Senaste nytt vecka: 12


När kommer Benzema tillbaka?

Real Madrid går som tåget i ligan just nu. I helgen så slog man Atletico Madrid i derbyt med 3-2 efter mål av Alonso, Arbeloa och Higuain. Man är fortfarande etta i ligan och man har allt i egna händer inför fortsättningen.

Just denne Higuain är ruggigt farlig framför mål denna säsongen efter målet i helgen är han nu uppe på 23 mål i ligan vilket är mycket imponerande. Men jag hoppas han kan prestera mot Barcelona om två veckor också.

Ribery är ett namn för Real Madrid nu till sommaren men man är inte ensamma om att vilja ha spelaren. Barca, Chelsea och nu senaste Man U är också väldigt sugna på Riberys kråka. Ribery själv säger att tre klubbar är av intresse och det är Real, Barca och det tredje alternativet är att stanna i Bayern.

Real Madrid spelade även en match till förra veckan då man på onsdagen spelade emot Getafe och lyckads vinna med 4-2.

Ungdomslaget Castilla spelade i Söndags match mot Gimnastica Torrelavega och matchen slutade 2-2. Castilla tog ledningen redan efter en minut efter mål av Juan Carlos men hemma laget kom tillbaka och gick upp till 2-1 innan Fran Rico kunde fastställa slutresultatet 2-2.

Skadelistan förra veckan var lång, spelare som Kaka, Benzema, Lass, Garay, Drenthe och Pepe är skadade men kanske någon kan vara tillbaka till Racing Santander matchen.

Real Madrid har ett otroligt facit då man har 10 raka matcher med vinst, dessutom så har man gjort tre eller fler mål i alla dom matcherna.

Analys: Real Madrid - Atletico Madrid 3-2


Målfest på Bernabeu!

Det bjuds på många mål när säsongens andra Madrid derby spelades på Santiago Bernabeu. Men trots en dåligt första halva av matchen så lyckades till slut Real Madrid vinna med samma resultat som i våras 3-2.

Första halvlek började illa för Real Madrid som kom ut med dålig inställning och det tog Atletico vara på direkt. Redan i den 10:e minuten så gjorde den gamla spelaren Reyes 1-0 för borta laget efter att man rullat upp Reals försvar ordentligt. Real försökte komma in i matchen men det var inget bra spel alls, Alonso som brukar vara säkerheten själv i passningsspelet slog bort boll efter boll. Man skapade inte något för en i sluten av halvleken då Higuain har öppet mål men som vanligt i de stora matcherna så lyckas han inte få in bollen. Katastrof dåligt av Higuain i de läget. Den sista stora chansen som Real Madrid fåck är precis innan halvtids vilan då Ronaldo tar en perfekt löpning och fri får nicka mot mål men lyckas missa hela målet, dåligt av Ronaldo denna gången. Första halvlek var riktigt dålig av Real Madrid som fick gå in pausen med 1-0 i baken.

Andra halvlek började mycket bättre för Real som kom ut som ett helt nytt lag. Man skapade läge efter läge och på en hörna lyckades man med en in tränad variant som vi sätt förut då Albiol nickskarvar bollen till bortre stolpen där Alonso tycker in bollen i mål. Vi såg nå liknande förra helgen mot Sporting då Ronaldo nickade till samme Alonso. Real Madrid var tillbaka och det såg mycket bättre. Real fortsatte att skapa lägen och bara sex minuter senare så var det dags för 2-1 då Alonso slår en världsklass cross till Arbeloa på 70m, Arbeloa tar med sig bollen på bröstet och går mot mål han fintar bort backen två gånger och avslutar i mål. Mycket vackert av en annars rätt kritiserad Arbeloa. Real Madrid tog över matchen helt och i den 62:a min så slarvar Atleticos backlinje och Higuain får friläge och sätter bollen kyligt i ena hörnet. Då trodde man att det skulle rinna iväg för Real Madrid men då fick mannen som blandade och gav i dagens match Alonso hjärnsläpp när han på en hörna stäcker upp handen och tar bollen med handen vilket gav straff för Atletico. Forlan gjorde det han skulle och satte bollen i mål bakom en chanslös Casillas, 3-2 och det var nerv i matchen igen. Men Real Madrid bjöd inte på några mer lägen förutom ett halvfarligt skott ifrån Forlan i sluten. Matchen slutade 3-2 och Atletico får fortsätta att drömma om en vinst på Bernabeu.

Alonso gjorde mål och ett ass i dag men han tar också många konstiga beslut som jag tror att han är rätt besviken på sig själv för. Ronaldo gjorde inte sin bästa match i Real tröjan och frisparkarna var riktigt dåliga i dag. Higuain mannen som inte presterar i de stora matcherna håller i sig, visst han gjorde ett mål på en tavla ifrån Atleticos backlinje men gör man inte mål på de lägen man skapar själv så är det för dåligt. Men det var skönt att han fick göra ett i kväll. Arbeloa vad gör karl? Så vackert mål så man tror inte det är han men det var det, kul för honom. Albiol går bort sig ordentligt på Atleticos första mål. Granero vad gör han på plan? Pellegrini ser du inte att han inte tillför ett skit? Gago gör återigen en helt ok match. Marcelo ligger bakom andra målet då han ska klanta till det innan hörnan. Bra andra halvlek av de flesta i laget men första var inte bra.



Startelvan: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Gago, Alonso, Van Der Vaart (Raul 76´), Granero (Guti 83´), Higuain (M.Diarra 89´), Ronaldo.

Målskyttar:
0-1 Reyes 10´
1-1 Alonso 49´
2-1 Arbeloa 55´
3-1 Higuain 62´
3-2 Forlan 68´ (Straff)

Gula Real:
Arbeloa 41´
Ramos 84´
Alonso 85´


Inför Derby: Real Madrid - Atletico Madrid


I ett derby kan allt hända!

Nu på Söndag är det derby dags. Atletico behöver bara sätta sig på cykeln för att ta sig till Bernabeu för att möta Real Madrid. Båda lagen är offensiva så mycket mål och en kul match hoppas jag på.

Atletico Madrid är det enda spanska laget som fortfarande är med i tre tävlingar. De kommer att spela final i Copa del Rey mot Sevilla och de är nyligen kvalificerade att möta Valencia i kvartsfinalen av Europa cupen. Atletico är för närvarande på åttonde plats i tabellen med 37 poäng. De har haft en ganska diskret vårsäsong i ligan, men med torsdagens seger mot Athletic Bilbao bekräftade man den utmärkt form de är i just nu. De är bara fem poäng från att nå en Europa plats, vilket man tror man klarar eftersom de har matcher kvar mot de tre lagen i nedflyttnings zonen. Tränare Quique Sánchez Flores tog över i oktober och de förändringar man har gjort börjar ge resultat. Laget är mer kreativa i offensiven nu och bättre i det taktiska arbetet. Ungdomsspelarna De Gea och Dunn har blivit viktiga lirare för klubben och Ibrahima har bidragit med avgörande ögonblick för hans lag. Assunçao sätt att försvara och fördela bollen till yttrarna Simao och Reyeshar blivit den främsta tillgångar för att nå till motståndarens mål, där Aguero (10 mål) och Forlan (14) ofta är kliniska i avsluten. Atletico svagaste plats är deras försvar, framför allt på fasta situationer. Ujfalusi kan spela både som en ytterback eller i mitten men så mycket kvalité finns inte i backlinjen.

Real Madrid kommer ifrån 10 raka vinst matcher och obesegrade på hemmaplan. Man har ett härligt självförtroende framförallt i offensiven där Higuain och Ronaldo öser in mål. Gago har kommit tillbaka och var bra mot Getafe så han kommer nog starta mot Atletico också. Skadelistan har blivit väldigt lång. Just nu är Benzema, Drenthe, Kaka, Lass, Pepe, Garay skadade, tunga namn som ofta brukar starta matcher. Real Madrid brukar ha lätt Atletico i förra mötet vann man med 3-2 utan Ronaldo men Higuain, Marcelo och Kaka gjorde jobbet för laget då. Denna gången är det tvärtom Kaka är borta och Ronaldo är med, låt oss hoppas han avgör detta mötet. Pellegrini har inte mycket att bolla med i backlinjen det kommer vara en svag linje med Arbeloa, Ramos, Albiol och Marcelo om han inte vågar chansa med unga talangen Marcos Alonso. Metzelder känns inte som ett alternativ längre. På mitten ser vi nog Alonso, Gago Van Der Vaart och Granero trots att jag hellre skulle se Guti där istället för Granero. Jag tror att det kommer bli en tät match med mycket mål men Real Madrid vinner tillslut med 4-3 efter mål av Van Der Vaart, Ramos, Higuain och Ronaldo.

