Inför: Tenerife - Real Madrid


Två heta spelare!

Nu på Lördag spelar Real Madrid bortamatch mot Tenerife. Det kommer bli en kul match. Efter förra helgens överkörning av Villareal så hoppas jag att Real Madrid följer upp sin goda form även denna helgen. Det är inga frågetecken i laget, alla viktiga spelare är nu är skadefria och kommer vara med. Tennerife är ett lag vi ska slå alla dagar i veckan. Jag tippar på 4-1 till Real Madrid efter två mål av Ronaldo, ett av Higuain och ett av Kaka. 

Möjlig truppen:
Målvakter
: Casillas, Dudek
Försvarare: Ramos, Albiol, Arbeloa, Metzelder, Marcelo, Garay
Mittfältare: Diarra, Guti, Lass, Xabi Alonso, Granero, Kaka, Van der Vaart
Forwards: Cristiano Ronaldo, Raul, Higuain


Matchstart: 20:00 27/2
Plats: Heliodoro Rodríguez López

Ps: Liten inför matchen i dag. Jag är väldigt stressad just nu med mycket att göra, sorry. Dessutom jobbar jag hela helgen så blir inget skrivande före Söndag kväll.

Jesus Navas på väg till Real Madrid?


Real spelare 2011?

Dagliga Marca rapporterar i dag att Real Madrid har siktat in sig på Sevillas unga ytter Jesus Navas. Många tycker att han nu är mogen att ta klivet till en riktigt stor klubb som Real Madrid redan nästa säsong. Perez har sagt att han gillar Navas och skulle kunna försöka få honom till Bernabeu. Navas har just nu ett kontrakt som sträcker sig till 2012 och en Klausul på 60 milj €. Sevillas president Jose Maria Del Nido säger att spelaren inte är tillsalu så ifall Perez vill ha honom till klubben så kommer det att kosta. Kommer Navas så kanske det inte finns plats för Ribery. Vem skulle du helst se i Real Madrid??

lägesrapport: Skador


Real spelarna värmer upp!

Real Madrid möter i helgen Tenerife på borta plan. Skadeläget i laget har blivit mycket bra under veckan. Just nu finns det bara två skadade spelare och det är Drenthe och Benzema. Guti som varit borta en längre tid har återhämtat sig och kan spela i helgen. Guti var i grym form innan skadan och stod för den ena smörpassen efter den andra. Pellegrini kan även vara nöjd över att Fernando Gago är frisk igen efter sin mag-tarminflammation som tvingade honom vila ifrån träning. Benzema jobbar fortfarande i gymmet för att bli fri sin ljumskskada. Pepe jobbar hårt för att komma tillbaka men har lång tid kvar innan han är det. På träningen i dag var åter Pedro Mousqera med ifrån Castilla. Kul för honom.

Källa: Marca

Real Madrid ett sömnpiller!


Bernd Schuster!

Real Madrids tidigare tränare Bernd Schuster säger i dag att han skulle tagit David Villa till klubben förra sommaren om det inte varit för att vissa spelare inte ville ha honom i Real Madrid. Efter mer snacka så kunde man förstå att det var bland annat Raul som inte gillade honom och inte vill han få honom till klubben.

Han sa även att ha var imponerad av Ronaldo och att det var ända andledningen till att han fortfarande kollade på Reals matcher. Utan Ronaldo så är Reals spel ett sömnpiller. Det fanns en tid när Zidane spelade, som var lika underhållande men utan dessa två spelare så skulle det vara sömnpiller. När inte Ronaldo spelar så finns det ingen som kliver fram och förändrar matchbilden. Säger Schuster!

Schuster lyckades inte speciellt bra i Real Madrid och fick sparken under förra säsongen. Han har även spelat i Real som spelare på 80-talet. Just nu känns det mest som om han är sur för att han fick sparken. Men sur var han även när han satt som coach på Real Madrids bänk så det är svårt att veta med Schuster.

Källa: Marca

Laporta: Jag minns bara en 6-2 match"


Laporta en man att hata!

Barcas president har återigen utalat sig på ett löjligt sätt. Denna gången bad pressen honom att kommentera Real Madrids match mot Villareal som man vann med 6-2. Då säger pajasen "jag har inte sätt matchen, jag minns bara en match förra säsongen som slutade 6-2". Det är skönt att Laporta kan leva på gamla minnen för det kommer han att behöva när han kryper ifrån Bernabeu den 11:e apr med svansen mellan bena. Kanske Laporta skulle ta och inse att det är en ny säsong och att Barca bara blir sämre och sämre. I går spelar man lika mot ett Tyskt lag som vunnit fyra matcher på hela säsongen. Inte speciellt imponernade!! Men den är klart heter man Laporta och kan leva på gamla minnen hela tiden så behöver man ju inte bry sig om det. Vakna och kom in i matchen Real Madrid är bättre än förra året och på Bernabeu så kommer ni inte ta några poäng. När du sitter där brevid Perez på president platseran så är det tur att Laporta kan slå lite historie böckerna och visa Perez att de vann förra året med 6-2 och bli lite glad igen - tills Perez plockar fram Real Madrids historiebok som är så tjock så att Laporta inte änns orkar bära den!! Nej nu ska vi inte vara så hårda mot stackars Laporta han har det inte lätt den gubben.

Senaste nytt vecka: 7


Hyllar Madeira!!

Real Madrid fick i veckan se sig besegrade i Champions League utav Lyon med 1-0. Vi ska vara glada med 1-0 för det kunde vara mer inför returen på Bernabeu. Nu har vi en stor chans att gå vidare men historia måste skrivas, Real Madrid måste vinna över Lyon. Det är något som vi inte lyckats med någonsin. två lika matcher på hemmaplan är det bästa vi fått med oss ifrån en match mot Lyon. Illa men nu ser vi framåt i stället för bakåt.

Det snackades i veckan om att Pellgrini satt löst. Men efter helgens 6-2 vinst så fick sig nog alla kritiker en knäpp på näsan och förstår nog att Pellegrini kan göra stor dåd i Real Madrid bara han får tid på sig. Mourinho var mannen som skulle ta över men det är nog inte aktuellt ännu. Kanske om vi skulle åka ur CL men nej..

Ronaldo är en stor spelare och en omtänksam människa, i veckan har han hjälpt den katastrof drabbade ön Madeira genom att hjälp och Hjälpinsatser. Han är själv född på ön och nu när det varit översvämningar och Jordskred så vill han hjälpa de familjer som blivit hemlösa.

När det gäller spelare som kan vara aktuella för spel i Real Madrid nästa år så har Angel Di Maria nämnts i pressen. Många klubbar är intresserade och det är Real också. 40 milj euro verkar prislappen vara på.

Den alltid hårt jobbande Xabi Alonso fick i veckan utdelning för sitt spel då han fick slå in en straff i matchen mot Villareal. Kul för Alonso som gjort en mycket bra säsong för Real än så länge.

Analys: Real Madrid - Villareal 6-2


Ronaldo var magisk i matchen mot Villareal!

