Analys: Real Madrid

Real Madrid vann årets sista hemmamatch med 5-1 mot Bilbao men vad gjorde det när Sevilla kommer ut med en sko på i första halvlek emot Barcelona.

Real Madrid gjorde det man skulle men det såg inte så bra ut spel mässigt i första halvlek. Det började däremot bra då Higuain i den 19:e min drog iväg ett hårt skott som Amorebieta fick på handen - resultatet rött kort och straff. Ronaldo tog straffen och slog in 1-0. Men trots en man mer så var det Bilbao genom Yeste som chockade Bernabeu då han ensamt fick traska igenom sex man och rulla in 1-1, pinsamt försvarsarbete av Gago och Albiol. Resultatet stod sig fram till halvtid.

Andra halvlek började och Pellegrini valde att byta in Kaka istället för Gago. Real hade mycket boll och skapade många farliga chanser men tyvärr ville inte bollen in. I den 66:e min kom vändningen då Pellegrini slängde in Benzema i anfallet. Först serverar han Higuain till två frilägen som Higuain missar, men strax efter på en hörna så är Benzema uppe och nickar hårt på mål en nick som målvaken inte kan hålla och på returen så kan Higuain äntligen göra 2-1 till Real på nick. I den 79:e så bjöd mittbacken Ramos på ett riktigt solo som han avslutade med en volley i nättaket 3-1 mycket vackert . Benzema som var riktigt bra när han äntligen fick chansen att komma in när laget jagade en seger och inte bara försvarade en fick i den 82:a min en bra pass av Kaka i boxen och kunde avsluta i mål 4-1, Benzema hade även ett jätteläge tidigare som målvakten gjorde en jätteräddning på. Real Madrid fortsatte att bjuda publiken på vackert spel i säsongens sista hemmamatch. Marcelo som var riktigt het i dag fick avsluta målskyttet efter att Bilbao backen slagit en fel pass och Marcelo kunde slå in bollen i öppen kasse. 5-1 var underhållande men tyvärr vaknade inte Sevilla till för en i andra halvlek och då kom man inte närmre än till 3-2 så Barcelona vann. Real Madrid har gjort en riktigt bra säsong men tyvärr tror jag inte att Valladolid tar poäng mot Barca på bortaplan så det svider men grattis Barcelona. Tillslut så vill jag tacka Guti för en underbar karriär i Real Madrid förmodligen var det hans sista hemmamatch för klubben då han ryktas vara på väg till Galatasaray.

Mina tankar:
Vad gör Granero på planen och Kaka på bänken? Vad har Granero och Pellegrini för hemligheter som ingen annan vet om? Albiol ser riktigt darrig ut i backlinjen vad har hänt med backen som var så bra i Valencia. Ramos däremot är kung som alltid. Ronaldo fortsätter att göra mål, nu har Ronaldo och Higuain gjort 53 mål tillsammans i ligan. Benzema såg stekhet ut när han för en gång skull höll sig i boxen framför mål. Jag vill ha kvar honom i Real Madrid grabben är ung och i ett nytt land klart det tar ett tag att anpassa sig. Arbeloa kan vi ge bort gratis så dålig är han. En sak jag undrar är varför väljer Pellegrini att slänga in M,Diarra i slutet istället för Lass? Är det inte Lass som vi borde satsa på? Nej jag tror att Pellegrini gjort sin sista match nästa helg och att Mourinho tar över och ger oss många framgångsrika säsonger.
Guti hyllades av publiken efter matchen han är en stor legend i Real Madrid.