Real Murcia vs Real Madrid 0-0 - Copa Del Rey

Ingen bra match av Real Madrid i Copa!

På en riktigt kass Livestream kunde jag i kväll se Real Madrid möta Murcia på bortaplan i Spanska cupen. Real Madrid som de senaste åren bjudit på ena fiaskot efter det andra ställde i år upp med ett bra lag i Copa, spelare som Ronaldo, Benzema, Ramos, Pepe och Casillas deltog så det visar att man kommer satsa på att gå lång i cupen också något som jag känner att det var länge sedan man gjorde.

Första halvlek bjöd inte på någon dröm fotboll direkt. Real Madrid ägde bollen men hade väldigt svårt att skapa chanser. Ronaldo, Canales och Pedro Leon testade skott i början av matchen utan lycka. Näste man med ett farlig skott var Granero som träffade ribba i mitten av halvleken men det ville sig inte för Real Madrid. I slutet av första halvlek så fick Benzema friläge och placerade bollen i mål men domaren blåste för offside vilket man kunde se på reprisen var riktigt. Det sista som hände var att Real Madrid kom runt på kanten och fick ett fint inlägg som hamnade på foten på Albiol som var tillbaka i startelvan men han lyckades få bollen över ribban på volley, borde varit 1-0 där tycker jag nog. Halvleken slutade 0-0 men Real Madrid var på gång iallafall.

Andra halvlek drog igång och det ända man tänkte var ska vi besegra förbannelsen nu eller ska vi behöva göra det på Bernabeu i returen. Murcia började med att äga bollen lite men det ändrade sig snabbt och Real Madrid tog över helt och man skapade några lägen, framför allt var det Ronaldo som var aktiv med sina skott, Benzema hade ingen bra kväll och såg mest proppmätt ut! Efter 55 min så fick i alla fall Ronaldo sitt efterlängtade frisparksläge 5 meter utanför straffområdet men sköt rakt på målvakten. Efter 62 min så gjorde en missnöjd Mourinho sina första byten då han tog av en iskall Benzema och satte in Higuain i stället, han tog även av Granero och satte in Khedira. I den 70:e min så skulle 1-0 kommit för Madrid när Ronaldo fick frispark 2 meter utanför straffområdet och han skjuter den bra men målvakten räddar men lämnar retur som Pedro Leon bara ska sätta ditt men lyckas skjut rakt på målvakten, riktigt dåligt!!! I Minut 79 så bjud Di Maria som nyligen kommit in på lite dribblingar och ett skott som resulterade i en hörna som inte gav nå. Real Madrid försökte på slutet men återigen blev det ett total fiasko i första Copa matchen. Nu hoppas jag verkligen att man fixar detta på Bernabeu. 0-0 slutar matchen!

Startelvan: Casillas, Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa, M Diarra, Granero, Canales, Leon, Ronaldo, Benzema

Slutresultat: 0-0

Truppen: Real Madrid - Racing Santander

Jose Mourinho har satt sin prägel på Real Madrid!!

I kväll är det dags för hemma match på Bernabeu igen och det är Racing Santander som kommer på besök. Det är inga större förändringar på truppen ifrån matchen mot Milan och jag antar att Mourinho kommer att ställa samma lag på planen också. Pedro Leon har blivit förlåten och är med i truppen igen kan jag se. Här är truppen som Real Madrid kommer med till matchen:

Truppen:

Målvakter: Casillas, Dudek, Adan

Backar: Arbeloa, Pepe, Albiol, Marcelo, Carvalho, Mateos

Mittfältare: Lass, Khedira, Alonso, Ozil, Canales, Granero, Pedro Leon, Di Maria

Forwards: Benzema, Higuain, Cristiano Ronaldo

Matchstart: 20:00

CL: Real Madrid - Milan 2-0

1+1 mot Milan visar vilken form Ronaldo är i!!!

Real Madrid tog i kväll emot Milan i en stormatch på Bernabeu. De båda mästarklubbarna kommer efter en finsommar med många nyförvärv som tex: vår svenske Zlatan och Robinho, i Real vet ni redan vilka som kommit. Detta gjorde att man verkligen hoppades på en supermatch mellan Real Madrid med 9 titlar och Milan med 7 st.