Real Madrid med Ronaldo i spetsen hade lekstuga i går kväll när man vann över Villareal med 6-2. Ronaldo var överallt och trivdes verkligen på Bernabeu. Folk som säger att Messi är bättre än Ronaldo kan bara kolla på matchen i går så är det mot bevisat. Det var kanske Reals bästa match denna säsongen, redan efter 20 min så hade man 2-0 efter mål av Ronaldo på en grym frispark rakt i målvaktens kryss, kanske den vackraste frispark jag sätt ifrån hans fot!! Kaka slog sedan in tvåan på straff efter att Higuain blivit fälld. Villareal kom tillbaka och reducerade till 2-1 denna gången på en grym frispark av Marco Senna, han skruvade bollen över muren och in bakom Casillas i målet. Ronaldo var på grymt spel humör och serverade Higuain till 3-1 på ett magiskt sätt. Då trodde man att Real Madrid skulle dra ifrån för man skapade chans på chans men fick inte in bollen. Den bästa skapade så klart Ronaldo då han var helt fri med målvakten men Diego Lopes gjorde en grym benparad. I anfallet efter så kommer mycket oväntat 3-2 av Nilmar och det var match igen. Men inte så länge sån tur var strax där på så får Marcelo bollen på kanten i ett flygande anfall och spelar in bollen i mitten till Higuain som bara kan rulla in bollen i det tomma målet. 4-2 och matchen var klar. 5-2 fixade Ronaldo och Kaka mycket fint tillsammans där Kaka tillslut kunde rulla in bollen i mål. 6-2 kom efter att Ronaldo dribblat i straffområdet och blivit fälld av Pires, Straff till Real Madrid. En straff som Alonso fick slå, mycket fint gjort av Ronaldo och Kaka som lätt Alonso få chansen göra sitt första mål i Real Madrid tröjan. Alonso dundrade in bollen i ena hörnet och spikade slutresultatet 6-2 till Real Madrid.

Ronaldo hade en magisk kväll, forsätter han så här så kommer Real Madrid vinna ligan och framförallt gå långt i Champoins League. Alonso fick göra sitt första mål för Real Madrid och det var han värd för han gjorde en felfri match. Alonsos bästa match i Real tröjan. Kaka gör två mål men samtidigt är båda målen gratis mål. När han skapar nå själv så tar det tvär stopp. Ramos vinner allt i försvaret och är Real Madrids stötte spelare där bak. Arbeloa är katastrof matchen igenom. Higuain gör mål igen kul att se.

Realelvan: Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Marcelo, Lass, Alonso, Kaka, Granero, Ronaldo, Higuain.

Målskyttar:
18´ Ronaldo
20´ Kaka (p)
54´ Higuain
71´ Higuain
79´ Kaka
87´ Alonso (p)

Byten:
Van Der Vaart In - Granero Ut
Raul In - Kaka Ut
Diarra In - Lass Ut

Gula Real:
Arbeloa
Higuain
Lass

Inför: Real Madrid - Villareal


En pressad Pellegrini tar sig an Villareal!

Nu på Söndag möter Real Madrid - Villareal på hemmaplan. Sist vi möte Villareal så vann vi med 2-0 efter mål var Ronaldo och Kaka. Real Madrids form kan man diskutera just nu , i förra liga matchen mot Xerex vann man pga att Xerex var ett mycket sämre lag än Real. I veckan när man möte ett Lyon som håller hög klass så åkte vi på en mycket rättviss förlust. Så frågan är hur det är med formen egentligen? Higuain som gjorde mål i så gått som varje match innan skadan såg seg och tung ut mot både Xerex och Lyon. Real Madrid har inte förlorat på hemmaplan denna säsongen och det är något som talar för Real Madrid seger nu på söndag. Villareal är ett mycket bra lag med många bra spelare så det kommer bli tufft, men på hemmaplan tar vi det.

Villareal ligger just nu på en 10:e plats i ligan, men har som mål att komma högre upp. Man började liga spelet i höstas mycket dåligt och tog inte en tre poängare på de sju första matcherna. Nu har man kommit igång och har startat sin klättring uppåt i tabellen. Förra helgen vann man mot Bilbao med 2-1 på hemmaplan. Villareal har många bra spelare som tex anfallarna Giuseppe Rossi, Llorente och Nilmar. På mitten har man bra kantspringare i Pires och Cazorla. I mitten har man den mycket bra defensiva spelaren Marcos Senna som kommer vara en igel på Ronaldo. Landslagsspelaren Capdevilla finns i backlinjen, hans inlägg får vi se upp med.

Real Madrid kommer nog göra allt för att få tillbaka en positiv anda i laget efter förlusten i veckan. Skadeläget ser bra ut, Van Der Vaart är tillbaka. Guti, Benzema, Drenthe och Pepe finns däremot kvar på listan över skadade spelare. Hur Pellegrini kommer ställa upp laget är oklart. Han måste nog bestämma sig över om Ramos ska spela i mitten eller inte. Det går inte att ändra ett mittbacks par mitt i en match som han gjorde sist. Det är pojklags coachning att hålla på så. Det gjorde så att vi förlorade mot Lyon. Pellegrini har mycket att bevisa just nu. Men våran klass kommer att vara avgörande i matchen så att vi vinner. Hoppas Barca förlorar i dag!

Kan tänka mig att Pellegrini ställer upp ungefär så här: Casillas, Arbeloa, Albiol, Garay, Ramos, Lass, Alonso, Kaka, Van Der Vaart, Ronaldo, Higuain.



Truppen:
Målvakter
: Casillas, Dudek
Försvarare: Ramos, Albiol, Arbeloa, Metzelder, Marcelo, Garay
Mittfältare: Diarra, Gago, Lass, Xabi Alonso, Granero, Kaka, Van der Vaart
Forwards: Cristiano Ronaldo, Raul, Higuain

Håll koll på: Nilmar och Ronaldo
Plats: Santiago Bernabeu
Tid: 21:00 21/2
Tips: 4-2
Dryck: Kall Cola

Tar Mourinho över Real Madrid?


Jose Mourinho kan få ordning på Real?

Real Madrid förlorar, då letar man ny tränare direkt. Detta har vi vant oss vid de senaste åren. Matchen mot Lyon har inte gjort styrelsen glad och skulle man åka ur Champions League så kan Pellegrini gå till arbetsförmedlingen igen. Det är inte första gången Pellegrini är i blåsväder, första var mot Alcorcon. Även om vi skulle gå vidare i CL så kan det bli så att Perez byter tränare. Jose Mourinho är Perez första val om det skulle komma bli aktuellt. Mourinho är just nu tränare för Inter men kan köpas ut ur hans kontrakt för sju milj €. Skulle vi får Mourinho så får vi en tränare i världklass, med titlar i bland annat Italien, Portugal och i England. Det lär dröja innan vi vet vad som händer i tränar frågan men Morinho är mer än välkommen. Tycker Pellegrini känns okunnig när det verkligen gäller. Han har mindre status än vad de flesta spelarna i laget har och det kan vara ett problem. Mourinho är en stor coach och är van att ta han om storstjärnor.

Källa: Marca, AS, Svenskafans/Real Madrid

Valdano: vi var inte oss själva!


Jorge Valdano tror på vinst!

Generaldirektören Jorge Valdano var inte nöjd med förlusten mot Lyon på Tisdags kvällen. 1-0 betyder att Real Madrid måste vinnam med 2-0 hemma för att gå vidare. Skulle det vara så illa att Lyon gör mål på Bernabeu så måste Real Madrid gör tre mål för att gå vidare.

"Det var ingen rolig natt för oss framförallt inte på grund av resultatet. Vi hade både bra och dåliga stunder under matchen, men vi spelade inte som vi kan göra. Deras mål betyder att vi verkligen måste koncentrera som på returen på Bernabeu." Säger Valdano

"Avstängningarna på Alnoso och Marcelo känns väldigt tunga. Alonso är den spelaren som håller igång spelet på mitten och Marcelo har bra go på kanten. Men vi har en bra trupp som ska klara av att vinna ändå."

"Lyon spelade taktiskt bra och gick sällan över på offensiv plan halva i slutet av matchen, Vi hade svårt på mittfältet där våra pass bröts hela tiden. Den gjorde det svårt för oss långa stunder."

Det blir tuft men vi har bra facit på hemmaplan denna säsongen. Nu ska vi vidare ifrån åttondelen. Spöket ska dö!!

Källa: Real Madrid


Därför når vi inte finalen, tyvärr!


Håller dem till final?

