Inför CDR: Real Madrid - Levante


En form svag och en het spelare, kan det leverera i morgon?

I Morgon Onsdag är det dags för Copa del rey igen och denna gången ställs Real Madrid emot Segunda 1 laget Levante. Levante är nog ett rätt känt lag för dem flesta eftersom laget har gått lite som en jojo mellan Premiara Divition och Segunda. Första matchen kommer spelas i morgon kl 22:00 på Bernabeu station! Real Madrid får tillbaka några viktiga spelare som Marcelo och Alonso. Ni kommer även att hitta ungdomen Juanfran i truppen som ni hittar nedan. Mourinho kommer inte att styra laget ifrån bänken eftersom han är avstängd men jag tror han kommer göra det han kan ifrån läktaren för att få en vinst i cupen. För visst ska vi gå till Jul vilan men en seger i ryggen efter all turbulens som det sägs varit. Ronaldo är ett frågetecken efter en liten skada han ådrog sig i matchen mot Sevilla dem närmsta 24 timmarna kommer avgöra om han spelar. Här är trupperna:



REAL MADRID SQUAD LIST:
Goalkeepers:
Casillas, Adan, Pacheco.
Defenders: Pepe, Albiol, Marcelo, Carvalho, Garay, Mateos.
Midfielders: Xabi Alonso, Lass, Diarra, Granero, Ozil, Di Maria, Pedro Leon, Juanfran.
Forwards: Cristiano Ronaldo, Benzema, Morata.

LEVANTE SQUAD LIST:
Goalkeepers: Munua, Garabato.
Defenders: Nano, Robuste, Juanfran, Cerra, Venta, Ballesteros, Del Horno.
Midfielders: Pallardo, Xisco Nadal, Xavi Torres, Sergio, Xisco Muñoz, Larrea, Valdo, Juanlu.
Forwards: Rafa Jorda, Caicedo, Ruben, Stuani.


När: 22/12 - 10
Matchstart: kl 22:00
Tips: 5-1

Matchfakta: Real Madrid - Sevilla 1-0


Di Maria ficksade segern för Real Madrid!

Real Madrid tog i kväll emot Sevilla i en mycket stökig tillställning. Matchen började i väldigt lågt tempo. Där lagen kände lite på varandra. Det skapades inte speciellt mycket chanser i början av matchen det farligaste var en frispark ifrån Ronaldo som skapade lite problem för Palop i Sevilla målet. I min 24 skapar Sevilla sin första farliga chans då Escudé på en hörna nickar precis utanför stolpen. Real Madrid hade mycket boll i första man det var mycket pass i sidled och bakåt. I min 28 så testar Di Maria ett skott ifrån långt håll som skapar problem för Palop men räddar ändå bollen till hörna. Pepe ska ha stort plus i den 43:e min när han vinner en löpduell med Negredo som annars hade resulterat i ett friläge. Första halvlek avslutas men en farlig frispark av Sevilla som Casillas räddar men lämnar retur rakt ut där en Sevilla spelare så när kan slå in bollen i öppet mål men Pepe eller Carvalho slänger sig fram och slår bort bollen framför fötterna på Sevilla spelaren. Bra gjort. Första halvlek slutar 0-0 efter endast tre skott på mål sammanlagt.

