Lite om de senaste matcherna!


Vilken avslutare han är!!

Real Madrid har hunnit spela två matcher sedan jag skrev senast. En i Onsdags då man vann mot Almeria med 2-1 på bortaplan. Ronaldo gjorde första målet och Van Der Vaart fast ställde slutresultatet. Den andra matchen spelade man på Söndags kvällen då man tog emot Valencia på hemmaplan och den matchen lyckades man vinna efter mål av våra två anfallare Ronaldo och Higuain. Första matchen var ingen höjdare men en seger där plus att man gjorde en bra match mot Valencia har gjort att vi nu bara är en poäng efter Barcelona eftersom dem spelade lika mot Espanyol i Barcelona derbyt. Ligan lever i högsta grad och det kommer bli en spännande avslutning. Själv skulle jag suttit på ett plan till Cypern nu men en viss vulkan på Island stoppade det. Nu blir det resa till Kreta i stället.

Kul att se Higuain göra mål mot ett bra motstånd och att han är i form igen efter några matchers mindre lyckat spel. Ronaldo gör mål hela tiden och visar sin storhet. Arbeloa fortsätter att spela dåligt. Van Der Vaart vilken kämpe det har blivit av han. Guti vilken lirare äntligen får han spela ifrån start i två matcher och han är kung på plan.

Inför: Almeria - Real Madrid


Dags att ta fram hjärtat!

Det är dags för mitt i veckan match igen och denna gången möter Real Madrid - Almeria på borta plan. Real Madrid som i Lördags förlorade El Clasico är nog väldigt revansch suget och kommer att ge allt mot Almeria det kräver jag. Jag vill inte se en repris ifrån förra året då man förlorade El Clasico då vann man knappt en match efter det. Ligan är inte avgjord ännu så det finns mycket att spela för. Barca har några svåra borta matcher så ingenting är omöjligt. Real Madrids skadelista har ökats på med några namn bland annat är Raul och Metzelder borta ifrån morgon dagens match. Övriga är Pepe, Kaka och Drenthe. Två överraskningar bjuder Pellegrini på när han tar ut truppen och det är backen Mateos och anfallaren Juanfran ifrån Castilla. Garay fick ta klivet ur truppen efter en katastrof match mot Barca. Jag hoppas att Lass, Guti och Benzema får starta matchen för det borde dem gjort mot Barca men Pellegrini gör sina val. Sedan vill jag se Ronaldo på sin ordinarie plats där han är som bäst alltså högerytter. Det var en spännande match när de båda mötes senast då slutade matchen 4-2 på Bernabeu. Jag tror det kan bli nå liknade denna gången. 4-1 är mitt tips.



Truppen:
Målvaker: Casillas, Dudek.
Försvarare: Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Mateos.
Mittfältare: Xabi Alonso, Gago, Lass, Diarra, Guti, Van der Vaart, Granero.
Anfallare: Benzema, Higuain, Cristiano Ronaldo, Juanfran.


Plats: Mediterranean Games
Avspark: 20:00
Tv: Tv4 sport, Canal Plus 2
Tips: 1-4

Lite stressade just nu ska dra iväg till Cypern på semester så Bloggen kommer inte vara aktiv ifrån Lördag 17/4 - 27/4. Dessutom kommer det vara lite aktivitet under dagarna fram till jag åker.

Vargas till Real Madrid?


Ny vänsterback på ingång?

Real Madrid inser att man måste förstärka backlinjen och den som förmodligen kommer att göra det är Juan Manuel Vargas ifrån Fiorentina. Enligt en Italiensk tidning så kommer Real Madrid att lägga ett 22 miljoners bud på spelaren inom dem närmsta veckorna. Real Madrid har länge varit intresserade av Vargas som gjort en bra säsong i Fiorentina. Nu kan en övergång vara nära om man ska tro uppgifterna. Vargas är en allroundspelare som även kan spela som offensiv mittfältare och hans vänsterfot är ett giftigt vapen när det gäller fasta situationer men även vid långskott. Jag har länge velat se en ny vänsterback istället för Arbeloa nu kanske det kan bli Vargas något jag ser som något positivt. Vargas är en riktigt bra spelare.


