Månadens Profil; Lassana Diarra, Claude Makélélés arvtagare.





Lassana Diarra även känd som Lass är en defensiv mittfältare, kan även spela som högerback. Lassana föddes i Paris, Frankrike. Han är 172 cm lång han är känd för att springa kopiöst, fin bollkontroll och passningsskicklig vilket är ovanligt för en defensiv mittfältare. Han har kämpat hela sin karriär men har underskattats ofantligt mycket av sina tränare.

Det började redan när han var ung. FC Nantes sa att han var för liten och för tunn (170cm och  58 kg vägde han då).
Lass startade sin karriär i Le Mans. Le Mans håller numera till i franska andradivisionen. Han tog för sig som defensiv mittfältare vilket gjorde att han blev kallad till Frankrikes u-21 trupp. Även storklubbarna började få syn på Lass och Chelsea hade ett problem.. Makélélé började bli gammal så dom behövde en ersättare. Klubbens scouter märkte Lass som den nya Makélélé. Chelsea värvade Lassana Diarra för 1 million pund år 2005.

Lass debuterade för Chelsea i Champions league mötet mot Real Betis som Chelsea vann med 4-0. Lass fick mest träna med a-laget och spela när Chelsea vilade sina stjärnor. Detta fick Lass att leta nya klubbar. Arsenal värvade honom sista transferdagen 31 Augusti 2007 för en okänd summa. Lassana fick därmed Fredrik Ljungbergs nr 8. Fredrik hade nyligen lämnat klubben.  Arséne Wenger kallade fransmannen för en multifunktionell spelare. Lass debuterade för Arsenal mot Sevilla i Champions league 07-08 säsongen. Det var då fd Arsenal numera Milan spelaren Mathieu Flamini slog igenom vilket gjorde att Lass fick nöta bänk igen. Lass tröttnade och började uttrycka sin oro över sin plats i Arsenals framtid. Så han bad om att bli såld. Samma år i Januari månad valde Portsmouth att satsa på den unge slitvargen, det sägs att summan hamnade på 5.5 miljoner pund. Men det är inga som vet säkert förutom klubbarna själva.
I Portsmouth vann han F.A cupen under sin första säsong med klubben. Hans brillianta spel för ''Pompey'' gav han en plats i Frankrikes EM-trupp. Frankrike åkte tyvärr ut redan i gruppen och Lassana fick nöta bänk varje match i EM. Makélélé var stjärnan så Lass hade inget att säga till om. Makélélé tyckte det var dags att trappa ner så han slutade i landslaget vilket gav Lass en stor chans att slå sig in på innermittfältet.

Makélélés arvtagare..

Lassana Diarra var tämligen okänd för oss Real Madrid supportrar när han skrev på för klubben i  Januari för 20 miljoner pund. Lassana Diarra fick nummer 6 på tröjan, det numret tillhörde vår kolossala defensiva mittfältare från Mali, Mahamadou Diarra. Diarra hade dragit på sig en långtidsskada som skulle vara hela säsongen ut så det var Lass uppgift att ersätta M.Diarra på mittfältet. Och som han gjorde det! Vilken spelare det visade sig att vi hade köpt. Vi hade hittat en ny Makélélé. Vilken snabbhet och bollkontroll. Fint skott. Efter säsongen ryktades det om att Real tänkte sälja Mahamadou Diarra pga vi hade en ny galant Diarra på hans position. Men vi fick se en annan spelare lämna.. Det kom som en chock senaste nyheterna handlade om Wesley Sneijder och att han var påväg till Inter. Visserligen hade han haft problem förra säsongen med skador osv men hans debutsäsong var allt annat än dålig. Tillslut såg det ut som att Sneijder skulle stanna efter han sagt att han gillar Real Madrid djupt och vill stanna. Men vi insåg alla att det inte skulle ske när vänskapsmatchen mot Dortmund då Lass hade Sneijders nr 10 på ryggen. Real vann matchen med 5-0 och Lass gjorde ett mål. Vi vann matchen men vi förlorade också Sneijder.. Numera är Lass etablerad Real Madrid spelare och är motorn som kämpar kopiöst mellan försvar och mittfält för underpresterande Frankrike. Lass gjorde sitt första officiella mål  för Real  i säsongens första match,  han satte 3-2 i 59:e minuten med ett hårt långskott hemma på  Santiago Bernabeu mot Deportivo La Coruna. Många undrar nog om Lass är nya makélélé.. Jag säger nog att Lass är Lass och Makélélé var en legend men han var ingen Lass.

Hala Madrid

//Danne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0