          


Real på besök i Nordamerika

Igår Torsdag åkte Real Madrid på en fyra dagar lång resa till Nordamerika där de möter Toronto FC på fredag och DC United två dagar senare alltså på Söndag. Nyheter i truppen i jämfört med den senaste expedition till Irland så kommer dessa spelare att åka med: kaka, Albiol, Xabi Alonso, Arbeloa, Granero och Casillas.


British Airways planet lyfte vid 10.15 igår morse för flygning mot Toronto Pearson International Airport, där de möttes av ett varmt välkomnande av fansen när dom landa vid 13.00 lokal tid. Det kommer att vara Real Madrids första besök i Kanada. Real tränade, hade presskonferens och presentation vid 19 på kvällen efter att man fått en del vila på dagen. I kväll (fredag) kommer man spela en träningsmatch mot Toronto FC som startar kl 01:30 Svensk tid.



Källa: Realmadrid.com


Officiellt: Huntelaar till Milan

Efter många rykten hitt och ditt så är det nu klart att Klaas-Jan huntelaar lämnar Real Madrid för spel i Milan. Kaka kom från Milan till Real, Real bjuder tillbaka med att sälja Huntelaar, så skulle man kunna sammanfatta det. För när Real Madrid får reda på att Milan var ute efter Huntelaar så var det Milan som fick förtur på honom. Kanske lite för att man fick köpa Kaka av Milan. Milan kommer att betala ca 18 milj Euro för spelaren och klarar han läkarundersökningen som sker i dag Fredag så kommer han skriva på ett kontrakt som sträcker sig fram till år 2013. Båda klubbarna har bekräftat övergången på sina hemsidor så det är officiellt. Vi får tacka för den korta tid The Hunter var i Real Madrid och önska honom lycka till i Italien!




Källa: Realmadrid.com

Extra: Salgados sista presskonferens!

Det var en rörd Salgado som tog farväl av Real Madrid nu på onsdags eftermiddagen med en sista presskonferens. Han tackade för den underbara behandlingen han fått i Real Madrid under alla dom 10 år han spelat i klubben och medgav att det kommer bli svårt att lämna den. Valdano började presskonferensen med att tacktal till Salgado:


Valdano

"Vi är här för att säga adjö till en stor spelare, Salgado har hjälp oss att vinna många trofeer under dom 10 år han spelat. Han har alltid varit en proffsig spelare och en bra lagkamrat. Han har alltid föregått med bra exempel inför spelare, fans och klubbmärket. Ordförande, styrelse och alla som omfattar Madridista familj tackar Michel från djupet av våra hjärtan. Vi vill Låt honom veta att det alltid kommer att vara hans hem eftersom han har lämnat ett bestående intryck och vi är alla mycket tacksamma."


Salgado

"Detta är väldigt svårt men det är dags nu, det är svårt att lämna efter tio år med Real Madrid, en klubb som har gett mig allt professionellt och personligt sett. Det har gått tio år och jag har blandade känslor just nu. Jag är ledsen eftersom farväl är alltid tråkigt, särskilt efter att lära sig att älska Real Madrid. Jag älskade Celta när jag var yngre, men jag har älskat Real Madrid sen den dagen jag drog på mig tröjan. Jag är också mycket stolt över att ha spelat för den bästa klubben i världen i tio år.


"Real Madrid kommer att vara väldigt speciell för hela min familj och jag vill tacka Jorge Valdano för att ni gav mig chansen att farväl och för att förlänga min karriär lite längre. Det kommer att bli svårt att sätta på en annan tröja, men Jag tycker fortfarande att jag kan spela fotboll ett par år till då kommer jag kunna att njuta av vad som har varit mitt liv."


"Jag vill tacka alla klubbens anställda, eftersom de är här och ställer upp för oss varje dag, Jag vill också tacka alla presidenter och tränare jag har haft, eftersom de har bidragit till historien om denna klubb. Tack till spelarna i mitt lag, eftersom det har varit ett privilegium att spela på deras sida och dela ett omklädningsrum med de bästa i världen. Speciellt tack till dem jag har spelat med de senaste tio åren : Raul, Iker, Guti och Roberto Carlos, som visserligen inte är här just nu men har spelat många år med. Han är även Gudfadern till min dotter, från de ena till de andra. Jag vill tacka min familj, syskon, fru och barn som har ställt upp på mig varje dag, speciellt under de senaste åren när det blev tufft. Och, naturligtvis, mina föräldrar, som jag vet skulle vara stolt över denna dag. Jag kan inte glömma min agent, Gines Carvajal som ska ha ett stort tack."


Detta var en liten sammanfattning av presskonferensen vill ni läsa hela finns den på Realmadrid.com.



Källa: Realmadrid.com


Truppen och läkarundersökning klar!

Idag läkarundersöktes Xabi Alonso i Madrid och det blev en tumme upp från spelaren när det var klart. Dr Carlos Diez, chef för medicinska undersökningarna i Real Madrid, bekräftat att resultaten var "mycket tillfredsställande". Nu kan Alonso ansluta till gruppen för att börja träna. I kväll blir förmodligen hans första pass med Real Madrid för att sedan i morgon resa med laget till Toronto för en träningsmatch. Enligt Perez så är Alonso det sista nyförvärvet som kommer att göras. Nu är truppen klar, säger han. Tillräckligt bra för att vinna titlar tycker i alla fall jag!



Källa: Marca


Officiellt: Alonso till Real Madrid!

Nu är det äntligen klart att Xabi Alonso spelar i Real Madrid. Efter flera veckors förhandlande så gick i eftermiddags Liverpool ut officiellt på sin hemsida att Alonso lämnar klubben för spel i Real Madrid. Prislappen blev dom 30 milj Euro som det länge snackats om. Alonso kommer skriva på ett fem års kontrakt och få 4,5 milj Euro per säsong i Real Madrid. Nu har Real Madrid sin trupp klar lagom till resan till Nordamerika nu på torsdag. Det blev 8 st nyförvärv för Perez tillslut, men det blev dyrt 2,7 Miljarder kr kostade kalaset. Väl investerade pengar för en lång tid framöver, eller vad säger ni?. Vi hälsar Alonso välkommen till Real Madrid och önskar honom lycka till!


PS: Nu har Real Madrid också bekräftat på sin hemsida att Affären är klar!!


Källa: Marca, Liverpool. RealMadrid.com

Salgado slutar i Real Madrid, Efter 10 år i vit!

Michel Salgado har spelat sin sista match för Real Madrid. Igår kväll träffade han ledningen och dom förhandlade om en uppsägning. Det Salgado nu måste bestämma sig över nu är om han vill ha dom pengar som hans skulle fått om han fullföljt sitt kontrakt eller om han vill ha en avskeds hyllning. Salgado kommer ha en presskonferens i morgon och det som har gjort att Salgado får lämna Real Madrid efter 10 år är undertecknandet av Alvaro Arbeloa. Salgado insåg att han inte kommer att få spela så mycket den kommande säsong när Arbeloa skrev på för klubben. Jag tackar Salgado för dom 10 åren han varit i Real Madrid, du har satt ett stort avtryck i klubben. Han har alltid varit en bra sportsman och alltid satt klubben i första hand. Du är en av dom stor i Real Madrid historia. Nu får jag önska dig lycka till i framtiden. Kanske du spelar vidare i Qatar det återstår att se. Farväl Salgado!




Xabi Alonso snart klar!

Nu börjar det närma sig en lösning i Alonso affären. Dom flesta tidningarna man har läst är eniga om att Xabi Alonso kommer att spela i Real Madrid, detta efter att José Ángel Sánchez, VD för Real Madrid och hans motsvarighet i Liverpool, Christian Purslow i går kväll hade möte för första gången öga mot öga i Barcelona då Liverpool möte Espanyol(Liverpool blev krossade). Man ska tydligen kommit fram till ett pris som båda parterna ska varit nöja med, 34,5 Milj Euro sägs det att summan ska vara på. Det är en summa som är mycket nära dom 40 Milj Euro Liverpool hela tiden sagt att han ska kosta, men dom flesta anser att det är tillräckligt för att affären ska kunna gå i lås inom dom närmsta timmarna. I såna fall så är Alonso en ny maräng innan dagen är slut. Det sägs också att Liverpool redan har kontaktat den spelaren som ska ersätta Alonso och börjat diskutera om en övergång, vem det är har inte fram kommit, men jag vet att det är Alberto Aquilani. Nu kan det alltså bli klart.... Den som lever får se.
Jag är på väg!

Källa: Marca, The Times, As


Ersättare, om inte Alonso kommer!

Affären med Alonso verkar bli en lång dragen historia. Real Madrid erbjuder 25 milj Euro men Liverpool vill ha 35 milj Euro för spelaren. Det är för storskillnad säger Perez och sänker inte Liverpool priset blir det ingen affär. 30milj Euro är ett bud som Real kanske kan gå med på. Men där är vi inte än. Eftersom man inte vet säkert om Alonso kommer komma till Real har man redan gått ut och letat ersättare. Här är spelarna Real Madrid kollar på som ersättare om ingen affär blir av med Alonso:

Steven Defour - Standard Liège
Steven är en riktigt bra Mittfältare som bara är 21 år gammal, Just nu spelar han i den Belgiska ligan för Standard Liège. Hans bästa egenskaper är passningsspelet, han är en riktigt bra playmaker precis var Real letar efter. Dessutom är han mycket billigare än vad Alonso är. Priset ligger runt 20 Milj Euro. Han är väldigt eftertraktad i Europa, klubbar som Arsenal, Everton och Sevilla har försökt att värva Defour.