REAL MADRIDS TRUPP:
Målvakter: Casillas, Dudek
Försvarare: Albiol, Arbeloa, Ramos, Metzelder, Marcelo, Marcos Alonso 
Mittfältare: Gago, Diarra, Guti, Xabi Alonso, Mosquera, Van der Vaart, Granero
Anfallare: Cristiano Ronaldo, Raul, Higuain


Matchstart: kl 21:00
Datum: 28/03/2012
Plats: Santiago Bernabeu
Domare: Undiano Mallenco
Tv: Tv4 Sport
Tips: 4-3


Intervju med Xabi Alonso


Alonso redo att spela derby!

Xabi Alonso har gjort ett mycket bra första år i Real Madrid. Hans spel på mitten har gett Real en bra grund och stabilitet mittfält. Xabi har även gjort två mål denna säsongen ett på nick och ett på straff. I en intervju så talar han ut sin roll i laget och om derby matchen mot Atletico Madrid.

"Varje poäng som står på spel just nu är viktiga för oss, varje misstag vi gör kan bli väldigt kostsamt i slutändan. Vi försöker att ta en match i taget trots att vi vet att matchen mot Barca kommer bli mycket avgörande. Men tar man inte sina poäng i de övriga matcherna så spelar det ingen roll hur det går mot Barca, vi måste försöka vinna alla matcher."

"Just nu tänker vi bara på Atletico matchen för den ska vi vinna. Men det blir tufft de har ett bra lag det har dem visat många gånger. Dom är i bra form och har visat bra resultat i alla turneringar som dom deltar i. De kommer göra allt för att få ett bra resultat med sig i från Bernabeu på söndag. Vi är redo! men i derbyn kan allt hända."

"Vi vill alltid spela en anfallsglad fotboll och göra mycket mål, men vi ska också minimera målen för motståndarna. Att slå målrekordet skulle vara kul. Dessutom så vet vi att målskillnaden kan bli avgörande i slutändan."

"Jag känner att jag kommit in i gänget mycket bra och är nu helt anpassad för Real Madrids spel. Jag trivs i min arbetsroll jag fått. Vårat spel blir bara bättre och bättre men det finns alltid saker att förbättra. Jag är glad att kunna hjälpa laget med mitt spel."

"Vi förstår varandras sätt att spela i laget och jag kan spela med vem som helst på mitten, förra matchen var det Gago jag spelade med och han gjorde det mycket bra. han var koncentrerad ifrån matchstart och höll i det i 90 min. Han spelade även fram till några mål något som gör oss andra i laget glada. Det är positivt för hela laget att Gago är tillbaka. Jag trivs att spela här just nu", säger Alonso


Källa: Real Madrid.com


Analys: Getafe - Real Madrid 2-4


Ronaldos vackra frispark och alla mål!

Real Madrid spelade på Torsdags kvällen match mot den gamla fancluben Getafe och det blev vinst med 4-2. Tyvärr så fick man inte se de tre första målen live eftersom Tv4 sport valde att visa handboll istället. Men vad man har hört så lirade Real Madrid ut Getafe totalt för när matchen startade på tv så stod det 3-0 till Real Madrid. Ronaldo startade tydligen målskyttet efter 13 min på en fint placerad frispark. 2-0 och 3-0 kom i den 20 respektive 23 min efter två fina mål av Higuain som nu är uppe på 22 mål i ligan denna säsong. Ronaldo kände att han inte ville vara sämre han för i den 36:e min så gör han några överstegs finter på kanten och drar till ifrån dålig vinkel och bollen går via målvaktens händer och upp i nättaket. Ronaldos andra mål för kvällen och hans 17:e för säsongen. Efter den rivstarten så kom Getafe aldrig tillbaka i matchen. Casillas gjorde däremot ett försök att få tillbaka motståndarna in i matchen då han i den 38:e min ger sig ut på en utflykt men tappar bollen och ger den gamle Real Madrid spelaren Parejo läge att sätta bollen i öppet mål vilket han också gjorde. 4-1 stod sig till halvtids pausen.

Andra halvlek var en halvlek som man inte kommer att lägga på minnet iallafall. Det var riktigt dåligt spel av Real Madrid och man bjud på några halvchanser för Getafe. Real Madrid skapade inte mycket men det blev lite bättre när Van Der Vaart gick ut och Raul kom in. Men man kom aldrig till någon riktigt bra målchans man bevakade mest ledningen. Något som ofta straffar sig och det gjorde det i kväll också för i den 80:e min så fick Getafe lite luft under vingarna då man fick in 4-2 men närmre kom man inte trots några bra lägen. Real Madrid gjorde det man behövde och man tangerade även ett rekord då man gjort tre mål eller mer i 9 matcher i rad. Imponerade!!

Higuain fortsätter i storform, två nya mål vilket visar hur bra han är i La liga. Hans snabbhet och hans avslut är av världsklass. Ronaldo gör ett mycket vackert frisparks mål och ett konst mål. Gago som gör sin första start i en match på bra länge och gör det bra. Han kanske har lite dålig tajming i försvarsarbetet men det kommer med mer matchträning i kroppen. Granero vet jag inte vad han gör på plan, Pellegrini måste älska honom för han gör inte många rätt och jag tycker inte han platsar i startelvan just nu. Casillas vad gör han? jag gillar inte att säga det men han är inte stabil i målet just nu. Han gör minst en tabbe varje match och det håller inte mot bra lag. Han spelar lojt och med dålig koncentration inte bra. Ramos gör en mycket bra match som alltid, men Arbeloa är så kass så man blir mörkrädd. Grabben platsade knappt inte i Liverpool förra året och nu spelar han i en av de största klubbarna i världen. Nej nej nej... Annars gör alla en bra match.


Startelvan:
Casillas, Ramos, Garay, Albiol, Arbeloa, Gago, Alonso (Mosquero 89´), Van Der Vaart (Raul 67´), Granero, Higuain (Guti 81´), Ronaldo

Målskyttar:
0-1 Ronaldo 13´
0-2 Higuain 20´
0-3 Higuain 23´
0-4 Ronaldo 36´
1-4 Parejo 38´
2-4 P. Leon 80´

Gula Kort Real Madrid:
67´ Gago
87´ Garay


Vad tycker ni om Arbeloa?

Tre alternativ för Ribery!


Sol och värme avgör Riberys framtid?

Franck Ribery är ett populärt namn i Europa men när han i en intervju med Sportbild fick frågan om var han kommer att spela nästa år så svarade han att det finns tre alternativ för honom och det är Barcelona, Real Madrid eller så stanna han i Bayern. Men fler klubbar är intresserade som t.ex. Man U och Chelsea men han säger att han vill till ett varmt land. Detta beror på att hans fru är ifrån sydligare bredgrader och gillar värme och sol, hon vill inte ha regn och snö helst. Han medger att Chelsea är en storklubb men förmodligen blir det inte England. Ribery säger att han inte tänker så mycket på pengarna utan kommer välja det som känns bäst för honom och hans familj.

I frågan om vad han tycker om att Real Madrid är ute ur CL säger han att det är dåligt för klubben eftersom president Perez lagt ner stora pengar på laget. Men han säger också att det inte är med i bilden när han väljer lag. Real Madrid är en jätte stor klubb och det påverkar inte deras prestige.

Om några veckor kommer han att bestämma sig för vart han ska spela. Bayern försöker varje dag att få mig att skriva på för dem, men jag har inte bestämt mig ännu säger han..

Real Madrid behöver en ytter och det vet Ribery om, går han ditt så får han spela hela tiden. Jag vill se Ribery i den vita tröjan det skulle göra Real Madrid ännu vassare i djupled än vad man redan är i dag. Ronaldo och Ribery på kanterna och Higuain som anfallare. Benzema som anfallare i Europa spelet kanske;)

Källa: Sportbild, Marca


Inför: Getafe - Real Madrid


Higuain jagar Messi i skytteligan!