Real Madrid satsar hårdare än någonsin för att ta ännu en Champions League titel. Men där man inte har satsat är på de två viktigaste positionerna - Mittbacks platserna. Där ser det svagare ut än på många år. Det finns nog inget topp lag i Europa som har sämre mittbackar än vad Real Madrid har. Garay och Albiol håller inte för att ta sig till en final tyvärr. Om man jämnför med övriga storklubbar så ser det inte bra ut. Pepe är långtids skadad och skulle han vara med så skulle det se betydligt bättre ut men nu är han inte det så vi får klara oss med det vi ha.

Mittbackar i övriga storklubbar i Europa:

Barcelona: Gerard Pique och Carlos Puyol
Två riktigt bra mittbackar. Blandar kvalite med rutin. Pique är bättre än båda våra mittbackar.

Manchester United: Rio Ferdinand och Nemanja Vidic
Två av världens bästa backar sitter Man U inne med. Är mil ifrån Reals backar när det gäller säkert spel.

Chelsea: John Terry och Ricardo Caravalho
Stora och starka men samtidigt väldigt smidiga. Mycket stabilare än Albiol/Garay.

Arsenal: Thomas Vermaelen och Wiliam Gallas
Ungeför samma klass som Real Madrids försvarare men samtidigt sitter Gallas inne med en rutin som är bättre. Båda är bättre offensivt också.

Manchester City: Kolo Toure och Joleon Lescott
Två mycket starka mittbackar som har allt. Mycket bättre än Garay/Albiol.

Milan: Alessandro Nesta och Thiago Silva
Nesta håller väl inte samma klass som han gjorde innan skadan, men är bättre än båda våra. Silva känns som en större talang än våra unga mittbackar. Men här ligger vi nog rätt lika i alla fall.

Inter: Lucio och Walter Samuel
Ses som två mycket bra mittbackar. Det roliga är att Samuel spelade i Real Madrid för några år sen och tog inte en plats. Som vanligt ser inte Real Madrid kvaliten i spelarna. Båda är bättre än våra backar.

Juventus: Nicola Legrottaglie och Giorgio Chiellini
Har en stor klass båda två, men har inte spelat på sin absoluta topp klass under hösten. Har namn som klingar högre än våra backar. Chiellini är en av världens bästa.

Roma: Philippe Mexes och Juan
Mexes är riktigt bra, Juan har en fin rutin. Känns som ett starkt mittbacks par. Har inte så bra koll på hur dem spelar just nu.

Bayern Munchen: Martin Demichelis och Daniel Van Buyten
Har mer rutin men känns likvärdiga med Real Madrids försvarare. Men som sakt rutin betyder mycket i Champions League. 

Det känns som om våra försvarare är lite i underkant om man jämnför med dem andra storklubbarna i Europa. Lägg där till att vi har Marcelo och Arbeloa på kanterna som inte känns speciellt vassa. Ramos är våran stora stjärna som är bättre än de flesta backar i Europa, men han kan inte styra i hela backlinjen själv. Sen kan man kolla på våra reserver, Metzelder och Drenthe som är dem ända backar vi har, Nej man får mardrömmar när man tänker på dessa två spelare. Real Madrid skulle inte klara en skada på Ramos tex. Ramos plats är på högerbacken och då blir det för dåligt i mitten, spelar han i mitten så är det för dåligt på kanterna så Ramos måste gå ut och understödja, då blir det tomt i mitten. Pepes frånvaro är för stor för att vi ska klara oss fram till en final. Hoppas jag har fel!!

Spelar Betyg CL: Lyon - Real Madrid 1-0


Benzema gjorde ingen glad i dag heller!

Spelar betygen kan inte bli höga när man uppträder på det sätt Real Madrid gör i kväll. Lyon var det vassare laget matchen igenom. Real Madrid försökte komma igenom i mitten hela match och man kom ingen vart. Tråkigt att man spelar utan hjärta för klubben. Ronaldo och Kaka kanske ska sluta prata om sina gamla klubbar hela tiden och koncentrera sig på Real Madrid istället.

Casillas: 2
Kan inte göra så mycket på målet, passivt försvars spel och dåligt boll tapp av Granero får han skylla på. Gör en mycket fin räddning på ett friläge. Men bjuder även Lopes på ett. Tveksam insats.

Arbeloa: 2
Tappar bollen hela tiden, gör saker han inte klarar av och kändes inte bra i dag. Dålig både offensivt och defensivt.

Albiol: Känns inte klockren i försvaret men gör en ok match ändå. Dåligt snack med Garay vid målet, någon måste gå på.

Ramos: 7
Klockren som mittback, gör inga misstag och jobbar över hela plan. Får täcka upp för Marcelo gång på gång. Vinner allt i luften.

Marcelo: 1
Släpper sin spelare på kanten hela tiden. Man blir mörkrädd när han spelar som vänsterback. Men alternativen är inte så många då vi tydligen måste ha Ramos i mitten för att inte släppa in mål.

Diarra: 2
Han är för seg och passningsspelet är för dåligt. Bra att täppa till i slutet av matchen men ska inte spela ifrån start. Varför spelade inte Lass??

Alonso: 8
Slet som ett djur och vann mycket boll, synd bara att han inte hade någon att passa den till. Tråkigt att han drog på sig ett gult och missar returen. Var annars bäst på plan.

Granero: 2
Oförlåtligt misstag vi 1-0. Slarvar i passningsspelet och tar många fel beslut.

Kaka: 3
Tar sina löpningar men fastnar hela tiden på en försvarare. Kaka gör ingen glad just nu. Kanske Milan presidenten som tjänade 650 milj på honom.

Ronaldo: 5
Började piggt och bjöd på några fina finter. Men sen lyckades han inte med något. Vill hela tiden men i bland överarbetar han. Självisk i många lägen.  

Higuain: 1
Har ett läge på hela matchen. Han är lika iskall som alltid i CL. Har aldrig gjort en bra match när det gäller. Tråkigt för en spelare som är så bra i Laliga. 

Inhoppare:

Garay: 3
Gör en ok match men ser så osäker ut. Inte samspelt med Albiol vid målet.

Benzema: 2
Lyon fansen kan inte blivit imponerade.  

Pellegrini: 0
Lyckades inte med matchplanen om han nu hade någon. När han väl agerade så blev det mål i baken direkt.

Analys: CL Lyon - Real Madrid 1-0


Idag fanns det inte mycket hjärta för Real Madrid

hahaahahahahaahahaha man kan bara skratta åt Real Madrids dåliga insats. Att 2 miljarder i anfallet inte kan skapa en ända målchans på 90 minuter är så jävla pinsamt. Pellegrini vad fan håller du på med??? Varför i helvete spelar du Diarra istället för Lass?? Hade Pellegrini någon matchplan överhuvudtaget?? Så jävla pinsamt med en tränare som inte kan ändra en matchbild på 90 min. Spel i mitten hela tiden och där var det tvärstopp gång på gång, långbollarna nickades undan av försvararna hela tiden. Dem ände två som visade hjärta i dag var Ramos och Alonso. Resten ska fan ha böter för sin insats. Att hålla på med klackar i 90:e min är skandal, då vill man inte vinna. Om detta Real Madrid lag tror att dem ska få spela final på Bernabeu i maj kanske man ska gå ut i en match mot Lyon med en annan attityd. Pellegrini igen, bra gjort att coach bort matchen med att byta bort Ramos ifrån mitten. Garay kommer in i halvtid och spelar som en 3 åring direkt. Hur fan kan två mittbackar låta en spelare komma i mitten utan att stöta? annars spelade dem båda ok. Lyon spelade ut Real Madrid som bara hade ett halv farligt läge på hela matchen. Higuain var lika anonym och iskall som han alltid är i Champions League matcher. Benzema kom in och var inte bättre han. Ett stort frågetecken för Pellgrinis coachande. Nej, jag är grymt besviken på Real Madrid och om inte Perez ger laget dryga böter så är det konstigt. 1-0 ska Real Madrid vara väldigt glada över, det kunde blivit två tre mål till för Lyon. Kaka är så jävla kass, han springer rakt in i försvararna gång på gång. Man blir tokig på den grabben när man sitter hemma i soffan, pröva en fint, en riktnings förändring gör nått. Ja nu har ni något att bita i hemma på Bernabeu där ni som bäst kommer få ett kryss. Sorry Real Madrid ni åker ur i åttondelen i år igen. I returen kommer vi även få spela utan både Marcelo och Alonso. Nej nu ska vi inte vara för negativa klart vi vänder på hemmaplan. 3-0 hemma!!


