Summering av Januari!


Dags att satsa på Sarabia!!

En liten sammanfattning av silly season i januari kommer här. Många trodde nog att Real Madrid skulle stärka upp försvaret nu när Pepe blivit långtids skadad och när vänsterbacks positionen varit omdiskuterad. Men Real Madrid öppnade aldrig plånboken och nyförvärven uteblev. Istället så blev vi av med en två anfallare i Januari och den ena var Ruud Van Nistelrooy som gick till Hamburg SV och den andra var Adam Szalai som också gick till Bundesliga men till Mainz istället. Szalai är bara borta på lån och kommer att återvända till Real Madrid efter lånet. En spelare som var riktigt nära en övergång till Man City var Fernando Gago, men klockan satte stopp för övergången. När Real Madrid och City tillslut kommit överens om ett pris så hade deadlinen för övergånger passerat och Gago tvingdes vara kvar i Real Madrid. Tråkigt för Gago som vill ha speltid. Nu blir det att fortsätta kämpa för att ta en plats i Real. Hans plats i sommarens VM slutspel är nu väldigt hotad. Perez är inte van att hålla i pengarna men denna gången gjorde han det.

Jag tycker nog att det var bra att inte ställa till det i laget nu när vi har så bra spel som vi har haft. Arbeloa har tagit för sig bra som vänsterback och just nu går det inte att klaga på hans spel, om Perez hade tagit in en ny vänsterback tror jag inte det hade varit så uppskattat. Ska man klaga på något så är det att det ser lite tunt ut i mittförsvaret. Nu har vi bara Garay och Albiol som är riktiga mittbackar, Metzelder finns också men väldigt match otränad. Men samtidigt är det ett gyllene läge för Real Madrid att satsa på egna talanger som tex Marcos Alonso, Daniel Opere, Gary Kagelmeicher och Javier Valayos som finns i Castilla.

En annan spelare som jag tycker Real Madrid ska ge chansen i a-truppen är Pablo Sarabia. Han är en stor talang som vi inte får gå miste om. Just nu sägs det att han inte är så jätte nöjd över sin positon i Real Madrid och i sommar går hans kontrakt ut. Han säger att Arsenal är en klubb som han skulle kunna tänka sig för där får man chansen att spela i a-laget lättare. Min tanke är: ge honom chansen och ta vara på talangen. Han kan bli något stort, något som Real inte tagit fram på väldigt länge!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0