Analys: Deportivo La Corona - Real Madrid 1-3


Magiskt Guti, han spelar som en gud!

Real Madrid vann går dagens match mot Deportivo med 3-1 efter två mål av Benzema och ett av Granero. Real Madrid fick ställa upp med både Ronaldo och Higuain på läktaren ändå satte man full fart framåt och gjorde tidigt 1-0 genom Granero på nick. Real Madrid spelade större delen av matchen ut Depo och bjöd på stor underhållning framför allt när man gjorde 2-0. Guti den gamle legenden bjöd på en grymt snygg klack till Benzema som enkelt kunde placera bollen i mål. Grymt vackert, ett mål som kommer finnas i huvudet länge. Depo reduserade visseligen på straff ungefär tio minuter innan slutet men på övertid så kunde Benzema göra sitt andra för kvällen på en fin pass av Arbeloa och därmed var seger säkrad. Första gången sedan 1991 som Real Madrid står som segrare på Raizor. Raul och Guti har lyckats med allt under tiden i Real Madrid, vilka lirare. Kul att Benzema fick göra mål, det är viktigt för honom. Guti var kung matchen igenom och backlinjen var riktigt säker.

Startelvan: Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Marcelo,Alonso, Kaka, Granero, Guti, Raul, Benzema.

Målskyttar:
Granero 0-1
Benzema 0-2
Riki 1-2
Benzema 1-3

Ps: Blev lite kort är bortrest.


Inför: Deportivo La Corona - Real Madrid


Kan vara tillbaka på Lördag!

Säsongens svåraste match närmar sig för Real Madrid. Nu på Lördag reser Real Madrid till kusten för att möta Deportivo La Corona. Serien vänder och i förra mötet mot Depo vann vi med 3-2. Men det kommer inte bli lätt för Real i denna matchen eftersom man inte har vunnit borta på Riazor sedan 1991. Dessutom blir ju inte lättare av att Ronaldo är avstängd och skyttekungen Higuain kämpar mot klockan för att bli skadefri. Deportivo har varit starka de två senaste matcherna då man bland annat slagit Sevilla på borta plan. Real Madrid kommer från en hemma seger med 2-0 mot Malaga. Det som känns lite jobbigt är att två målskytten i den matchen Ronaldo inte är med mot Deportivo, vem ska kliva fram istället? Benzema har man hoppats på länge nu, men det händer inget. Han bara går runt och om han väl springer lite så är det vid fel tid punkt. Kaka är en annan som måste visar mer i denna matchen han har inte heller levt upp till förväntningarna. Deportivo är ett topp lag i år och ligger nu på en femte plats, 10 poäng efter Real Madrid och 5 poäng upp till tredje platsen som ägs av Valencia. Man har många bra spelare som Real Madrid måste se upp för bland annat Riki, Adrian, Valeron, Juca och

Juan Rodriguez. Ett stort avbräck för Depo är Luis Filipe som i förra matchen bröt benet och kommer vara borta resten av säsongen. Filipe är vänsterback och har tidigare varit nära en övergång till Real Madrid. I Real Madrid är Ronaldo avstängd, Van Der Vaart skakad, Higuain skadad men tillbaka i träning, Gago skadad och Garay osäker. Men Real Madrid kommer ställa ett bra lag på planen i alla fall. Det kommer bli att kämpa i 90 min men tillslut kommer Real Madrid att vinna matchen och bryta förbannelsen på Riazor. 4-3 till Real Madrid, mycket mål och en rolig match tror jag vi kommer att få se. Benzema, Kaka, Guti och Higuain om han är med gör målen, annars gör Ramos ett.

Möjlig Trupp:
Målvakter: Casilla, Dudek
Backar: Arbeloa, Albiol, Ramos, Garay, Metzelder, Marcelo.
Mittfältare: Lass, Kaka, Guti, Granero, Drenthe, Alonso
Anfallare: Benzema, Higuain, Raul

Håll koll på: Guti och Riki
Tips: 3-4
Plats: Riazor
Tid: 22:00 30/1

Gago på väg bort??


Kommer Gago lämna Bernabeu?

I dag bjöd Machester City 12 milj € för Gago något som Real Madrid inte accepterade. Enligt uppgifter så kräver Real Madrid minst 17,5 milj € för spelaren. Om City kommer att komma med ett nytt bud är oklart, men Gagos agent Marcelo Lombilla har bett Valdado att se över situationen. Även Boca Juniors är angelägna om ett svar från Real Madrid. Boca vill inte köpa Gago de är mer intresserade av ett halvårs lån, Real Madrid däremot vill hitta en permanent affär för spelaren. Skulle Gago gå till City blir han lagkamrater med landslags spelarna Carlos Tevez och Pablo Zabaleta. Transferfönstret stänger om några dagar så en lösning är nog inte långt borta.

Benzema kvar i Real Madrid


Tror på en framtid i Real Madrid

Benzemas säsong har varit den sämsta någonsin för honom men samtidigt är det en mycket bättre liga han spelar i, med bättre spelare. Han säger själv att han inte är nöjd och hoppas att det släpper snart för honom. När Marca frågor om framtiden så säger han:

"Jag hoppas på en framtid i Real Madrid. Jag vill inte spela någon annanstans, jag vill lyckas här och vill vara kvar i många år."

Benzema säger även att han avvisat anbud från andra klubbar eftersom Real Madrid är den klubb som finns i hans hjärta. Med Ronaldos och Higuains frånvaro kommer Benzemas riktigt stora chans. Nu måste han kliva fram i de andra stjärnornas frånvaro och visa att han kan göra mål också. Han säger att börjar komma igång igen efter att han en längre tid tvingats bo på hotell, något han inte trivdes med. På Lördag är det Karim Benzema tur att kliva fram

Källa: Goal, Marca


Ronaldo avstängd i två matcher


Två matcher på läktare!

Återigen har disciplinnämnden i Spanien skämt ut sig, denna gången genom att ge Ronaldo två matchers avstängning. Det var i matchen mot Malaga som Ronaldo i den 70:e min olyckligt träffar en Malaga spelare i ansikte med en armbåge så att näsbenet gick av. I dag kom domen på två matchers avstängning. Pinsamt tänker jag, man kan se Messi i Barcelona göra samma sak i var och varannan match och det händer inte ett skit men när det gäller Ronaldo så blir det rött kort direkt. Zlatan kan komma med två raka ben så att knäskålarna håller på att vika sig bakåt på spelare och det blir bara gult kort och tillsist Henry som kan ta satts i 20 meter och komma in och tackla med sträckt ben bakifrån men det händer inte ett skit. Pajas domarna i Spanien kommer att avgör ligan som de håller på. Skandal!!! Jag antar att Real Madrid kommer att överklaga eftersom både Valdano och Emilio Butragueño tycker att domaren skämde ut sig och försvarar Ronaldo. Ronaldo missar annars matcherna mot Deportiva och Espanyol.

Källa: Real Madrid, Marca, As.


Spelar Betyg: Real Madrid - Malaga 2-0


Gör en mycket bra match!

Här kommer spelar beytgen från matchen Real Madrid - Malaga!

Casillas: 7
Räddar oss ett par gånger. Gör ett fint ingrippande då han nickar bort bollen två gånger. Bra i luften i dag också. Nollan fick han hålla.

Ramos: 8
Gör en mycket fin match både offensivt och defensivt. Har några fina inlägg och dribblingar på kanten. Får kliva in som mittback i andra halvlek och gör det lika bra.

Albiol: 6
Säker och stabil i allt han gör. Börjar komma in i Real Madrid riktigt bra nu.

Garay: 5
Spelade bara första halvlek pga av någon andledning?? Men gjorde det ok!

Arbeloa: 7
Varför ska vi ha en ny vänsterback när Arbeloa finns. Han spelar riktigt bra i försvarsspelet och är en dribbelkung i anfallsspelet hehe. Tycker vi är lite hårda mot honom. Han gör det bättre och bättre.

Lass: 7
Började lite dåligt men spelade upp sig hela tiden. Vann mycket bollar och slet hela tiden. Kan var lite dålig i just mottagningarna i bland. Är annars fel fri.