Daniel De Rossi - Roma
De Rossi är en mittfältare i världsklass och därför kostar han där efter också. Real har visat sitt intresse men enligt källor så är han ännu dyrare än Alonso, så det lär knappast bli De Rossi som blir ersättaren. Men skulle vi köpa De Rossi så skulle Reals mittfält bli riktigt bra. De Rossi är bra både defensivt och offensivt. Just nu är De Rossi den mest eftertraktade spelaren i Europa.

Alberto Aquilani - Roma
Detta är en spelare som har framtiden för sig. Aquilani kommer bli en stor spelare och han vill röra på sig från Roma har han sagt. Dessutom så är Liverpool ute efter honom och det skulle svida för dom om vi tog honom från dom. Han är också billigare än vad Alonso är. Aquilani är 25 år och på väg att blomma ut, Han är lite mer offensiv än vad dom andra är men han är också en bra defensiv spelare om det skulle behövas.


Cesc Fabregas - Arsenal
Fabregas är en av världens bästa passningsspelare och skulle passa perfekt in på mitten i Real Madrid. Men jag tror det kan vara svårt att får loss honom från Arsenal. Men om man skulle de så tror jag det skulle göra ont i alla Barca hjärtan. Han är nämligen från Barcelona från början. Men nu kan han vara aktuell för Real Madrid. Han är förmodligen lite dyrare men helt klart värd pengarna också. Alonso har just nu ett överpris som heter duga.



Källa: Marca, AS


Extra: Sneijder till Inter??

Idag kom det tillkänna att Westly Sneijders dagar i Real Madrid förmodligen är räknade. Enligt källor så har Inter och Real Madrid kommit fram till en överenskommelse att Sneijder ska gå till Inter. Real och Inter ska tydligen ha förhandlat i flera veckor och presidenten i Real Florentino Perez vill få ut minst 18 av dom 27 milj Euro som man själva köpte honom för. Inters och Reals presidenter säger att dom redan har nåt ett affär och den innebär ett lån av spelaren med rätt att köpa loss honom för just dom 18 milj Euro som Perez vill ha. Nu är det bara att får spelaren att tacka ja till affären. Sneijder har själv gått ut och sagt flera gånger att han vill stanna i Real Madrid, vad som händer nu återstår att se. Det sägs att Real är i stort behov att bli av med spelare så att man kan slutföra Alonso affären och det låter ju positivt.





Källa: La Gazzetta dello Sport, Marca, AS


Månadens Profil: Iker Casillas, världens bäste.


Iker Casillas är målvakt i Real Madrid, på den platsen är han ohotade. Han föddes den 20 Maj 1981 i Móstoles en stadsdel i Madrid. Casillas gick med i Real Madrid ungdom redan i åttaårsåldern och har sedan dess varit klubben trogen. Han gjorde en kometkarriär när han som tonåring blev förstemålvakt i Real Madrid under säsongen 1998/1999 och petade den tidigare målvakten Bodo Illgner. År 2000 blev han den yngste målvakten någonsin att spela i en Champions League-final när Real Madrid slog Valencia med 3-0 bara fyra dagar efter att han fyllt nitton år. Casillas är även förstemålvakt i det Spanska landslaget sedan många år tillbaka. Han är idag den målvakt som spelat näst flest matcher för det spanska landslaget någonsin, efter Andoni Zubizarreta. Han har hållt nollan i 45 av sina 94 landskamper. Casillas kontrakt med Real Madrid sträcker sig fram till år 2017. hans meritlista är väldigt lång han har bland annat vunnit Champions League två gånger, Ligan fyra gånger, Spanska cupen tre gånger, Blivit utsedd till världens bästa målvakt och ett EM-guld som han vann med Spanien i det senaste EM-slutspelet 2008. Casillas har många år kvar som fotbollsspelare. Fortsätter karriären lika bra kan han bli den bästa någonsin. Det är bara att tacka för att du spelar i Real Madrid.

Här nere se du några av hans fantomenräddningar:

Milan + Huntelaar = sant?