Realelvan: Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Marcelo, Alonso, Diarra, Granero, Kaka, Ronaldo, Higuain.

Målskyttar:
47´ Makoun

Skott:
Real: 13
Lyon: 17

Real Gula:
Marcelo
Alonso
Arbeloa

Byten:
Garay In - Marcelo Ut
Benzema In - Higuain Ut

PS: Förlåt för min ilska men jag kräver mer av ett lag som Real Madrid. När man ser att dem inte spelar för laget utan för sig själva då blir man arg.

Intervju med Ramos


Ramos har bra vinnar skalle!!

Sergio Ramos blir mer och mer en mittback istället för högerback som är hans naturliga plats. Efter att Pepe blev skadad så har Pellegrini inte haft så många alternativ än att flytta in Ramos som mittback. När även Garay då och då är skadad så alternativen har varit väldigt få. Sergio Ramos säger det att han inte har något att spela som mittback och att han trivs i båda rollerna.

"Jag känner att jag har en viktigare roll som mittback. Samarbetet med Lass och Alonso gör också att det är lättare att spela där. Båda hjälper till och balansera upp försvaret. Jag gillar sättet vi spelar med tre mittfältare, Granero gör det mycket bra på kanten och han är den bästa spelaren jag sätt på sin position efter Beckham."

Ramos ser verkligen fram emot Champions league spel igen.

"Bara den saken att finalen går på Bernabeu stadion motiverar oss ännu mer. Att få möta Barcelona i finalen skulle inte göra något bara vi vinner det."

Källa: Real Madrid


Inför CL: Lyon - Real Madrid


Ronaldo och Benzema två viktiga spelare i kväll!!

I kväll går Real Madrid in i Champions league slutspelet. Lyon som är Frankrikes bästa lag dem senaste åren står för motståndet. Real Madrid kommer att börja på bortaplan i bäst av två matcher. Det viktigaste inför matchen är att hålla tätt bakåt och helst göra något framåt för att sedan i match två på hemmaplan avgöra.

Lyon är ett riktigt bra lag som dem senaste åren gått riktigt bra i Champions League. I Ligue 1 så har man 7 raka liga guld på 2000-talet. Men i år så har man gått sämre lite i ligan, men desto bättre i Champions league. I gruppspelet så hade man både Fiorentina och Liverpool, men man lyckades peta bort Liverpool och ta sig vidare. Lyon är mycket bra på hemma på Stade de Gerland och man förlorar sällan där i CL. Det är något som Real Madrid har fått känna på då man möt Lyon två gånger tidigare på Fransk mark och förlorat båda. Så det känns lite oroväckande men samtidigt så skulle det vara konstigt om Lyon vinner över Real Madrid när man har värvat Lyons bästa spelare till Real, jag snackar förstås om Benzema. Han var Lyons bästa spelare i många år och nu platsar han knappt i Real Madrid så det borde inte bli några problem i slutändan. Några Lyon spelare som Real Madrid måste hålla koll på är våran svenske vän Kim Källström och utöver honom så håll koll på Cesar Delgado, Jeremy Toulalan, Makoun, Lisandro Lopes och Sidney Govou

Real Madrid spelade inte bra mot botten laget Xerex i helgen men man vann med 3-0. Ronaldo visade bra mål form, även Kaka såg ut att trivas tillsammans med just Ronaldo. Higuain är ett frågetecken. Hur är hans form? Han var väldigt osynlig i helgen. Benzema är tillbaka ifrån sin skada och kommer förmodligen att får spela mot sitt gamla lag men inte ifrån start. Real Madrid har satsat mycket pengar för att lyckas i CL i år, Kaka Ronaldo och Benzema har köpts in för att stärka truppen. Vi har i många år haft en tradition att förlora i åttondelsfinalen nu ska vi bryta förbannelsen. Ingen har väl glömt det pinsamma nederlag mot Liverpool förra året. Jag vill inte se något liknande i år. Nu har vi fått lite av en drömlottning och det är något vi ska ta vara på. Vi har redan spelat på fransk mark i år och gjort det mycket bra mot Marseille låt oss få se nå liknade i kväll då Lyon ska kämpas ner.

Casillas kommer få en betydande roll i kvällens match då jag tror att Lyon kommer spela offensivt. Kan Casillas spika igen som alla vet att han kan, så tror jag vi tillslut få en vinst mot Lyon. Ronaldo går sällan av en match utan att göra ett mål, förhoppningsvis inte i kväll heller. 1-2 till Real Madrid tror jag det blir.



Startelvan Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Marcelo, Lass, Alonso, Granero, Kaka, Ronaldo, Higuain.

Startelva Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho, Toulalan, Makoun, Källström, Delgado, Lopes, Govou.

Real Madrids trupp:
Målvakter: Casillas, Adan
Försvarare:  Arbeloa, Sergio Ramos, Garay, Marcelo, Albiol
Mittfältare: Gago, Diarra, Lass, Kaka, Drenthe, Xabi Alonso, Van der Vaart, Granero, Guti
Anfallare: Raul, Cristiano Ronaldo, Higuain, Benzema.


Tidigare Möten:
2006-07   R. Madrid  - Lyon 2-2
2006-07 O. Lyon R. Madrid 2-0
2005-06 R. Madrid O. Lyon 1-1
2005-06 O. Lyon R. Madrid 3-0



Håll koll på:
L.Lopez och Ronaldo
Plats: Stade de Gerland
Tid: 20:45 16/2
Tv: Tv6 försnack 20:30
Tips: 1-2
Öl tips: Vardag, blir det en 3,5 Norrland

Senaste nytt vecka: 6


Arbeloas första mål kom i veckan!

En händelserik vecka lämnar vi bakom oss. Real Madrid vann i helgen mot Xerex, även om det inte var snygg spel så fick vi tre poäng. Nu är vi bara två poäng efter Barcelona som förlorade borta mot Atletico Madrid med 2-1. Tack för det Atletico. Sen vill jag gratulera Arbleoa för sitt första mål i Real Madrid tröjan. Nu har 15 spelar gjort mål för Real och det är mest av alla.

Vidic sägs vara klar för Real Madrid. Men jag vet inte om jag tror på det för en jag ser Vidic stå där med Real Madrid tröjan på sig. Däremot så blev det klart att Sergio Canales skriver på för Real Madrid. Ynglingen är ett stort framtids löfte.

Casillas fick fira sin 500:e match med att hålla nollan och se sitt lag vinna med 3-0.

Sedan fick vi ett tråkigt besked då vi fick höra att Luis Molowny Arbelo avled i Fredags på Gran Canaria vid 84 års ålder. Luis spelade 10 säsonger i Real Madrid och var sportchef i fyra år. Han har även tränat Real Madrid.

Castilla spelade nu i eftermiddags match mot Tenerife och vann med 3-0.

Guti, Gago, Metzelder och Benzema blev skadade i veckan. Benzema ser ut att hinna tillbaka till matchen mot hans gamla gäng Lyon.


Är han klar för Real Madrid?


Kan det vara sant?

Enligt Engelsk media så ska Nemanja Vidić vara klar för Real Madrid. Ryktet startade redan i Januari fönstret om att Real Madrid var intresserade, men nu verkar Perez ha hittat en lösning för att få över honom till Real Madrid. Vidic är en världsklass back och skulle detta rykte vara sant så har vi verkligen något att se fram emot i sommar då övergången väntas bli av. Men som så många gånger för så kan man aldrig lita på media.