Alonso: 7
Många bra pass. Spelar alltid enkelt och säkert.

Guti: 8
Magiska pass i bland. Gjorde ett ass till Ronaldo och ville hela tiden ha mycket boll. Guti är tillbaka i gammal god form igen.

Kaka: 4
Jag är inte nöjd med Kaka i dag. Han gör ett fint pass vid 1-0 men han skapar inget själv. Kan grabben göra en dribbling nån gång? Dessutom skjuter ha inte bra..  Lämnade han kvar hela sitt spel register på San Siro i somras?

Ronaldo: 7
Börjar katastrofalt dåligt, men efter 25 min börjar han spela bättre och sen var det Ronaldo Show med två vackra mål. Tråkigt nog förstörde domaren Ronaldos kväll. Hoppas Real överklagar de röda kortet och stänger av dommaren i stället. Hade fått en 8 om han inte blivit utvisad.

Benzema: 2
Gör nog inte ett rätt på hela matchen. Började ok men sen vet jag inte ens om han var kvar på plan.


Inhoppare:

Marcelo: 5
Gör inte mycket väsen av sig i matchen.

Raul och Granero: 5
Granero har en bra chans att göra mål, Raul slet bra på slutet.

Domaren: 0
Vilken pajas!! Hade jag betalt pengar för att se denna matchen hade jag krävt pengarna tillbaka ifrån domarförbundet i Spanien. Han förstörde matchen helt!!!


Analys: Real Madrid - Malaga 2-0


Inblandad i allt mot Malaga, 2 mål och ett rött!

Matchen började väldigt segt och med väldigt lågt tempo. Real spelaran slog bort pass efter pass och det fanns knappt något ordnat spela från något av laget. Men ändå var Malaga nära att ta ledningen direkt i matchen efter att Alonso nickat i egen ribba på ett inlägg från Malaga. Men förutom de kan man nog glömma de första 20 min i matchen för det var inte mycket som hände, spelet böljade fram och tillbaka hela tiden men de skapades inga chanser förutom vid ett tillfälle då Guti fick dra till på volley ifrån straffområdeslinjen men Malaga målvakten gjorde en mycket fin räddning. Efter så där 25 minuter så vaknade tillslut Ronaldo och Kaka till efter att inte gjort ett rätt på plan. Real Madrid flyttade upp spelet och man började skapa lägen. I den 36:e min så kom äntligen 1-0 till Real Madrid efter ett mönsteranfall av Benzema, kaka och avslutaren Ronaldo. Mycket vackert!! Bara tre minuter senare var det dags för Ronaldo igen denna gången gjorde han det helt på egen hand, han vände bara upp utanför straffområde och drog till med en ytterskruv rakt upp i krysset. Nu var det bara Reals match fram till halvtidsvilan.

Andra halvlek bjöd inte på den underhållning man hade hoppas på för det satte domaren stopp för. Han var under allkritik, måste varit världsrekord i att vara petig. Han blåste för allt så spelet uteblev. Om inte det vore nog så bjud han även på pricken över i:et då han gav Ronaldo rött kort i den 70:e min vilken jävla pajas. Han letade bara efter ett läge att få sätta ditt Ronaldo. Hade han bara dömt rätt så hade situationen aldrig dykt upp. Ronlado blev kapad, Malaga spelarna åkte kälke i tröja efter Ronaldo gång på gång och massa andra fula lägen men domaren blundade för dessa lägen och istället sliter han upp kortet för en sak domaren själv skapat. Den Spanska domarstaben är en katastrof och att ingen gör något är pinsamt. Hur som helst spelet var inge vidare närmast mål kom Granero med en solo löpning och ett skruvat skott som målvakten återigen gjorde en bra räddning på. Real Madrid spelade mycket bra försvarsspel och Malaga kom ingen vart trots en man mer i 23 min. Men jag måste nog kritisera anfalls spelet lite, vi kan inte förlita oss på att Ronaldo gör alla målen. Benzema gjorde inte ett rätt i dag. Kaka, är han den ända spelaren från Brasilien som inte har någon teknik alls?? Grabben har inte bjudit på en ända fint på snart halva säsongen., Det ända han gör är att springa rakt in i motståndarna. Någon som däremot var bra i matchen och ska ha plus var Guti som slog många fina pass och jobbade hårt.

Tråkigt att vi inte har med Ronaldo nästa match nu när han väl kommit igång igen. 2-0 till Real Madrid med mer smak får vi vara nöjda med.

Målskyttar:
36´ Ronaldo 1-0
39´ Ronaldo 2-0

Röda Real:
70´ Ronaldo

Byten:
45´ Marcelo In - Garay Ut
67´ Granero In - Guti Ut
79´ Raul In - Kaka Ut

Återigen får vi säga hej då till Van Nistelrooy som blev hyllad innan matchen.


Inför: Real Madrid - Malaga


Guti är på gång nu!

Nu är jag sent ute men som man säger bättre sent än aldrig. I kväll möter Real Madrid - Malága hemma på Santiago Bernabeu. Malaga har gått riktigt dåligt i år och man ligger på en 16:e plats är ett botten lag just nu. Men Real Madrid har inte direkt visat någon större form efter jul, förra helgen förlorade man till och med borta mot Bilbao med 1-0. Jag hoppas verkligen Pellegrini får fart på grabbarna i kväll. Det är bara vinst som gäller eftersom Barcelona vann i går med 3-0. Ronaldo måste börja göra mål, inte ett mål från hans sida efter jul något som är oroande. Higuain är fortfarande skadad tillsammans med Van Der Vaart, Gago och Pepe. Ett nytt namn finns med på bänken och det är Castilla spelaren Pedro Mosquera. Annars tror jag vi får se en liknande startelva som förra helgen, kanske att Guti tar en plats i startelvan (Hoppas). Van Nistelrooy kommer tackas av innan matchen något jag hoppas de visar på tv. I kväll vill jag se Ronlado näta, kanske man får be om att Kaka gör ett också eftersom han gjorde ett i veckan mot Gramozi. Benzema är på gång han med så han sätter nog två bollar.


Startelva: Casillas, Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa, Lass, Alonso, Guti, Kaka, Ronaldo, Benzema

Truppen:
Målvakter:
Casillas, Dudek
Försvarare: Ramos, Metzelder, Arbeloa, Albiol, Garay, Marcelo
Mittfältare: Lass, Xabi Alonso, Kaka, Drenthe, Guti, Granero, Mosquera
Forwards: Cristiano Ronaldo, Raul, Benzema


Plats: Santiago Bernabeu
Tips: 4-1
Tv: ???

Officiellt: Van Nistelrooy till Hamburg SV


Tackar för sig!!

Nu är det klart Ruud Van Nisterooy lämnar Real Madrid för spel i Hamburg SV. Ruud har varit i klubben i 4 år och gjort det riktigt bra. Men de senaste åren har skador gjort så att speltiden blivit mindre. Ruud var är en stor målskytt i Real Madrid, under sina 97 matcher i klubben så gjorde han 67 mål något som vi inte ska glömma. Nu får vi hoppas att Ruud får det bra i Tyskland och framförallt vara skadefri. Han lämnar Real Madrid med två liga guld i prishyllan, plus en massa andra utmärkelser. Tack Ruud för din tid i Real Madrid och lycka till framöver!

I kväll innan matchen mot Malaga kommer Ruud tacka av fansen på Bernabeu och själv bli hyllad för sin tid i Real tröjan.


Real Madrid hjälper barn på Haiti!


Perez och Raul är med i projektet!

Florention Perez har startat en projekt för att hjälpa drabbade på Haiti. Han säger att det är viktigt att hjälpa till och att Haiti behöver oss alla just nu.

