Analys: Real Madrid - Deportivo La Corona

Premiären är avklarad och tre poäng är hämtade. Men det var inte något skön eller övertygande spel från Real Madrid. Som framför allt hade problem i försvarsspelet. Men vi gjorde i alla fall tre mål framåt så det ser lovande ut. Kan vi förbättra försvarsspelet och få tillbaka Pepe och Ramos så kommer det bli riktigt bra. Men det började bra Real Madrid tog ledningen i 27 minuten efter att Benzema kommit igenom och skjutit bollen i stolpen, på returen så var Raul som alltid på rätt plats och kunde slå in bollen i öppet mål. Ett av Rauls enklaste mål i karriären. Men man hann knappt sätta sig efter att man ha jublat innan Deportivo kvitterar till 1-1 igenom deras nyförvärv Riki. I den 35 minuten så var Raul framme igen denna gången blir han kapad av målvakten och domaren dömer straff, en straff som Ronaldo säkert slår in i mål. Det syns att det var lite premiär nerver i spelarna i första halvlek. Man spelade inte bra men man har en ledning med 2-1. I andra halvlek så slår Deportivo till direkt i den 46 minuten då Valeron skjuter ett hårt placerat skott nere vid Casillas högra stolpe och åter igen var det lika i matchen. Men Real Madrid skulle dra det längsta strået till slut, en spelare som verkligen prickat formen rätt är Lassana Diarra som med ett stenhårt skott från 25 meter avgör premiären för Real Madrids fördel. Det finns en del att arbeta med för Pellegrini men samtidigt ska vi komma ihåg att två av världens bästa backar är borta i Reals backlinje. Matchen olycksgubbe var Benzema som var värd två mål igår men gjorde inget, han hade en i stolpen och en i ribban när målet var så gott som öppet. Men han är där och skapar i alla fall. Kaka kommer göra mycket mål när han väl riktat in skorna, han skjut nog en 7-8 skott som gick precis utanför krysset. Som sagt vi fick tre poäng det är de viktigaste.

Startelvan: Casillas, Arbeloa, Albiol, Garay, Marcelo, Ronaldo, Lass, Alonso, Kaka, Raul, Benzema

Byten: Granero In - Raul Ut, Higuain In - Benzema Ut, Guti In - Kaka Ut