Andra halvlek började med att Real Madrid hade mycket boll och man satsade framåt ordentligt. Men man lyckades inte riktigt skapa dom där jätte farliga lägena. Özil hade ett läge men var offside. Det var märkvärt hur mycket Alonso saknades på mitten, Lass och Khedira slog inte en ända boll i djupled i rätt tid. Så anfallarna sprang gång på gång helt i onödan! I min 58 så höll Negredo på att tysta sin gamla hemma arena när han fri med Casillas lyckas skjuta över målet. I den 60 min ser vi en dålig sak av Di Maria som försöker filma till sig en straff och får gultkort istället, rätt av domaren för en gångs skull. Efter 60 min så agerar Mourinho på bänken då han tar ut Khedria och Benzema och sätter in Leon och Granero istället. Sedan var det dags för en av dem där Kalle Anka domarna i Spanien att visa sin dåliga nivå när han i en visar ut Carvalho efter en nickduell med Negredo.. Pinsamt!! Efter 70 min så fortsätter han sina kalle anka takter då han viftar med det ost skivan åt alla hål och kanter efter ha missat en mycket misstänkt straff. I min 77 så kommer tillslut det förlösande målet då Özil fint dribblar sig in i straffområdet passar back till Leon som skjuter men bollen tar på en spelare och går ut på kanten där Di Maria hinner först till bollen förre målvakten som hamnar fel och Di Maria är iskall och ur ingen vinkel alls så sätter han bollen till 1-0 för Real Madrid. Direkt så sätter Mourinho in Albiol och tar ut Özil för att säkra segern. Även då ska kalle anka domaren fram med ostskivan för att Özil tar för långtid på sig. I slutet så blir det lite stökigt då Di Maria får en knuff i ansiktet, men vi får tacka domaren för detta han tappade matchen och var totalt pinsam åt båda hållen. I den situationen fick Ramos och en Sevilla spelare gult. För vad kan man undra! Sekunderna senare så var det dags för Sevillas röda kort som hängde i luften då Dabo sparkar ner Di Maria. I slutet så trycker Sevilla på men skapar inget läge som dem kunde kvittera på så Real Madrid går till Jul vila med en oerhört viktig seger. Tack Di Maria för det!!

Startelvan: Casillas, Arbeola, Pepe, Carvalho, Ramos, Khedira, Lass, Özil, Di Maria, Ronaldo, Benzema.

Målskytt:
1-0
Di Maria 77´

Real Gulakort:
Di Maria, Carvalho, Casillas, Ramos, Lass, Pepe, Leon, Özil.

Real Rödakort:
Carvalho

Byten In/Ut:
Leon - Benzema
Granero - Khedira
Albiol - Özil


Inför: Real Madrid - Sevilla


Ny seger för Mourinho?

I kväll tar Real Madrid emot Sevilla på hemmaplan och det är en mycket viktig match då Barcelona vann i går och nu ligger 5 poäng före Real. Real Madrid har haft en bra trend igen efter torsken mot Barca men nu möter man återigen ett bra lag och Real måste spela på top för att ta tre poäng. Mourinho har valt att ta med dessa spelare. Lägg märke till att spelfördelaren Alonso saknas något som inte är bra. Här är truppen:

Truppen:
Goalkeepers:
Casillas, Adan, Pacheco
Defenders: Arbeloa, Pepe, Albiol, Carvalho, Garay, Ramos
Midfielders: Khedira, Lass, Diarra, Granero, Ozil, Di Maria, Pedro Leon, Juanfran
Forwards: Cristiano Ronaldo, Benzema, Morata


Matchstart: kl 21:00 19/12
Tv: Canalplus sport 1/HD

Real möter Lyon

Då var det klart att Real Madrid möter Lyon i Champions League. Real Madrid börjar på bortaplan och första matchen spelas 22-23 Februari! och returen i Mars. Här är hela lottningen:


Milan–Tottenham

FC Köpenhamn–Chelsea

Inter–Bayern München

Arsenal–Barcelona

Lyon–Real Madrid

Marseille–Manchester United

Valencia–Schalke 04

Matchfakta: Real Zaragoza - Real Madrid 1-3


Enkel seger för Real Madrid!

I kväll spelade Real Madrid match mot Real Zaragoza och man vann med 3-1. Matchen började rätt segt och man kände lite på varandra. Inget av laget skapar några jätte lägen men efter 15 min så lyckas Marcelo hitta Özil som tagit en löpning i djupled och fri med målvakten så gjorde han inget misstag och 1-0 till Madrid. Efter det så vaknar Benzema till och får ett friläge men kommer ur läget lite och målvakten kan ta bollen. Just Benzema hade mycket boll i första halvlek men lyckades inte riktigt hitta sina lagkamrater i dem avgörande lägena. I slutet av halvleken så får Real Madrid frispark i riktigt bra läge och Ronaldo (vem annars?) ställer upp och slår den stenhårt över muren och in i mål på ett mycket vackert sätt. 2-0 till Real Madrid det var de sista som hände i första halvlek.