Senaste nytt vecka: 14


Kaka skadad under El Clasico!

Det blev en riktigt tråkig vecka efter att Real Madrid förlorat El Clasico på hemmaplan med 2-0. Vem var det i Barca som gjorde mål jo Messi så klart han är den ända som kan avgöra matcher för Barca. Pedro gjorde ett betydelselöst mål eftersom Real aldrig var riktigt nära att komma ifatt.

Guti meddelade i veckan att han är inne på sin sista säsong för Real Madrid. Guti har spelar hela sin karriär i Real och vill testa något nytt innan han lägger skona på hyllan. Tråkigt för Real som blir av med en legend i klubben. Men jag förstår Guti också.

Från en legend till en annan Raul skadade sig tydligen i matchen mot Barcelona och kommer vara borta ifrån fotbollen i två till tre veckor. Tråkigt för Raul som förmodligen spelar sin sista säsong även han i Real Madrid. Om han blir tränare eller fortsätter någon annanstans återstår väl att se.

Och från en anfallare till en annan Benzema har inte lyckats i klubben anser många och nu kan har vara på väg till Milan eller Manchester United. Går han till Milan så skulle det i såna fall bli ett byte emot deras unga anfallare Alexander Pato och om han går till Man U så blir det på lån.

När vi ändå snackar silly season så kan vi jag ta upp att både Ramos och Lass kan vara på väg till Italien. Ramos är ögon på sig ifrån Milan och Lass kanske är på väg till Inter genom ett byte mot backen Maicon.

Real Madrid fansen i Spanien sägs ha gett upp liga titeln hela 72% tror inte att Real Madrid kommer att komma ifatt Barca i ligatoppen.


Vem tar över efter Pellegrini??



Pellegrini ut, men vem ska ta över?

Pellegrinis dagar i Real Madrid ser ut att vara räknade. Även om han skulle vinna ligan vilket han förmodligen inte kommer att göra så kommer han att få lämna uppdraget som Real Madrids coach. Det tror i alla fall dem Spanska tidningarna. Kolla på Capello han fick lämna efter att han vunnit liga åt Real Madrid. Skälet då var att man spelade för tråkigt fotboll och kollar man på Pellegrini så har han inte direkt lyckats inspirera laget att spela något bra fotboll när det behövts. Marca gav i dag ut möjliga ersättare till Pellegrini. Här är förslagen:

Jose Mourinho - Inter
Rafa Benitez - Liverpool
Carlo Ancelotti - Chelsea
Fabio Capello - England Landslag
Felipe Scolari - Uzbekiska FC Bunyodkor

När jag kollar på dessa namn så vill jag bara ha en och det är Mourinho. Han är den bästa tränaren och den som har mest respekt. Respekt är något man måste ha om man ska träna alla dessa stor stjärnor som finns i Real Madrid. Detta är något som saknas lite hos Pellegrini han är inte större än vad spelarna är och då får man det inte lätt som tränare. Men skulle det inte bli Mourinho så tror jag Ancelotti skulle vara ett bra alternativ men han lämnar inte Chelsea om man vinner både ligan och FA-Cupen. Benitez verkar vara fansens stora favorit då han hade fått flest röster på Marcas hemsida. Vi får väl se vem det blir för Pellegrini är inte rätt man att leda Real Madrid. Kan man inte motivera ett lag att vinna mot ett div 2 lag så ska man inte träna Real Madrid.


Källa: Marca


Budfajt om Youngs signatur!


Young till Real Madrid?

Real Madrid är återigen ute efter Aston Villas kantspringare Ashley Young men denna gången har man fått konkurrans av ärkerivalen Barcelona som också sägs vilja ha spelare i sommar. Priset ligga på runt 22 milj Euro just nu men det kommer bli en budfajt mellan Real och Barca. Young har haft en mycket fin säsong i Aston Villa bakom sig och har även slagit sig in i det Engelska landslaget. Var spelaren kommer att hamna vet ingen men Barca erbjuder just nu Alexander Hleb plus pengar för spelaren vad Real Madrid kommer att buda är inte klart. 