Visst är det härligt när det visas mycket fotboll på tv. Denna veckan är vi så bortskämda att vi får en match till mitt i veckan för i morgon Torsdag så spelar Real Madrid mot Getafe och matchen visas så klart på tv4 sport. Real Madrid som tog en rätt enkel seger i helgen mot Valladolid kommer att gå ut hel taggat i matchen mot Getafe för att vinna sin nionde raka match efter att serien vände och fortsätta att vara serieledare. Real Madrid har inte förlorat en ända ligamatch 2010 och man har slagit nytt personligt klubbrekord i antal poäng vid detta skede av ligan. Vinner man mot Getafe och Atletico i helgen så får man en svit på 10 raka vinst matcher vilket är det bästa någonsin för en andra del av säsongen, man klarade detta även 1960/61 och 62/63. Matchen i morgon kommer bli mycket viktig eftersom Barca vann på Onsdags kvällen över Osasuna med 2-0. Pellegrini kommer nog inte göra några större ändringar i startelvan i jämfört med matchen mot Valladolid menar Marca som i dag gick ut med en elva som såg ut så här:


Startelvan:

Casillas, Arbeloa, Ramos, Garay, Marcelo, Gago/Lass?, Alonso, Granero, Van Der Vaart, Higuain och Ronaldo.
 
Bänken:

Guti, Metzelder, Raul, Dudek, M Alonso, Gago och Albiol.

Min tanke är varför får inte Guti starta? Han är mycket bättre än Granero och han tillför mycket mer. Men Pellegrini vet nog vad han gör. Benzema, Drenthe och Kaka är fortfarande skadade och finns inte med mot Getafe. Kanske att dom är med i helgen? det visar sig. Lass är också ett frågetecken då han fått en lättare skada.


Tidigare möten:
2009-10   R. Madrid - Getafe 2-0
2008-09 R. Madrid - Getafe 3-2
2008-09 Getafe     -  R. Madrid 3-1
2007-08 R. Madrid  - Getafe      0-1
2007-08 Getafe      - R. Madrid 0-1


Matchstart: 20:00 25/3-2010
Plats: Coliseum Alfonso Pérez
Domare: Fernández Borbalán
TV: 19:55 Tv4 Sport

Källa: Marca, RealMadrid.com

Senaste nytt vecka: 11


Maicon på väg till Real?

Det var en rätt nyhets fattig vecka förra veckan. Men Real Madrid tog i alla fall en viktig seger hemma mot Sporting med 3-1. Kaka var inte med denna matchen heller och frågan är om han är skadad eller i konflikt med Pellegrini? Gago börjar matchas in i laget mer och mer något som är kul för honom eftersom han vill spela VM i sommar.

Raul sägs vara på väg bort ifrån klubben. Italien eller Bundesliga är två alternativ för våran legend. Men även ett tredje alternativ finns och det är USA och jag tror på det sista. Raul är den största spelaren som spelat i Real Madrid och det kommer bli tungt om han byter klubb.

Higuain fortsätter att göra mål i Ligan nu är han uppe på 20 st mål vilket ger honom en andra plats i skytteligan etta ligger underbarnet Messi som verkar vara i sin livs form just nu.

Perez är redan nu igång att bygga Real Madrids lag till 2010/11. Senaste ryktet är att Perez vill värva Maicon till klubben, men det känns som om jag har hört det förut men vi får väl se hur det går. Det sägs att man tror att Mourinho tar över Real Madrid och då tar han med sig Maicon till Real.


Analys: Real Madrid - Sporting Gijon 3-1


Det bästa ifrån matchen!

Real Madrid vann helgens match med 3-1 men det kunna gått illa för Real eftersom Sporting Gijon tog ledningen med 1-0 i den 53:e min efter mål av Barral. Real Madrid reste sig och visade att man inte skrämdes för det och att man är starka hemma för redan i den 55:e min så kom kvitteringen av Van Der Vaart efter att Ronaldo slagit en frispark som målvakten inte kunde hålla.. Sedan var det Real Madrid för hela slanten. 2-1 kom i den 57:e min då att Alonso gjorde sitt första spel mål för klubben, Ronaldo låg bakom även detta mål då han nick skarvar bollen till Alonso som kunde sätta pannan på bollen som gick i mål. Snabb vändning av Real Madrid som visade styrka och laganda. Men Real Madrid ville bjuda på lite mer 3-1 kom i den 68:e min då Higuain bjöd på ett vackert nummer och en fin avslutning i bortre burgaveln. Real Madrid var det bättre laget matchen igenom men bjöd på några farliga chanser för Sporting. Men i det stora hela så var det tre lätta poäng och vi kunde ha gjort något mer mål tycker jag.

Ronaldo fick tyvärr gå av matchen mållös men han hade stor del i Real Madrid´s vinst i helgen. Van Der Vaarts form håller i sig och borde nog gjort ett mål till i början av andra halvlek då han fri från nära håll får nicka men missar. Higuain hade massor med lägen men gjorde bara ett mål och är nu uppe på 20 baljor i La Liga. Folk tycker jag kritiserar Higuain för mycket men jag har aldrig sagt att han är dålig i La Liga men i Europa spel tycker jag han är han kass tyvärr. Men det är klart nöjer sig folk med att han bara är bra i ligan spelet så ska man ju inte tro på att Real Madrid kommer vinner Champions League heller. Casillas? vad ska man säga, hårt skott men väldigt dålig vinkel gjorde några andra bra räddningar så han får godkänt. Granero ska ut och Guti in det måste vara så om vi ska vinna ligan, Granero har så mycket bra lägen som han bränner och Guti tillför så mycket.


Startelvan: Casillas, Arbeloa, Garay, Ramos, Marcelo, Lass (Guti 46´), Alonso, Granero (Gago 69´), Van Der Vaart(Raul 73´), Ronaldo, Higuain. 

Målskyttar:
0-1 Barral 53´
1-1 Van Der Vaart 55´
2-1 Alonso 57´
3-1 Higuain 68´

Har jobbat hela helgen och inte haft någon tillgång till dator så jag har inte kunnat skriva något på ett tag. Men det blir bättre förhoppningsvis. Har inte hänt så mycket denna veckan. Lite snack om att Raul ska lämna nästa år men det är inte säkert.

Inför: Real Madrid - Sporting Gijon


19 baljor av Higuain, kan bli fler i morgon.

I helgen möter Real Madrid - Sporting på hemmaplan matchen börjar kl 20:00 20/3-10. Real Madrid är just nu serieledare och kan fortsätta vara det om man vinner. Jag har så mycket att göra just nu så jag hinner inte skriva mer tyvär. Jag tror Real Madrid vinner med 5-0. Jag jobbar hela helgen så ja jag kan inte skriva nå då heller ledsen boys.


Möjlig Truppen:
Målvaker: Casillas, Dudek.
Försvarare: Ramos, Albiol, Arbeloa, Metzelder, Marcelo, Garay.
Mittfältare: Diarra, Gago, Lass, Xabi Alonso, Granero, Guti, Van der Vaart.
Forwards: Cristiano Ronaldo, Raul, Higuain

Senaste nytt vecka: 10


Kan Messi så kan jag tänkte Higuain och gjorde ett Hattrick!

Det blev en tråkig vecka för Real Madrid som åkte ur Champions League i Onsdags mot Lyon med sammanlagt 2-1. Real var det bättre laget i första halvlek och gjorde tidigt 1-0 men traditionen höll isig och när Lyon i andra kom tillbaka till 1-1 så var det kört.

Direkt efter uttåget ur CL så började snacket om nya spelare till klubben och den det snackas mest om var Wayne Rooney. Real Madrid ska tydligen lägga ett bud på minst 70 milj Euro för att få spelaren.

Pellegrini har varit väldigt ifrågasatt den senaste veckan men ser ut att bli kvar i klubben.

Efter att Kaka blev utbytt i matchen mot Lyon för att göra plats för Raul så har ett "bråk" startat mellan Pellegrini och Kakas agent och flickvän. De båda ska ha kallat Pellegrini för fegis och även twittrat om det. Jag är inte så jätte insatt i det så jag kan inte säga så mycket mer. Dem ända som vet vad som egentligen har hänt är nog bara de inblandade själva. Kaka var inte med i matchen mot Valladolid men den officiella förklaringen var en skada för att inte spelaren var med.

Real Madrid tog sig samman i helgen och slog Valladolid med 4-1 efter ett mål av Ronaldo och tre av Higuain. Stark comeback efter förlusten i CL förra veckan.

