Del 2: Mentalt inför El Clasíco


Del två bjuder på den Mentala biten i El Clasico. Allt får tränarens roll till finast arena. Det kommer bli årets match på söndag så varför inte syna den ordentligt. Vill på peka att allt är Subjektiv så det är varken rätt eller fel! Har ni några tankar så är ni välkomna att diskutera!!

Tränare


Barcelona: ****
Pepe Guardiola har bevisar att han er en världsklass tränare genom att ta en trippel första säsongen med Barcelona. Pep är en tränare som är inne i spelet och ger direktiv till spelarna under matcherna. vilket är bra tycker jag. Han är ung och ändå erfaren.

Real Madrid: **
Manuel Pellegrini har blivit ifråga satt flera gånger och då har det ändå bara gott 11 omgångar i ligan. Han lyckades inte motivera spelarna till att vinna mot ett div 3 lag vilket är uselt. Men Pellegrini visade i Villareal att han är en bra tränare och har en tanke i det han gör. Vi får hoppas han lyckas i Real Madrid men hittills så är det bara två stjärnor.


Formen

Barcelona: ***
Man vann i veckan enkelt mot Inter med 2-0 hemma. Men senaste matchen i ligan spelade man lika mot Bilbao något som kan sitta i bakhuvudet. När man mötte Inter så hade man både Messi och Zlatan på bänken något som gav ett styrke besked. Formen är bra på de flesta spelarna. På stjärnorna Messi och Zlatan är formen ett frågetecken.

Real Madrid: ***
Har blivit bättre bakåt något som stärkt laget mycket. Nu har det räckt med ett mål framåt för att vinna matcherna. Har två raka 1-0 segrar, men mot rätt svagt motstånd så det ska bli intressant att se hur man uppträder på ett fullsatt Camp Nou. Kaka såg bra ut senast och är i uppgående form. Ronaldo är ett osäkert kort!!?


Skador

Barcelona: ***
Har haft svininfluensa i truppen och man är osäkra på hur det har smittats bland spelarna. En så länge har bara Marquez, Yaya och Abidal drabbade, Några är frisk igen. Milito är skadad i höger knä och kommer vara borta en längre tid. Sedan har vi de två storstjärnorna Zlatan och Messi som brottas med skador men kommer med all sannolikhet att vara tillbaka till El Clasico.

Real Madrid: ****
Man börjar få tillbaka de flesta spelarna nu. Det är Van Nistelrooy som är skadad med det börjar mer bli en vana en undantag. Guti är på väg tillbaka från sin skada och våran storstjärna Ronaldo är tillbaka som vi kunde se i Zürich matchen. Han är inte 100% men på god väg. Albiol gjorde illa sig i smalbenet i förra matchen men är tillgänglig till El Clasico.


Avbytare

Barcelona: ***
Har en rätt svag bänk med spelare som Pinto (mv) - Márquez - Pedro - Chygrynskiy - Bojan - Maxwell - Santos och Busquets. Vissa spelare är inte speciellt skräck injagade men man har Busquets som är riktigt bra. Pedro har visat grym form på slutet.

Real Madrid:
****
Har en stor trupp med många bra spelare. På bänken brukar vi hitta Van Der Vaart, Raul, Garay, Diarra, Guti och Granero. Jag anser att Real Madrid har en bättre bänk än var Barca har. Raul är en legend och Guti är ett spelgeni.


Arenan

Barcelona:
*****
Camp Nou är FC Barcelonas hemmaarena och öppnades den 24 september 1957. 1998 ändrades alla ståplatser till sittplatser vilket sänkte publikkapaciteten till lite under 100 000 åskådare som även är kapaciteten idag. Detta gör arenan till den största i Europa och jag har själv varit och besökt Camp Nou, den imponerade verkligen så det kommer ett bra tryck där på Söndag.

Real Madrid:
*****
Santiago Bernabeu är Real Madrids hemmaarenan. Arenan invigdes 1947 och innan ombyggnad 1953 kunde arenan ta 120000 åskådare men sedan dess har det skett fler ombyggnader som lett till en minskning, bland annat rev de 1998 ståplatsläktaren. Arenan har blivit framröstade till världens finaste arena och tar idag drygt 80 000 åskådare. Champions League finalen 2010/2011 spelas här och är även national arena för Spanska landslaget!


Stjärnstatus

Barcelona: ****
I år har Barca ett stjärnspäckat lag. Det räcker att man nämner Xavi, Messi, Zlatan, Henry, Iniesta och Dani Alves så har vi världsklasspelare så det räcker och blir över. Sedan har man den gamla räven Puyol som har respekt hos alla.

Real Madrid:
*****
Real Madrid har lagt ner många miljoner på att få de största stjärnorna på jorden till laget och man har lyckats rätt bra eller vad säger ni om Ronaldo, Kaka, Benzema, Alonso, Ramos, Casillas, Higuiain och Raul. På pappret så har Real Madrid ett Galactios 2.0.


Historia

Lag             Vunna  Oavgjorda  Förluster  Gjorda mål  Poäng

Real Madrid:
     68         30            59             260                234  

Barcelona:       59         30             68             235                204

Kommentarer
Postat av: Anonym

får pellegrini spraken om vi förlorar?

2009-11-28 @ 10:19:05
Postat av: Anonym

tack för en bra blogg :)

2009-11-28 @ 11:12:55
Postat av: arruba

Grym statistik!

2009-11-28 @ 11:53:28
Postat av: Malmen

mycket bra statestic :)

2009-11-28 @ 20:46:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0