Analys: Tenerife - Real Madrid 1-5

Real Madrids match i bilder!

Real Madrid ångar på i ligan, på Lördagskvällen tog man det sjätte raka vinsten och med det fortsätter man att sätta press på Barcelona i toppen. 5-1 slutade match till Real Madrids fördel. Real Madrid drog i gång ett högt tempo direkt i matchen och i den 29:e min så lyckas Marcelo ta sig förbi sin spelare genom en vacker snurrfint mitt på plan och kan sedan avancera mot målet, Higuain tog en bra löpning i djupled och fick en perfekt boll på foten, Higuain avsluta direkt på ett tillslag 1-0 till Real. I den 41:a min så var det dags igen för Higuain. Efter en hörna så lyckas Real Madrid med Alonso i spetsen ta tillbaka andrabollen, Alonso slår ut bollen på kanten till Garay som på ett tillslag passar in till Higuain som tagit en perfekt löpning bakifrån för att möta bollen på direkten och in i målet. Mycket snabb omställning av Real Madrid och ett vackert mål av Higuain. Första halvlek spelade 2-0 till Real Madrid och man hade bra kontroll på tillställningen.

Andra halvlek började med ett anfall av Tenerife som avslutas med ett inlägg som Casillas bara ska plocka ner, men i samma stund som han tar bollen så kommer Tenerife spelare Ayoze och nickar på Casillas händer och bollen går i mål. Domaren dömer mycket konstigt mål för Tenerife och 2-1 gav hopp i matchen igen. Men glädjen varade inte så länge. För i den 48:e min så fick Higuain bollen på offensiv planhalva, Han ser att Kaka kommer i full fart på kanten och spelar ut till honom, Kaka blir fri och med ett välplacerat och hårt skott sätter han 3-1 för Real Madrid. Kaka är igång. Nu kan han bli riktigt farlig framöver. I den 76:e min så blev Van Der Vaart inbytt och just VDV skulle bara två minuter senare fixa straff till Real Madrid efter att hans skott blivit blockerat på en arm. Lite hårt dömt av domaren får jag nog säga men men. Ronaldo ställde upp för att ta straffen och gjorde inga misstag. 4-1 till Real Madrid och Ronaldos 13:e mål för säsongen. På övertid så fick Raul sätta punkt för tillsällningen med en vacker klack som gav slutresultatet 5-1 till Real Madrid. Real Madrid är i bra form just nu. Kaka, Higuain och Ronaldo gör mål i varje match, något som jag hoppas kan hålla i sig till returen mot Lyon. Alla gjorde en BRA insats.
Realelvan: Casillas, Ramos, Albiol, Garay, Marcelo, Lass, Alonso, Kaka, Granero, Higuain, Ronaldo.