Inför Derby: Real Madrid - Atletico Madrid


I ett derby kan allt hända!

Nu på Söndag är det derby dags. Atletico behöver bara sätta sig på cykeln för att ta sig till Bernabeu för att möta Real Madrid. Båda lagen är offensiva så mycket mål och en kul match hoppas jag på.

Atletico Madrid är det enda spanska laget som fortfarande är med i tre tävlingar. De kommer att spela final i Copa del Rey mot Sevilla och de är nyligen kvalificerade att möta Valencia i kvartsfinalen av Europa cupen. Atletico är för närvarande på åttonde plats i tabellen med 37 poäng. De har haft en ganska diskret vårsäsong i ligan, men med torsdagens seger mot Athletic Bilbao bekräftade man den utmärkt form de är i just nu. De är bara fem poäng från att nå en Europa plats, vilket man tror man klarar eftersom de har matcher kvar mot de tre lagen i nedflyttnings zonen. Tränare Quique Sánchez Flores tog över i oktober och de förändringar man har gjort börjar ge resultat. Laget är mer kreativa i offensiven nu och bättre i det taktiska arbetet. Ungdomsspelarna De Gea och Dunn har blivit viktiga lirare för klubben och Ibrahima har bidragit med avgörande ögonblick för hans lag. Assunçao sätt att försvara och fördela bollen till yttrarna Simao och Reyeshar blivit den främsta tillgångar för att nå till motståndarens mål, där Aguero (10 mål) och Forlan (14) ofta är kliniska i avsluten. Atletico svagaste plats är deras försvar, framför allt på fasta situationer. Ujfalusi kan spela både som en ytterback eller i mitten men så mycket kvalité finns inte i backlinjen.

Real Madrid kommer ifrån 10 raka vinst matcher och obesegrade på hemmaplan. Man har ett härligt självförtroende framförallt i offensiven där Higuain och Ronaldo öser in mål. Gago har kommit tillbaka och var bra mot Getafe så han kommer nog starta mot Atletico också. Skadelistan har blivit väldigt lång. Just nu är Benzema, Drenthe, Kaka, Lass, Pepe, Garay skadade, tunga namn som ofta brukar starta matcher. Real Madrid brukar ha lätt Atletico i förra mötet vann man med 3-2 utan Ronaldo men Higuain, Marcelo och Kaka gjorde jobbet för laget då. Denna gången är det tvärtom Kaka är borta och Ronaldo är med, låt oss hoppas han avgör detta mötet. Pellegrini har inte mycket att bolla med i backlinjen det kommer vara en svag linje med Arbeloa, Ramos, Albiol och Marcelo om han inte vågar chansa med unga talangen Marcos Alonso. Metzelder känns inte som ett alternativ längre. På mitten ser vi nog Alonso, Gago Van Der Vaart och Granero trots att jag hellre skulle se Guti där istället för Granero. Jag tror att det kommer bli en tät match med mycket mål men Real Madrid vinner tillslut med 4-3 efter mål av Van Der Vaart, Ramos, Higuain och Ronaldo.

REAL MADRIDS TRUPP:
Målvakter: Casillas, Dudek
Försvarare: Albiol, Arbeloa, Ramos, Metzelder, Marcelo, Marcos Alonso 
Mittfältare: Gago, Diarra, Guti, Xabi Alonso, Mosquera, Van der Vaart, Granero
Anfallare: Cristiano Ronaldo, Raul, Higuain


Matchstart: kl 21:00
Datum: 28/03/2012
Plats: Santiago Bernabeu
Domare: Undiano Mallenco
Tv: Tv4 Sport
Tips: 4-3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0