Projektet går ut på att Real Madrid ska hjälpa till med pengar för att kunna bygga upp St. Gerard School i Carrefour-Feuilles i närheten av Port-au-Prince. Man ska även bygga upp en fotbolls Academy där barn kan få mat och sjukvård. Dem spelarna som är mest inblandade i projektet är Raul, Ramos och Casillas men alla är med och hjälper till. Perez visar stort medlidande för folket på Haiti och vill vara med och bygga upp en framtid för dem. Just i den skolan som Real Madrid ska hjälpa till att bygga upp dog 300 barn i rasmassorna.
Båda Haitis ambassadörer i Spanien har sagt att Haitis folk kommer vara evigt tacksamma för insatsen som Real Madrid stiftelse kommer att göra.

Real Madrid stiftelsen finns i länder i Sydamerika, Centralamerika, Afrika och Mellanöstern för att hjälpa barn i nöd. Haiti har man samarbetat med sedan 2004 i olika projekt.

Man har även startat en insamling på ett bankkonto: Bank account no.: 2054 2000 8991 58025305.

Nyheter om Real!


Han klar nu!?!?!

Lite snabbt inlägg bara om det senaste som händer på transfer marknaden. Real Madrid gamle tränare Bernd Schuster är säker på att Franck Ribery kommer att spela för Real Madrid efter sommaren 2010. Bayern har inte råd att förlora så mycket pengar som det skulle göra om han stannar ett år till i klubben. Äntligen kom något positivt ur munnen ifrån sur gubben Schuster.

Ruud Van Nistelrooys framtid är lite som finns i sjön. Senaste laget att anmäla sitt intresse är Hamburg. Sedan tidigare så finns Stoke, Roma, Tottenham med fler bland spekulanterna. Ruud som just nu är skadad kommer förmodligen att hamna i England, vilket lag är oklart.

Real Madrid letar fortfarande efter en vänsterback, hört de förut? I alla fall så är det Lazios Kolarov och Fiorentinas Juan Manuel Vargas som ligger högst på Perez önskelista.

Sergio Canales verkar i dag blivit klar för Real Madrid skriver Marca. 6 Milj € verkar övergångssumman bli. Canales kommer att stanna i Racing för att fortsätta sin utveckling där. Man City var väldigt nära att värva honom men Sergio ville till Real Madrid. City erbjöd Canales 2 milj per år och Real Madrid bjöd bara hälften ändå väljer han Madrid något som retat City. Canales kan lånas ut till Racing i två år innan han är en fullbordad Madrista.

Gago har inte haft det lätt i Real denna säsongen, fem matcher har det blivit och han säger själv att han måste få mer speltid inför VM i sommar. Boca är ett alternativ för Gago eftersom om han går ditt får han spela regelbundet och det är vad han vill. Men samtidigt säger han också att han spelar i världens bästa klubb och om han lämnar så kanske han aldrig får en sån chans igen. Hur det blir för Gago får vi se. Tråkigt om han inte får spela VM bara för att han sitter på bänken i Real Madrid. Citys Roberto Mancini har också visat sitt intresse så klart...

Den tidigare Real Madrid presidenten Lorenzo Sanz har offentligt kritiserat den nuvarande presidenten Perez för sitt köp av Ronaldo. Han säger att Perez är en idiot som slängde bort 80 milj € till Man U för att få Ronaldo. Han menar att ingen spelare är värd dom pengarna.

Se målen: Real Madrid - K.S. Gramozi..

Här kan du se höjdpunkterna från Reals äventyr i Albanien. Real Madrid ägde matchen totalt och borde ha gjort en 4-5 mål till med alla chanser man hade. Men 2 mål räkte för i kvällen för att vinna.


Träningsmatch: K.S. Gramozi Erseke - Real Madrid 1-2


Fick göra ett mål!!

Real Madrid vann i Onsdags mot K.S. Gramozi Erseke i Taci Oil Cup med 2-1. Det blev en rätt spännande match trots allt. K.S. Gramozi Erseke tog ledningen i den första halvlek innan Kaka kunde utjämnas till 1-1. I den andra halvleken så avgjorde Benzema med en volley. Ingen spelare blev skadad och vi vann, precis som det ska vara i såna här skoj tuneringar. Pellegrini passade på att lufta många spelare i matchen Metzelder, Dudek, Raul, Gago och Guti fick spela mycket eftersom de inte spelat så mycket i ligan. Det blev en snabb vistelse i Albanien för just nu är Real Madrid i Madrid igen och förbereder sig inför Söndagens match mot Malaga.  

REAL MADRID: Dudek; Ramos (Arbeloa, 45'), Garay (Albiol, 45'), Metzelder, Marcelo (Lass, min.82); Gago, Guti, Granero; Kaka (Benzemá, 45'), Cristiano Ronaldo, Raul.

Mål:
1-0; min. 2: Xhafa JC
1-1; min. 36: Kaka
1-2; min.81: Benzema

Mycket händer i de tysta!!


Var det ett bud från Real de diskuterade?

Det var många rykten om att Real Madrid skulle värva nya spelare nu i Januari, hittills har vi inte sätt något av den varann. I stället snackas det mycket om spelare som ska komma och gå nästa sommar. Pato, Rooney, Silva och Villa är några som sägs ligga bra till på Perez önskelista. Det senaste i raden av rykten är att Kaka kan vara på väg till Italien. Som alla vet så har brassen inte direkt bjudit på nå direkt brasse lir under sin tid i Real Madrid så i sommar kan han hamna i sin gamla klubb Milan igen om man ska tro på Italiensk media. Lite väl tidigt att sälja kaka redan i sommar kan jag tycka, alla vet vad Kaka kan så jag hoppas klubben ger honom mer tid.

Ruud Van Nistelrooy framtid i marängerna ser inte så ljus ut. Nu lutar det mer och mer åt att han kommer gå till Tottenham. Harry Rednapp sägs vara intresserad. Ryktet om Galatazaray säger Ruud nej till.

David Silva såg i går i Madrid, Jippi tänker ni. Men man ska nog inte göra så stor grej av saken, Silva var där för att diskutera något med sin agent över en middag på ett värdshus. Vad saken handlade om kan man bara gissa om eftersom Silva lämnade restaurangen utan att säga ett ord till pressen. Men man kan ju alltid hoppas på att Silva hade fått ett erbjudande ifrån Real Madrid som han skulle fundera på.

Sommarens stora bomb kan bli Steven Gerrard till Real Madrid. Enligt Engelsk press så är han nu villig att lämna Liverpool för att spela i Real Madrid. Han är inte nöjd med situationen i Liverpool just nu och säger också att efter 9 år i klubben skulle det vara intressant och kul att testa något nytt. Men Real är inte ensamt om att vilja ha Gerrard, Inter och Man City jagar honom också.

Real letar för tillfället efter en mittback och ett namn har dykt upp. Holger Badstuber, Bayerns 20 årige mittback har Real Madrid siktat in sig på och det sägs att man är beredd att lägga 12 Milj € för honom. Holger Badstuber ska vara en riktigt bra back och fått högt betyg av alla som kollat på honom. Det har till och med gått så bra så att om han har tur kan han kommer att få en plats i Joachim Löw´s VM trupp.


Nu på Onsdag (idag) kommer Real Madrid spela en träningsmatch mot K.S Gramozi Erseke i en mini cup i Tirana. Det ska nog inte bli några problem för Real Madrid att vinna, det man är orolig för är skador. Real åker med samma trupp som mot Bilbao.


Truppen:
Målvaker: Casillas, Dudek
Backar: Sergio Ramos, Metzelder, Arbeloa, Albiol, Garay, Marcelo
Mittfältare: Lass, Xabi Alonso, Kaka, Granero, Drenthe, Gago, Guti
Forwards: Cristiano Ronaldo, Raul, Benzema


Källor: Daily Mail, Marca, As och Goal


Helgen i stort!


Gjorde en ok machen i Lördags, men ingen mål.

Nu har jag sätt matchen och man blev inte gladare efter det. Att spelare som Kaka, Benzema och Ronaldo kan missa såna solklara lägen är pinsamt. Men jag får nog säga att Benzema hade mycket otur också. I dag var laget tillbaka och tränade och det var inte många skämt som drogs i omklädningsrummet innan träning. Higuain, Van Der Vaart och Van Nistelrooy var också med en stund innan de begav sig till gymmet för att återhämta sig ifrån sina skador.