Just denna Higuain ryktas vara på väg till Man C tillsammans med Gago. City har lagt ett bud på 50 milj för båda spelarna. Real fansen vill att klubben tackar nej till erbjudandet efter en omröstning.

Nu är det bara att lägga allt krut på att vinna ligan. El Clasico närmar sig och det kommer bli mycket avgörande!


Analys: Valladolid - Real Madrid 1-4


Ronaldo och Higuain bakom segern!

I kväll spelade Real Madrid borta mot Valladolid och man vann tillslut med 4-1. Matchen var riktigt dålig framför allt i första halvlek då det inte fanns mycket att glädjas åt förutom två mål.

Det första jag tänkte när jag såg startelvan var om Pellegrini verkligen vill få sparken eftersom han tog ut den sämsta elvan man kan tänka sig. Vad gör Marcelo och Arbeloa i backlinjen samtidigt? Marcelo var nog inte på sin backplats på hela första halvlek. Varför byter Pellegrini plats på Ramos varje match? Ska han vara mittback eller högerback dags att bestämma sig? Sedan undrar jag vad Pellegrini ser i Granero eftersom han får starta varje gång trots att han inte gjort ett rätt dem senaste 5 matcherna. När matchen väl drog i gång så var det en person som ville vara i centrum och det var domaren Mejuto González han viftade med kortleken i varje situation och blåste för allt. Real Madrid började annars matchen med att bli tillbaka pressade det var nog bara Ramos som var bra första 20 min. Han gjorde allt både defensivt och offensivt och var nära att bli målskytt ibörjan. Real Madrid andra målchans kom i den 28:e min då man tilldömdes en frispark i bra läge, Ronaldo ställde upp som vanligt och fick en kanon träff och bollen seglade in i målvaktens vänstra kryss. 1-0 till Real Madrid som inte alls var värda det. Valladolids bästa chans var också på frispark då Pele drog till ifrån långt håll men Casillas lyckades styra bollen i ribban och på returen var Albiol där och rensade undan. Det var en riktigt grinig tillställning med mycket efterslängar och fula tacklingar sammanlagt så delades det ut sex varningar i första halvlek men det kännes som 15st. Strax innan halvtids vilan så lyckade Real Madrid få in 2-0 då Higuain var framme och skarvade in bollen på ett frispark ifrån Van Der Vaart. Real Madrid ledde med 2-0 men det var inte snyggt förutom Ronaldos frispark då!


Andra Halvlek började bättre för Real Madrid man tog tag i bollen bättre och man fick utdelning redan i den 52:a min då Ronaldo vann en nickduell och skarvade bollen till Higuain som fick göra sitt andra mål för kvällen. Men Valladolid kom tillbaka i den 59:e min då Arbeloa slarvar i passningsspelet och en Valladolid spelare fick ett friläge som Casillas räddade men bollen gick på Albiols ben och in i eget mål. Real Madrid tog över spelet mer och mer men spelet förstördes ofta av en domare som var blås missbrukare. Valladolid spelarna låg hela tiden och man undrade om det var ett gäng småflickor vi spelade emot, pinsamt! I den 65:e min avgjordes matchen då Higuain fullbordade sitt hattrick efter att Ronaldo och Van Der Vaart tagit en snabb hörna, Ronaldo sköt ett hårt skott på mål och på returen så dök Higuain upp och sparkade in bollen i det tomma målet. 4-1 till Real Madrid och matchen var vunnen. Valladolid borde ha haft en straff i andra halvlek men domaren var så kass matchen igenom så man blev inte förvånad över att han missade den. I och för sig så hade det inte gjort så mycket för Real Madrid var klasser bättre än Valladolid i kväll. Rättvis seger och vi tog åter över serieledningen.

Ramos är så viktig för oss han gör allt rätt hela tiden. Det är däremot något som Arbeloa inte gör, han är så jävla dålig jag kan inte förstå att Perez tog honom till Real Madrid. Han måste vara Laligas sämsta back och han spelar i det bästa laget. Ronaldo var riktigt bra i dag kanske att han borde gjort ett mål till då han brände ett friläge. Higuain gör hattrick men det gör mig inte det minsta imponerad, så länge han inte gör mål i de viktiga matcherna i Europa så är han ingen världsklass anfallare. Att åka runt och slå in bollen i öppet mål mot kalle anka lag i Laliga är det många anfallare som kan gör. Granero gör inte mycket att hurra över. Alonso blev bättre och bättre i matchen och tillslut var han kung på plan. Men vem är den defensiva av Lass och Alonso? Alonso låg matchen igenom nedanför Lass ska det inte vara tvärtom?

Realelvan:
Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Lass, Alonso, Granero, Van Der Vaart, Ronaldo, Higuain.

Målskyttar:

0-1 Ronaldo 28´
0-2 Higuain 45´
0-3 Higuain 52´
1-3 Albiol (Självmål) 59´
1-4 Higuain 65´

Byten:

Guti In - Granero Ut
Raul In - Higuain Ut
Gago In - Alonso Ut

Gula Real:
Ramos, Alonso, Granero.

Higuain och Gago till City?


På väg till Premier League?

Det senaste inom transfer rykten är att Manchester City vill värva både Higuain och Gago till sommaren. City ska tydligen ha kommit med ett bud i dag Lördag på 50 Milj Euro för båda spelarna. Gago var så gott som City spelare i Januari men blev kvar i Real Madrid i sista stund nu försöker man alltså igen. Citys tränare Mancini säger att han är väldigt intresserad av Gago och att man kommer att värva honom i sommar. Higuain däremot är något nytt men efter hans succé i Laliga så är det många klubbar som vill åt våran skyttekung. City säger att man skulle kunna lägga 40 Milj Euro för att få bara Higuain. Just nu så jobbar Real Madrid med att förnya hans kontrakt men enligt Brittisk press så går inte förhandlingarna i rätt riktning. I en omröstning som Marca har lagt ut på sin hemsida frågar dem om man ska acceptera erbjudandet och just nu så leder nej sidan med 54 procent och då har ca 21 000 personer röstat.

I en annan omröstnings som Real Madrid fans fick göra ställdes frågan vilka som Real skulle värva nästa sommar? Det man kunde se vara att de flesta ville förstärka på mittfältet då Silva och Fabregas kom etta och tvåa. Trea på listan var anfallaren Wayne Rooney. Jag känner lite att är det inte på backsidan vi skulle behöva förstärka? vad tycker ni?

De flesta Engelska och Spanska medier menar att Wayne Rooney kommer vara Real Madrids stora mål till sommaren. Men det kommer inte bli billigt minst 70 milj Euro kommer Real Madrid få lägga ut om man vill se Rooney i den vita tröjan. Det sägs att det redan snackas mellan klubbarna men som sagt billigt blir det inte. Rooney har kontrat med Man U till 2012.

Ja det är lika roligt varje gång att läsa om alla dessa rykten. Men det vore ju trevlig om det låg lite sanning i det också!!

Källa: Goal, Marca


Inför: Valladolid - Real Madrid


Perez har satt press på Pellegrini!

Nu får Real Madrid glömma Champions League och bara koncentrera sig på ligan istället. På Söndag är det dags för match mot Valladolid på borta plan och Real Madrid kommer att göra allt för att fortsätta vara serieledare även efter denna helgen. Real Madrid kommer att resa utan Kaka, Benzema, Drenthe och Pepe som är borta pga olika skador. Real Madrid brukar ha lätt för Valladolid på borta plan man har tagit poäng i 28 matcher utav det 39 man spelat på deras arena. Jag tror att Pellegrini kommer att ställa upp ungefär som mot Lyon men med undantag av att Van Der Vaart tar Kakas plats och Alonso kommer in i startelvan igen. Kanske att Guti spelar istället för Granero för jag tycker inte Granero varit tillräckligt bra på slutet för att försvara sin plats i elvan. Sedan tycker jag nog att Marcelo är ett bättre alternativ som vänsterback än vad Arbeloa är. Han har varit riktigt darrig på slutet. Ska vi inte missa ännu en titel så ska vi vinna mot Valladolid i morgon annars kan vi nog packa ihop vara grejor och syssla med något annat.. Jag tror vi vinner med 4-1 efter mål av Higuain, Ronaldo x2 och Van Der Vaart.