Real Madrid fick en drömstart i andra halvlek då Alonso slår en fin djupledsboll på en löpande Di Maria som fri med målvakten enkelt kunde lobba över honom och 3-0 till Real Madrid. Bara minuter efter så kommer Benzema halvfri men blir fälld och Ronaldo fick ett nytt läge men skjuter denna gången i muren. I den 52:a min så får Zaragoza straff efter att Carvalho fällt en Zaragoza spelare och lagkaptenen Gabi kliver fram och sätter den enkelt bakom en chanslös Casillas. Efter det så gick matchen in en lite mer Hawaii lik tillställning där spelet gick fram och tillbaka. Man skapade lite halvlägen men inga jätte lägen. I 76:e min så fick Real Madrid ett 4 mot 2 läge men Benzema avslutar det hela lika iskallt som han gjort hela kvällen. I min 79 fick Benzema kliva av och Granero kom in istället. Nästa läge fick Lass efter fint väggspel med Di Maria men skottet går rakt på målvakten som hinner först även på returen. Efter 85 min så kliver dagens första målskytt Özil av planen och gör plats för Diarra. I 89:e min så var det dags för ytligare en debut i Real Madrid då nr 29 Alvaro Morata fick komma in i spel, och det höll på att bli en drömdebut då han efter bara några sekunder på plan höll på att få ett friläge men målvakten han först in i situationen och bollen gick till inspark. Det var det sista som hände och Real Madrid vinner med 3-1. Tre poäng till Real Madrid!

Startelvan: Casillas, Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo, Lass, Alonso, Özil, Di Maria, Ronaldo, Benzema.

Målskyttar:
0-1
Özil 15´
0-2 Ronaldo 44´
0-3 Di Maria 47´
1-3 Gabi 54´(P)

Byten In/Ut:
Granero - Benzema
Diarra - Özil
Morata - Di Maria


Inför: Real Zaragoza - Real Madrid


Nu gäller det Benzema!

Då var det dags för borta match igen och denna gången reser Real Madrid till Zaragoza för att ta tre nya poäng. I veckan slog B-laget Auxerre med 4-0 så jag hoppas att A-laget följer upp den vinsten med ännu en vinst. En spelare som var skadad i veckan men är tillbaka nu är Di Maria och förmodligen kommer ta en plats i startelvan bredvid Özil och Ronaldo. Benzema kommer nog få nytt förtroende efter sitt hattrick i veckan. En ny spelare ser vi i truppen och det är Målvakten Pacheco som kliver in som tredje målvakt nu när Dudek blir borta i 6 veckor med en bruten käke. Sannolikheten att han kommer få spela något är väldig väldigt liten, men kul för honom att få vara med i truppen iallafall. Övriga spelare som brukar finnas med men inte kommer göra det på Söndag är högerbacken Ramos som är skadad detta gäller även Khedira. Istället får Lass fortsätta på mitten som städgumma något han gjort mycket bra på slutet. Här är truppen som Mourinho tagit ut:


REAL MADRIDS TRUPP:
Målvakter:
Casillas, Adan, Pacheco.
Försvarare: Arbeloa, Pepe, Albiol, Mateos, Carvalho, Garay, Marcelo.
Mittfältare: Lass, Diarra, Granero, Xabi Alonso, Ozil, Di Maria, Pedro Leon.
Anfallare: Cristiano Ronaldo, Benzema, Morata.

När: Söndag 12/12
Matchstart: kl 19:00
På TV: Canal Plus 1/HD
Tips: 0-4


Pablo Sarabia in action!!

I går vann Real Madrid mot Auxerre med 4-0, men i dag är det en spelare som är på allas läppar Pablo Sarabia. Han kom in i det 72:a min och var helt orädd. Hans klack till Benzema vid det fjärde målet gör oss mycket intresserad av vad denna unga talang kan göra i framtiden? Hoppas verkligen han får spela mer så vi får se hans underbara teknik, en ny Ronaldo så småning om kanske? här är ett klipp på lite av vad han bjud på i debuten:


 



Matchfakta: Real Madrid - Auxerre 4-0


Tre mål av Benzema i kväll!! 

I går skrev jag att Benzema hade pressen på sig efter att Mourinho valt att plocka upp två unga anfallare Sarabia och Morata. I dag gav han svar på kritiken med ett hattrick!! Det var Benzema show för första gången på Bernabeu och nu får vi väl verkligen hoppas att det släpper för fransmannen! Eller var de det franska motståndet som gjorde honom bra? Det får vi se i helgen, just nu njuter vi av hans tre mål. Matchen då, jo Mourinho valde att ställa ett reservbetonat lag på planen med bland annat Dudek i målet och Granero, Leon och M,Diarra.
Real satte fart direkt i matchen och redan efter 12 min så satte Benzema bollen i målet på en språng nick efter inlägg av Ronaldo. Efter 20 min så är Ronaldo nära att göra tvåan på nick men missar målet precis. Dudek fick visa klass efter det då han gör några fina räddningar. Så mycket mer hände inte i första!

