Analys: Atletico Madrid - Real Madrid 2-3

Real Madrid vann går dagens derby mot Atletico Madrid med 3-2. Real Madrid gjorde en riktigt bra första halvlek där man började trycka på mot Atleticos mål redan från start. Efter 5 min så var nollan spräckt efter att Kaka lossat stora kanonen från 20 meter. Otagbart för målvakten. Det var bara ett lag på plan och Real Madrid spelade ut madrasserna totalt. Efter 24 min så får Benzema bollen inne i straffområdet och med ett litet instick så blir Marcelo fri, i dålig vinkel men han klipper till och bollen går över en knä stående målvakt. Lite tur men väldigt skönt. Så här höll det på i första halvlek tyvärr så gjorde vi inga fler mål men Real spelade en mycket bra fotboll. I andra halvlek så bjöds det på tre mål till det första kom i den 64 min då Atleticos vänsterback slarvat med bollen, Higuain var framme och tog bollen som gjorde att han fick ett friläge och utan problem kunde han rulla in 3-0. Nu trodde matchen var klar men inte. Higuain kliver av direkt efter målet och Raul kommer in i samma minut så får Kun Aguero friläge och Ramos måste fälla honom, Domaren plockar upp det röda kortet och vissar ut honom. Nu så Atletico sin chans i matchen och efter att ha tyckt på en stund fick dem också utdelning. Forlan placerar in bollen i mål efter ett fint inlägg efter marken. Tre minuter senare i den 81:a minuten så slog man till igen efter att Pepe inte kunnat stoppa Aguero som i ett friläge kunde rulla in 3-2. Nu blev det nerv i matchen och Atletico skulle få en sista chans att kvittera när Aguero återigen kommit fri med Casillas men denna gången så gör Casillas en superräddning och Real Madrid lyckas hålla undan och vinna med 3-2 på Vicente Calderon. Real Madrid fortsätter att vara störst, bäst och vackrast i Madrid! Men Atletico ska ha en applåd för sin insatts.