Inför CL: Lyon - Real Madrid


Ronaldo och Benzema två viktiga spelare i kväll!!

I kväll går Real Madrid in i Champions league slutspelet. Lyon som är Frankrikes bästa lag dem senaste åren står för motståndet. Real Madrid kommer att börja på bortaplan i bäst av två matcher. Det viktigaste inför matchen är att hålla tätt bakåt och helst göra något framåt för att sedan i match två på hemmaplan avgöra.

Lyon är ett riktigt bra lag som dem senaste åren gått riktigt bra i Champions League. I Ligue 1 så har man 7 raka liga guld på 2000-talet. Men i år så har man gått sämre lite i ligan, men desto bättre i Champions league. I gruppspelet så hade man både Fiorentina och Liverpool, men man lyckades peta bort Liverpool och ta sig vidare. Lyon är mycket bra på hemma på Stade de Gerland och man förlorar sällan där i CL. Det är något som Real Madrid har fått känna på då man möt Lyon två gånger tidigare på Fransk mark och förlorat båda. Så det känns lite oroväckande men samtidigt så skulle det vara konstigt om Lyon vinner över Real Madrid när man har värvat Lyons bästa spelare till Real, jag snackar förstås om Benzema. Han var Lyons bästa spelare i många år och nu platsar han knappt i Real Madrid så det borde inte bli några problem i slutändan. Några Lyon spelare som Real Madrid måste hålla koll på är våran svenske vän Kim Källström och utöver honom så håll koll på Cesar Delgado, Jeremy Toulalan, Makoun, Lisandro Lopes och Sidney Govou

Real Madrid spelade inte bra mot botten laget Xerex i helgen men man vann med 3-0. Ronaldo visade bra mål form, även Kaka såg ut att trivas tillsammans med just Ronaldo. Higuain är ett frågetecken. Hur är hans form? Han var väldigt osynlig i helgen. Benzema är tillbaka ifrån sin skada och kommer förmodligen att får spela mot sitt gamla lag men inte ifrån start. Real Madrid har satsat mycket pengar för att lyckas i CL i år, Kaka Ronaldo och Benzema har köpts in för att stärka truppen. Vi har i många år haft en tradition att förlora i åttondelsfinalen nu ska vi bryta förbannelsen. Ingen har väl glömt det pinsamma nederlag mot Liverpool förra året. Jag vill inte se något liknande i år. Nu har vi fått lite av en drömlottning och det är något vi ska ta vara på. Vi har redan spelat på fransk mark i år och gjort det mycket bra mot Marseille låt oss få se nå liknade i kväll då Lyon ska kämpas ner.

Casillas kommer få en betydande roll i kvällens match då jag tror att Lyon kommer spela offensivt. Kan Casillas spika igen som alla vet att han kan, så tror jag vi tillslut få en vinst mot Lyon. Ronaldo går sällan av en match utan att göra ett mål, förhoppningsvis inte i kväll heller. 1-2 till Real Madrid tror jag det blir.



Startelvan Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Marcelo, Lass, Alonso, Granero, Kaka, Ronaldo, Higuain.

Startelva Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho, Toulalan, Makoun, Källström, Delgado, Lopes, Govou.

Real Madrids trupp:
Målvakter: Casillas, Adan
Försvarare:  Arbeloa, Sergio Ramos, Garay, Marcelo, Albiol
Mittfältare: Gago, Diarra, Lass, Kaka, Drenthe, Xabi Alonso, Van der Vaart, Granero, Guti
Anfallare: Raul, Cristiano Ronaldo, Higuain, Benzema.


Tidigare Möten:
2006-07   R. Madrid  - Lyon 2-2
2006-07 O. Lyon R. Madrid 2-0
2005-06 R. Madrid O. Lyon 1-1
2005-06 O. Lyon R. Madrid 3-0



Håll koll på:
L.Lopez och Ronaldo
Plats: Stade de Gerland
Tid: 20:45 16/2
Tv: Tv6 försnack 20:30
Tips: 1-2
Öl tips: Vardag, blir det en 3,5 Norrland

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0