Analys: Real Madrid - Malaga 2-0

Inblandad i allt mot Malaga, 2 mål och ett rött!

Matchen började väldigt segt och med väldigt lågt tempo. Real spelaran slog bort pass efter pass och det fanns knappt något ordnat spela från något av laget. Men ändå var Malaga nära att ta ledningen direkt i matchen efter att Alonso nickat i egen ribba på ett inlägg från Malaga. Men förutom de kan man nog glömma de första 20 min i matchen för det var inte mycket som hände, spelet böljade fram och tillbaka hela tiden men de skapades inga chanser förutom vid ett tillfälle då Guti fick dra till på volley ifrån straffområdeslinjen men Malaga målvakten gjorde en mycket fin räddning. Efter så där 25 minuter så vaknade tillslut Ronaldo och Kaka till efter att inte gjort ett rätt på plan. Real Madrid flyttade upp spelet och man började skapa lägen. I den 36:e min så kom äntligen 1-0 till Real Madrid efter ett mönsteranfall av Benzema, kaka och avslutaren Ronaldo. Mycket vackert!! Bara tre minuter senare var det dags för Ronaldo igen denna gången gjorde han det helt på egen hand, han vände bara upp utanför straffområde och drog till med en ytterskruv rakt upp i krysset. Nu var det bara Reals match fram till halvtidsvilan.

Andra halvlek bjöd inte på den underhållning man hade hoppas på för det satte domaren stopp för. Han var under allkritik, måste varit världsrekord i att vara petig. Han blåste för allt så spelet uteblev. Om inte det vore nog så bjud han även på pricken över i:et då han gav Ronaldo rött kort i den 70:e min vilken jävla pajas. Han letade bara efter ett läge att få sätta ditt Ronaldo. Hade han bara dömt rätt så hade situationen aldrig dykt upp. Ronlado blev kapad, Malaga spelarna åkte kälke i tröja efter Ronaldo gång på gång och massa andra fula lägen men domaren blundade för dessa lägen och istället sliter han upp kortet för en sak domaren själv skapat. Den Spanska domarstaben är en katastrof och att ingen gör något är pinsamt. Hur som helst spelet var inge vidare närmast mål kom Granero med en solo löpning och ett skruvat skott som målvakten återigen gjorde en bra räddning på. Real Madrid spelade mycket bra försvarsspel och Malaga kom ingen vart trots en man mer i 23 min. Men jag måste nog kritisera anfalls spelet lite, vi kan inte förlita oss på att Ronaldo gör alla målen. Benzema gjorde inte ett rätt i dag. Kaka, är han den ända spelaren från Brasilien som inte har någon teknik alls?? Grabben har inte bjudit på en ända fint på snart halva säsongen., Det ända han gör är att springa rakt in i motståndarna. Någon som däremot var bra i matchen och ska ha plus var Guti som slog många fina pass och jobbade hårt.

Tråkigt att vi inte har med Ronaldo nästa match nu när han väl kommit igång igen. 2-0 till Real Madrid med mer smak får vi vara nöjda med.

Målskyttar:
36´ Ronaldo 1-0
39´ Ronaldo 2-0

Röda Real:
70´ Ronaldo

Byten:
45´ Marcelo In - Garay Ut
67´ Granero In - Guti Ut
79´ Raul In - Kaka Ut

Återigen får vi säga hej då till Van Nistelrooy som blev hyllad innan matchen.