När det gäller silly season så har det gjorts en omröstning bland 800 Real Madrid medlemmar vilken splare man vill ha och Franck Ribery fick flest röster (74,5%), två kom Silva (66,9%) och trea Fabregas med (66,6%) av rösterna. Fråga inte hur omröstningen gick till eftersom de inte blir 100 % tillsammans men så var det i alla fall.

När det gäller Sergio Canales så verkar det stå still just nu, Real Madrid bjuder 10 milj Euro och att han får spela kvar i Racing. Men mer har inte kommit fram. Johan Cruyff fördömer affären och på står att spelare inte ska flytta till storklubbar innan de är 21-23 år gammal. Men då kanske han ska ta ett snack om Barca som har hållit på med barn handel i många år.


Analys: Ath Bilbao - Real Madrid 1-0

Mitt 0-4 var lite väl optimistiskt kanske, men kollar man historisk sett så hade det inte varit ett helt orimligt resultat. Framförallt inte nu när klubben lagt ner ca 2 miljarder på spelare som ska kliva fram i såna här matcher och att de inte presterar bättre är skandal. Jag har inte sätt matchen och jag vet inte om jag kommer att göra det heller. Men jag blir så arg när jag själv dagen innan berättar för fansen vilken spelare som Real Madrid måste hålla koll på och vad händer? matchen hinner inte ens ta fart innan en viss Llorente gör 1-0. Då börjar man fundera på vad Pellegrini har sagt till sina spelar innan matchen? Ath Bilbao har i många är bara haft en spelare i anfallet som är riktigt farlig och att man inte har bättre koll på det är pinsamt. Llorente ska tamefan inte få låna bollen första 15 min innan första anstormningen är över och matchen rullar på som den alltid gör. Men den taktiken kör inte Real med, vi låter skyttekungen avgöra matchen innan Ronaldo fixat färdigt håret och kommit ut på plan. Visst vi hade mycket tid på oss att ändra resultaten och vi hade tydligen massor av chanser, men som det verkar nu så Behöver både Ronaldo och Benzema ett dubbelt så stort mål för att just göra mål. Nu ska jag inte vara för hård för vad jag läst så gjorde laget en godkänd match. Dessutom dagen till ära så hade vi oturen och en storspelade Bilbao målvakt som ville förstöra kvällen för oss. Ändå så kräver jag mer från vissa spelare, Ronaldo har inte gjort ett mål efter jul, Benzema hade några lägen men har helt glömt bort hur man gör mål och Kaka gör ingen glad just nu. Det är i de tajta matcherna dessa tre aktörer måste göra det Messi alltid gör i Barcelona dom avgörande målen! Det har varit för lite av den varann denna säsongen tyvärr. Nu ligger vi 5 poäng efter Barca och har inte längre ligan i våra händer. Nu räcker det inte med att vinna El Clasico nu måste vi ha hjälp av andra klubbar. Tack och godnatt!!*arg, Kommer mer i morgon om den senaste, har jobbat hela helgen så det har inte gått och skriva nå tyvärr.

Real Elvan: Casillas, Arbeloa, Albiol, Garay, Ramos, Lass, Alonso, Kaka, Marcelo, Benzema, Ronaldo.

Målskyttar:
3´ Llorente

Byten:
Guti, Granero och Raul kom in


Inför: Ath Bilbao - Real Madrid

Real Madrid tar nu på Lördag en sväng till Ath Bilbao för att återigen ta tre poäng. Men många skador härjar i truppen och den värsta skadan är på våran skyttekung Higuain som inte kommer att delta i matchen. Alonso är nästa frågetecken, han skadade sig förra helgen och är fortfarande osäker till spel. Sist jobbiga skadan finns hos Van Der Vaart som också kommer missa matchen. Real brukar ha lätt för Bilbao och har inte förlorat sedan 2005. Bilbao ligger just nu på en åttonde plats i ligan 14 poäng efter Real Madrid. En spelare som Real måste se upp med är Llorente som har gjort fem mål denna säsongen. I Real kommer förmodligen Benzema få chansen och jag hoppas han tar den. Annars går nog Granero in istället för Van er Vaart. På defensiva mittfältet har vi Lass tillbaka och Ramos kommer spela högerback. Jag hoppas Real Madrid går in hundra i matchen och vinner med 0-4. Ronaldo kommer göra två mål och Kaka sätter nog en, fjärde målet gör Benzema!


Möjlig Trupp:
Målvakter:
Casillas, Dudek.
Försvarare: Marcelo, Albiol, Garay, Arbeloa, Metzelder, Ramos.
Mittfältare: Alonso, Guti, Kaka, Lass, Granero, Gago.
Anfallare: Ronaldo, Benzema, Raul,


Håll koll på:
Ronaldo
Tips: 0-4
Avspark: Kl 20:00 - 16/1
Tv: Tv4 sport
Plats: San Mames

PS: Jobbar i helgen så har igen tillgång till dator! Ska i väg nu så blev lite stressad inför matchen report.


Canales klar i dag? Rooney till sommaren?


Dyr spelare!

För någon vecka sedan sades det att Alexander Pato kanske var på väg till Real Madrid för 63 Milj €. Denna vecka är det Man Us spelare Wayne Rooney det snackas om. Mancherster U har dålig ekonomi trots att man sålde Ronaldo för 1 Miljard till Real Madrid och kan behöva sälja ännu en storstjärna. Och som så många gånger förr när det handlar om storstjärnor så har Real Madrid visat sitt intresse, genom att säga att man kan tänka sig lägga 84 milj € på spelaren för att få honom till Bernabeu. Men Real Madrid är inte ensamma om att vilja ha Rooney, Barcelona sägs vilja lägga 80 milj € för honom.  I en omröstning som gjordes i December så är inte Rooney fansens första val, det är istället Valencias anfallare David Villa. Hur detta slutar lär vi få vänta på för någon affär blir det inte för en i sommar isånnafall.



I dag jobbas det hårt med att få Sergio Canales underskrift. Jorge Valdano diskuterar i nu läget med Canales, Canales pappa, advokat och en rådgivare. Ett muntligt avtal mellan klubbarna är redan färdigt och det ska ävan priset på 10 milj € vara. Nu väntas bara en påskrift av Sergio själv.


Källa: Marca

Senaste nytt i laget


Händer mycket i laget just nu!!

Ingen har väl undgått 18 årige Sergio Canales succé ifrån helgen då han sänkte Sevilla på egen hand. Nu är han nära en övergång till Real Madrid. Enligt Marca så har Real Madrid erbjudit honom ett kontrakt som gör att han kan spela kvar i hans nuvarande klubb Racing resten av säsongen om han godkänner det. För att sedan nästa är bli en Real Madrid spelare. Det finns även andra klubbar som är intresserade men Real Madrid sägs ligga bäst till.

Real Madrid har många skador just nu. Alonso, Van Der Vaart, Higuain och Van Nistelrooy är skadade och nu tar Pellegrini upp dessa spelare ifrån Castilla för att ge dem chansen: Juanan, Juan Carlos, Juanfran, Tebar, Mateos och Ruben Ramos. Hoppas dem visar Pellegrini att det ska få chansen i a-laget för nu är det länge sedan någon spelare kom därifrån.

IFFHS ger varje år utmärkelsen årets bästa målvakt och i år fick Iker Casillas den ärofyllda trofén. Iker fick röster ifrån 84 olika länder och sammanlagt 230 poäng. Tvåan Gianluigi Buffon fick 150 poäng så Iker vann rätt överlägset. Samtidigt berättade Iker att han även kommer vinna titeln som årets målvakt i årets lag.


Higuain borta tre veckor!


Higuains skada, Benzemas chans?

Skyttekungen Higuain har blivit skadad och kommer vara borta från spel i tre veckor. Först var det Van Der Vaart som fick en sträckning i vadmuskeln nu verkar Higuain fått en liknande skada. Riktigt tråkigt för Higuain som gjort succé i Real Madrid denna säsongen. Nu öppnas det en möjlighet för Benzema att få spela in sig i laget, något som jag tror kan vara bra för honom. Allt ont har något gott med sig!! Men självklart kommer vi sakna Higuains målfarlighet i de viktiga matcherna. Nu vår vi hoppas att skadan läker fort så att Higuain inte tappar formen helt.