Ashley Young har spelat 43 matcher för Aston Villa den här säsongen och gjort nio mål och 13 assist. 

Källa: Fotbollstransfers.com

Årets tyngsta dag!!


Bygghatten på!

Hmm att skriva blogg inlägg när man är jätte full är inte det bästa man gjort. Kan bli lite konstiga meningar och felstavade ord hehe. Men man jag var tvungen att få ut lite ilska för Real Madrid var katastrof i går. Vi hade knappt ett farligt läge på hela matchen och Benzema som inte får chansen skapar mer på 20 min än vad Higuain gjorde på 70min. Nej det är väl bara att vara en sportsman och gratulera Barcelona till Liga titeln. Blir svårt att ta ifatt detta även om det inte är omöjligt. Jag tror på er Real Madrid. Men en dag som denna går man inte med huvudet högt direkt. Usch nu är det bara att hålla sig inne tills stormen lagt sig. Jag tror nog Perez inte är så nöjd med denna säsongen. Nu blir det att öppna plånboken i sommar igen.

Pellegrini varför inte bara avgå!

Pellegrini vad har du emot succe???? JAG HATAR DIG! Varför sätta in en trött seg och dålig Raul istället för Benzama som är framtien?? Din jävla pajas!! Så jävla trött på dina dåliga byten... Du verkar ju vilja bli sparkad så varför inte bara avgå... Snälla kan någon vettig ta över Real Madrid inte något lik som inte sovit på ett år ... Försvinn ifrån Real Madrid och kom aldrig tillbaka till huvudstaden..!!!

Arbeloa världens sämsta!!!

Att Arbeloa spelar i Real Madrid är en gåta han är La Ligas sämsta back plus att han skulle vara sämst i Premier League, Serie A och Tyska ligan. Möjligt att han skulle vara sämst i Samarinos liga också. Jag för står inte hur en såm spelare kan var i Real Madrid. Higuain vad gör ha på plan?? helt osynlig i match som alltid i de stora matcherna. Jag kommer personligen åka ner och ge domaren i matchen ett slag i matchen så han aldrig kan dömma igen. Den sämsta domaren jag sätt. Jag vad jag hatar honom jag hoppas han dör på vägen hem ifrån santiago. Van Der Vaart kan vi sälja det finns ingen talang i den spelaren överhuvudtagen.. fy fan vad kass han är!!!!!!!!!!! Att inte Guti fick starta betyder bara att Pellegrini inte vill ha kvar sitt jobb.. Mourinho välkommen till Real Madrid.!! Att diskutera vem som är bäst Ronaldo eller Messi nej sluta..!!! Fan vad jag hatar Barcelona ocH Pellegrini!!...

Halvtids tankar....



Ja du 0-1 i baken efter första halvlek är inte bra. Men Barcelona kan ju tacka en spelare för det och det är domaren han har tamefan varit det sämsta jag någonsin sätt. Man tror ju att det är flick fotboll han dömmer när man ser honom. Är han det bästa spansk fotboll kan erbjuda så måste man se över dommar situvationen ordentligt... pinsamt. Real Madrid jobbar hårt men man har inte skapat något i målchans alls... faaaaan. Nu hoppas jag på en bra andra halvlek då vi brukar vara bäst. Higuain har varit kassssssssssssssss som alltid stora matcher. In med benzema!!!!

Jag tror vi vänder detta!! In med Guti och Benzema så vinner vi....

Fan Albiol som jag satt och hyllade så i början av matchen visar hur dålig han är när det väl gäller. Faaaan det är klart Messi gör det efter som Barca inte är ett lag ettan en spelare och det är Messi...... pinsamt!

INFÖR El CLASICO: Real Madrid - Barcelona



Dagen med stort D är här, äntligen är det El Clasico i kväll kl 22:00 smäller det. 80 000 på läktare och miljoner tv tittare kommer sitta helspända när årets match går av stapeln på Santiago Bernabeu i Madrid. Vi har revanch att utkräva efter nederlaget förra året med 6-2 hemma.

