Analys: Milan - Real Madrid

Förra matchen var det Casillas som förstörde matchen denna gången var det domarens tur att leka huvudperson. Domaren gav bort 1-1 till Milan som inte var värda ett skit. Real Madrid började matchen mycket bra och satte press mot Milans mål omgående. Benzema började piggt och skapade några halvchanser. Kaka försökte trycka av några skott som mer såg ut som uppvärmnings skott för Dida och så höll det på de första de första 25 minuterarna innan det förlösande första målet kom efter att Kaka fått en fin boll av Marcelo ut på kanten, han dribblade sin försvarare och lossade kanonen, ett skott som Dida inte kunde hålla och på returen så var Benzema framme och satte ditt bollen från ingen vickel alls. I detta läge av matchen så var det Real Madrids match rakt igenom Milan hade någon långboll som inte var farlig alls, förutom en gång då Pato kom halv fri med Casillas, men Casillas kom ut räddade enkelt. Real Madrid fortsatte att trycka på men i den 35:e minuten så får Milan ett anfall på kanten, Milan spelaren ska så inlägg och Pepe slänger sig för att täcka bort bollen och får bollen i ryggen/armhålan men domaren blåser straff, en straff som Ronaldinho enkelt slår in i krysset. Casillas var chanslös på den straffen. Domaren bjuder in Milan i match som börjar flytta upp sitt spel. Strax efter målet så blir det en kamp mellan Pato och Arbeloa där Pato tar sig förbi och gör mål, men det döms bort pga ruff. Första halvlek slutar 1-1 och det ända man minns är en domare som bjuder in Milan i matchen. Snälla finns det någon domare i världen som någon gång kan döma rättvist när Real Madrid spelar? En ända gång är allt jag ber om!! I Andra halvlek så fortsatte Milan på sin med gångs våg dem fått från domaren och rullade runt, de skapad inte mycket men hade mycket boll. Det ända man hade var några få långbollar på Pato som inte ledde till något. Real Madrid försökte i alla fall skapa lägen och krigar till sig några bra chanser, Marcelo och Kaka var nära att sätta bollen men Dida hade nog bollen under kontroll. I den 90:e min så kom den bästa chansen av den ny inbytte Raul som fick en bra bollen i straffområdet, han tog emot bollen och vände upp och skött men Dida gjorde en bra reflexräddning. Tyvärr!! Det var en rätt tråkig andra halvlek där det mest lång massa spagetti filmande Milan spelare överallt och domaren gick på det varje gång. Man kan sammanfatta de med att Milan bara försvarade sig och slog långbollar på Pato, Real Madrid bjöd upp till spel men det gjorde inte Milan eller domaren!

Analys: Higuain, var fan var du?? Inte ett rätt gjorde han och formen ifrån helgens match såg ut att vara glömd i Madrid. Tråkigt för Higuain hade vi behövt i dag. Benzema däremot var väldigt pigg i kväll. Kanske han måste lära sig att skjuta snabbare här i Real Madrid. Jag sa efter 10 spelade minuterar att han kommer att göra ett mål i kväll, och mycket riktigt så dök han upp framför mål som Raul brukar göra och slår in returen. En ska jag hatar är den Italienska spelstilen där man bara fallar hela tiden. Man blir så trött på alla dessa avblåsningar hela tiden. Det förstör matchen totalt och att domaren går på det hela tiden. Att domaren kan blåsa straff i denna situationen är PINSAMT eller vad säger ni? jag tycker inte det är straff vad ska Pepe göra. Lass gör faktiskt en av dom sämre matcherna jag sätt han spela, slår bort för mycket bollar och han hade problem i mottagningarna också, dålig koncentration på Lass i dag. Men en poäng ska vi kanske vara nöjda med det är ändå borta plan och Milan är svårslagna på hemmaplan. En sak till jag kom och tänka på i matchen, jag förstår inte varför ytterspelarna jämt envisas med att nicka bollen in i banan när en back i motståndarlaget slår en långboll. gång på gång går bollen till Milan spelare och det blir en farlig situation där Milan spelarna kan komma med fart mot backlinjen. Något för Pellegrini att ta upp! är det för fult att nicka till inkast när man spelar i Real Madrid eller??

Dagen fråga: Var det straff?? Diskutera gärna!!