Truppen:
Målvaker: Casillas, Dudek.
Försvarare: Ramos, Albiol, Arbeloa, Metzelder, Marcelo, Garay.
Mittfältare: Diarra, Gago, Lass, Xabi Alonso, Granero, Guti, Van der Vaart.
Forwards: Cristiano Ronaldo, Raul, Higuain

Möjlig startelva: Casillas, Ramos, Albiol, Garay, Marcelo, Lass, Alonso, Guti,, Van Der Vaart, Ronaldo, Higuain.

Matchstart: 21:00 14/3
Plats: Jose Zorrilla
Tips: 1-4

Blir Pellegrini kvar?


Pellegrini är rätt man att leda Real Madrid!

OJ oj vad det snackas om tränar byte just nu. Jag är nästa 100 % säker på att det inte är lösningen snarare tvärtom. Real Madrid har bytit tränare varje säsong i många år nu och det kan mycket väl vara därför man inte går till kvartsfinal i Champions League. Klart som fan laget inte funkar när ett nytt ansikte hela tiden kommer in och ska förändra i spelet. Man kan ju konstatera att Pellegrini kanske inte direkt haft turen med sig. Om man kollar på El Clasico i höstas så hade han en perfekt taktik men en massa otur gjorde så att vi inte fick in bollen. Han är obesegrad på Bernabeu denna säsongen något som är mycket bra. Han hade även en bra taktik i matchen mot Lyon också men återigen så var det oturen som var framme. Higuains stolpskott tex. I matchen mot Sevilla så visade han återigen att han kan coacha ett lag då han med lite fingertopp spire gör några byten och matchen var vänd. Sluta snacka om Mourinho, Benites och Wenger vi har redan en världsklass coach. Om det ska förändrar är det inte på den posten utan på andra ställen!


Jag skulle vilja se en elva som ser ut på detta viss nästa år:

Casillas, Ramos, Pepe, Vidic, Ivanovic, Lass, Alonso, Di Maria, Ronaldo, Higuain och Benzema

Det finns guld att jobba för!


Det är bara att bita i det sura äpple och gå vidare!

Förlusten tog riktigt hårt i hjärtat men det finns fortfarande en sak att jobba för. Det är klart att inte Perez ska sparka Pellegrini han har ju ändå lyckats rätt bra denna säsongen. Förutom de två små grejerna att åka ur Copa Del Rey mot div2 laget Alcorcon och Champions League mot Lyon som är ett lag som är 10 gånger sämre än Real Madrid. Om man nu skulle jämför spelare för spelare. Men det kan man ju inte göra?! Det är ju faktiskt ett lag som ställs på planen och för kvällen var det Lyon som hade det bäst lag på planen. Så tyvärr så är vi inte med i den roligaste cupen längre. Pellegrini har bara haft laget i en halv säsong men ändå fått till ett mycket bra spel. Tänk då om han får vara kvar även nästa säsong då kan han kanske skapa underverk med Real Madrid. Men tålamodet är ju inte Real Madrids starka sida som vi har lärt oss. Låt oss även hoppas på att vi får behålla spelare som Ronaldo även nästa år, något jag tror kan bli svårt med den behandlingen han fick av medspelarna i den viktiga match som åttondelen var. Jag tror han ligger och tänker: hade jag varit kvar i Man U och haft en vinnarskalle som Rooney bredvid mig i matchen som alltid brinner för laget och inte egoistisk Higuain som tydligen inte tänker på laget bästa utan helst vill bli hjälte själv så kanske vi varit vidare nu. Higuain är en jävligt bra spelare som vi hyllar dagligen men en sån spelare måste också kunna få kritik när han i en match som i går inte lyckas med något alls, absolut ingenting. Han kommer bli bättre av det, tror jag i alla fall. Sen var det faktiskt bara en tidsfråga tills vi hade åkt ur CL för med Albiol, Garay och Arbeloa i backlinjen så går man inte till en Champions league final hur mycket man än önskar det. Dem är inga världs backar det vet alla! Låt Pellegrini avsluta det han börjat på så kommer vi förhoppningsvis att i slutet av säsongen få lyfta i alla fall en buckla! Sedan har vi ett El Clasico som kommer vara otroligt viktig för att visa att vi är ett bra lag.

Checklist inför 2010/11
1, Pellegrini ska vara kvar!
2, Perez måste kolla över backlinjen!
3, Vi måste skaffa en ytter!
4, Kaka har vi ingen nytta av!
5, Higuain måste börja prestera i Europa!
6, Raul ska bli hjälptränare!
7, Det fula och vinst givande spelet måste bli prio ett!
8, Fansen måste se en seger viktigare än vackert spel!
9, Läkar teamet måste ses över, mycket konstiga skador!
10, Tillsist måste det vara mer: laget före jag:et!

Förbannelsen är kvar i Real Madrid!!!!

Det finns inga ord för besvikelsen jag känner just nu...... Bloggen ligger nere tills jag återhämtat mig..!! Higuain kan förhoppnigsvis inte sova gott i natt.. han förstörde kvällen helt på egen hand för Real Madrid! Men han har aldrig varit en stjärn spelare utanför Laliga. Så länge han är i klubben och spelar CL så lär vi inte gå till någon kvartsfinal. Pinsamt Higuain! Pinsamt Real Madrid och Pinsamt Pellegrini! Skulle vara så jävla kul om Perez gick raka vägen in i omklädningsrummet och kickade honom. De byten han gör är skandal!!! Precis som hela Real Madrid i kväll! Men jag älskar dem ändå!! Men just i kvällen så beter dom sig så jävla dåligt.. Man äger första halvlek och ska avgöra matchen men sen kommer man ut i andra och ger bort matchen!! Man vaknar inte för en det är försent, då Lyon gjort sitt 1-1 mål. Helvete Helvete.. nu måste jag gå och slå sönder något!! 10/3-2010 EN MÖRK DAG I REAL MADRIDS HISTORIA! Då 2 miljarder kastades i vattnet! Då hjärtat glömdes i omklädningsrummet i halvtid! Vi kommer tillbaka! starkare en någonsin!

PS: Ronaldo lär inte bjuda Higuain på någon middag iallafall. Hoppas han kissade på honom i duschen!

Målskyttar:
1-0 Ronaldo 6´
1-1 Pjanic 75´

Adiós Champions, adiós Pellegrini! (Marca citat)


Inför: Real Madrid - Lyon, årets viktigaste!


Ronaldo och Kaka är i bra form inför matchen!

I dag tog Pellegrini ut truppen som ska vända underläget 1-0 mot Lyon i morgon Onsdag. 18 krigare är uttagna i truppen men vi saknar Benzema och Drenthe som är skadade. Dessutom så kommer inte Alonso eller Marcelo till spel då de är avstängda i denna matchen. Så Real Madrid kommer alltså få klara sig utan sin spelfördelare Alonso, men vi har ju en minst lika bra i Guti så varför vara oroliga. Ut över det så är alla med. Här är truppen i sin helhet:

Truppen:
Målvakter: Casillas, Dudek
Försvarare: Ramos, Albiol, Arbeloa, Metzelder, Garay
Mittfältare: Diarra, Gago, Lass, Granero, Kaka, Guti, Van der Vaart, Mosquera
Anfallare: Cristiano Ronaldo, Raul, Higuain

Förutsättningarna är enkla, det är vinna eller försvinna som gäller. Casillas måste vara på tå, vi har inte råd med sådana misstag som han gjort de två senaste matcherna. Ronaldo, kaka och Higuain måste leverera i morgon om vi ska gå vidare. Men det viktigare är att Guti kliver in och styr mittfältet som Alonso brukar göra.



Matchen börjar kl 20:45!
Tips: 3-0
Plats: Santiago Bernabeu
Tv: Viasat Sport 20:30

Källa: Real Madrid

Senaste nytt vecka: 9


En glad Raul efter segern

Det blev tillslut ett mycket trevligt veckoslut då Real Madrid lyckades vända 0-2 till 3-2 i slut sekunderna mot Sevilla. Van Der Vaart som var på väg bort och ej önskad av klubben för bara några månader sedan fick bli hjälte med sitt 3-2 mål.

Real Madrid firade förra veckan även 108 års jubileum. Klubben grundades 1902 och har sedan dess varit väldigt framgångsrik som alla vet.

På transfer sidan har man kunnat läsa om att Real Madrid visat intresse för både Adriano och David Luiz. Dessutom så är man intresserade av att knyta till sig det stora löftet Romelo Lukaku till klubben.

Det spelades vänskapslandskamper i veckan också. De två som utmärkte sig mest var Sergio Ramos som gjorde 2-0 målet för Spanien och Higuain som gjorde matchens ända målet när hans Argentina vann emot Tyskland.

Castilla spelade även dom match i veckan och dem gjorde som A-laget vann med 3-2 borta mot Alcalá. Superlöftet Pablo Sarabia gjorde ett mål.


Intervju med Guti!


Vår rockstar Guti talar ut!


Guti var väldigt glad efter vändningen mot Sevilla men han säger också att dem måste koncentrera sig på Lyon matchen. På en presskonferens i dag fick Guti analyserar gårdagens match och den som kommer i veckan mot Lyon. Guti som nyligen kommit tillbaka ifrån en skada, visade i matchen mot Sevilla att han är redo att ta över efter den avstängda Alonso på Onsdag.

"Vi är väldigt glada för segern men vi måste spela bättre ifrån start. Det tog alldeles för lång tid innan vi kom igång i går."

"Vi gjorde några stora misstag i Sevilla matchen och det har vi inte råd med på Onsdag mot Lyon. Det kommer bli våran viktigaste match för säsongen, men vi är redo för matchen tack vare segern igår och kan vi får samma stöd av publiken igen så kan vi nog sova gott efter matchen."

"Lyon är ett mycket bra lag med ett väl strukturerat försvar så det är svårt att skapa målchanser mot dem. De har snabba spelare som är bra på att göra mål. Vi måste komma tillbaka ifrån 1-0 underläge, men vi kommer sätta hög press på dem så att vi kan göra ett tidigt mål. Då kanske dem komma ur balans borta på Bernabeu. Vi kommer att vinna!"

Vi ska går vidare och visa folk att vi är ett starkt lag som kan vinna hela turneringen. Vi har satsat hårt för att går vidare i Champions League och det kommer vi göra med fansens stöd."

"I ligan fortsätter vi att slås om titeln med Barcelona. El Clasico kommer bli mycket avgörande och målskillnaden är också en faktor som spelar in."



Van Der Vaart och Ramos egna ord!


Van Der Vaart firar sitt 3-2 mål i den 92:a min!

Real Madrid tog en mycket skön och viktig seger mot Sevilla i kväll med 3-2. Bäst för kvällen var Ronaldo som gjorde Real Madrids första mål. De andra två målen gjordes av Ramos och Van Der Vaart. De två sist nämnda fick efter matchen beskriva hur de kände efter att vänt 0-2 till 3-2 vinst. Här kommer spelarnas egna ord om matchen:

Van Der Vaart:
"Det var otroliga att vinna i kväll. Jag tror jag gjorde mitt viktigaste mål i karriären i kväll och det bästa var att det var viktigt för laget också."

Sergio Ramos:
"Jag är mållös, såna här matcher är folk värda att se hela säsongen. Vi gjorde det bra och nu måste vi försvara vårt ledarskap. Nu har vi lite tid att njuta av segern tills vi tar oss an Lyon på Onsdag och jag hoppas att vi får lika stort störd av publiken då som i kväll."



Ung talang intresserar Real Madrid!


190 cm och 95 kg styrka!

Romelo Lukaku är en ung talang som Real Madrid just nu är mycket intresserade av. 16 åringen som just nu spelar i Anderlecht har gång på gång visat att han är en stor målskytt och många anser att han kommer bli den nya Drogba. Trots att han är bara 16 år så har han en storlek utöver det vanliga, hans längd är 190 och vikten ligger på 95 kg det är mycket därför han jämförs med Drogba. I Spanien känner man redan till Lakaku då han nästa på egen han slog ut Bilbao ur Europa cupen. Det sägs att Anderlecht redan avvisat ett bud ifrån Chelsea, kommer det något ifrån Real Madrid får vi se. Prislappen lär ligga på 15 milj Euro.

Källa: Goal


Analys: Real Madrid - Sevilla 3-2


Frälsaren på 108 års dagen!

Real Madrid mötte i kväll Sevilla hemma på Bernabeu inför fullsatta läktare. Men både publiken och Real Madrid kunde fått en bättre start på matchen för redan efter 9 minuter in i matchen så gör Alonso själv mål. Men Real Madrid tog sig samman efter självmålet och man började flytta fram spelet och skapade läge efter läge men bollen vill inte in. Närmst var Ronaldo med ett skott från nära håll men Palop i målet täppte igen mellan bena. Palop i målet var lite av ett spöke för Real Madrid i första halvlek, som jag sa innan så kan han spika igen totalt när han vill och det visade han i första. Ronaldo var mycket bra i första halvlek och skapade mycket både för sig själv och andra men tyvärr så ville inte bollen över mållinjen. Alonso däremot gjorde inte sin bästa halvlek i Madrid tröjan. Dessutom så hade Real Madrid domaren emot sig hela tiden, den gamla franske vin provaren till domare var pinsam att se. Nej Real Madrid gjorde en bra halvlek förutom första 10 min och förtjänade inte att ligga under.

Andra halvlek börjar lika jävla dåligt som den första startade, Casillas- målvakten som bara blir lojare för varje match som går gör en sån fruktansvärd groda så man tror att det är div. 8 damer man kollar på, Sevilla slår en frispark ifrån 50 meter som ingen spelare går på men bollen går in i målet ändå. PINSAMT CASILLAS! 2-0 till Sevilla och uppförsbacken var enorm. I den 60:e min kom ändå hoppet tillbaka då Ronaldo kunde stötta in 2-1 till Real Madrid efter en fin pass av Marcelo. Efter det så tog man över mer och mer och bara en stund efter så drar Guti ett sten hårt skott i ribban. I den 64:e min så kom tillslut det mycket rättvisa 2-2 målet efter att Ramos nickat in en hörna. Real Madrid tar över matchen totalt och man är ytterst nära att göra 3-2 i den 67:e min då Ronaldo spelar in bollen i mitten och både Higuain och Ramos slänger sig fram för att stöta in bollen men missar men någon cm. Real fortsätter att rada upp lägen och i den 70:e så får Higuain läge att knorra in bollen i bortre, men bollen tar i stolpen. Nej vid det här tillfället börjar det bli parodi på missade målchanser för i den 73: min få skapar sig Higuain ett jätte läge som ska vara mål men bollen går i ribban. Nästa läge är också Higuains då han fintar bort Sevilla spelaren och skapar ett bra läge men skjuter ett skott men utanför mål, dåligt av Higuain. Vid nästa läge Real Madrid skapade så trodde jag att jag skulle slita mitt hår då Ronaldo får öppet mål och bara ska lägga in bollen men den ny inbyte Raul hamnar i vägen för bollen och Ronaldo träffar rakt på Raul som hindrar bollen att gå i mål. Det är inte sant tänkte man, men i den 92:a min klev tillslut frälsaren fram, Van Der Vaart som också blivit inbytt i andra halvlek går på en retur av Palop och han krigar in bollen över mållinjen och äntligen kom 3-2 till Real Madrid som var så överlägset i andra halvlek. Matchen slutar 3-2 till Real Madrid. Nu är man på samma poäng som Barcelona som bara fick 2-2 mot Almeria på borta plan.

Alonso spelade upp sig ordentligt i andra halvlek. Ronaldo var grym i dag och skapade massa med läge. Higuain som gjort så mycket mål på slutet lyckades som vanligt inte i en stor match, han hade massa lägen men sumpade alla, han skapar i alla fall det är positivt. Ramos var kung i dag. När Guti och Van Der Vaart kom in så tog Real Madrid över helt och skapade läge efter läge. Jag vill se båda i nästa match. Dessutom ska Pellegrini ha ett plus för sin coachning. Tillsist vill jag bara säga skönt men en seger!

Målskyttar:
0-1 Alonso (Självmål)
0-2 Dragutinovic
1-2 Ronaldo
2-2 Ramos
3-2 Van Der Vaart

Gula Real:
Garay
Arbeloa
Marcelo
Van Der Vaart

Byten:
Arbeloa Ut - Guti In
Lass Ut - Van Der Vaart In
Kaka Ut - Raul In


108 år som klubb!



1902 var året då Real Madrid grundades, i dag 108 år senare så är klubben den största och bästa genom tiderna. Real Madrid har bland annat hunnit med att vinna ligan 31 gånger och CL 9 gånger. De största spelarna har lirat i klubben som tex Puskas, Zidane, Ronaldo, Di Stefano och Raul. Ikväll spelar Real Madrid mot Sevilla och vad vore ett bättre sätt att fira föddelsedag på än att vinna mot dem.
Grattis Real Madrid på 108 års dagen!

