Analys: Real Madrid - Tenerife

Real Madrid vann sin femte raka match på lördags kvällen, man glänste inte men ändå blev slutresultatet 3-0 till Real. Tenerife startade matchen i ett högt tempo som chockade Real Madrid, man fick knappt låna bollen dom första 20 minutrarna. Real försökte rulla boll men det gick alldeles för långsamt i speluppbyggnaden. Lass och Alonso som alltid brukar vara bra på mitten höll boll för länge och slog för många felpass, mycket pga att det inte fanns någon rörelse i laget alls. I första halvlek hade inte Real Madrid en ända målchans trots en bra startelva. Guti och Kaka började på bänken men kom in halvtid, de blev vändningen i Reals spel. Kaka kom in och tillförde fart och fläkt i spelet tillsammans med Gutis briljanta passningar. Redan i den 47 min så kom 1-0 till Real efter att Benzema nickat in ett inlägg, och Real Madrid fortsatte att äga match från den stunden. Benzema var riktigt het i den andra halvleken och i minut 58 så var det dags för Benzema att göra sitt tredje mål för säsongen efter att Benzema visat styrka i en man-man situvation får han bollen och på klassiskt Benzema viss skruvade han in bollen vid den bortre stolpen. Real Madrid fortsatte att rulla runt och Tenerife som bränt all sin kraft i första halvlek orkade inte att stå upp mot ett Real Madrid som höjt sitt spel en aning. Kaka som visade bra form i går fick själv sätta punkt för matchen med sitt otroligt vackra 3-0 mål. Tenerife hade några chanser att göra mål men med Casillias i mål kan man sitta lugn i soffan.

Analys: Real Madrid spelade bra fotboll i en halvlek, det räkte mot lag som Tenerife men man måste höja spelet i nästa CL-match mot Marseille om man ska ha någon chans. Pepe var tillbaka efter avstängningen och visar att han otroligt viktig för laget. Lass gjorde kanske sin sämsta match på länge, massor av felpass och han vill hålla i bollen för länge. Benzema gjorde för engång skull en riktigt bra match två mål från honom. Däremot var hans anfallskollega Raul helt osynlig förutom ett läge då han var helt själv med målvaken och borde ha gjort mål. Kaka skulle vila till CL men fick komma in och vilken spelare det är, nu har Kaka kommit igång på riktigt. Ronaldos målsvit bröts i kväll men det var inte så konstigt pga att han var riktigt dålig matchen igenom, en bra sak gjorde han och det var klackpassen till Kaka.

Startelva: Casillas, Drenthe, Pepe, Albiol, Ramos, Lass, Alonso, Ronaldo, Granero, Raul, Benzema