Real Madrid

Real Madrid kommer ifrån en seg och tråkig match mot Racing på påskafton, man vann tillslut med 2-0 men sällan har jag sätt ett lag gå på mer spar låga än då. Men vi får väl se i kväll om det var rätt medicin och att men har mer kraft i kväll istället. Real Madrid med Pellegrini i spetsen har valt att ställa upp backlinjen med Ramos på höger kanten istället för i mitten där han spelat så bra på slutet. Garay och Albiol tar hand om mitten istället och Arbeloa på vänsterkanten. Jag hoppas verkligen att alla i backlinjen har sovit gott i natt och är i toppform för det kommer gå fort när Messi kommer. Mittfältet känns helt ok äntligen har Pellegrini insätt att Granero inte platsar och satt upp Marcelo på en kant så vi får lite mer fart. Marcelo och Ronaldo kommer spela på varsin kant som inre anfallare och Higuain ligger längst fram. På defensiva mittfältet så ska Alonso och Gago städa och fördela bollar. Van Der Vaart kommer ha en lite friare roll på det offensiva mittfältet där han trivs bäst. I målet kommer Casillas ha en betydande roll denna matchen han måste göra några av dom där världsklass räddningarna som han kan göra. Hur Besegrar man Barcelona då? Laget som vann fem titlar förra året och är i semi final i CL i år, glöm sen inte bort att man har världens bästa spelare i Leo Messi. Jag tror att där har vi lösningen, få bort Messi ur matchen och 80% är vunnet. Snacket om att Barca är ett så bra ”lag” kan man ju bara skratta åt det är en spelare som räddat dem de senaste 10-15 matcherna de har spelat. Utan honom så skulle denna matchen vara betydelselös för då hade Real Madrid redan varit vinnare av ligan. Så stoppa Messi så vinner vi El Clasico. Pellegrini hade en bra spelide förra matchen på Camp Nou då vi förlorade med 1-0 men vi missade alldeles för många mål lägen då något vi inte ska göra i kväll.


Barcelona

Barcelona med Messi i spetsen har gått som tåget både i ligan och CL något Arsenal fick sig en läxa i på Onsdags kvällen då man förlorade mot Messi och Barca på Camp Nou med 4-1. Messi är Barcas bästa spelare denna säsongen han leder skytteligan förre Higuain i Real Madrid. Man kommer säkert ha mycket boll i kväll så det gäller för Real att ligga rätt och täcka av passningsvägarna. Barcas mittfält med Xavi, Keita, Sergio och Iniesta är mycket bra på att hålla boll inom laget, svagheten hittar vi i backlinjen där det ofta kan slarvas lite. Barca kommer ställa upp på följande viss: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Keita, Xavi, Sergio, Iniesta, Messi och Pedro. En stark elva som Real Madrid måste se upp för. Men Barca måste se upp för Ronaldo och Higuain som öser in mål för Real Madrid.



Håll koll på: Messi och Ronaldo
Matchstart: 22:00
Plats: Santiago Bernabeu
Tv: Tv4 Sport
Tips: 3-1

Truppen inför El Clasico



En dag kvar till avsparka och i dag blev truppen officiell för allmänheten. En inte så överaskande trupp tog Pellegrini ut. kaka är skadad fortfarnade och finns inte med. I Barcas trupp så fanns det ingen Zlatan med så nu kan kanske Tv4 sport kan sluta göra reklam för El Clasico med Z. Här är spelarna som kommer att fajtas i El Clasico:

REAL MADRIDS TRUPP:
Målvakter:
Casillas, Dudek
Försvarare: Arbeloa, Albiol, Ramos, Garay, Marcelo, Metzelder
Mittfältare: Xabi Alonso, Gago, Lass, Diarra, Guti, Van der Vaart, Granero
Anfallare: Benzema, Higuain, Raul, Cristiano Ronaldo

Skadade spelare: Pepe, Kaka och Drenthe

BARCELONAS TRUPP:
Målvakter: Valdes, Pinto
Försvarare: Pique, Puyol, Alves, Milito, Marquez, Maxwell, Chygrynskiy
Mittfältare: Toure, Keita, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Jeffren, Pedro
Anfallare: Messi, Henry, Bojan

Skadade spelare: Zlatan


Ingen Kaka men sjung ändå!!