Analys: Xerex - Real Madrid 0-3


Kaka, Arbeloa och Ronaldo avgjorde mot Xerex

Det var inte lätt att spela fotboll på Xerex hemmaplan i kväll. Planen såg riktigt dålig ut och bollarna studsade både här och där. Men det är ingen ursäkt för Real Madrids fruktansvärt dåliga spel i första halvlek. Den ända som får godkänt är Ramos, som visade hjärta och gjort allt rätt både offensivt och defensivt. Real Madrid skapade knappt inge på de första 45 minuterarna. Det närmsta man kom mål var ett par långskott och en nick ifrån Ronaldo i ribban. Alonso var inte alls bra, hans spel under första halvan av matchen var inte godkänt då han slog bort pass efter pass till motståndarna. Som jag sa planen var dålig så Real Madrid försökte slå mycket långbollar, något som inte funkade för fem öre. Xerex spelarna stod bara och väntade på bollen och kunde sedan nicka undan den När man istället prövade med kortpassningar så fastnade man gång på gång på Xerex köttmur som man ställt upp framför mål. Nej en riktigt dålig första halvlek ifrån Real Madrid som ska leda en sån här match med 2-0 i halvtid. Känns oroväckande inför Lyon matchen på Tisdag. Spelar vi så här då så är det vi som ligger under med 2-0 i halvtid istället.

Andra halvlek börjar lika dåligt som den första slutade, men Real Madrid försökte i alla fall ta tag i spelet mer. Efter så där 15 min in i andra så synds det att Real Madrid la i en växel till och den 64:e min kom tillslut 1-0 till Real Madrid efter mål och hör nu Alvaro Arbeloa hans första för säsongen. På något konstigt viss får han friläge och iskallt rullar han in bollen i mål. Från den stunden så tog Real Madrid över matchen och fem minuter senare så var det dags för 2-0, denna gången var det Ronaldo som nickade bollen i mål efter ett fint inlägg av Kaka. Just Ronaldo och Kaka hittade varandra fint i kväll för i den 71:e minuten var det dags igen för samarbetet Kaka och Ronaldo. I en rörig situation i straffområdet så tittar Kaka iskallt upp och ser en fri Ronaldo framför mål och serverar honom bollen så det bara var att rulla den i öppet mål. Mycket fint samarbete. Nu var matchen klar, Pellegrini passade på att bytte in Raul, Drenthe och Diarra för att vila några viktiga spelare inför Tisdagens match. Det satt hårt inne men Arbeloas mål fick oss att slappna av och vi kunde tillslut vinna säkert med 3-0. Alonso gjorde en mycket bättre andra halvlek, Ronaldo gjorde två mål och har nu gjort 11 i ligan. Kaka fortsätter att göra assist men det blev inget mål i kväll. Backlinjen var bra, framförallt Ramos och Arbeloa.

Realelvan: Casillas, Arbeloa, Garay, Ramos, Marcelo, Lass, Alonso, Kaka, Granero, Higuain och Ronaldo.

Målskyttar:
64´ Arbeloa
69´ Ronaldo
71´ Ronaldo

Byten:
Raul In - Higuain Ut
Diarra In - Alonso Ut
Drenthe In - Kaka Ut


Senaste inför matchen


Blev 84 år gammal!

Senaste inför matchen i kväll är att Real Madrid kommer spela med sorgband eftersom Luis Molowny har avlidit. 84 år gammal blev han. Molowny var Real Madrid spelare i elva säsonger under åren 1946-1957, dessutom vann anfallaren två ligatitlar och en Europacup seger med Real Madrid. Mellan åren 1986-1990 var han klubbdirektör i Real Madrid

Real Madrid ställa upp med följande spelare mot Xerez: Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Marcelo, Lass, Alonso, Kaka, Ronlado, Higuian.  

Ett glädje besked för oss som fortfarande älskar Ruud Van Nistelrooy trots att han har lämnat klubben, i dag gjorde han gjorde två mål för sitt Hamburg och verkar få en bra start på sitt äventyr i Tyskland.

Vi ska nog inte hoppas på någon superfotboll under kvällens match, enligt rapporter så ska planen se ut som ett potatisland ungefär. Xerex spelarna har klagat i flera veckor och säger att det skadar både dem själva och andra som vill spela bra fotboll på planen.

Officiellt: Canalens klar för Real Madrid


I Realelvan nästa säsong?

Efter mycket om och men så är det nu klart. Den unga supertalangen Sergio Canalens är klar för Real Madrid de båda klubbarna har äntligen kommit överens. Nu i kväll skriver Real Madrid på sin hemsida att övergången är officiell. Canales har skrivet på ett 6 års kontrakt som kommer träda i kraft den 1 juli 2010.

Canales spelar just nu i Racing Santander och har gjort succé denna säsongen. Fem mål på fem startade matcher har Canalens gjort. Nu tillhör han Real Madrid och med sina 18 år så har han en lysande framtid framför sig. Dessutom var det en bra present för honom då han fyller år den 16/2. Grattis i förskott!!


Inför: Xerex - Real Madrid


Kan båda vara på topp samtidigt?

Real Madrid är i grym form och har spelat mycket bra på slutet. Det är något som nykomlingen Xerex kommer att få känna på i morgon då vi möter dem på borta plan. Real kommer ifrån en enkel 3-0 seger mot Espanyol. Positivt ifrån den matchen var att vi äntligen fick se Kaka göra mål. Kan det vara så att satan själv har släppt greppet om kaka nu? Vi får verkligen hoppas de. Nu behöver vi honom verkligen på topp, då vi dessutom ska spela Champions League åttondel nästa vecka. Men först ska vi möta Xerex som inte känns speciellt skräck injagande man ligger just nu på en sista plats i tabellen med 11 poäng. Hittills har Xerex bara vunnit två matcher på 21 spelade och det vore väl himla bittert om den tredje vinsten skulle komma emot Real Madrid, nej nej händer inte. I Senaste mötet så hade vi faktiskt vissa problem, visserligen gjorde Ronaldo mål efter 45 sek av matchen men sedan dröjde det ända till 75:e min innan vi gjorde 2-0 och i från den stunden var det inge snack om saken. Matchen slutade tillslut 5-0. Nu är det borta plan och Xerex kommer förmodligen att parkera både spelar buss, flyg och tåg framför målet så vi kommer att få kämpa för att få in bollen i mål, men får vi in första så rinner det nog i väg. Ronaldo som gjorde två mål i förra mötet är tillbaka efter två matchers avstängning. Han kommer förmodligen att starta matchen för att får matchträning inför Lyon matchen på Tisdag. Men leder vi stor i andra halvlek så tror jag Pellegrini vilar honom och några andra viktiga spelare. Guti, Benzema, Metzelder, Dudek och Pepe är alla skadade och är inte med i truppen som reser. På lördag hoppas jag verkligen att vi kan ta in 3 poäng på Barca, Vi får hålla tummarna för att våra (i helgen) kompisar Atletico Madrid vinner hemma mot Barca. Chansen finns eftersom Barca kommer med en tunn försvars linje och Aguero och Forlan är bra målskyttar. Real Madrid går för seger och tar den nog rätt enkelt med en 4-5 bollar. Mål görs av Ronaldo, Kaka, Granero, Higuain och Raul som kommer in och sätter en.


