Laliga: Real Sociedad - Real Madrid 1-2


Se Di Marias vackra mål i krysset!!

Real Madrid möte under Lördags kvällen Real Sociedad på borta plan. En spelare i Real Mardid hyllades lite extra i matchen och det var våran mittfältare Xabi Alonso som en gång i tiden kommer ifrån Sociedad!

Matchen startade i ett lågt tempo och det var Sociedad som tog tag i match pinnen, Real Madrid såg inte bra ut alls. Real Madrid försökte bygga upp ett spel men kom aldrig in i boxen istället försökte man med misslyckade långskott hela tiden. Sociedad däremot hade bra speed kunde ha gjort både två och tre mål med lite mer skärpa i avsluten men tackvare Carvalho och Pepe i backlinjen så stod det 0-0 i halvtid.

I andra halvlek så tog Real Madrid tag i spelet mycket mer och man skapade mycket mer chanser men fortfarande med dålig kvalité. Ronaldo skjuter och skjuter utan resultat. Istället var det Di Maria som i den 51:a min gjorde 1-0 till Real Madrid, efter fint spel på kanten tar han sig in i banan och placerar bollen i bortre krysset. Men det dröjde bara 14 min så var Sociedad tillbaka i matchen, på en frispark försöker Carvalho ställa offside men misslyckas och istället blir det öppet mål för Tamudo att göra 1-1. Madrid lagets första mål i baken för säsongen. Efter det så flyttar man fram spelet lite och försökte skapa chanser. Ronaldo har några skott och tillslut får han sitt efterlängtade frisparksläge och då levererade han direkt, ett hårt skott som ändrar rikting på Pepe och bollen går i en båge över målvakten och in i bortre hörn. 1-2 till Real Madrid och målet gjorde att Mourinho direkt agerade på bänken och tog ut en för dagen osynlig Özil och tog in Lass i stället. Matchen gick sedan in i en lite segare period och i den 79 går målskytten Di Maria av och Granero får speltid. I min 82 Ramos slarvar ut vi hörnflagan och en Sociedad spelare slår ett inlägg som är på väg in i över Casillas men där visar han också att han är av världsklass! Bra gjort av Casillas som efter det fick jobba en del eftersom Sociedad letade en kvittering. Men Real Madrid tog även vara på det och började kontra som när Higuain och Ronaldo jobbade till sig ett friläge men en sista fint av Higuain gjorde att målvakten hann ut med en fot. Nära att match avgjordes där, lika nära var det i nästa kontring då Ronaldo och Marcelo sånär får in bollen i mål men den går längs mållinjen och ut. I 90:e min så kliver en dålig ut för att göra plats för Benzema. Just Benzema har ett farligt skott på stopptid men målvakten räddar vilket också blir matchens sista chans. Real Madrid tar tre otroligt viktiga poäng i en svår bortamatch. Tack Di Maria och Ronaldo!!

Lite tankar om spelarna:
Det var ingen i Real Madrid som spelade på topp i dag. Özil var va du i matchen? Ajax formen fanns inte kvar. Ronaldo gjorde mål med lite tur, får se om han får det eller om Pepe blir målskytt men annars var du kass i dag. Higuain sumpar friläge efter friläge våga skjut nån gång. Pepe var riktigt bra i dag och Carvalho också trots att han gör fel vi 1-1 målet. Khedira ska vi inte glömma vilket jobb han gör i det tysta han kommer bli en viktig kugge i Real Madrid framöver, dessutom är han en grymt säker passningsspelare. Di Maria är lite vek men han försöker iallafall hela tiden och i dag fick han resultat genom 1-0 målet som var vackert! Alonso gör en bra match men jag själv tycker att han tar lite för god tid på sig i bland något som är farligt. Vinst är vinst men det var inte snyggt!

Målskyttar:
0-1 Di Maria 51´
1-1 Tamudo 62´
1-2 Ronaldo 74´

Gula Real:
Pepe 26´
Ramos 50´

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0