Tråkiga nyheter kom idag då AS den spanska tidningen gick ut med att Kaka inte kommer till spel i Lördagens El Clasico. Kaka här varit borta bra länge nu så frågan är om han hade kunnat prestera så jätte mycket ändå även om han hade varit med. Kaka har inte varit i form på hela säsongen känns det och det är enstaka stunder som han gjort något att glädjas åt. Nu får Real Madrid klara sig utan honom, men jag är säker på att någon annan kliver fram istället tex Guti som förmodligen gör sitt sista El Clasico då han troligt lämnar Real nästa år för spel i England, Italien eller ett Arab-land.





Det är nu bara två dagar kvar till den stora matchen och man börjar bli riktigt nervös. Hur är det med er där ute? Hur tror ni matchen slutar?

Passa på att lära er låten som spelas på Bernabeu:

De las glorias deportivas
que campean por España
va el Madrid con su bandera
limpia y blanca que no empaña.
Club castizo y generoso
todo nervio y corazon
veteranos y noveles
veteranos y noveles
miran siempre sus laureles
con respeto y emocion.

Hala Madrid, hala Madrid
noble y belico adalid
caballero del honor.
Hala Madrid, hala Madrid
a triunfar en buena lid
defendiendo tu color

Hala Madrid, hala
Madrid, hala Madrid.

Enemigo en la contienda
cuando pierde da la mano
sin envidias ni rencores
como bueno y fiel hermano.

Los domingos por la tarde
caminando a Chamarten
las mocitas madrilenas
las mocitas madrilenas
van alegres y risuenas
porque hoy juega su Madrid.

Hala Madrid, hala Madrid
noble y belico adalid
caballero del honor.
Hala Madrid, hala Madrid
a triunfar en buena lid
defendiendo tu color
Hala Madrid, hala
Madrid, hala Madrid.

Spelarnas tankar inför El Clasico

Ni kanske har läst mina tankar men som alltid så är det inte bara jag som tänker här i världen. Hos spelarna så är nog väldigt många tanker och funderingar inför mötet med Barca som kan avgöra allt. Här får ni lite uttalanden ifrån bland annat Guti, Ronaldo och Casillas.


Casillas:

"El Clasico kommer vara en viktig match men jag tror inte den kommer bli avgörande. Den som vinner kommer ha en stor fördel inför fortsättningen men det är mycket kvar av ligan. Det finns andra lag som vi kommer att möta som slås för andra saker så inga matcher kommer bli lätta."

" Kan Kaka vara i bra form inför matchen så skulle det gynna oss mycket eftersom han är arg för att han inte presterat så bra som han hoppats på. Men jag tycker han har bidragit med mycket lagarbete istället något som hjälpt oss mycket."

"Barcelona är ett bra lag. Xavi i mitten är en mycket bra passningsspelare och så har dom en bra målvakt i Valdes som har växt mycket i år."



Sergio Ramos:

"Det är den viktigaste matchen i år. Det är inte så stor skillnad mellan oss och Barcelona så misstagen måste minimeras för ett misstag kan avgöra både matchen och ligan. Men vi kommer vara väldigt noggranna så det kommer att vara avgörande."

"Vi måste använda våran styrka och snabbhet framförallt i anfallet. Sedan måste vi vi backlinjen vara mycket bra."

"Vi måste ha en klar spelide och göra som Pellegrini säger. Barca har bra passningsspel och vi måste hålla oss till den ide som Pellegrini sätter upp."

"Messi spelar alltid på en högnivå och han är skillnaden på om Barca är bra eller inte så vi måste stoppa honom."



Guti:

"Vi kommer vara mycket motiverade eftersom vi vet hur mycket matchen kommer att betyda för oss. Vi kommer göra allt för att vinna. Barca är ett bra lag men vi har tillräckligt med bra vapen för att besegra dem."