Källa: Real Madrid.com

Inför: En spännande vecka!


Ronaldo, Kaka och Higuain är i bra form!

Den närmsta veckan kommer vara mycket avgörande för Real Madrid. Nu på Lördag måste man slå Sevilla på hemmaplan för att hänga med Barcelona i toppen. Sevilla är ett mycket bra lag och det kommer inte bli lätt för Real Madrid att vinna. Sevilla har redan vunnit över både Barcelona och Real Madrid denna säsongen och man har även visat att man håller i Europa. På Tisdag kommer det en ännu viktigare match då man ställs mot Lyon i CL på hemmaplan. Lyon har ena benet i kvartsfinalen efter att man vunnit hemma i Frankrike med 1-0. Man bjud även på ett riktigt bra spel som med lite mer tur kunde ha gett en ännu större ledning inför returen. Real Madrid var laget som hade turen på sin sida i den matchen och klarade sig med 1-0 i baken, nu har man en stor chans att gå vidare. Men Lyon har en bra historik på Bernabeu, man har aldrig förlorat där. Två kryss matcher har man krigat till sig på två möten. Det är något som skrämmer mig lite för kollar man på Lyons uppställning så har man två riktigt bra defensiva mittfältare som kan göra det jobbigt för Real Madrid. Vad händer om Lyon dessutom lyckas gör ett mål på Bernabeu? Då måste Real Madrid helt plötsligt göra tre mål på ett defensivt starkt Lyon. Bara tanken skrämmer mig. Åter till Sevilla som har gått riktigt bra denna säsongen, man har spelare i världsklass på nästan varje position och dem som sticker ut mest är Luis Fabiano, Jesus Navas, Romaric, Diego Capel, Diego Perotti och den gamla Real Madrid spelare Alvaro Negredo. Dessutom har man en målvakt vid namn Palop som kan stänga igen totalt när han är som bäst. När vi mötte Sevilla på bortaplan så blev vi totalt utspelade och det var bara Casillas underbara målvaktsspel som räddade oss ifrån en utklassning. Men mycket har hänt sedan den matchen, Real Madrid blir bara bättre och bättre och på hemmaplan har vi denna säsongen varit oslagbara. Bara på dem fem senaste hemmamatcherna så har vi en målskillnad på 19 gjorda mål och 2 insläppta. Sevilla är ett bra lag men jag hoppas att Real Madrids riktiga toppform håller i sig i en vecka till så vi vinner mot Sevilla och slår ut Lyon och tar steget till den omöjliga kvartsfinal som vi inte tagit oss till på så många år. För knäcker vi den gränsen så kan det bära hur långt som helst. Den 22:a maj vill jag att grabbarna ska stå där på våran egen arena och lyfta bucklan till publikens vrål! För jag orkar inte med ett fiasko till!


Inför matchen: håll koll på Navas i Sevilla, han kanske spelar i Real Madrid nästa år. Håll även ett öga på Ronaldo och Higuain som är etta och två i Reals skytteliga!

Matchen startar kl 22:00 på Lördag kväll!
Tips: 3-1


Truppen inför: Real Madrid - Sevilla


Real Madrid föll senast mot Sevilla med 2-1!

Real Madrid tar i morgon emot Sevilla på hemmaplan. I dag blev truppen officiell för allmänheten. Det var inga större överraskningar, Arbeloa var tillbaka efter avstängningen förra helgen. Guti är tillbaka och finns med på bänken för jag tror inte han kommer få starta matchen mot Sevilla. Castilla spelaren Marcos Alonso som fanns med i truppen i mötet mot Tenerife fick inte en plats i helgens trupp. Benzema är fortfarande skadad och kommer finnas på läktaren tillsammans med Pepe och Drenthe. Benzema är även tveksam till spel inför matchen mot Lyon. Här kommer truppen i sin helhet:


Truppen
Målvakter
: Casillas, Dudek.
Försvarare: Ramos, Albiol, Arbeloa, Metzelder, Marcelo, Garay.
Mittfältare: Diarra, Gago, Lass, Xabi Alonso, Granero, Kaka, Guti, Van der Vaart.
Anfallare: Cristiano Ronaldo, Raul, Higuain.

Tranfer rykten inför sommaren!


Redo för Europa igen!

Senaste inom transfer rykten är att den gamle Inter spelaren Adriano har bestämt sig för att göra ett nytt försök i Europa. Han väljer mellan tre och ett av dem är Real Madrid, säger hans agent Gilmar Rinaldi. Adriano har hittat sig själv i Flamengo där han nu spelar. När han var i Inter så hoppades många på att han skulle bli en av de bästa i världen men händelser vid sidan av fotbollen fick honom ur balans och karriären fick en ner gång. Kanske kan han få sitt riktiga genom brott i Real Madrid?

Real Madrid letar en mittback, denna gången har Benficas back David Luiz fått Real Madrids ögon på sig. Luiz är ifrån Brasilien och ska ha spelat mycket bra denna säsongen. Reals generaldirektör Emillio Butragueno har bekräftat att man bevakat honom och säger att han är ett mål inför sommarens transfermarknad. Man har även kontaktat spelaren för att diskutera en eventuell flytt. Liuz är 22 år och har fler än Real Madrids ögon på sig Chelsea och Bayern sägs också vara intresserade. I hans kontrakt finns en Klausul på 50 Milj € men Benfica sägs vara villiga att diskutera redan vid 30 Milj €.

Vi får väl se om någon av dessa spelare bär en Los Blancos tröja nästa år.


Träningsmatch mot Castilla!



När dem största stjärnorna var iväg på landslagsuppdrag så passade de andra spelarna i Real Madrid på att spela en internmatch mot Castilla. A-laget vann tillslut matchen med 3-1 efter mål av Raul, Rodrigo och Ruben Ramos. För Castilla så gjorde Juanfran det ända målet. Fråga mig inte om uppställningarna och om hur Ruben Ramos kunde göra mål för a-lagen när han står med i Castillas elva men så stog det iallafall. Självmål kanske?!?

Real Madrid: Dudek; Velayos, Garay, Metzelder, Marcos Alonso; Diarra, Gago, Granero, Guti; Raul, Rodrigo
Real Madrid Castilla: Adan; Luis Hernandez, Gary, Juanan, Nacho; Cordero, Vazquez, Juanfran, Sarabia; Samu, Ruben Ramos

Kaka tränade på egen hand trots att han kvällen innan spelar match med Brasilien. Benzema, Drenthe och Pepe stannade i gymmet och körde där. Diarra var med på planen på några övninar. I helgen så tar laget emot Sevilla i en match som vi ska vinna.

Landslags sammanfattning!


Ramos blev målskytt för sitt Spanien!

I går kväll var det många Real Madrid spelare som var på landslagsuppdrag. När man sammarfattar kvällen så kunde man se att det gick bra för våra grabbar. Både Higuain och Ramos fick bli målskyttar för sina länder.

Vänskapslandskamper
SPELARE MATCH  RESULT.
Kaka Ireland-Brazil 0-2
Casillas, Albiol, Ramos, Arbeloa, X. Alonso, France-Spain 0-2
Lass France-Spain 0-2
Cristiano Ronaldo Portugal-China 2-0
Higuain Germany-Argentina 0-1
Van der Vaart Netherlands-USA 2-1


Kaka var bra i Brasiliens match mot Irland, han fick spela hela matchen men lyckades inte komma med i målprotokollet. I matchen mellan Frankrike och Spanien såg vi många Real spelare på planen. Lass var med ifrån start i Frankrike och Casillas, Arbeloa, Ramos, och Alonso i Spanien. Albiol fock börja på bänken men fick komma in i halvtid. Alonso spelade bara förstahalvlek. Ramos gjorde 2-0 för Spanien. Ronaldo spelade för sitt Portugal men lyckades inte göra något mål tyvärr. Higuain har inte bara blomstrat i Real Madrid utan internationellt också, i går kväll avgjorde han matchen mot Tyskland med matchens ända mål. Fint rundade han målvakten la in den i öppen bur. Van Der Vaart fick komma in i den 60:e min i matchen mot USA, han var nära att göra mål men fick nöja sig med att göra ett assist.


Assist kungen Marcelo


En riktig framspelare!

