Analys: Real Madrid - Zurich 1-0

Higuain frälste oss igen med sitt mål mot Zürich i kväll. Ronaldo gjorde comeback och bjöd på några fina finter och klackar. Kaka var grym i matchen och är redo för El Clasico på Söndag!

Real Madrid startade matchen i ett högt tempo och alla spelare såg riktigt sugna ut på att spela i kväll. Zürich fick knappt låna bollen på hela halvleken. Det var lekstuga långa stunder i matchen och ibland blev det lite väl mycket finess istället för att gå på eget avslut. Kaka började matchen riktigt bra och var nära att göra 1-0 på ett hårt vänsterskott, men målvakten gjorde en bra räddning på skottet. Det följde upp med några bra halvchanser. Higuain hade några bra lägen att göra mål och tillslut så kom 1-0 från hans fot efter en magisk framspelning av Kaka. Alonso ville visa Kaka att han också kunde skjuta och som han gjorde det en riktig kanon som målvakten hade stora problem med att styra undan. Sedan bjöd Real Madrid på en vacker hörnvariant då Alonso slog inlägget direkt till Marcelo som lurade utanför straffområdet och han kunde dra till direkt och bollen gick i stolpen. Vackart Real Madrid!! Halvlekens snyggaste bjöd i alla fall Sergio Ramos på när han tunnlade två spelare med en och samma fint och sedan kunde bryta in från kanten men slog tyvärr en dålig pass efter det. Real Madrid kunde ha gjort 2-3 mål till med lite tur. Alla spelare var bra och det var kul att se Real i första halvleken..

Andra halvlek började sämre för Real Madrid man tappade lite boll här och där som Zürich kunde kontra på. Det blev inga direkta farligheter men onödigt av Real att slappna av som de gjorde. Annars var det en rätt seg inledning det första publiken jublade åt var att Ronaldo började värma upp i den 51:a minuten. I den 58:e min så gjord Real Madrid sitt första byte då man tog ut Arbeloa och satte in Van Der Vaart i stället, Marcelo fick kliva ner på backplats. Lass som var bra matchen igenom drog på sig en onödig frispark strax utanför straffområdet och fick gult kort. Frisparken slog man rakt i muren. Real Madrid tog över matchen mer och mer ju längre halvleken gick och i den 65: min fick inhopparen VDV läge att dra till på volley utanför straffområdet, efter ett fint inlägg av Marcelo, men målvakten gjorde en tv-räddning och lyckades hålla bollen. Annars hade Real Madrid svårt att komma till dom där klara målchanserna, man höll i bollen hela tiden och hade fina anfall men den där avgörande passningen satt inte på foten tyvärr. I den 79:e minuten så kom ögonblicket alla väntade på, Ronaldo gjorde comeback efter 10 matchers frånvaro, Raul klev av. Publiken var helt vild och man vrålade så trumhinnorna höll på att spricka. Real Madrid skapade många hörnor men det var nästan det ända man lyckades skapa trots stort bollinnehav och att Ronaldo var på plan… I den 86:e min så fick vi se Ronaldo testa skott för första gången i alla fall, första vart blockat och det andra gick 3 meter utanför. I slutet skapade Real Madrid sina bästa chanser, först chansen fick VDV efter en ny smörpass av Kaka, VDV måste sätta i målet, men han lyckas skjuta över. obegripligt!! Hade det varit Higuain hade det varit 2-0. I den 91:a minuten så skulle Ronaldo få sin stora chans i matchen efter att Kakas avbytare Granero (som precis kommit in) slagit ett perfekt instick mellan backarna till Ronaldo som blev fri med målvakten men skjuter så att målvakten kan rädda skottet, såå nära succé inhopp!! Fler mål blev det inte för Real Madrid som fick nöja sig med 1-0 mot Zurich. Tyvärr så är man inte klar för åttondelen eftersom Milan bara fick 1-1 hemma mot Marseille. Nu blir det en spännande match borta mot Marseille i sista omgången.. Det positiva är att vi kom undan utan att någon spelare blev skadad inför El Clasico!