Playoff och heta vänskapsmatcher!

Dagens spelare med sina två mål!!

Som alla vet så var det ingen La Liga omgång nu i helgen i stället så spelades det fyra playoff matcher till VM och en hel del vänskapslandskamper runt om i världen. Men de som var mest intressanta var playoffmatchen mellan Irland mot Frankrike där Lass och Benzema skulle försöka ta sig till VM, och Vänskapsmatchen som spelades på Santiago Bernabeu mellan Spanien och Argentina där många Real Madrid spelare fanns med. Även Pepe skulle försöka ta sig till VM med sitt Portugal genom att vinna första matchen på hemma plan.

Spanien - Argentina: 2 - 1
Mycket underhållande match där vi såg Casillas, Ramos, Alonso ifrån start i Spanien. Arbeloa och Albiol fick börja på bänken. För Argentina så fanns både Gago och Higuain med från start. Trots att det var en träningsmatch så small det ordentligt i närkamperna. Gago tacklade både Ramos och Alonso fullt några gånger. Xabi Alonso gjorde 1-0 för Spanien på en retur efter ett riktigt vackert anfall av Spanien där Silva avslutade med ett bra skott och Alonso var framme på returen. Ramos var pigg och anfalls glad. Casillas gjorde sin 100:e landskamp för sitt Spanien. Albiol fick komma in mittförsvaret i halvtid. Higuain hade en halvchans men missade på Casillas. Higuain blev sedan utbytt i den 59:e minuten. Domaren var en riktigt med i matchen när han blåste straff emot Albiol som gjorde en bra brytning och innan det hade han friat för 2-3 solklara straffar för Spanien. Lite känsla får man ha som domare, han kan inte vara populär i Spanien. Gago blev varnad, spelade tufft hela matchen och blev utbytt i den 75:min. Alonso gjorde även 2-1 för Spanien som tillslut fick sin straff. En riktigt snygg straff som han placerade i rakt upp i krysset... Alonso matchen spelare!! Fortsätt så i Real Madrid. St: Iker med sina 100 landskamper fick en fin hyllning i slutet då han ersattes av Reina i den 89:e min.

Portugal - Bosnien och Hercegovina: 1 - 0
Det var bara Pepe som var med från Real i denna viktiga Playoff match för Portugal, Ronaldo är som bekant skadad. Pepe spelade från start.

Irland - Frankrike: 0 - 1
Lass tog plats i startelvan, men Benzema fick starta på bänken. Lass var en av få spelare som verkligen sprang på planen. Hade ett bra passningsspel och kom till något skott. Han låg även bakom Frankrikes 1-0 mål. Benzema fick sitta på bänken hela matchen.

Brasilien - England: 1 - 0
Kaka spelade i 80 minuter men gjorde inge speciellt i matchen. Däremot var han först framme och hyllade Nilmar efter att han gjort 1-0 till brassarna. Kaka borde nog tagit straffen som Brasilien fick, istället så drog Fabiano bollen över målet.

Italien - Holland: 0 - 0
Van Der Vaart fick starta matchen efter ha visat fin form i Real Madrid. Men varken Holland eller Italien bjöd på någon vidare fotboll. VDV vart utbytt i den 76:e minuten.

PS:  Se Xabi Alonsos vackra straff här: