INFÖR El CLASICO: Real Madrid - Barcelona



Dagen med stort D är här, äntligen är det El Clasico i kväll kl 22:00 smäller det. 80 000 på läktare och miljoner tv tittare kommer sitta helspända när årets match går av stapeln på Santiago Bernabeu i Madrid. Vi har revanch att utkräva efter nederlaget förra året med 6-2 hemma.

Real Madrid

Real Madrid kommer ifrån en seg och tråkig match mot Racing på påskafton, man vann tillslut med 2-0 men sällan har jag sätt ett lag gå på mer spar låga än då. Men vi får väl se i kväll om det var rätt medicin och att men har mer kraft i kväll istället. Real Madrid med Pellegrini i spetsen har valt att ställa upp backlinjen med Ramos på höger kanten istället för i mitten där han spelat så bra på slutet. Garay och Albiol tar hand om mitten istället och Arbeloa på vänsterkanten. Jag hoppas verkligen att alla i backlinjen har sovit gott i natt och är i toppform för det kommer gå fort när Messi kommer. Mittfältet känns helt ok äntligen har Pellegrini insätt att Granero inte platsar och satt upp Marcelo på en kant så vi får lite mer fart. Marcelo och Ronaldo kommer spela på varsin kant som inre anfallare och Higuain ligger längst fram. På defensiva mittfältet så ska Alonso och Gago städa och fördela bollar. Van Der Vaart kommer ha en lite friare roll på det offensiva mittfältet där han trivs bäst. I målet kommer Casillas ha en betydande roll denna matchen han måste göra några av dom där världsklass räddningarna som han kan göra. Hur Besegrar man Barcelona då? Laget som vann fem titlar förra året och är i semi final i CL i år, glöm sen inte bort att man har världens bästa spelare i Leo Messi. Jag tror att där har vi lösningen, få bort Messi ur matchen och 80% är vunnet. Snacket om att Barca är ett så bra ”lag” kan man ju bara skratta åt det är en spelare som räddat dem de senaste 10-15 matcherna de har spelat. Utan honom så skulle denna matchen vara betydelselös för då hade Real Madrid redan varit vinnare av ligan. Så stoppa Messi så vinner vi El Clasico. Pellegrini hade en bra spelide förra matchen på Camp Nou då vi förlorade med 1-0 men vi missade alldeles för många mål lägen då något vi inte ska göra i kväll.


Barcelona

Barcelona med Messi i spetsen har gått som tåget både i ligan och CL något Arsenal fick sig en läxa i på Onsdags kvällen då man förlorade mot Messi och Barca på Camp Nou med 4-1. Messi är Barcas bästa spelare denna säsongen han leder skytteligan förre Higuain i Real Madrid. Man kommer säkert ha mycket boll i kväll så det gäller för Real att ligga rätt och täcka av passningsvägarna. Barcas mittfält med Xavi, Keita, Sergio och Iniesta är mycket bra på att hålla boll inom laget, svagheten hittar vi i backlinjen där det ofta kan slarvas lite. Barca kommer ställa upp på följande viss: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Keita, Xavi, Sergio, Iniesta, Messi och Pedro. En stark elva som Real Madrid måste se upp för. Men Barca måste se upp för Ronaldo och Higuain som öser in mål för Real Madrid.



Håll koll på: Messi och Ronaldo
Matchstart: 22:00
Plats: Santiago Bernabeu
Tv: Tv4 Sport
Tips: 3-1

Kommentarer
Postat av: malmeeen

varför är inte lass med ??

2010-04-10 @ 15:58:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0