Analys: Real Madrid - Atletico Madrid 3-2

Målfest på Bernabeu!

Det bjuds på många mål när säsongens andra Madrid derby spelades på Santiago Bernabeu. Men trots en dåligt första halva av matchen så lyckades till slut Real Madrid vinna med samma resultat som i våras 3-2.

Första halvlek började illa för Real Madrid som kom ut med dålig inställning och det tog Atletico vara på direkt. Redan i den 10:e minuten så gjorde den gamla spelaren Reyes 1-0 för borta laget efter att man rullat upp Reals försvar ordentligt. Real försökte komma in i matchen men det var inget bra spel alls, Alonso som brukar vara säkerheten själv i passningsspelet slog bort boll efter boll. Man skapade inte något för en i sluten av halvleken då Higuain har öppet mål men som vanligt i de stora matcherna så lyckas han inte få in bollen. Katastrof dåligt av Higuain i de läget. Den sista stora chansen som Real Madrid fåck är precis innan halvtids vilan då Ronaldo tar en perfekt löpning och fri får nicka mot mål men lyckas missa hela målet, dåligt av Ronaldo denna gången. Första halvlek var riktigt dålig av Real Madrid som fick gå in pausen med 1-0 i baken.

Andra halvlek började mycket bättre för Real som kom ut som ett helt nytt lag. Man skapade läge efter läge och på en hörna lyckades man med en in tränad variant som vi sätt förut då Albiol nickskarvar bollen till bortre stolpen där Alonso tycker in bollen i mål. Vi såg nå liknande förra helgen mot Sporting då Ronaldo nickade till samme Alonso. Real Madrid var tillbaka och det såg mycket bättre. Real fortsatte att skapa lägen och bara sex minuter senare så var det dags för 2-1 då Alonso slår en världsklass cross till Arbeloa på 70m, Arbeloa tar med sig bollen på bröstet och går mot mål han fintar bort backen två gånger och avslutar i mål. Mycket vackert av en annars rätt kritiserad Arbeloa. Real Madrid tog över matchen helt och i den 62:a min så slarvar Atleticos backlinje och Higuain får friläge och sätter bollen kyligt i ena hörnet. Då trodde man att det skulle rinna iväg för Real Madrid men då fick mannen som blandade och gav i dagens match Alonso hjärnsläpp när han på en hörna stäcker upp handen och tar bollen med handen vilket gav straff för Atletico. Forlan gjorde det han skulle och satte bollen i mål bakom en chanslös Casillas, 3-2 och det var nerv i matchen igen. Men Real Madrid bjöd inte på några mer lägen förutom ett halvfarligt skott ifrån Forlan i sluten. Matchen slutade 3-2 och Atletico får fortsätta att drömma om en vinst på Bernabeu.

Alonso gjorde mål och ett ass i dag men han tar också många konstiga beslut som jag tror att han är rätt besviken på sig själv för. Ronaldo gjorde inte sin bästa match i Real tröjan och frisparkarna var riktigt dåliga i dag. Higuain mannen som inte presterar i de stora matcherna håller i sig, visst han gjorde ett mål på en tavla ifrån Atleticos backlinje men gör man inte mål på de lägen man skapar själv så är det för dåligt. Men det var skönt att han fick göra ett i kväll. Arbeloa vad gör karl? Så vackert mål så man tror inte det är han men det var det, kul för honom. Albiol går bort sig ordentligt på Atleticos första mål. Granero vad gör han på plan? Pellegrini ser du inte att han inte tillför ett skit? Gago gör återigen en helt ok match. Marcelo ligger bakom andra målet då han ska klanta till det innan hörnan. Bra andra halvlek av de flesta i laget men första var inte bra.

Startelvan: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Gago, Alonso, Van Der Vaart (Raul 76´), Granero (Guti 83´), Higuain (M.Diarra 89´), Ronaldo.