Lite smått och gott!!



Det är många som påstår att Guti blev utbuad när han i den 84:e min blev inbytt. Men så var det verkligen inte!! Guti är en legend i Real Madrid och alla som såg matchen hörde att han blev hyllad. Endast ett fåtal idioter buade men flertalet av publiken hyllade Gutis återvändo till Bernabeu. Guti fick spela ungefär 10 minuter men under den tiden hann han med att så ett antal högklassiga passningar som bara Guti klarar av.

Benzema säger att han är trött på att sitta på bänken men samtidigt förstår han att Higuain och Ronaldo får spela eftersom de gör det så bra. Han vill inte klaga för det gör saken inte bättre. Istället ska han göra allt för att få chansen och ta den, säger han.

Våran holländare Van Der Vaart fick i går kliva av planen redan efter 19 minuter pga en skada i vänster ben. I dag undersöktes han och vad jag kunde utläsa var det en sträckning i vadmuskeln som var problemet. Nu väntas en frånvaro på 2-3 veckor. Sån tur är finns nu Kaka att tillgå men samtidigt tråkigt för VDV som kommit in i startelvan nu.

Transfer rykten har det varit dåligt med. Det är Van Nistelrooy som har ryktas vara på väg till Stoke. En spelar har försvunnit ifrån Real Madrid nu under Januari fönstret och det är den Ungerska anfallaren Adam Szalai som gott till samarbetes klubben Mainz 05 i Tyskland. Annars är det fortfarande Lazios vänsterback Kolarov som ryktas vara på väg in.


Spelar Betyg: Real Madrid - Mallorca 2-0


Vilken spelare, 11 mål denna säsongen!

Härligt med en seger trots dåligt väder så tog Real Madrid hand om spelet och lät inte Mallorca komma i närheten av Real Madrids mål. Stort plus ska backlinjen ha. Här kommer alla spelar betyg:

Casillas: 5
Gör två räddningar i dag. Den första på nick och det andra kunde ha slutat riktigt illa då han modigt slänger sig in framför Mallorca spelarens sträckta ben och tar bollen. Annars var det en lugn kväll för Casillas.

Arbeloa: 6
Växer i rollen som ytterback och spelar med bra självförtroende. Vågar följa med upp i anfallen och utmanar själv i bland. Lite för osjälvisk i visa lägen. Minus är att han är lite långsam.

Albiol: 6
Gör en bra match men utmärker sig inte så mycket, spelar alltid enkelt och säkert.

Garay: 7
Väldigt stabil och gör många bra brytningar. Har tagit över mycket bra som mittback. Garay är en klippa!

Marcelo: 5
Är bättre som mittfältare, men följer med ibland i anfallen. Lite mer anonym än vanligt.

Gago: 7
Riktigt bra match av Gago som var på rätt plats hela tiden. Bra pass, bra brytningar och sliter hela tiden. Synes ingen rost på honom i dag!

Alonso: 6
Slår bort lite pass då och då men är så viktig på mittfältet. Sliter över hela banan och är alltid passnings bar. Tyvärr såg han skadad ut på slutet och blev utbyt.

Van Der Vaart: Inge betyg
Skadad i min 19.

Kaka: 5
Såg lite ringrostig ut men hade trots det ett ass. Borde kanske gjort ett mål också. Nästa match är Kaka tillbaka på riktigt igen. Utbytt!

Ronaldo: 7
Var överallt och ville verkligen göra mål i dag, och lägen saknade han inte. 3-4 klara lägen hade han som kanske ska vara mål. Men Ronaldo gjorde allt bra förutom mål, det kommer snart.

Higuain: 9
Gör ett underbart vackert mål men borde gjort fler. Dessutom borde han varit mer skärpt i passningsspelet då han kunnat gjort 2-3 ass till. Men Higuain gjorde ett mål och en ass så en nia får han, 10 hade han fått om han haft bättre pass i matchen.



Inhoppare

Granero: 7
Gör ett mål och har ett bra skottläge. Gör en bra match efter inhoppet.

Benzema: 5
Gör ett offside mål. Försöker göra bra saker men har för lite tid.

Guti: Inge betyg
Vilka smörpass, men spelar för kort tid!

Analys: Real Madrid - Mallorca 2-0


"El Pirate" avgjorde matchen på volley!!

Real Madrid fortsätte i kväll sin segersvit hemma på Bernabeu genom att vinna med 2-0. Det var ett riktigt snöoväder över Bernabeu då Mallorca var på besök och det gjorde att spelet inte blev det bästa. Tempot var långt och Ronaldo såg ibland ut som Bambi på hal is. Men trots det så fick Real Madrid en drömstart efter att skyttekungen Higuain skruvat in bollen vackert i bortre krysset med fel fot. Real kontrollerade spelet väl i första halvlek och Mallorca hade inte mycket framåt, någon nick som gick utanför mål var allt man hade. Real Madrid däremot skapade en hel del,. Ronaldo fick först ett drömläge på frispark ca 3 meter utanför straffområdet, han drog till för kung och fosterland men bollen gick någon halvmeter över målvaktens kryss. Nästa läge fick Kaka som väggspelade med Ronaldo och fick ett friläge men lyckas få bollen över mål tyvärr. Han har inte spelat på länge så han får väl skylla på de. Sista läget fick återigen Ronaldo efter att Arbeloa kommit fri från kanten men osjälvisk som han var passar han en fri Ronaldo på bortre stolpen, men Ronaldo fick stressa iväg skottet som går precis utanför stolpen. Det var ingen väl spelad första halvlek med mycket fel pass och många spelare som halkade på den snöiga plan. Dessutom en skada på Van Der Vaart. Höjdpunken var Higuains underbara skruv skott i krysset.

Andra halvlek började lika mycket bra för i den 50:e min så kom 2-0 mycket välförtjänt då Higuain får bollen nere vid förlängda mållinjen och lyfter in den på bortre stoplen där den inbytte Granero dyker upp och drar till på volley och bollen letar sig in i målet. Vackert av Granero som fick komma in i den 19:e min istället för Van Der Vaart som blev skadad. Från den stunden var det bara ett lag på planen Real Madrid. Higuain kunde säker ha gjort två, tre mål och 3 assist till om han bara haft lite mer skärpa i pass och avslut. Ronaldo var väldigt målsugen denna kvällen och hade massor av målchanser att göra sitt åttonde ligamål men det ville sig inte. Granero fick drömläge att skjuta direkt på rullande boll precis innan för straffområdet men målvakten gjorde en superräddning eller ska man säga att Granero skött rakt på honom. Tyvärr så blev det inget mer mål för Real Madrid trots alla chanser. Men samtidigt så synes det att det var svårspelat i snöovädret. En glad överraskning var att Guti var tillbaka på planen efter 2½ månads frånvaro. Han fick komma in i den 84.e min då Alonso skadade sig,. Guti visade direkt att han vill ha en plats med sina underbara pass. Det tråkiga i matchen var att Van Der Vaart blev skadad och kanske Alonso också. Men det viktigaste var att Real Madrid vann med 2-0 och det borde nog blivit mer än så. Man ska inte glömma våran backlinje som gör en riktigt bra match igen och inte har släppt in mål på tre matcher nu. Starkt!!

Higuain fortsätter att göra mål något som är positivt. Benzema fick spela lite och gjorde ett offside mål, han kan så mycket synd att han inte får spela mer. Gago som spelade från start gjorde en mycket bra match trots att han inte spelat på länge. Granero tog chansen när han fick den. Ronaldo vill så mycket men det har låst sig lite med målskyttet nu efter jul. Annars gör alla en bra match!


Real elvan: Casillas, Arbeloa, Albiol. Garay, Marcelo, Alonso, Gago, Van Der Vaart, Kaka, Ronaldo, Higuain.