Det har inte varit lätt för Huntelaar att hitta en klubb till den kommande säsongen. Men nu har Milan återigen vissat sitt intresse för spelaren. Den verkställande direktören för AC Milan, Adriano Galliani säger att dem återigen kommer försöka att få Huntelaars underskrift. Vad övergångssumman skulle ligga på är inte klart men runt 20 milj kan tänkas. Milan har inte haft det lätt att hitta en ersättare i anfallet för Kaka, Man har försökt med Luis Fabiano men där är det tvärstopp, även med Adebayor vart det ingen affär efter att han gick till Man C istället. Så nu sätter Milan in siktet på Huntelaar i stället, Kanske kan vi får ett slut på denna story tillslut.

Det har även ryktas om att Milans liga konkurrent Inter, är ute efter Real Madrid mittfältare Rafael Van Der Vaart. Om det ligger någon sanning i de återstår att se. Det ända jag vet är att Real Madrid vill bli av med Van Der Vaart och det är snabbt.



Kommande program för Real Madrid!

Efter nederlaget i Peace cup så väntar nu två dagar vila för spelarna i Real Madrid innan man börjar träna på Måndag kl.19.00 igen. Real Madrid får nu se framåt, för redan nu den 6 Augusti så reser man till Toronto för att spela en tränings match den 7 aug mot just Toronto FC, Matchen kommer att starta kl 19.30 på BMO Feild Arena. Det kommer att bli Kakas debut match om det går som planerat. Även Casillas, Ramos, Albiol och Arbeloa kommer att spela sin första match för säsongen, För dom två sist nämnda är det också debut i Real tröjan. Detta ska bli riktigt intressant. För första gången kan vi ställa ett lag på plan som överhuvudtaget liknar en startelva. Här är min startelva om inte Alonso kommer: Casillas, Arbeloa, Pepe, Albiol, Ramos, Lass, Robben, Granero, Ronaldo, Kaka´, Benzema. Lite bättre än det vi ställe på plan mot Juventus. Med lite tid kommer detta lag erövra Europa och vinna många titlar. Real kommer spela två matcher under sin Nordamerika Tour. Den andra matchen spelas den 9 Aug mot DC United i Washington. Därefter kommer man snabbt att resa hem för att ta sig an andra uppgifter.


Utslagna ur Peace cup!

Då var det roliga slut för den här gången. Igår blev Real Madrid utslagna ur Peace cup. detta efter att man fått stryk av Juventus med 2-1 i semifinalen. Real Madrid fick en mardröms start i matchen, redan efter 4 minuter nickade en gammal bekant Fabio Cannavaro in 1-0 på en frispark slagen av Del Piero. Real fick direkt flytta upp spelet och man spelade rätt bra. Man ska komma ihåg att Juventus spelade med nästan ordinarie startelvan och Real Madrid hade bara några få med, tex, Pepe, Ronaldo, Benzema, Lass, Raul. Utöver det så var det inga start spelare på plan anser iallafall jag. I mitten av första halvlek så kommer Real tillbaka i matchen efter ett fint samarbete av Ronaldo och Raul, Ronaldo lobbar bollen över backen till Raul som tar ner bollen och ska skjuta, men blir kapad av Cheilline, Real Madrid blir tilldömda straff. En straff som C. Ronaldo går fram för att slå. Buffon hade nog sätt Ronaldos senaste straff mot Quito för han gick åt samma håll som han slog den i då, Men Ronaldo var iskall och la den snygg mitt i mål. Real var det spelande laget i första halvlek, men Juventus slog hela tiden långbollar över backlinjen som vart farligt nästan varje gång. Men man ska också berömma Pepe för sitt sätt att styra backlinjen för att ställa offside. Jag tror att Juve sprang offside 7-8 gånger på 50 min och det var efter långbollar som hade blivit friläge om man inte ställt offside. Strax efter paus så kom återigen kallduschen då Salihamidzic nickar in 2-1denna gången på en hörna, återigen är det assist Del Piero. Real kämpade och skapade några halvchanser, Raul hade en i stolpen, Metzelder var fri men nickade över. Men man fick inte in bollen och återigen stod Juventus som segrare. Match i matchen mellan dom två legenderna Raul och Del Piero så fanns det inget snack om att Del Piero håller högre klass än var Raul gör just nu.

Startelvor:
Real Madrid: Dudek. Torres, Pepe, Metzelder, Drenthe, Guti (Gago, 79'), Lass, Granero, Cristiano Ronaldo, Raul (Negredo, 71'), Benzema (HiguaIn, 71').

Juventus: Buffon, Chiellini, Cannavaro (Legrottaglie, 45'), Grygera, Tiago Mendes, Felipe Melo (Marrone, 71'), Salihamidzic, Camoranesi, Giovinco (Zanetti, 61'), Amauri, Del Piero (Iaquinta, 68').

Mål:
0-1, 3': Cannavaro.
1-1, 40': Cristiano Ronaldo.
1-2, 49': Salihamidzic.


RSS 2.0