Möjlig startelva:
Casillas, Albeloa, Albiol, Garay, Ramos, Alonso, Lass, Kaka, Van Der Vaart, Ronaldo och Higuain

Truppen:
Målvakter:
Casillas, Adan
Försvarare: Arbeloa, Sergio Ramos, Garay, Marcelo, Albiol
Mittfältare: Gago, Diarra, Lass, Kaka, Drenthe, Xabi Alonso, Van der Vaart, Granero, Mosquera
Forwards: Raul, Cristiano Ronaldo, Higuain


Håll ögona på: Ronaldo och Kaka
Tid: 20:00 13/2
Plats: Chapin Municipal (Xerex)
Tips: 1-5
Öl tips: Corona

Casillas gör sin 500:e match



Iker Casillas spelade sin första match för Real Madrids a-lag som 18 åring, nu 10 år efter så är han uppe på 499 matcher. I morgon mot Xerex kommer han nå milstolpen 500 matcher för Real Madrid. Iker är bara 28 år gammal men har redan hunnit med att vinna bland annat ligan 4 gånger, Champions league 2 gånger och blivit utsedd till världens bästa målvakt 2 gågner. Iker har säkert 6-7 år kvar av karriären så många fler matcher lär vi får se av honom. Kanske han till och med kan slå Rauls rekord en vacker dag?

CASILLAS' 499 OFFICIALA MATCHER
Matcher
LA LIGA 368
COPA DEL REY 16
CHAMPIONS LEAGUE 101
SPANISH SUPER CUP 7
EUROPEAN SUPER CUP 2
INTERCONTINENTAL CUP 2
WORLD CLUB CHAMPIONSHIP 3
TOTAL 499


Källa: Real Madrid

Copa del rey finalen på Bernabeu


Värd till två finalen?

Santiago Bernabeu stadion kan bli värd för två finaler i år. Arenan är redan värd till Champions League finalen som spelas den 22 Maj. Nu ser det ut som om att Copa del Rey finalen också kommer att spelas på klassiska Bernabeu stadion. Atletico och Sevilla är de lag som är i final och båda vill att matchen ska hållas på Bernabeu. Det går in 80,000 på Bernabeu och det skulle bli en grym fest då Copa finalen spelas bara 4 dagar efter CL finalen alltså den 26 Maj. Förhoppningsvis så ser vi Real Madrid lyfta bucklan i den första finalen den 22 Maj.

Kaptenen på väg till USA?


Kan lämna klubben i hans hjärta!

Sagan om Rauls 15 år i Real Madrid kan få sitt slut i sommar. Den gamla Real ikonen kan tänka sig att avsluta sin karriär med spel i USA. Det är New York Bulls med svensken Hasse backe i spetsen som är intresserade av att få över spelaren över Atlanten. Major League Soccer (MLS) skulle då bli Rauls nya ligan. Rauls kontrakt går ut 2011 och om det blir en övergång så sker den nu i sommar. Raul har många gånger sakt att han vill avsluta sin karriär i Real Madrid men hur det blir med den saken får vi se i sommar. Raul är en legend och kommer alltid vara, denna säsongen har han inte fått så mycket speltid och detta kan vara sista chansen för honom att testa på något nytt. Men skulle han försvinna så vill jag se honom som hjälptränare i Real Madrid om några år. En sann hjälte stavas - Raul!

Intervju med Van Der Vaart


Fyller 27 år i morgon!

Rafael Van Der Vaart är tillbaka ifrån sin vadd skada och i förra matchen fick han lite spel tid i slutet. Nu till helgen möter Real Madrid - Xerex på borta plan och VDV hoppas få spela ifrån start igen. Det är en viktig match säger han.

"Det är en chans för oss att komma ifatt Barcelona eftersom de har en svår borta match mot Atletico Madrid och saknar många spelare. Men det viktigaste är att vi vinner, sedan kommer jag vara ett fans av Atletico om de lyckas slå Barca. Barca är ett bra lag och förlorar inte många matcher, därför är det extra viktigt att de förlorar mot just Atletico."

Rafa var riktigt bra innan han blev skadad och hade precis fått en plats i Real Madrids startelva. Nu är det inte lika självklart att han kommer ta en plats då både Kaka, Granero och Guti spelat riktigt bra och visat bra självförtroende. I morgon fyller VDV 27 år och den bästa presenten skulle vara att få spela i matchen mot Xerex säger han. 

"Min familj kommer att vara på plats så att få bjuda dem på fotbollsfest skulle vara kul."

Tillsist fick han prata lite om Champions league mötet mot Lyon i Frankrike.

"Det är mycket viktigt för oss men det kommer att bli tufft. Lyon är ett bättre lag i Europa än vad det är i Ligan. Det var bra att vi fick första matchen på borta plan då kan vi förhoppningsvis göra något mål där och sedan få det lättare på hemmaplan."


Dagens träning


Garay går för fullt!

På dagens träning kunde vi se att Garay var tillbaka ifrån sin skada. Han körde för fullt och såg pigg ut. Ett glädje besked för Real Madrid som har det tunt på backsidan. I senaste matchen fick Sergio Ramos kliva in i mitten som backup för just Garay. Pepe är som ni vet långtids skadad så just nu behöver vi Garay mer än någonsin. Benzema har tråkigt nog tagit över skade rollen ifrån Garay då han fått en inflammation i vänster lår. Han kommer nog att missa matchen mot Xerex på Lördag då han förväntas vara borta i en vecka. Pellegrini har gett många unga spelare ifrån Castilla chansen att vara med och träna på slutet i dag var Mateos, Ruben Ramos och målvakten Felipe Ramos med och tränade

Källa: Real Madrid

Higuain vill spela för Real Madrid


Förlänger med Real Madrid?

Även om det i går skrevs om att Juventus är väldigt intresserade av Higuain så säger han i dag att han inte kommer att sluta kämpa för laget i hans hjärta Real Madrid. Han säger själv att han vill stanna i Real Madrid och att han trivs med sin situvation i klubben. Real Madrid vill ha kvar spelaren så någon övengång till Juve ser det inte ut att bli och det tackar vi för. Higuains agent har börjat förhandla med Valdano om ett nytt kontrakt som ska löpa fram till 2016. 

På dagens presskonferans med Higuain kom frågan upp om hur relationen är mellan honom och Benzema?
"Karim och jag trivs bra med varandra och det finns inga problem. Vi konkurrerar om en plats på planen, men vi kan även spela tillsammans. Han är en stor spelare. Ingen vill vara bänkad men det betyder inte att vi inte passar till varandra. Laget måste komma i första hand."

Higuain vill bli bättre och bättre. Han jobbar varje dag för att nå sina mål. I somras kom de många nya spelare till klubben. Det gjorde det svårare för mig att ta en plats, men jag tycker att jag gjort det bra och jag är nöjd.

Källa: Real Madrid

Juventus intresserade av Higuain?


Kan vara på väg bort!

Gonzalo Higuain gör succé i Real Madrid denna säsongen och många storklubbar har fått upp sina ögon för den unga Argentinaren. En klubb som har sagt att man är intresserade av att värva Higuain är Juventus som har haft stora problem med målskyttet denna säsongen. Higuains snabbhet och skicklighet att kunna avsluta med båda fötterna lika bra är något som gjort Juve så intresserade att man kan tänka sig att lägga minst 35 milj € för att få spelaren till Turin. Själv tänker jag bara: låt Higuain vara, han är våran!! Ett bud lägre än 55 milj € ska inte Real Madrid acceptera om man nu ens funderar på att sälja honom. Eller kanske ett byte Chiellini och Diego mot Higuain. Men förhoppningsvis tror jag att Perez förstår hur viktig han är för laget och kommer låter honom vara kvar på Santiago Bernabeu, men i denna världen så styr pengarna vart man spelar och alla har sitt pris. Just nu är Higuain Real Madrids bästa målskytt på 12 mål.

Källa: Marca, Tuttosport


Senaste nytt vecka: 5


Vilken comeback, mål direkt!


Senaste nytt i Real Madrid denna veckan är att Marcelo har förlängt sitt kontrakt med Real Madrid till 2015. Marcelo kom 2007 till Real Madrid men skrev kontrakt med klubben redan 2006 då ett 7års kontrakt. Skönt att få ha kvar den unge vänster springaren som har utvecklats mycket bra i Real Madrid tröjan. Han har både blivit hatad och som nu älskad av fansen så Marcelo vet hur det är att gå den hårda skolan i Madrid. Men han har klarat det galant.