Målskyttar:
8´ Higuain
50´ Granero

Gula Real:
Inga gula kort


Byten:
19´ VDV Ut - Granero In
69´ Kaka Ut - Benzema In
84´ Alonso Ut - Guti In

Inför: Real Madrid - Mallorca


Nu kan det leka fotboll tillsammans igen!

Real Madrid kommer på söndag kl 19:00 ta emot fyran i La Liga som lite oväntat är den lilla klubben Mallorca. Mallorca har haft en riktigt bra säsong och hittills har man skrapat ihop 30 poäng bara 8 efter Real Madrid. Real spelade inte bra senaste matchen och kom inte upp till normal nivå. Man har mycket att bevisa mot Mallorca, men det kommer inte bli lätt eftersom man saknar många defensiva spelare. Bland annat saknas Ramos, Lass, Pepe och Diarra. Ska Gago ta chansen är frågan? Han har skrikit efter speltid för att inte mista chansen att få delta i VM i sommar, nu har det dykt upp en chans för honom men frågan är också om Pellegrini ger honom den. Något som är positivt är i alla fall att Guti och Kaka är tillbaka i truppen igen. Guti har inte spelat på 74 dagar så han måste vara sugen. Real Madrid har ett tillräckligt bra lag för att vinna mot Mallis trots att vi saknar så många defensiva spelare. Framåt så har vi alla våra stora stjärnor med och jag tro att Real kommer att ställa upp så här: Casillas vaktar målet, Arbeloa, Garay, Albiol och Marcelo spelar i backlinjen. På mitten hittar vi nog Alonso, Ronaldo, Kaka och Van Der Vaart om inte Gago eller Granero går in och spelar en mer defensiv roll. Higuain och Benzema spelar nog på topp. Benzema ska få chansen från start igen har jag läst men det visar sig. Mallorca är ett riktigt bra hemma lag och har överraskande inte förlorat hemma ännu i ligan, borta spelet här varit så där man har bara vunnit 13% av sina borta matcher vilket inte är så jättebra om man vill fortsätta att vara ett topplag. Något som Real Madrid får se upp med är när klockan börjar närma sig 90 min för då gör Mallorca sina flesta mål så borta laget kommer aldrig att ger aldrig upp trots att man kanske ligger under och vet att man är ett sämre lag än Real Madrid. Bland spelarna som Real måste se upp för finns Pierre Webo, Borja och skyttekungen Aduriz som gjort 8 mål för klubben. Real Madrid är ett stark hemma lag och i senaste hemma matchen innan jul vann man med hela 6-0 på Bernabeu stadion. Jag tror inte det blir sådan seger marginal denna gången men vinst hoppas jag på. 3-1 till Real efter mål av Benzema, Alonso, Ronaldo och Higuian.



Möjlig Trupp:
Målvakter:
Casillas, Dudek.
Försvarare: Marcelo, Albiol, Garay, Arbeloa, Metzelder, Drenthe.
Mittfältare: Alonso, Guti, Kaka, Van Der Vaart, Granero, Gago.
Anfallare: Ronaldo, Benzema, Raul, Higuain


Håll koll på: Aduriz och Kaka
Tips: 4-2
Avspark: Kl 19:00 - 10/1
Tv: Tv4 sport
Plats: Santiago Bernabeu

PS: Jobbar i helgen så har igen tillgång till dator!

Pepe tillbaka i Madrid


Rehab för Pepe!

Idag återvände Pepe till Valdebebas för att på börja sin Rehab träning. Det var i matchen mot Valencia som Pepe landade fel i en nickduell och skadade knäet. Sex månader blev frånvaro domen något som knäckte Pepe totalt direkt efter olyckan. I dag var det en positiv Pepe som inledde sin Rehab med ett leende på läpparna. Pepe har en längre tid varit i sitt hemland Portugal där han också blev opererad den 17 December.

Pepe var mycket nöjd över att han kunde börja med Rehab så tidigt. " Det känns mycket bra, Jag är glad att operationen gick bra och att jag kan börja min återhämtningsprocess så snabbt."

Han vill verkligen tillbaka snabbt för redan dagen efter operationen så började han röra på knäet för att få tillbaka rörligheten. " Nu ett litet tag efter så har jag även fått tillbaka lite styrka också. Jag hoppas på att om en eller två veckor kunna lägga ifrån mig kryckorna, men det viktigaste är att det får läka bra."

Pepe hoppas och ber om att få vara tillbaka till den 22 Maj då CL finalen spelas Bernabeu, men skulle inte det målet uppnås så är det VM i Sydafrika han siktar på. Man kan inte säga att det inte finns nå att kämpa för i alla fall...


Den bästa elvan Real Madrid haft!


Nu och då, Raul och Alfredo Di Stefano är två av de bästa vi haft!

Jag låg i går och tänke lite på gamla och nya spelare i Real Madrid och tänkte vilken som är Reals bästa elva genom tiderna? Att ta ut elva spelar är inte lätt, man får tänka på att Real Madrid har funnits sedan 1902 och det har spelat ca 323 olika spelare i klubben så det var ingen lätt uppgift. Det har spelat så många stora sjärnor i Real Madrid så man kommer tyvärr få sätta många stor stjärnor utanför elvan. Detta är ju också min lista så den kan ju så klart se helt annorlunda ut ifall ni tar ut en, vilket jag tycker ni ska göra!! Men här är Real Madrids bästa elva genom tiderna om ifrån min synvinkel:
 
Målvakt

Målvakt
: Iker Casillas

Det stod mellan Francisco Buyo, Bobo Illgner, José Vicente Train och Iker Casillas. Men det blev tillsist Casillas eftersom han bara är 26 år och kommer bli en ännu bättre målvakt, och har dessutom utsätts till världens bäste. Casillas kan göra räddningar ingen annan målvakt i världen klarar av. Så han är Real Madrids bästa målvakt genom tiderna.


Försvarare

Vänsterback: Roberto Carlos
Real Madrid har haft problem på just denna positionen sedan Reals bästa genom tiderna försvann 2007. Carlos var snabb, stark och hade ett av världens hårdaste skott. Dessutom var han frisparks expert. Han blev utsedd till världens näst bäste spelare 1997. Carlos gjorde 47 mål på 371 matcher för Real Madrid som vänsterback. På andra plats kommer José Antonio Camacho som spelade i Real mellan 1973-89 men jag valde Carlos eftersom han vara bra i båda riktningarna.


Mittback: Fernando Hierro
Valet var inte så svårt, Hierro är den bästa mittback som Real Madrid har haft. Som back gjorde han 102 mål på 439 matcher något som är grymt bra. Bakåt var han en klippa. Han har bland annat 3 CL titlar och 5 liga titlar. Han kallades för Bossen eftersom han var kapten och hade ett grymt ledarskap.


Mittback: Félix Quesada
Spelade i Real Madrid mellan 1922 - 1936 och hann med att göra 244 matcher för klubben. Han är den mest avgudade spelaren bland Reals fans i historien. Styrka, självuppoffring, Karaktär och några mindre bra saker var det han bjöd på under sin karriär i Real, något som gjorde honom till idol bland Reals fans.


Högerback: Chendo
Är en egen produkt som spelade i Real Madrid mellan 1982 - 1998. Han började sin karriär redan 1979 men då i Real Madrid B. Han har 363 matcher i Real tröjan på sitt konto. Ligan vann han 7 gånger, CL en gång och Uefa cupen två gånger. Chendo var ingen stor målskytt men riktigt bra defensivt, tyvärr Ramos får böja sig här. tänkte ta honom först.


Mittfältare

Defensiv Mittfältare: José Emilio Santamaría
Real Madrids bästa defensiva mittfältare någonsin, kanske en av de bästa ivärlden någonsin. 1950 och i början av 1960 var han nyckelspelare i Real Madrid och ledde klubben till 5 raka CL titlar. Lägg där till att han har 10 ligatitlar med två olika lag. Han var given här.