"Vi kommer att behöva ha koncentrationen på topp i hela matchen eftersom Barca är ett stort lag och det kommer inte bli lätt."

"Vi kunde ha vunnit första matchen mot Barca på Nou Camp för vi var det bättre laget. Nu är det dags för oss att vissa hur bra vi är på Bernabeu och vi kommer ha ett stort stöd av våra fans."


Ronaldo:

"Vi kommer att vinna El Clasico och vi kommer att vinna ligan!"


Källa: Real Madrid.com


Mina tankar inför El Clasico

El Clasico är runt hörnet och Real Madrid är i full gång med att ladda upp. Man får hoppas att Pellegrini har något bra drag i rockarmen för att få stopp på Messi för han är den ända spelaren att vara rädd för. Utan Messi så skulle Barca ligga i andra divisionen. La Liga är hur jämn som helst och bara målskillnad skiljer de båda lagen inför den stora matchen. Så här ser det ut inför mötet:

Liga toppen just nu:
  Hemma stats Borta stats
  Poäng GP GW GD GL GP GW GD GL GP
R. Madrid 77 30  15 0 0 15 10  2  3 15
Barcelona 77 30  14  1 0 15  10  4  1 15


På träningen i dag fanns inte Kaka med han jobbade fortfarande i gymmet. Drenthe och Pepe var två annan spelare som också var frånvarnade i dag.

Barca vann i kväll mot Arsenal och Messi gjorde i princip allt så honom måste Real Madrid stoppa. Det var nästa lite pinsamt att se ett lag i England spela på ett sånt sätt som man gjorde i kväll. Det bevisar bara hur långt Premier League är efter La Liga i skicklighet. Varför sätter inget lag en spelare som punktmarkerar Messi en hel match??

Jag hur verkligen hur Pellegrini kommer att ställa upp i backlinjen? Ska Ramos spela i mitten så kommer Arbeloa framstå som ett rundningsmärke när Messi kommer på kanten. Men är Garay tillräckligt bra i mitten mot ett lag som Barca? Metzelder är inte ett alternativ för då kommer Messi kunna springa 3 varv runt honom innan han avslutar. Många frågetecken.

Higuain kan han prestera nu när det är en topp match? Han såg iskall ut i förra matchen trots ett mål. Ronaldo har lite att bevisa om han ska jämföras med Messi och Kaka ska han spela om han är frisk?

På mitten skulle jag vilja se en rad som ser ut så här om alla är friska: Kaka, Lass, Alonso, Ronaldo och på topp skulle jag vilja se Benzema och Higuain för att få mer anfallskraft. Men hur Pellegrini ställer upp vet nog bara han.

Det är många som tror att El Clasico kommer att avgöra ligan och så kan det mycket väl bli, men jag tror att något av lagen kommer att tappa mer poäng så inget är klart bara för att man vinner på Lördag.

Det ska bli grymt kul med El Clasico och här bjuder jag på lite statistik ifrån tidigare El Clasicon:


Antal Mål
Lag Matcher Mål Snitt per match
Real Madrid 30 83 3.33
FC. Barcelona 30 75 2.13


Skott på mål
Lag Matcher Skott Snitt per match
Real Madrid 30 620 20.67
FC. Barcelona 30 471 15.70

Analys: Racing Santander - Real Madrid 0-2


Ingen Benzema mot Racing!!

Real Madrid vann Söndagens match mot Racing med 2-0 efter en riktigt tråkig match där Real Madrid gick på sparlåga i 90 min.


Det var en riktigt tråkig första halvlek som Real bjöd på istället var det Sergio Canales som i början av matchen kunde ha gjort det surt för sina framtida lagkamrater men hans lobb försök på Casillas gick strax utanför målet. Real Madrid tog istället ledningen på straff i den 23:e min efter att Ronaldo blivit kapad i straffområdet och som han ofta brukar göra tog han det själv på ett förre dömligt sätt 1-0 till Real. Men så mycket mer bjöd inte halvleken på som var kanske den tråkigaste i år.

