Analys: Real Madrid - Espanyol 3-0

Äntligen fick Kaka göra mål! Higuain avslutade målskyttet!

Real Madrid tog ikväll emot Espanyol hemma på Bernabeu. Real fick en drömstart, borta laget satt tydligen kvar i bussen när matchen startade för redan efter 5 min slog Granero en fin frispark till Sergio Ramos som kunde nicka in 1-0 bakom en chanslös Kameni i Epanyol målet. Barca hade tidigare på kvällen vunnit över Getafe med 2-1 så det tidiga målen kom väldigt psykologiskt. Efter det så vaknade borta laget till lite och skapade några inlägg men inga direkta farligheter. Efter ca 20 minuter så började Real Madrid ta över mer och mer, Espanyol spelade väldigt tufft och drog på sig många frisparkar. Real Madrid spelar mycket bra långa stunder men man skapar inte så mycket några hörnor var allt. I den 25 min så fick vi verkligen bevis på att domarna inte gillar Real Madrid då Ramos får en armbåge i ansiktet och Ramos får frisparken emot sig?? Hmm bananas. I den 27:min var Ramos ytterst nära att nicka in bollen i mål igen och återigen var det Granero som slog inlägget men denna gången var det ifrån hörnflagan. I den 29:e kom 2-0 äntligen fick Kaka göra mål igen. Denna gången efter ett fint inlägg från ni vet vem, Granero så klart. Raul gick upp och nickade men målvakten gjorde en mycket fin räddning men kunde bara styra den till Kaka som på en halv volley kunde slå in bollen över målvakten och in i mål. Kaka såg väldigt lättad ut, kanske det släpper nu? Raul var grymt het och i den 37:min så har han återigen en riktigt bra nick men målvakten gör en grym räddning. Han har haft fyra riktigt bra lägen nu på två matcher men bollen vill inte in. Granero var också riktigt het i början av matchen i den 41:a min så Real frispark som han fick chansen att läga, han slog en bra frispark men lite lös så målvakten kunde styra den till höran. På hörnan i situationen efter så är Raul där med huvudet igen och gör så när 3-0. Real Madrid spelar ut Espanyol och vinner allt i luftrummet. Espanyol hade inte ett farligt läge på hela första halvlek. Raul kunde ha gjort 3-4 mål om han varit i form, den grabben vet hur man skapar målchanser. Ramos har varit riktigt bra i försvaret.

Andra halvlek började som den första slutade Real Madrid ägde spelet och Espanyol satsade på kontringar. I den 52:a min så fick Espanyol sin första faliga målchans då man fick en kontring på kanten som resulterade i ett friläge men avslutet gick i burgaveln. Match går in i en litet segt parti men i den 58:e så hittar Benzema in med bollen till Kaka som fumlar lite vid straffområdes linjen innan han får iväg ett skott i stolpen. Mycket nära Kakas andra mål i matchen. Efter 67 min så gör Real Madrid sitt första byte då Lass kommer in i stället för Guti som gjort en bra match men såg lite trött ut. I minut 71 får Arbeloa kanske sitt bästa läge han kommer få under hela säsongen då han är fri med målvakten men försöker sig på en lobb och bollen hamnar uppe på målet. Strax efter så byter Real Madrid in skyttekungen Higuain och Benzema fick lämna planen. Benzema var pigg men tar allt för ofta fel beslut. Nu spelar Real Madrid mest av matchen i den 84:e min ser vi ännu en comeback då Van Der Vaart kommer in i stället för Raul som var farlig i anfallet men fick tyvärr gå mållös ifrån matchen. I matchens sista minut visar Higuain varför han är lagets bästa målskytt då han får en fin långboll som han tar med sig i farten rundar målvakten och lägger in den i tomt mål. Så himla vackert gjort av Higuain!!! Det är de sista som händer och Real Madrid vinner med 3-0 hemma på Santiago Bernabeu.

Realelvan: Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Alonso, Kaka, Guti, Granero, Raul, Benzema