Offensiv mittfältare: Zinedine Zidane
Är kanske den bästa spelaren som funnits på denna planeten. Han var ett spel geni utöver det vanliga. När han kom till Real Madrid 2001 blev han den dyraste spelaren i världen. Han stannade i 5 år och gjorde sammanlagt 48 mål för klubben. Men hans specialitet var att spela fram till mål. Utmärkelser kan han drunkna i nästan så bra var han.


Högerytter: Cristiano Ronaldo
Han må bara spelat en halv säsong i klubben men han är redan en av de största som spelat i klubben. Hans övergångssumma på 1 Miljard säger en del den också. Han har redan vunnit CL och 3 liga titlar med Man U. Utmärkelser kan han drunkna i trots att han bara är 24 år.


Västerytter: Francisco Gento
Gento var en snabb och dribblings säker vänsterytter som också spottade in mål. Totalt blev det 157 mål på 517 matcher under sin karriär. Gento spelade i Real mellan 1953-1971 och vann kanske fler titlar än vad någon annan spelare någonsin har gjort, Han var i 8 CL finaler och vann 6 st, Liga mästare blev han 12 gånger och cupen vann han 2 gånger. Så Gento är en av de största i Real Madrids historia.


Anfallare

Forward: Alfredo Di Stefano
Dessa två platserna är riktigt svåra eftersom Real Madrid har haft så många bra anfallare. Men Alfredo ska självklart ha en av platserna. Han rankas som den bästa idrottare i världen oavsett vilken sport. Hans karriär i Real Madrid var magisk. Han sägs ha gjort över 800 mål på 1100 matcher under hela sin fotbollskarriär. Tyvärr fick han aldrig spela i landslaget pga att han blev "svartlistad" av Argentinas fotbollsförbund efter flytten till Europa. När Ferenc Puskas och Alfredo spelade tillsammans på 1950-60 talet bildade de Europas mest fruktade anfall i historien.


Forward: Raul Gonzalez Blanco
Real Madrid bästa målskytt någonsin måste få vara med på listan trots att det har funnits spelare som Puskas, Ronaldo, mfl. Raul är en av de största ledarna som Real har haft, han har varit i klubben i 16 år och är en legend och en ikon. Man får inte glömma vad han gjort för klubben bara för han börjar bli lite sämre på plan nu. Han är kapten och kommer gå till historien som den bästa någonsin. Bland annat 6 liga titlar och 3 CL titlar har Raul tagit.

Fabregas eller Higuain?


Blir det ett byte av dessa två till sommaren?

Det är mycket snack om Cesc Fabregas just nu. Det senaste som har dykt upp i ryktes väg är att Arsenals manager Arsene Wenger skulle kunna tänka sig att släppa Febregas om Real Madrid släpper sin skyttekung Gonzalo Higuain i motsatt riktning. Men det är inte nog där, Higuain skulle bara vara en delbetalning eftersom han bara värderas till 35 milj € och Fabregas till 50 milj €. Det är inte första gången som Wenger är ute efter Higuain, förra sommaren var det likadant men då lyckades han inte får någon gehör för sitt intresse. Real Madrid är inte ensam om att vilja värva Arsenals kapten, Barcelona har länge kämpat för att få hem sin gamla spelare till Nou camp. Min fråga är om Real verkligen behöver Fabregas? Vi har Alonso och jag anser att han är en bättre spelare än vad Fabregas är eller vad tycker ni?

Kolarov vår nye vänsterback?


Kolarov till Los Blancos?

Real Madrid letar förbrilt efter en vänsterback och ett namn som har dykt upp är Aleksandar Kolarov, Lazios Serbiske vänsterback. Lazios president Claudio Lotito säger däremot att han inte är till salu, men också att om ett högt bud trillar in så kan han överväga att diskutera. Fiorentinas vänsterback Juan Manuel Vargas var Reals första alternativ men den affären verkar inte bli av. Nu är det alltså Lazios vänsterback som gäller. Perez verkar till och med vara så intresserad så att han kan tänka sig åka ner till Italien och diskutera med Lotito om en affär. Men som sagt prislappen är inte låg, 18-20 milj € vill Lazio ha för sin back bjässe!

Källa: Goal


Talangen borta restan av säsongen!


Tungt avbräck för Castilla!

Den unga talangen Javier Acuna som tillvardags spelar i Castilla har nyligen opererats för en trasig menisk, operationen gick bra och nu väntar sex månaders rehabilitering innan han kan vara tillbaka på planen igen. Acuna är en stora unga talanger som Castilla tagit fram och har vid flertal tillfällen tränat med Real Madrids A-lag. Han har även deltagit i någon match med laget men inte spelat. Innan skadan hoppades klubben mycket på den unga talangen, men nu kommer nog tyvärr hans utvecklig stannas upp lite eftersom han blir borta hela säsongen. Även Pellegrini hade fått upp ögonen för honom så det är väldigt tråkigt för Acuna som hade chansen att bli en stor spelare.


Vidic kan hamna i Real Madrid!


Real nya mittback??

Real Madrid letar en ersättare till Pepe och den som ligger närmst till hands just nu är Manchester Uniteds Serbiske försvarare Nemanja Vidic. Man U sägs förberedda en försäljning av försvararen och priset ska ligga på runt 25 milj €. Real Madrid har visat sitt intresse och efter som man söker en ersättare till Pepe så nöjer man sig inte med vad som helst, Vidic är en av världens bästa mittbackar och skulle passa perfekt i Real Madrid. Någon som inte tror på en affär är däremot Vidic agent som säger att han inte kommer att lämna Man U. Frågan är också har man råd och vill Perez att lägga 25 milj € på en försvarsspelare? Hur som helst Real Madrid behöver en back och om det blir Vidic eller någon annan får vi se! Men vad jag har hört så har Sir Alex redan har hittat ersättare till Vidic, så vi får håll tummarna!!


Defensiv kris?


Tunt med backar just nu!

Real Madrid kommer ha det tungt på den defensiva fronten i nästa match mot Mallorca. Både Lass Diarra och Ramos drog i helgen på sig varsitt gult kort och kommer att vara avstängda nästa match. Sedan kan vi lägga till att Pepe är långtids skadad och inte är ett alternativ denna säsongen. Lass är den defensiva grov jobbaren som kan vara den viktigaste kuggen i Real Madrid startelva och att sätta in M.Diarra går inte det heller eftersom han är på Afrikanska mästerskapen. Så båda våra defensiva mittfältare är borta, Gago finns kvar men han har inte spelat på länge. På back sidan ser det riktigt illa ut då vi bara har Metzelder att till då som reserv som mittback just nu. På kanterna finns det igentligen ingen reserv då Marcelo helst ska spela yttermittfältare och inte back. Men förmodigen kommer Marcelo få ta klivet ner. Då kommer vi ha en riktigt svag backlinje mot Mallorca som är ett bra lag just nu och ligger på en fjärde plats. Arbeloa, Albiol, Garay och Marcelo skrämmer inte många anfallare så jag tror det kommer bli många mål på Bernabeu på Söndag i båda riktningarna.

Analys: Osasuna - Real Madrid 0-0


Lass kämpade och slet hela matchen!

Det var ingen bra första halvlek av Real Madrid som knappt skapade något framåt. Ronaldo såg slö ut och Higuain rörde knappt bollen. Man hade lite små lägen men Osasuna var det lag som skapade mest och hade den farligaste chansen på nick. Bäst var Arbeloa som hade lekstuga på sin sida, Ibland trodde man att det var Ronaldo som dribblade så bra, men när dem zoomade in såg man att det var Arbeloa och fick en chock. Första halvlek är inget som kommer gå till historien. Julmaten satt nog kvar i kroppen för alla såg propp mätta ut.