Sagan om Canales verkar snart få ett slut, Real Madrid har erbjudit ett 6 års kontrakt saken är bara den att Racing vill sätta in en återköps summa i kontraktet något som jag inte tror Real Madrid är så intresserade av. Man vill även ha kvar Canales i Racing till 2011.

Franck Ribery sägs vilja spela tillsammans med Messi, det säger iallafall hans agent. I Mars kommer beslutet om var han kommer att gå i sommar. Jag hoppas verkligen på Real Madrid. Förstå Ronaldo och Ribery på varsin kant, Kaka i mitten och Higuain som anfallare. Mums!

Det ryktas även om att Real Madrid ska byta bort Kaka som inte varit så lyckad i klubben. Juventus är intresserade och sägs kunna lägga både Diego och Giorgio Chiellini. Men det är långt ifrån verklighet både Juve spelarna sitter på långtids kontrakt och Kaka säger att han skulle inte kunna spela för någon annan italensk klubb än Milan.

Glädje besked denna veckan är att Higuain är tillbaka och gjorde dessutom mål i comebacken. Även Lass och Van Der Vaart är tillbaka i spel. Nu ser det bra ut igen, plus att det lag som har spelat dem senaste matcherna har gjort det grymt bra.

Analys: Real Madrid - Espanyol 3-0


Äntligen fick Kaka göra mål! Higuain avslutade målskyttet!

Real Madrid tog ikväll emot Espanyol hemma på Bernabeu. Real fick en drömstart, borta laget satt tydligen kvar i bussen när matchen startade för redan efter 5 min slog Granero en fin frispark till Sergio Ramos som kunde nicka in 1-0 bakom en chanslös Kameni i Epanyol målet. Barca hade tidigare på kvällen vunnit över Getafe med 2-1 så det tidiga målen kom väldigt psykologiskt. Efter det så vaknade borta laget till lite och skapade några inlägg men inga direkta farligheter. Efter ca 20 minuter så började Real Madrid ta över mer och mer, Espanyol spelade väldigt tufft och drog på sig många frisparkar. Real Madrid spelar mycket bra långa stunder men man skapar inte så mycket några hörnor var allt. I den 25 min så fick vi verkligen bevis på att domarna inte gillar Real Madrid då Ramos får en armbåge i ansiktet och Ramos får frisparken emot sig?? Hmm bananas. I den 27:min var Ramos ytterst nära att nicka in bollen i mål igen och återigen var det Granero som slog inlägget men denna gången var det ifrån hörnflagan. I den 29:e kom 2-0 äntligen fick Kaka göra mål igen. Denna gången efter ett fint inlägg från ni vet vem, Granero så klart. Raul gick upp och nickade men målvakten gjorde en mycket fin räddning men kunde bara styra den till Kaka som på en halv volley kunde slå in bollen över målvakten och in i mål. Kaka såg väldigt lättad ut, kanske det släpper nu? Raul var grymt het och i den 37:min så har han återigen en riktigt bra nick men målvakten gör en grym räddning. Han har haft fyra riktigt bra lägen nu på två matcher men bollen vill inte in. Granero var också riktigt het i början av matchen i den 41:a min så Real frispark som han fick chansen att läga, han slog en bra frispark men lite lös så målvakten kunde styra den till höran. På hörnan i situationen efter så är Raul där med huvudet igen och gör så när 3-0. Real Madrid spelar ut Espanyol och vinner allt i luftrummet. Espanyol hade inte ett farligt läge på hela första halvlek. Raul kunde ha gjort 3-4 mål om han varit i form, den grabben vet hur man skapar målchanser. Ramos har varit riktigt bra i försvaret.

Andra halvlek började som den första slutade Real Madrid ägde spelet och Espanyol satsade på kontringar. I den 52:a min så fick Espanyol sin första faliga målchans då man fick en kontring på kanten som resulterade i ett friläge men avslutet gick i burgaveln. Match går in i en litet segt parti men i den 58:e så hittar Benzema in med bollen till Kaka som fumlar lite vid straffområdes linjen innan han får iväg ett skott i stolpen. Mycket nära Kakas andra mål i matchen. Efter 67 min så gör Real Madrid sitt första byte då Lass kommer in i stället för Guti som gjort en bra match men såg lite trött ut. I minut 71 får Arbeloa kanske sitt bästa läge han kommer få under hela säsongen då han är fri med målvakten men försöker sig på en lobb och bollen hamnar uppe på målet. Strax efter så byter Real Madrid in skyttekungen Higuain och Benzema fick lämna planen. Benzema var pigg men tar allt för ofta fel beslut. Nu spelar Real Madrid mest av matchen i den 84:e min ser vi ännu en comeback då Van Der Vaart kommer in i stället för Raul som var farlig i anfallet men fick tyvärr gå mållös ifrån matchen. I matchens sista minut visar Higuain varför han är lagets bästa målskytt då han får en fin långboll som han tar med sig i farten rundar målvakten och lägger in den i tomt mål. Så himla vackert gjort av Higuain!!! Det är de sista som händer och Real Madrid vinner med 3-0 hemma på Santiago Bernabeu.

Realelvan: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Alonso, Kaka, Guti, Granero, Raul, Benzema

Målskyttar:
5´ Ramos
29´ Kaka
90´ Higuain

Byten:
Lass In - Guti Ut
Higuain In - Benzema Ut
Van Der Vaart In - Raul Ut


Inför: Real Madrid - Espanyol


Tillbaka i truppen!

Nu på Lördag spelar Real Madrid mot Espanyol hemma på Bernabeu. Det kommer bli en tajt och bra match som alltid när Real spelar på hemma plan. En så länge har man inte förlorat på Bernabeu och det tror jag inte man gör ihelgen heller. Espanyol har inte gått så bra denna säsongen och just nu ligger man på en 14:e plats i ligan. I förra omg så lyckdes Espanyol vinna hemma mot Ath Bilbao något som kan kan ha stärkt dem, men samtidigt så vann Real Madrid borta mot Depo med ett mycket sämre lag än vad man kommer med till Espanyol matchen så en vinst för Real räknar jag med. Spelare som kan ställa till det för Real Madrid är nog Luis Garcia, De la Pena och Ivan alonso. I Real Madrid så kommer Higuain, Lass, Van Der Vaart och Diarra vara tillgängliga igen.
Jag tror att Real Madrid vinner med 4-1 efter mål av Benzema, Kaka, Guti och Higuain.


Håll Koll på: Kaka och Guti
Tips: 4-1
Plats: Santiago Bernabeu
Tid: 22:00 6/2
TV: Tv4 Sport

Truppen ej officiell ännu.

Van Der Vaart och Lass redo för spel


Raul bjuder på lite ifrån den gamla skolan!

Två dagar kvar till matchen på Lördag mot Espanyol och i dag gjorde Real Madrid sitt näst sista pass innan matchen. Två glädje besked kunde man se när laget kom ut på Valdebebas gräsplan nu i morse. Det ena var Van Der Vaart och den andra var Lass som båda är fria sina skador. I Onsdags var även Diarra och Higuain tillbaka i träning så nu börjar det se ut som att vi kan få en mycket stark trupp till Lördags fajt. Ronaldo är avstängd fortfarande, Real Madrid verkar inte fått något gehör för protest till förbundet. Men det är ju inte så konstigt det är ju Ronaldo vi pratar om och inte Messi. Då hade det blivit noll matchers avstängning. 

På träningen i dag körde laget först jogging som uppvärmning innan man gick över på en hinderbana med boll som man körde i par, den ena körde och den andra vilade. Pedro Mosquera ifrån Castilla var med något som har blivit allt mer vanligt.

Garay, Guti, Arbeloa och Metzelder körde i gymmet hela träningen.