I andra så började det spännande i alla fall för mig som spelat på Bwin på vad som skulle händer först i halvleken, Inkast valde jag och så blev det efter 3 gastkramande minuterar.. Utöver det så var andra inte någon bra halvlek det heller. Real ville inte anfalla och Racing kunde inte anfall pga att dom var för dåliga. I den 76:e min så avgjordes matchen av Higuain då han tog en perfekt löpning i djupled något som spelgeniet Guti såg och slog en perfekt pass till Higuain som enkelt kunde rulla in bollen bredvid målvakten. Higuain var inte bra i dag men han var inte ensam i den kategorin ingen kom upp till normal nivå i dag. Hoppas att det är bättre fart på killarna på Lördag. Jag hade även spelat handicap 2-0 till Racing så tror ni jag blev arg när Ronaldo missar öppet mål med några minuter kvar?. Men men sånt är livet vi vann i alla fall det var de viktiga i denna matchen. Nu är vi i serieledning inför El clasico på Lördag.

Granero vad gör han på plan? Han har inte uträttat något dom senaste 5 matcherna. Guti kommer in och är kung som alltid. Han hade även en riktig kanon i ribban. Metzelder gjorde det riktigt bra underskattad spelare, vist han ställdes inte på några större prov men. Varför varför varför får inte Benzema komma in i matchen?? istället låter Pellegrini en helt osynlig Higuain vara på planen i 90 min. Är han frisk måste han väl få speltid. När Higuain hade gjort sitt mål så tänkte man att det bara var en tidsfråga innan Benzema skulle få känna lite på det, men nej dum Pellegrini slänger in en junior som knappast kommer att vara med mot Barcelona. Förstår mig inte på Pellegrini i bland han tar så konstiga beslut så man blir mörkrädd. Ronaldo var het i går men han får nog ta å byta bort dom där lila skorna så han får lite fart på frisparkarna igen. Tillsist så får jag säga att jag blev imponerad av Canales han är ett mycket intressant framtids löfte.


Startelvan: Casillas, Arbeloa, Metzelder, Albiol, Marcelo, Diarra, Gago, Granero, Van Der Vaart, Ronaldo, Higuain.

Målskyttar:
0-1 Ronaldo 23´
0-2 Higuain 76´

Real Gula:
Albiol 9´

Inför: Racing Santander - Real Madrid


Benzema tillbaka för att leka med Ronaldo!

I morgon Söndag spelar Real Madrid borta mot Racing Santander en match man ska vinna enkelt. Real Madrid kommer ifrån en derby seger förra helgen och är i bra form. Man har börjat släppa in mycket mål men så länge man gör tre framåt varje match så har det gått bra ändå. Real får tillbaka några viktiga spelare som tex Benzema som varit borta väldigt länge. Lass, Garay och Albiol är också tillbaka efter mindre skador. Real Madrid kommer förmodligen att starta som man brukar med Casillas i mål. I backlinjen saknas Ramos så Arbeloa, Garay, Albiol och Marcelo finns nog i backlinjen. På mitten saknas Kaka som fortfarande är skadad och Alonso som är avstängd istället får Lass, Guti, Gago och Van Der Vaart sköta mitten skulle jag tro. Granero får säkert starta trots att jag tycker att han inte förtjänar det. I anfallet så fortsätter Ronaldo och Higuain. Hoppas Benzema får komma in i matchen jag har fortfarande stora förhoppningar på den grabben. Real kommer nog vinna med 4-1 och man får ett bra läge inför nästa veckas supermatchen mot Barcelona. Skulle vilja sätt Kaka tillbaka redan nu men han får väl träna bra så han kan göra ett inhopp i nästa match. Allas tankar är så klart på nästa match men jag hoppas att man kan för 90 min lägga undan dom tankarna och bara fokusera på Racing matchen för den är lika viktig som matchen mot Barca.



Målvaker: Casillas, Dudek
Försvarare: Albiol, Arbeloa, Marcelo, Metzelder, Garay, Mateos, Marcos Alonso
Mittfältare: Diarra, Gago, Lass, Barn, Van der Vaart, Guti
Anfallare
: Cristiano Ronaldo, Raul, Benzema, Higuaín


Plats: El Sardinero
Tid: 19:00 4/4-10
Tips: 1-4
Tv: Tv4 Sport

Pepe kämpar sig tillbaka


Du är välkommen tillbaka Pepe!

