Mina tankar inför El Clasico

El Clasico är runt hörnet och Real Madrid är i full gång med att ladda upp. Man får hoppas att Pellegrini har något bra drag i rockarmen för att få stopp på Messi för han är den ända spelaren att vara rädd för. Utan Messi så skulle Barca ligga i andra divisionen. La Liga är hur jämn som helst och bara målskillnad skiljer de båda lagen inför den stora matchen. Så här ser det ut inför mötet:

Liga toppen just nu:
  Hemma stats Borta stats
  Poäng GP GW GD GL GP GW GD GL GP
R. Madrid 77 30  15 0 0 15 10  2  3 15
Barcelona 77 30  14  1 0 15  10  4  1 15


På träningen i dag fanns inte Kaka med han jobbade fortfarande i gymmet. Drenthe och Pepe var två annan spelare som också var frånvarnade i dag.

Barca vann i kväll mot Arsenal och Messi gjorde i princip allt så honom måste Real Madrid stoppa. Det var nästa lite pinsamt att se ett lag i England spela på ett sånt sätt som man gjorde i kväll. Det bevisar bara hur långt Premier League är efter La Liga i skicklighet. Varför sätter inget lag en spelare som punktmarkerar Messi en hel match??

Jag hur verkligen hur Pellegrini kommer att ställa upp i backlinjen? Ska Ramos spela i mitten så kommer Arbeloa framstå som ett rundningsmärke när Messi kommer på kanten. Men är Garay tillräckligt bra i mitten mot ett lag som Barca? Metzelder är inte ett alternativ för då kommer Messi kunna springa 3 varv runt honom innan han avslutar. Många frågetecken.

Higuain kan han prestera nu när det är en topp match? Han såg iskall ut i förra matchen trots ett mål. Ronaldo har lite att bevisa om han ska jämföras med Messi och Kaka ska han spela om han är frisk?

På mitten skulle jag vilja se en rad som ser ut så här om alla är friska: Kaka, Lass, Alonso, Ronaldo och på topp skulle jag vilja se Benzema och Higuain för att få mer anfallskraft. Men hur Pellegrini ställer upp vet nog bara han.

Det är många som tror att El Clasico kommer att avgöra ligan och så kan det mycket väl bli, men jag tror att något av lagen kommer att tappa mer poäng så inget är klart bara för att man vinner på Lördag.

Det ska bli grymt kul med El Clasico och här bjuder jag på lite statistik ifrån tidigare El Clasicon:


Antal Mål
Lag Matcher Mål Snitt per match
Real Madrid 30 83 3.33
FC. Barcelona 30 75 2.13


Skott på mål
Lag Matcher Skott Snitt per match
Real Madrid 30 620 20.67
FC. Barcelona 30 471 15.70

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0