Morgon dagens träning som också är den sista innan matchen kommer att hålla bakom stängda dörrar så att Pellegrini kan gå igenom taktik och olika varianter. Får vi se Benzema och Higuain i anfallet på Lördag tro?

Pepe kämpar sig tillbaka


Tumme upp ifrån Pepe. Fortsätt jobba på!


Pepe är på rätt väg i sitt arbete med att komma tillbaka ifrån knäskadan han ådrog sig i matchen mot Valencia tidigare på säsongen. Just nu kör han ett program extremt hårt sex dagar i veckan, och han känner redan att det blir bättre.

"Jag är glad och ivrig för jag vill komma tillbaka så snabbt som möjligt. Jag blir bättre för varje dag något som ger mig kraft att köra på. Det var svårt att i början då jag fått nyheten men när man ser hur saker och ting har gått så har det gett mig glädjen tillbaka. Det viktigaste har varit allt stöd jag fått ifrån folk runt om kring." Säger Pepe.

Pepe anländer precis som sina lagkamrater varje morgon kl 10:30 till Real Madrid City. Där han först får ligga på en bår och bli undersökt av läkare och sjukgymnaster som berättar vad han måste göra under dagen. Men innan det går han igenom en massa olika elektriska, Isometisk, Kryoterapi och andra behandlingar. Allt för att bygga muskler och rörlighet runt knäet. Sedan lägger dem tid på knäskålen för att förhindra stelhet i speciella områden. Sedan kör han et pass i poolen som följs upp med jogging i korridoren. Detta var för att få knäet bra. Sedan går han och tränar i gymmet så att resten av kroppen får sitt också.

Efter fyra timmars arbete på Valdebebas kyler dem ner knäet och sedan är han ledig. Detta gör han sex dagar i veckan bara för att han vill tillbaka till det han älskar mest, fotbollen. Allt går enligt planen säger dem.

"Mina lagkamrater säger att jag måste fortsätta jobba hårt eftersom dem vill ha tillbaka mig på planen. Jag saknar allt skoj vi har under träningar och matcher. Läkaren säger att jag kommer bli bra om jag jobbar på så här och jag känner mig redan bättre." Säger Pepe tillsist


Trupp status inför helgen!



Snart är det helg igen, vilket innebär match. Många spelare är halvskadade eller skadade något som gjorde att i matchen mot Depo förra helgen hade vi många Castilla spelare med på bänken. Den ända utespelaren som var a-lags spelare som fanns med var Drenthe. Inför matchen på Lördag mot Espanyol ser läget i laget ut så här:

Skadade spelare:
Higuain (Sträckning, med och tränar), Diarra (Knä skadad snart tillbaka), Pepe (Knä långtids skadad), Lass (Lårkaka snart tillbaka), Van Der Vaart (Sträckning vadd snart tillbaka), Garay (Sträckning vadd snart tillbaka). Alla spelarna jobbar med speciella program för att förhoppningsvis vara av med skadorna till helgen.

Små känningar:
Ramos, Metzelder, Arbeloa, Kaka. Alla tränar återhämtningträning i gymmet för att förebygga skador.

Match form:
Kaka, Guti, Cristiano Ronaldo, Drenthe, Benzema, Raul, Marcelo, Albiol, Xabi Alonso och Gago är alla redo för match på Lördag.

SPORTKOLLEN - All sport och media på ett fat!!

För dig som är sport intresserad missa inte Sportkollen. Där hittar du allt inom Fotboll, Hockey, Basket, Handboll och Motor. En mycket bra sida som samlar all sport på ett och samma ställe. Surfa in på http://www.sportkollen.se och läs om det senaste redan i dag.



Summering av Januari!


Dags att satsa på Sarabia!!

En liten sammanfattning av silly season i januari kommer här. Många trodde nog att Real Madrid skulle stärka upp försvaret nu när Pepe blivit långtids skadad och när vänsterbacks positionen varit omdiskuterad. Men Real Madrid öppnade aldrig plånboken och nyförvärven uteblev. Istället så blev vi av med en två anfallare i Januari och den ena var Ruud Van Nistelrooy som gick till Hamburg SV och den andra var Adam Szalai som också gick till Bundesliga men till Mainz istället. Szalai är bara borta på lån och kommer att återvända till Real Madrid efter lånet. En spelare som var riktigt nära en övergång till Man City var Fernando Gago, men klockan satte stopp för övergången. När Real Madrid och City tillslut kommit överens om ett pris så hade deadlinen för övergånger passerat och Gago tvingdes vara kvar i Real Madrid. Tråkigt för Gago som vill ha speltid. Nu blir det att fortsätta kämpa för att ta en plats i Real. Hans plats i sommarens VM slutspel är nu väldigt hotad. Perez är inte van att hålla i pengarna men denna gången gjorde han det.

Jag tycker nog att det var bra att inte ställa till det i laget nu när vi har så bra spel som vi har haft. Arbeloa har tagit för sig bra som vänsterback och just nu går det inte att klaga på hans spel, om Perez hade tagit in en ny vänsterback tror jag inte det hade varit så uppskattat. Ska man klaga på något så är det att det ser lite tunt ut i mittförsvaret. Nu har vi bara Garay och Albiol som är riktiga mittbackar, Metzelder finns också men väldigt match otränad. Men samtidigt är det ett gyllene läge för Real Madrid att satsa på egna talanger som tex Marcos Alonso, Daniel Opere, Gary Kagelmeicher och Javier Valayos som finns i Castilla.

En annan spelare som jag tycker Real Madrid ska ge chansen i a-truppen är Pablo Sarabia. Han är en stor talang som vi inte får gå miste om. Just nu sägs det att han inte är så jätte nöjd över sin positon i Real Madrid och i sommar går hans kontrakt ut. Han säger att Arsenal är en klubb som han skulle kunna tänka sig för där får man chansen att spela i a-laget lättare. Min tanke är: ge honom chansen och ta vara på talangen. Han kan bli något stort, något som Real inte tagit fram på väldigt länge!!!!!

Se Gutis fantastiska klack!

Real Madrid vann helgens möt med Depo med 3-1. Men höjdpunkten i matchen var Gutis framspelning till Benzemas 2-0 mål. Har kan ni se målen och Klacken om och om igen!


Sista timmarna är här!


Metzelder lämnar Real efter säsongen!

Januari fönstrets sista timmar tickar sakta förbi. I Real Madrid lägret så har det inte händ så mycket under dagen. Den stora frågan just nu är var Gago spelar? Det ryktas en hel del om att han kommer att gå till Man City i England men samtidigt säger andra tvärtom. Ett bud på 18 milj € finns på bordet hos Real Madrid med man vill ha mer. Som det känns nu skulle Gago gärna få stanna. Men jag skulle förstå honom om han lämnar för att få speltid. Men samtidigt så ska han ha Robinho i bakhuvudet. Det gick inget vidare för honom i just Manchester City.

En ny brasse sägs vara på väg in? Denna gången är det Sao Paulo-mittfältaren Hernanes som Real Madrid är intresserade av. Hernanes är defensiv mittfältare och jagas av de flesta storklubbar i Europa. Prislappen då? jo 15 milj € sägs Sao Paulo vilja ha för spelaren. Inte allt för dyrt för en så bra spelare.

En stor övergång kan inträffa innan tolvslaget i kväll och det är Romas Daniel De Rossi till Real Madrid. Enligt Goal så har Real Madrid erbjudit 40 milj € för mittfälts bjässen. Men förmodligen kommer Romas sportchef tacka nej till erbjudandet. Han säger att De Rossi ska stanna i Rom.

Christoph Metzelder har berättat att han kommer att lämna Real Madrid efter säsongen. Metzelder kom 2007 ifrån Dortmund men har inte lyckats ta en ordinarie plats Real Madrid. Nu går han in på sina sista månader i klubben.


RSS 2.0