Real drog igång matchen i ett högt tempo något som Milan tillät genom att mest backa hem. Det var något som skulle straffa sig ordentlig mot ett formstarkt Real Madrid. I den 13 min så fick Ronaldo frisparksläge två, tre meter utanför straffområdet och som så många gånger förr så sitter bollen om man ger Ronaldo ett sånt läge, bollen gick rakt igenom muren där Seedorf och Zlatan stod med varsin handväska. 1-0 fick glädjande för oss Real Madrid fans bara stå sig en minut för i den 14:e min så ökade Özil på till 2-0 till Real på ett lite turligt sätt då bollen tar på en Milan back och ställer målvakten i Milan målet. Men vad gör det, glädjen var lika stor ändå!! Efter det så vaknade Milan till lite eller ska man säga att Real Madrid la sig lite mer på försvar och man bjöd Milan på några farliga lägen tex när Pirlo fick skjuta en frispark som Casillas gjorde en världsklass räddning på. Efter ca 35 min så gick matchen in i lite mer box to box fotboll och man byte chanser lite mer. Real Madrid var glädjande det laget som skapade de farligaste chanserna framför allt Ronaldo med ett hårt skott och Di Maria i ett mot lägg med Gattuso nära mål som gick precis över. Matchen kunde ha avgjorts i den 42:a min då Real Madrid kom 5 mot 2 och Di Maria vägrade passa och tappade bollen till målvakten och chansen rann ut i sanden.. Riktigt dåligt av Di Maria i den situationen. Real Madrid gick till halvtid med en 2-0 ledning som kunde varit större!! Kul match! Alla spelarna deltar bra i matchen den ända man vill se lite mer av är Higuain!

Andra halvlek blev ungefär som den första slutade alltså med Real Madrid dominans. Men man kom inte riktigt in på mål och kunde inte skapa dom där farliga avsluten som man behöver för att göra mål. Många hörnor och inspel men i avslutslägena så dröjde man lite länge eller så var det fel riktat. Ronaldo hade ett läge som han borde ha satt efter fint spel av Marcelo men bollen gick upp på läktaren. Di Maria var aktiv men ville lite för mycket och det blev oftast bara skit av allting! Özil var riktigt bra och hade många fina pass och dribblingar som var värt ett mål till. Han skapade även en farlig frispark ifrån straffområdslinjen som Ronaldo dundrade i muren. Milan då, dom hade inte mycket i andra halvlek en farlighet skapade man då den gamle Real spelaren Robinho startade ett anfall till Inzaghi som gjorde ett inspel till Zlatan som fick bollen precis utanför stolpen. Men efter det så var det bara väntan på slutsignalen som också kom efter 93 min och Real Madrid är ännu obesegrade i Champions League denna säsongen!

Målskyttar:
1-0
Ronaldo 13´
2-0 Özil 14´

Real Madrid - Deportivo La Coruna 6-1

Ronaldo är igång med målskyttet!!

Det blev som jag trodde, att det skulle släppa i kväll. För Real Madrid kom ut på planen med ett härligt självförtroende och redan efter ett par minuter så kom 1-0 genom en hård nick av Ronaldo. Detta gav mer smak och man radade upp chanser mot motståndarmålet och i den 24:e minuten kom 2-0 även detta mål på nick, efter ett fint inlägg av Higuain som formtoppade Di Maria styr in i första krysset. Bara 10 minuter senare så fick en ny målskytt presentera sig i Real tröjan och det var Mesut Özil som snurrade upp försvararna och avslutade med ett placerat skott i ena hörnet. Skönt att Özil fick göra sitt första!! Det var allt som hände i mål väg under den första halvleken. Real Madrid spelade riktigt rolig fotboll och man var även stabila bakåt.

Andra halvlek började som den första slutade med att Real Madrid styrde spelet och man skapar många lägen och i den 52 min så fick tillslut en mycket kritiserad Higuain göra 4-0 efter att Di Maria bjudit tillbaka med en fin pass som gav Higuain öppet mål. Deportivo då? Jo Real Madrid bjöd på ett friläge när Carvalho inte lyckas nicka hem bollen till Casillas men just denne Casillas gjorde en mycket bra räddning och höll nollan intakt. 5-0 Bjuder Deportivo på när man ska rensa undan bollen och Marcelo får den på sig och in i mål. I den 78:e min så sprack nollan tyvärr efter en markerings miss av Marcelo och Juan Rodriguez kunde nicka in 5-1. Strax innan så fick vi se en debut i Real Madrid när ynglingen Juan Carlos fick kliva in på Bernabeus gräsmatta. Kul att man vågar satsa lite på de unga! Å Carlos gjorde verkligen inte bort sig han såg het ut! Matchen dog lite efter att 5-1 målet kommit och man väntade mest på slutsignalen. Men i den 89:e min så slog Ronaldo som startade målskytten för kvällen in 6-1 efter ett fint pass av Alonso och en klinisk avslutning efter backen. Det var det sista som hände i matchen. Real Madrid vann med 6-1 med mer smak! Tennis siffror!!

6-1 Ronaldo 89´

PS: Barcelona fick bara 1-1 mot Mallorca!! Kanon!!

Truppen Inför: Real Madrid - Deportiva La

Ikväll är det dags för hemma match igen och denna gången kommer Deportivo på besök. Real Madrid har har fortfarande problem framåt men i kväll släpper det tror jag! Mourinho har valt att ta ut dessa spelarna till matchen:

Startelvan:  Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Özil, Di María, Cristiano Ronaldo & Higuaín