Den bästa elvan Real Madrid haft!


Nu och då, Raul och Alfredo Di Stefano är två av de bästa vi haft!

Jag låg i går och tänke lite på gamla och nya spelare i Real Madrid och tänkte vilken som är Reals bästa elva genom tiderna? Att ta ut elva spelar är inte lätt, man får tänka på att Real Madrid har funnits sedan 1902 och det har spelat ca 323 olika spelare i klubben så det var ingen lätt uppgift. Det har spelat så många stora sjärnor i Real Madrid så man kommer tyvärr få sätta många stor stjärnor utanför elvan. Detta är ju också min lista så den kan ju så klart se helt annorlunda ut ifall ni tar ut en, vilket jag tycker ni ska göra!! Men här är Real Madrids bästa elva genom tiderna om ifrån min synvinkel:
 
Målvakt

Målvakt
: Iker Casillas

Det stod mellan Francisco Buyo, Bobo Illgner, José Vicente Train och Iker Casillas. Men det blev tillsist Casillas eftersom han bara är 26 år och kommer bli en ännu bättre målvakt, och har dessutom utsätts till världens bäste. Casillas kan göra räddningar ingen annan målvakt i världen klarar av. Så han är Real Madrids bästa målvakt genom tiderna.


Försvarare

Vänsterback: Roberto Carlos
Real Madrid har haft problem på just denna positionen sedan Reals bästa genom tiderna försvann 2007. Carlos var snabb, stark och hade ett av världens hårdaste skott. Dessutom var han frisparks expert. Han blev utsedd till världens näst bäste spelare 1997. Carlos gjorde 47 mål på 371 matcher för Real Madrid som vänsterback. På andra plats kommer José Antonio Camacho som spelade i Real mellan 1973-89 men jag valde Carlos eftersom han vara bra i båda riktningarna.


Mittback: Fernando Hierro
Valet var inte så svårt, Hierro är den bästa mittback som Real Madrid har haft. Som back gjorde han 102 mål på 439 matcher något som är grymt bra. Bakåt var han en klippa. Han har bland annat 3 CL titlar och 5 liga titlar. Han kallades för Bossen eftersom han var kapten och hade ett grymt ledarskap.


Mittback: Félix Quesada
Spelade i Real Madrid mellan 1922 - 1936 och hann med att göra 244 matcher för klubben. Han är den mest avgudade spelaren bland Reals fans i historien. Styrka, självuppoffring, Karaktär och några mindre bra saker var det han bjöd på under sin karriär i Real, något som gjorde honom till idol bland Reals fans.


Högerback: Chendo
Är en egen produkt som spelade i Real Madrid mellan 1982 - 1998. Han började sin karriär redan 1979 men då i Real Madrid B. Han har 363 matcher i Real tröjan på sitt konto. Ligan vann han 7 gånger, CL en gång och Uefa cupen två gånger. Chendo var ingen stor målskytt men riktigt bra defensivt, tyvärr Ramos får böja sig här. tänkte ta honom först.


Mittfältare

Defensiv Mittfältare: José Emilio Santamaría
Real Madrids bästa defensiva mittfältare någonsin, kanske en av de bästa ivärlden någonsin. 1950 och i början av 1960 var han nyckelspelare i Real Madrid och ledde klubben till 5 raka CL titlar. Lägg där till att han har 10 ligatitlar med två olika lag. Han var given här.


Offensiv mittfältare: Zinedine Zidane
Är kanske den bästa spelaren som funnits på denna planeten. Han var ett spel geni utöver det vanliga. När han kom till Real Madrid 2001 blev han den dyraste spelaren i världen. Han stannade i 5 år och gjorde sammanlagt 48 mål för klubben. Men hans specialitet var att spela fram till mål. Utmärkelser kan han drunkna i nästan så bra var han.


Högerytter: Cristiano Ronaldo
Han må bara spelat en halv säsong i klubben men han är redan en av de största som spelat i klubben. Hans övergångssumma på 1 Miljard säger en del den också. Han har redan vunnit CL och 3 liga titlar med Man U. Utmärkelser kan han drunkna i trots att han bara är 24 år.


Västerytter: Francisco Gento
Gento var en snabb och dribblings säker vänsterytter som också spottade in mål. Totalt blev det 157 mål på 517 matcher under sin karriär. Gento spelade i Real mellan 1953-1971 och vann kanske fler titlar än vad någon annan spelare någonsin har gjort, Han var i 8 CL finaler och vann 6 st, Liga mästare blev han 12 gånger och cupen vann han 2 gånger. Så Gento är en av de största i Real Madrids historia.


Anfallare

Forward: Alfredo Di Stefano
Dessa två platserna är riktigt svåra eftersom Real Madrid har haft så många bra anfallare. Men Alfredo ska självklart ha en av platserna. Han rankas som den bästa idrottare i världen oavsett vilken sport. Hans karriär i Real Madrid var magisk. Han sägs ha gjort över 800 mål på 1100 matcher under hela sin fotbollskarriär. Tyvärr fick han aldrig spela i landslaget pga att han blev "svartlistad" av Argentinas fotbollsförbund efter flytten till Europa. När Ferenc Puskas och Alfredo spelade tillsammans på 1950-60 talet bildade de Europas mest fruktade anfall i historien.


Forward: Raul Gonzalez Blanco
Real Madrid bästa målskytt någonsin måste få vara med på listan trots att det har funnits spelare som Puskas, Ronaldo, mfl. Raul är en av de största ledarna som Real har haft, han har varit i klubben i 16 år och är en legend och en ikon. Man får inte glömma vad han gjort för klubben bara för han börjar bli lite sämre på plan nu. Han är kapten och kommer gå till historien som den bästa någonsin. Bland annat 6 liga titlar och 3 CL titlar har Raul tagit.

Kommentarer
Postat av: kaka och ronaldo

mycket bra elva.

2010-01-07 @ 15:56:12
Postat av: Ronaldo och kaka

mkt intressant läsning fortsätt såhär!

2010-01-09 @ 20:39:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0