Därför når vi inte finalen, tyvärr!


Håller dem till final?

Real Madrid satsar hårdare än någonsin för att ta ännu en Champions League titel. Men där man inte har satsat är på de två viktigaste positionerna - Mittbacks platserna. Där ser det svagare ut än på många år. Det finns nog inget topp lag i Europa som har sämre mittbackar än vad Real Madrid har. Garay och Albiol håller inte för att ta sig till en final tyvärr. Om man jämnför med övriga storklubbar så ser det inte bra ut. Pepe är långtids skadad och skulle han vara med så skulle det se betydligt bättre ut men nu är han inte det så vi får klara oss med det vi ha.

Mittbackar i övriga storklubbar i Europa:

Barcelona: Gerard Pique och Carlos Puyol
Två riktigt bra mittbackar. Blandar kvalite med rutin. Pique är bättre än båda våra mittbackar.

Manchester United: Rio Ferdinand och Nemanja Vidic
Två av världens bästa backar sitter Man U inne med. Är mil ifrån Reals backar när det gäller säkert spel.

Chelsea: John Terry och Ricardo Caravalho
Stora och starka men samtidigt väldigt smidiga. Mycket stabilare än Albiol/Garay.

Arsenal: Thomas Vermaelen och Wiliam Gallas
Ungeför samma klass som Real Madrids försvarare men samtidigt sitter Gallas inne med en rutin som är bättre. Båda är bättre offensivt också.

Manchester City: Kolo Toure och Joleon Lescott
Två mycket starka mittbackar som har allt. Mycket bättre än Garay/Albiol.

Milan: Alessandro Nesta och Thiago Silva
Nesta håller väl inte samma klass som han gjorde innan skadan, men är bättre än båda våra. Silva känns som en större talang än våra unga mittbackar. Men här ligger vi nog rätt lika i alla fall.

Inter: Lucio och Walter Samuel
Ses som två mycket bra mittbackar. Det roliga är att Samuel spelade i Real Madrid för några år sen och tog inte en plats. Som vanligt ser inte Real Madrid kvaliten i spelarna. Båda är bättre än våra backar.

Juventus: Nicola Legrottaglie och Giorgio Chiellini
Har en stor klass båda två, men har inte spelat på sin absoluta topp klass under hösten. Har namn som klingar högre än våra backar. Chiellini är en av världens bästa.

Roma: Philippe Mexes och Juan
Mexes är riktigt bra, Juan har en fin rutin. Känns som ett starkt mittbacks par. Har inte så bra koll på hur dem spelar just nu.

Bayern Munchen: Martin Demichelis och Daniel Van Buyten
Har mer rutin men känns likvärdiga med Real Madrids försvarare. Men som sakt rutin betyder mycket i Champions League. 

Det känns som om våra försvarare är lite i underkant om man jämnför med dem andra storklubbarna i Europa. Lägg där till att vi har Marcelo och Arbeloa på kanterna som inte känns speciellt vassa. Ramos är våran stora stjärna som är bättre än de flesta backar i Europa, men han kan inte styra i hela backlinjen själv. Sen kan man kolla på våra reserver, Metzelder och Drenthe som är dem ända backar vi har, Nej man får mardrömmar när man tänker på dessa två spelare. Real Madrid skulle inte klara en skada på Ramos tex. Ramos plats är på högerbacken och då blir det för dåligt i mitten, spelar han i mitten så är det för dåligt på kanterna så Ramos måste gå ut och understödja, då blir det tomt i mitten. Pepes frånvaro är för stor för att vi ska klara oss fram till en final. Hoppas jag har fel!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0