Analys: Getafe - Real Madrid 2-4

Ronaldos vackra frispark och alla mål!

Real Madrid spelade på Torsdags kvällen match mot den gamla fancluben Getafe och det blev vinst med 4-2. Tyvärr så fick man inte se de tre första målen live eftersom Tv4 sport valde att visa handboll istället. Men vad man har hört så lirade Real Madrid ut Getafe totalt för när matchen startade på tv så stod det 3-0 till Real Madrid. Ronaldo startade tydligen målskyttet efter 13 min på en fint placerad frispark. 2-0 och 3-0 kom i den 20 respektive 23 min efter två fina mål av Higuain som nu är uppe på 22 mål i ligan denna säsong. Ronaldo kände att han inte ville vara sämre han för i den 36:e min så gör han några överstegs finter på kanten och drar till ifrån dålig vinkel och bollen går via målvaktens händer och upp i nättaket. Ronaldos andra mål för kvällen och hans 17:e för säsongen. Efter den rivstarten så kom Getafe aldrig tillbaka i matchen. Casillas gjorde däremot ett försök att få tillbaka motståndarna in i matchen då han i den 38:e min ger sig ut på en utflykt men tappar bollen och ger den gamle Real Madrid spelaren Parejo läge att sätta bollen i öppet mål vilket han också gjorde. 4-1 stod sig till halvtids pausen.

Andra halvlek var en halvlek som man inte kommer att lägga på minnet iallafall. Det var riktigt dåligt spel av Real Madrid och man bjud på några halvchanser för Getafe. Real Madrid skapade inte mycket men det blev lite bättre när Van Der Vaart gick ut och Raul kom in. Men man kom aldrig till någon riktigt bra målchans man bevakade mest ledningen. Något som ofta straffar sig och det gjorde det i kväll också för i den 80:e min så fick Getafe lite luft under vingarna då man fick in 4-2 men närmre kom man inte trots några bra lägen. Real Madrid gjorde det man behövde och man tangerade även ett rekord då man gjort tre mål eller mer i 9 matcher i rad. Imponerade!!

Higuain fortsätter i storform, två nya mål vilket visar hur bra han är i La liga. Hans snabbhet och hans avslut är av världsklass. Ronaldo gör ett mycket vackert frisparks mål och ett konst mål. Gago som gör sin första start i en match på bra länge och gör det bra. Han kanske har lite dålig tajming i försvarsarbetet men det kommer med mer matchträning i kroppen. Granero vet jag inte vad han gör på plan, Pellegrini måste älska honom för han gör inte många rätt och jag tycker inte han platsar i startelvan just nu. Casillas vad gör han? jag gillar inte att säga det men han är inte stabil i målet just nu. Han gör minst en tabbe varje match och det håller inte mot bra lag. Han spelar lojt och med dålig koncentration inte bra. Ramos gör en mycket bra match som alltid, men Arbeloa är så kass så man blir mörkrädd. Grabben platsade knappt inte i Liverpool förra året och nu spelar han i en av de största klubbarna i världen. Nej nej nej... Annars gör alla en bra match.