Real Madrid har det inte lätt i försvars arbetet just nu. Men framtiden ser ljusare ut då man idag kunde läs i AS att Pepe är på väg tillbaka ifrån sin skada. Pepe har varit borta i ca 4 månader efter att han i matchen mot Valencia i höstas skadade knät. Från början skulle han missa hela säsongen plus VM i sommar men som jag skrev för ett tag sen så har han jobbat mycket hårt för att komma tillbaka. Nu kan det ha lönat sig eftersom man planerar att ha Pepe tillbaka till i början av Maj. Real Madrid har då 3 eller 4 matcher kvar av serien då och Pepe hoppas kunna spela alla så han får matchträning inför VM i sommar. Kul att Pepe är på väg tillbaka det behöver Real som inte varit så stabila i backlinjen som man hoppats på.

Källa: AS, Marca

Ramos kan försvinna i sommar!


Är han kvar 2011?

Real Madrids bästa back Sergio Ramos kan vara på väg bort ifrån Real Madrid i sommar. Ramos är nu i samtal med Real för att förlänga sitt kontrakt som just nu sträcker sig fram till 2013. Men man har inte kommit överens ännu pga att Ramos vill ha 6 milj Euro per säsong. Detta är någon som Milan fått reda på och nu undersöker möjligheten att värva Ramos till sommaren. Milan skulle tydligen kunna lägga ner en stor summa pengar för att få Ramos till klubben. Jag hoppas verkligen att Ramos stannar, om det är någon spelare som ska vara kvar i klubben är det Ramos för han är den viktigaste pusselbiten i försvaret.


Mandanda klart för Real Madrid!


Ny målvakt på väg in!

Real Madrid har haft problem med Casillas många tavlor denna säsongen, fansen börjar bli otåliga och vill se en ny keeper nästa år något man fått gensvar på av Real presidenten Perez som i går kväll gjorde klart med den Franske landslags målvaken Steve Mandanda som sedan 2007 spelar för Olympique de Marseille. Nu är han alltså klar för Real Madrid. Det känns som en bra kombination med Casillas och Mandanda det blir bra konkurrans. Sen får vi se om Casillas vill stanna i klubben nu när man skaffat ännu en målvakt. Perez pris på Casillas ligger på 700 milj kr och några klubbar har redan visat sitt intresse. Men jag tror Casillas hellre stannar och tar kampen.
Då var första nyförvärvet klart inför nästa säsong,

Eller inte... April April...



Skadeläget i Real Madrid


Fortfarnade tungt för Benzema!

Real Madrids skadelista håller i sig. Just nu är Benzema, Kaka, Albiol, Lass, Drenthe och Garay borta pga skada, lägg till också att Pepe är långtidsskadad. Benzema som varit borta i flera veckor nu trots att första rapporten sa två, trodde man skulle vara redo för spel till helgens match mot Racing för att sedan vara ett alternativ för El Clasico om så skulle behövas. Men på Onsdagens träning så finns det ingen Benzema med på den ordinarie träningen. Han körde istället återhämtnings träning tillsammans med Lass och Drenthe.

Real Madrid har under säsongen varit väldigt starka som klarat sig med bara två anfallare (Ronaldo och Higuain). Benzema har varit skadad mycket och ofta i dålig form, Raul är inte längre något större hot i anfallet trots att han sliter som ett djur varje gång han får spela. Det skulle vara skönt att ha minst en anfallare till på bänken som kan komma in och göra mål i viktiga matcher. Om man till tex jämnför med ett lag som Barca som ha haft ca fem anfallare tillgängliga hela säsongen (Bojan, Zlatan, Hendry, Messi och Pedro). Det är stor skillnad.

Pellegrini passade även på att gratulera Ramos som fyllt år och till Alonso som blivit pappa. Och det vill även jag säga Grattis.


RSS 2.0