Analys: Real Madrid - Mallorca 2-0


"El Pirate" avgjorde matchen på volley!!

Real Madrid fortsätte i kväll sin segersvit hemma på Bernabeu genom att vinna med 2-0. Det var ett riktigt snöoväder över Bernabeu då Mallorca var på besök och det gjorde att spelet inte blev det bästa. Tempot var långt och Ronaldo såg ibland ut som Bambi på hal is. Men trots det så fick Real Madrid en drömstart efter att skyttekungen Higuain skruvat in bollen vackert i bortre krysset med fel fot. Real kontrollerade spelet väl i första halvlek och Mallorca hade inte mycket framåt, någon nick som gick utanför mål var allt man hade. Real Madrid däremot skapade en hel del,. Ronaldo fick först ett drömläge på frispark ca 3 meter utanför straffområdet, han drog till för kung och fosterland men bollen gick någon halvmeter över målvaktens kryss. Nästa läge fick Kaka som väggspelade med Ronaldo och fick ett friläge men lyckas få bollen över mål tyvärr. Han har inte spelat på länge så han får väl skylla på de. Sista läget fick återigen Ronaldo efter att Arbeloa kommit fri från kanten men osjälvisk som han var passar han en fri Ronaldo på bortre stolpen, men Ronaldo fick stressa iväg skottet som går precis utanför stolpen. Det var ingen väl spelad första halvlek med mycket fel pass och många spelare som halkade på den snöiga plan. Dessutom en skada på Van Der Vaart. Höjdpunken var Higuains underbara skruv skott i krysset.

Andra halvlek började lika mycket bra för i den 50:e min så kom 2-0 mycket välförtjänt då Higuain får bollen nere vid förlängda mållinjen och lyfter in den på bortre stoplen där den inbytte Granero dyker upp och drar till på volley och bollen letar sig in i målet. Vackert av Granero som fick komma in i den 19:e min istället för Van Der Vaart som blev skadad. Från den stunden var det bara ett lag på planen Real Madrid. Higuain kunde säker ha gjort två, tre mål och 3 assist till om han bara haft lite mer skärpa i pass och avslut. Ronaldo var väldigt målsugen denna kvällen och hade massor av målchanser att göra sitt åttonde ligamål men det ville sig inte. Granero fick drömläge att skjuta direkt på rullande boll precis innan för straffområdet men målvakten gjorde en superräddning eller ska man säga att Granero skött rakt på honom. Tyvärr så blev det inget mer mål för Real Madrid trots alla chanser. Men samtidigt så synes det att det var svårspelat i snöovädret. En glad överraskning var att Guti var tillbaka på planen efter 2½ månads frånvaro. Han fick komma in i den 84.e min då Alonso skadade sig,. Guti visade direkt att han vill ha en plats med sina underbara pass. Det tråkiga i matchen var att Van Der Vaart blev skadad och kanske Alonso också. Men det viktigaste var att Real Madrid vann med 2-0 och det borde nog blivit mer än så. Man ska inte glömma våran backlinje som gör en riktigt bra match igen och inte har släppt in mål på tre matcher nu. Starkt!!

Higuain fortsätter att göra mål något som är positivt. Benzema fick spela lite och gjorde ett offside mål, han kan så mycket synd att han inte får spela mer. Gago som spelade från start gjorde en mycket bra match trots att han inte spelat på länge. Granero tog chansen när han fick den. Ronaldo vill så mycket men det har låst sig lite med målskyttet nu efter jul. Annars gör alla en bra match!


Real elvan: Casillas, Arbeloa, Albiol. Garay, Marcelo, Alonso, Gago, Van Der Vaart, Kaka, Ronaldo, Higuain.

Målskyttar:
8´ Higuain
50´ Granero

Gula Real:
Inga gula kort


Byten:
19´ VDV Ut - Granero In
69´ Kaka Ut - Benzema In
84´ Alonso Ut - Guti In

Kommentarer
Postat av: nene

Vi var helt okej.:D

2010-01-10 @ 23:17:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0