I halvtid byte Real Madrid målvakt då Dudek spelat klart och Adan fick komma in. Real Madrid drog igång tempot mer i andra halvlek och lyckades göra tre mål. Det första var en riktig kanon då Ronaldo fick en fin boll på kanten och dundrade upp den i första krysset. Sedan var det Benzema tur att avsluta målskyttet. Nog var det två billiga mål som han fick göra, men vad gör det mål är mål. Vid första målet tog Benzema emot en crossboll utanför straffområdet går in från vänster och skjuter en vänster skruv i bortre burgaveln. Sista målet var en riktigt bjudning av Auxerre målvakten som ska passa ut bollen till backen men Benzema hinner i mellan och kan lobba bollen in i mål mycket vackert. Men ändå en bjudning! Det roliga i matchen var att Sarabia fick komma in och göra debut i Real Madrid tröjan. Han kom in i den 72:a min då Ronaldo spelat klart. Även Garay fick spela sina första min denna säsongen då han byte av Marcelo. Matchen slutade 4-0 till Real Madrid och man vinner gruppen!



Startelva:
Dudek, Marcelo, Carvalho, Albiol, Arbeloa, Lass, Diarra, Granero, Leon, Ronaldo, Benzema

Målskyttar:
1-0 Benzema 12´
2-0 Ronaldo 50´
3-0 Benzema 72´
4-0 Benzema 88´

Byten: Ut/In
Dudek - Adan 45´
Ronaldo - Sarabia 72´
Marcelo - Garay 76´



Inför: Real Madrid - Auxerre


Ska Real gå obesegrade igenom gruppspelet?

I Morgon Onsdag tar Real Madrid emot Auxerre i Champions league spelet. Matchen kommer vara betydelselös för Real Madrid som redan leder Grupp G med fem poäng före Milan. För Auxerre däremot så står det en Europa plats på spel om man lyckas besegra Real och Milan med Zlatan i spetsen gör sitt jobb mot Ajax på hemmaplan. Men chansen är väldigt liten att Auxerre ska kunna rubba Real Madrid på Santiago Bernabeu där man hittills i år är obesegrade. Man har bara tappat två poäng i CL detta år och det var borta mot Milan då man spelade 2-2 efter ett sent mål av Pedro Leon. I morgon tror jag vi kommer få se väldigt många avbytare på planen och kanske till och med en debut då den unga talangen Pablo Sarabia är uttagen i truppen. Skulle vara väldigt kul att se honom på planen. Även Sarabias anfalls kollega ifrån ungdomslaget Morata är uttagen vilket också är kul, det visar att Mourinho är beredd att släppa fram lite egna talanger. Detta sätter också press på Benzema (som inte gjort någon glad på slutet) att börja leverera annars får vi nog se de två juniorerna ta hans plats snart. Dudek kommer att göra sin första CL match i målet för säsongen då Casillas har fått ledig. Dessutom är många spelare skadade eller så vilar dem tex: Khedira, Di Maria kommer inte vara med i truppen. Här kommer truppen som Mourinho valt att ta ut till matchen:

Truppen:

Målvakter: Dudek, Adan

Backar: Arbeloa, Albiol, Mateos, Carvalho, Pepe, Garay, Marcelo

Mittfältare: Diarra, Granero, Ozil, Lass, Pedro Leon

Anfallare: Morata, Sarabia, Benzema, Cristiano Ronaldo

Skador/frånvaro: kaka, Gago, Khedira, Higuain, Ramos, Casillas, Canales, Alonso!


Matchstart: kl 20:45

På TV: Viasat extra! så ni får väl streama om ni inte har den!

Tips: 3-1

Nystart på bloggen!!



Efter att ha varit väldigt upptagen och dålig motivation så ska jag nu göra en liten nystart med bloggen! Jag kommer inte ha tid att skriva om allt så jag kommer bara att skriva om det vikigaste! Så är ni sugna är det bara hänga med om vad som händer i Real Madrid!!

Hala Madrid!!

RSS 2.0