Våran ytterback Marcelo har fått utså mycket kritik i år men tro det eller ej han är den spelaren som passat till flest mål i Real Madrid denna säsongen. I Lördags gjorde han sitt sjunde assist då han på ett Zidane liknande sätt snurrade bort Tenerife spelaren och sedan serverade Higuain. Just samarbetet Marcelo och Higuain har funkat mycket bra tillsammans för Marcelo har assisterat Higuain till fem av hans 16 mål denna säsongen. Marcelo har visat att han även kan göra mål då han hittat nätet två gånger, i och för sig så tycker jag nog att han borde gjort några mål till med alla chanser han har haft men de kommer. Marcelo är en viktig spelare i Real Madrid och han växer för varje dag som går.

Källa: Real Madrid.com


Higuain och Ronaldo Bäst!


Buffon: Upp med Huvudet Ronaldo ni är bäst!

Higuain och Ronaldo har i år varit grymt effektiva när det gäller målskyttet. Higuain är den effektivaste anfallaren i Europa om man kollar på antalet mål per match. Higuain har spelat 18 matcher denna säsongen och på det har han gjort otroliga 16 mål. Ronaldo är näst bäst i Europa med sina 13 mål på 15 matcher. Många hyllar Drogba, Defoe, Milito, Messi, och Eto men dessa spelarna är långt efter Ronaldo och Higuain när det gäller effektivitet. Den spelaren som är närmst Real Madrids stjärnor är Rooney som ligger på en tredje plats. Higuain har ett snitt på 77,31 min mellan sina mål något som är grymt bra. Lägg där till att Real Madrid som lag har gjort 64 mål på 24 matcher, det är mer än något annat lag i de fem största ligorna. Real Madrid har även mest målskyttar, 15 olika målskyttar finns i laget. Här nedanför kan ni se en tabell:


Källa: Real Madrid.com


Namn Lag Mål Matcher Min Minuter mellan målen
Higuain Real Madrid 16 18 1,237 77.31
C. Ronaldo Real Madrid 13 15 1,266 97.38
Rooney Manchester United 23 27 2,292 99.65
Drogba Chelsea 19 23 2,029 106.78
Di Natale Udinese 19 23 2,096 110.31
Milito Inter Milan 15 24 2,081 138.73
Kiessling B. Leverkusen 13 24 2,157 165.92
Kuranyi Schalke 04 12 23 1,931 160.91
Niang Marseille 14 21 1,711 122.21
Nene Monaco 13 24 2,142 164.77

Negredo vill inte hjälpa Barca!


Negredo återvänder till Bernabeu nu på Lördag!

Alvaro Negredo är kanske en framtida spelare i Real Madrid. Nästa helgen kommer han att möta Real Madrid med sitt Sevilla och det känns jobbigt medger han. Han har fortfarande Real Madrid i sitt hjärta och som han spelar i Sevilla just nu så kan bli så att Real Madrid använder sin återköpningsklausul för att få tillbaka honom nästa sommar. Men då skulle det kännas konstigt om det är Negredo som skjuter bort Real Madrids drömmar om liga titeln nästa helg. Han säger själv att han inte vill hjälpa Barcelona i kampen om titeln men samtidigt så spelar han i Sevilla just nu och han måste hjälpa laget att försvara tredje platsen i ligan. Det kommer vara en kluven Negredo som kliver ut på Bernabeus gräs nu på Lördag.

Real Madrid borde satsa på Negredo nästa år, han är en bra avslutare och lika bra på huvudet. Dessutom är han i bra ålder. Raul får ta klivet in som ass tränare och Negredo får vara med och slås om anfallsplatserna. det låter som en bra ide.

Källa: Marca

Senaste nytt vecka: 8


Raul målskytt igen!

Real Madrid har haft en bra vecka när det gäller träning och matchspel, många spelare är tillbaka ifrån skador så kvaliten på träningerna är hög. Man vann dessutom helgens match mot Tenerife med 5-1 och Raul fick göra mål igen efter nästa fyra månaders måltorka. Senast han gjorde mål var emot Valladolid den 17/10-09. Raul gjorde det sista målet mot Tenerife på en fin klack efter att han blivit serverad av Van Der Vaart.

Det har firats födelsedag i veckan också. Pepe vår skadade back blev i veckan 27 år och laget överraskade honom med tårta och presenter. Hoppas Pepe kan vara tillbaka i Los Blancos försvaret snart. Jag saknar honom. Grattis Pepe!

Jesus Navas kan vara namnet på våran nya ytter nästa år? I veckan kom det uppgifter om att Real Madrid är intresserade av honom och det är nog ömsesidigt kan jag tänka mig. Så få får vänta och se om det blir Navas, Silva eller Ribery som spelar för Real Madrid nästa år.

Våran stora stjärna Ronaldo har i veckan sagt i ett uttalande att han tycker att Barcelonas Leo Messi inte ens är topp 3 i världen. Han rankar Drogba, Rooney och Kaka högre än Messi.

Higuain är i grym form igen och nu har han satt full fart för att komma ifatt David Villa och Leo Messi i skytteligan. Just nu ligger Higuain trea på 16 mål strax bakom Messi på 17 och ledaren Villa på 18.

RM Castilla lyckades i veckan bara få 1-1 mot Puertollano hemma på Estadio Alfredo Di Stefano. Man tog ledningen i den 80:e min efter mål av Rodrigo men i den 90:e kvitterade borta laget.


Analys: Tenerife - Real Madrid 1-5


Real Madrids match i bilder!

Real Madrid ångar på i ligan, på Lördagskvällen tog man det sjätte raka vinsten och med det fortsätter man att sätta press på Barcelona i toppen. 5-1 slutade match till Real Madrids fördel. Real Madrid drog i gång ett högt tempo direkt i matchen och i den 29:e min så lyckas Marcelo ta sig förbi sin spelare genom en vacker snurrfint mitt på plan och kan sedan avancera mot målet, Higuain tog en bra löpning i djupled och fick en perfekt boll på foten, Higuain avsluta direkt på ett tillslag 1-0 till Real. I den 41:a min så var det dags igen för Higuain. Efter en hörna så lyckas Real Madrid med Alonso i spetsen ta tillbaka andrabollen, Alonso slår ut bollen på kanten till Garay som på ett tillslag passar in till Higuain som tagit en perfekt löpning bakifrån för att möta bollen på direkten och in i målet. Mycket snabb omställning av Real Madrid och ett vackert mål av Higuain. Första halvlek spelade 2-0 till Real Madrid och man hade bra kontroll på tillställningen.

Andra halvlek började med ett anfall av Tenerife som avslutas med ett inlägg som Casillas bara ska plocka ner, men i samma stund som han tar bollen så kommer Tenerife spelare Ayoze och nickar på Casillas händer och bollen går i mål. Domaren dömer mycket konstigt mål för Tenerife och 2-1 gav hopp i matchen igen. Men glädjen varade inte så länge. För i den 48:e min så fick Higuain bollen på offensiv planhalva, Han ser att Kaka kommer i full fart på kanten och spelar ut till honom, Kaka blir fri och med ett välplacerat och hårt skott sätter han 3-1 för Real Madrid. Kaka är igång. Nu kan han bli riktigt farlig framöver. I den 76:e min så blev Van Der Vaart inbytt och just VDV skulle bara två minuter senare fixa straff till Real Madrid efter att hans skott blivit blockerat på en arm. Lite hårt dömt av domaren får jag nog säga men men. Ronaldo ställde upp för att ta straffen och gjorde inga misstag. 4-1 till Real Madrid och Ronaldos 13:e mål för säsongen. På övertid så fick Raul sätta punkt för tillsällningen med en vacker klack som gav slutresultatet 5-1 till Real Madrid. Real Madrid är i bra form just nu. Kaka, Higuain och Ronaldo gör mål i varje match, något som jag hoppas kan hålla i sig till returen mot Lyon. Alla gjorde en BRA insats.
Realelvan: Casillas, Ramos, Albiol, Garay, Marcelo, Lass, Alonso, Kaka, Granero, Higuain, Ronaldo.

Målskyttar:
Higuaín 0-1 (29')
Higuaín 0-2 (42')
Ayoze 1-2 (45')
Kaká 1-3 (47')
Ronaldo 1-4 (80')
Raúl 1-5 (92')

Varningar:
Tenerife: Aragoneses, Luna
Real Madrid: Xabi Alonso

Byten:
VDV In - Granero Ut
Raul In - Higuain Ut
Diarra In - Alonso Ut 


RSS 2.0