Analys: Xerex - Real Madrid 0-3

Kaka, Arbeloa och Ronaldo avgjorde mot Xerex

Det var inte lätt att spela fotboll på Xerex hemmaplan i kväll. Planen såg riktigt dålig ut och bollarna studsade både här och där. Men det är ingen ursäkt för Real Madrids fruktansvärt dåliga spel i första halvlek. Den ända som får godkänt är Ramos, som visade hjärta och gjort allt rätt både offensivt och defensivt. Real Madrid skapade knappt inge på de första 45 minuterarna. Det närmsta man kom mål var ett par långskott och en nick ifrån Ronaldo i ribban. Alonso var inte alls bra, hans spel under första halvan av matchen var inte godkänt då han slog bort pass efter pass till motståndarna. Som jag sa planen var dålig så Real Madrid försökte slå mycket långbollar, något som inte funkade för fem öre. Xerex spelarna stod bara och väntade på bollen och kunde sedan nicka undan den När man istället prövade med kortpassningar så fastnade man gång på gång på Xerex köttmur som man ställt upp framför mål. Nej en riktigt dålig första halvlek ifrån Real Madrid som ska leda en sån här match med 2-0 i halvtid. Känns oroväckande inför Lyon matchen på Tisdag. Spelar vi så här då så är det vi som ligger under med 2-0 i halvtid istället.

Andra halvlek börjar lika dåligt som den första slutade, men Real Madrid försökte i alla fall ta tag i spelet mer. Efter så där 15 min in i andra så synds det att Real Madrid la i en växel till och den 64:e min kom tillslut 1-0 till Real Madrid efter mål och hör nu Alvaro Arbeloa hans första för säsongen. På något konstigt viss får han friläge och iskallt rullar han in bollen i mål. Från den stunden så tog Real Madrid över matchen och fem minuter senare så var det dags för 2-0, denna gången var det Ronaldo som nickade bollen i mål efter ett fint inlägg av Kaka. Just Ronaldo och Kaka hittade varandra fint i kväll för i den 71:e minuten var det dags igen för samarbetet Kaka och Ronaldo. I en rörig situation i straffområdet så tittar Kaka iskallt upp och ser en fri Ronaldo framför mål och serverar honom bollen så det bara var att rulla den i öppet mål. Mycket fint samarbete. Nu var matchen klar, Pellegrini passade på att bytte in Raul, Drenthe och Diarra för att vila några viktiga spelare inför Tisdagens match. Det satt hårt inne men Arbeloas mål fick oss att slappna av och vi kunde tillslut vinna säkert med 3-0. Alonso gjorde en mycket bättre andra halvlek, Ronaldo gjorde två mål och har nu gjort 11 i ligan. Kaka fortsätter att göra assist men det blev inget mål i kväll. Backlinjen var bra, framförallt Ramos och Arbeloa.

Realelvan: Casillas, Arbeloa, Garay, Ramos, Marcelo, Lass, Alonso, Kaka, Granero, Higuain och Ronaldo.