Andra halvlek börjar lite bättre, Lass får ett bra skott läge men skjuter rakt på målvakten. Ramos såg piggare ut och man satte lite press på Osasunas backlinje. Real Madrid hade många skott och skott lägen men var inte koncentrerade till 100%. Ronaldo som var iskall i första halvlek var mycket bättre i andra och hade några fina pass och dribblingar, frisparkarna var tyvärr felriktad för dagen. I den 61:a min så fick Osasuna ett jätte läge att göra mål men då räddade Casillas oss. Reals första byte kom i den 63:e min då VDV gick ut och Benzema kom in. Higuain borde gjort 1-0 i den 65:e min då Higuain som alltid brukar vara klinisk i avslutningarna kommer fri men denna gången skjuter han rakt på målvakten som styr bollen över mål, DÅLIGT!. I den 71:a min så fick Higiaun lämna plan för att göra plats för Raul. Benzema var bra i matchen och skapade några lägen tyvärr hade även han inge vidare sikte denna kväll. Att sätta in Raul kan man nu i efterhand var som att gå ner på 10 man, jag tror knappt han rörde bollen. Jag älskar Raul men han börjar bli för långsam och för anonym i matcherna tyvärr. Skulle vilja se Raul som tränare i stället. Real gör ingen bra match och man fick aldrig någon stor chans i slutet så matchen slutade 0-0 ett bakslag för Real Madrid som hade en gyllene chans att ta över första platsen i Laliga.



Real elvan med betyg: Casillas 5, Arbeloa 7, Garay 6, Albiol 6, Ramos 5, Lass 6, Alonso 5, Marcelo 4, Van Der Vaart 5, Ronaldo 5, Higuain 4.

Inga målskyttar!

Gula Kort Real Madrid:
36´Arbeloa
69´Ramos
79´Lass

Byten:
63´ Van Der Vaart Ut - Benzema In
72´ Higuain Ut - Raul In
82´ Marcelo Ut - Granero In

Guti redo för spel igen!


Nu kan det bli matchtröja igen!

Våran stilikon Guti kan vara på väg tillbaka till fotbollsplanen igen. Efter nästa två månader av skadeproblem och frysbox så är Pellegrini beredd att låta honom få några minuter i matchen mot Mallorca på Söndag. Senast Guti spelade en match var mot Alcorcon i Copa Del Rey och som alla minns så slutade det inte så bra för Guti efter att han hamnat i bråk med tränaren Pellegrini. Nu är bråket löst och Guti är välkommen i laget igen. Guti har gjort 3 mål denna säsongen och är väldigt viktig när han är i bra form.


Silly Season rykten!!


Gör Pato som Kaka och flyttar till Spanien??

Silly season är igång för Real Madrid och man släpper en bomb direkt. 63 milj € sägs det att Real är beredda att lägga för att få ännu en Milan spelare och denna gången är det ynglingen Alexander Pato som Real vill ha. Jag är tveksam till att Milan vill sälja Pato oavsett vad man bjuder men man ska aldrig säga aldrig. Benzema har inte varit vad man hoppats på och Pellegrini vill förstärka sitt anfall, tidigare har det ryktats om att Rooney, Villa eller Aguero skulle ligga nära till hands men nu kan det alltså bli brassen Pato. Kollar man historiskt sätt så har Real Madrid haft en förkärlek till just brasilianska spelare så varför skulle det inte dyka upp en till då vi redan har Marcelo och Kaka och tidigare har stor stjärnor som Robinho, Ronaldo, R Carlos, Baptista och Savio spelat i Real Madrid.

Det sägs också att Real Madrid förbereder sig för att buda 50 milj € på Wayne Rooney. Ronaldo har vid flertal tillfällen sagt att han vill se just Rooney i Real Madrid och nu kan det bli sant om inte sur gubben Sir Alex ställer sig i vägen för det. Även Fabregas ifrån Arsenal kan vara ett alternativ till sommaren men prislappen är väldigt hög för en spelare som inte är bättre än Alonso.

På ut listan hittar vi Van Nistelrooy som sägs vara på väg till alla klubbar i världen, men jag tror att det blir England. Liverpool kan vara intresserade. Även Van Der Vaart kan vara på väg till Liverpool på lån. Han kan få det svårt att ta plats när Kaka är frisk.

Tog inte chansen!!

Man hade så gott som straffspark efter att Barca tappat poäng i Lördags men vad gör man, bränner den!! Real Madrid hade chansen att gå upp i serie ledning i går kväll då man mötte Osasuna på borta plan, men man lyckades bara få med sig 0-0. Tråkigt och jävligt klantigt. Jag har inte sätt matchen själv. Ska sätta mig och kolla när jag får tid, har jobbat hela helgen så det har varit fullt upp. Man blir bara besviken när man i ena matchen gör 6 mål framåt sedan lyckas man inte änns få in ett i nästa. Men men jag ska inte dra för stora slutsatser innan jag sätt matchen. Vad tycker ni om matchen? Vi kanske skulle ha haft med Kaka på bänken iallafall!?! Jag tror han hade varit grymt spelsugen och kanske slagit ett avgörande pass eller gjort mål. Jag skriver en liten analys när jag sätt matchen! 

PS: Ber om ursäkt för att jag tog fel på tiden, när jag kom på det så var jag på jobbet! 


Inför: Osasuna - Real Madrid


Äntligen tillbaka men är han i form?

Årets första match är nu på söndag då vi möter Osasuna på borta plan. Real Madrid har haft ett långt uppehåll i liga spelet men alla minns väl förra matchen då vi rent ut sagt krossade Zaragoza med 6-0. Tyvärr är det historia nu och nu får vi blicka framåt. Osasuna är ett bra lag på hemmaplan något som Barcelona fick lära sig då man i matchens sista spark tappade ledningen och bara fick med sig ett kryss ifrån matchen. Real Madrid är i grym form och är ett bättre lag än Barcelona så jag är inte orolig. Det man däremot är lite fundersam på är hur Pellegrini ska ställa upp laget. Kaka är tillbaka och Van Der Vaart är i grym form. Marcelo har gjort det bra på offensiva kanten och Arbeloa börjar komma in i det på vänsterbacks position. De ända som är givet är väl att Casillas vaktar målet med en backlinje fram för sig som är klart till 3/4 bestående av Ramos, Albiol, Garay. Mittfälts låset är väl också rätt givet, Alonso är tillbaka efter avstängning så han spelar tillsammans med Lass. Ronaldo och Higuain i anfallet har det varit de senaste matcherna och förmodligen på söndag också. Resten av laget är nog bara Pellegrini som har klart för sig.

Real ligger nu när 15 matcher har spelats på en andra plats två poäng bakom Barca. På Söndag hoppas jag att vi ligger en poäng före. Osasuna ligger 12 med 16 inspelade poäng och Real Madrid får se upp för Osasuna som brukar kunna skrälla mot topplag. En spelare som våran backlinje måste hålla koll på är Pandiani som leder Osasunas interna skytteliga med 6 mål.

Hur som helst så tror jag Real Madrid vinner nere i Pamplona och Higuain behåller sin svit med att göra två mål igen. Även Ronaldo kommer förmodligen att göra något mål och varför inte Garay!=)



Preliminär Trupp
Målvaker:
Casillas, Dudek
Backar: Albiol, Metzelder, Garay, Ramos, Arbeloa, Marcelo
Mittfältare: Alonso, Lass, Van Der Vaart, Kaka, Granero, Diarra
Anfallare: Higuain, Ronaldo, Benzema, Raul.

Håll koll på: Ronaldo och Higuain
Avspark: 21:00
Plats: Estadio Reyno de Navarra
Tv: Tv4 sport
Tips: 1-4

Kaka tillbaka!!


Tre spelare som vill ha en plats i startelvan!

Äntligen är Kaka tillbaka i laget efter att varit borta ungefär en månad. Kaka har haft problem med ljumsken men om Pellegrini vill så kan Kaka spela redan på Söndag då vi möter Osasuna på borta plan. Kaka har inte spelat en match sedan El Clasico mot Barca den 29 Nov men är aktuell igen, men vi ska inte glömma att Van Der Vaart har varit grymt bra sedan Kaka blev skadad och kanske förtjänar att få fortsätta i startelvan. Pellegrini står inför ett tufft beslut, det är svårt att välja bort Kaka men samtidigt surt för VDV att bli bänkad igen efter ha storspelat i många matcher nu. Vem eller om båda spelar får vi se på Söndag!!


RSS 2.0