Analys: Valladolid - Real Madrid 1-4

Ronaldo och Higuain bakom segern!

I kväll spelade Real Madrid borta mot Valladolid och man vann tillslut med 4-1. Matchen var riktigt dålig framför allt i första halvlek då det inte fanns mycket att glädjas åt förutom två mål.

Det första jag tänkte när jag såg startelvan var om Pellegrini verkligen vill få sparken eftersom han tog ut den sämsta elvan man kan tänka sig. Vad gör Marcelo och Arbeloa i backlinjen samtidigt? Marcelo var nog inte på sin backplats på hela första halvlek. Varför byter Pellegrini plats på Ramos varje match? Ska han vara mittback eller högerback dags att bestämma sig? Sedan undrar jag vad Pellegrini ser i Granero eftersom han får starta varje gång trots att han inte gjort ett rätt dem senaste 5 matcherna. När matchen väl drog i gång så var det en person som ville vara i centrum och det var domaren Mejuto González han viftade med kortleken i varje situation och blåste för allt. Real Madrid började annars matchen med att bli tillbaka pressade det var nog bara Ramos som var bra första 20 min. Han gjorde allt både defensivt och offensivt och var nära att bli målskytt ibörjan. Real Madrid andra målchans kom i den 28:e min då man tilldömdes en frispark i bra läge, Ronaldo ställde upp som vanligt och fick en kanon träff och bollen seglade in i målvaktens vänstra kryss. 1-0 till Real Madrid som inte alls var värda det. Valladolids bästa chans var också på frispark då Pele drog till ifrån långt håll men Casillas lyckades styra bollen i ribban och på returen var Albiol där och rensade undan. Det var en riktigt grinig tillställning med mycket efterslängar och fula tacklingar sammanlagt så delades det ut sex varningar i första halvlek men det kännes som 15st. Strax innan halvtids vilan så lyckade Real Madrid få in 2-0 då Higuain var framme och skarvade in bollen på ett frispark ifrån Van Der Vaart. Real Madrid ledde med 2-0 men det var inte snyggt förutom Ronaldos frispark då!

Andra Halvlek började bättre för Real Madrid man tog tag i bollen bättre och man fick utdelning redan i den 52:a min då Ronaldo vann en nickduell och skarvade bollen till Higuain som fick göra sitt andra mål för kvällen. Men Valladolid kom tillbaka i den 59:e min då Arbeloa slarvar i passningsspelet och en Valladolid spelare fick ett friläge som Casillas räddade men bollen gick på Albiols ben och in i eget mål. Real Madrid tog över spelet mer och mer men spelet förstördes ofta av en domare som var blås missbrukare. Valladolid spelarna låg hela tiden och man undrade om det var ett gäng småflickor vi spelade emot, pinsamt! I den 65:e min avgjordes matchen då Higuain fullbordade sitt hattrick efter att Ronaldo och Van Der Vaart tagit en snabb hörna, Ronaldo sköt ett hårt skott på mål och på returen så dök Higuain upp och sparkade in bollen i det tomma målet. 4-1 till Real Madrid och matchen var vunnen. Valladolid borde ha haft en straff i andra halvlek men domaren var så kass matchen igenom så man blev inte förvånad över att han missade den. I och för sig så hade det inte gjort så mycket för Real Madrid var klasser bättre än Valladolid i kväll. Rättvis seger och vi tog åter över serieledningen.

Ramos är så viktig för oss han gör allt rätt hela tiden. Det är däremot något som Arbeloa inte gör, han är så jävla dålig jag kan inte förstå att Perez tog honom till Real Madrid. Han måste vara Laligas sämsta back och han spelar i det bästa laget. Ronaldo var riktigt bra i dag kanske att han borde gjort ett mål till då han brände ett friläge. Higuain gör hattrick men det gör mig inte det minsta imponerad, så länge han inte gör mål i de viktiga matcherna i Europa så är han ingen världsklass anfallare. Att åka runt och slå in bollen i öppet mål mot kalle anka lag i Laliga är det många anfallare som kan gör. Granero gör inte mycket att hurra över. Alonso blev bättre och bättre i matchen och tillslut var han kung på plan. Men vem är den defensiva av Lass och Alonso? Alonso låg matchen igenom nedanför Lass ska det inte vara tvärtom?