Analys: Real Madrid - Osasuna 3-2

I kväll bjöds vi på en riktig rysare då Real Madrid tillslut kunde vinna med 3-2 efter att Ronaldo klivit fram som den stora hjälten.

Matchen började inte så bra för Real Madrid för redan efter sju minuter misslyckades Albiol med en hemåt pass till Casillas, något som Aranda i Osasuna tog vara på och rundade en utrusande Casillas och kunde enkelt placera in 1-0 till bortalaget. Real Madrid flyttade upp spelet och försökte passa sig igenom Osasunas försvar men oftast kom en felpassning tillslut. Närmst mål var Ronaldo med en farlig nick precis utanför stolpen, även Higuain hade ett farligt läge men som vanligt de senaste matcherna så vill inte bollen in i mål för skyttekungen. Vi fick vänta till den 23:e minuten innan kvitteringen kom och jo vad vackert det var. Ronaldo tröttnade på alla felpass och tog saken i egna händer genom ett snyggt solo som han avslutade med ett hårt skott vid Ricardos ena stolpe. Men Real Madrid fortsatte att slarva och Osasuna tog över mer och mer något som gav utdelning i den 41:a min då det blev en tilltrasslad situation i straffområdet och tillslut fick Vadocz dra till på volly från fyra meter något som var otagbart för Casillas. 2-1 till Osasuna men Real ville inte gå till halvtids vila med att ligga under för i den 43:e min så krigar sig Marcelo in mellan de båda mittbackarna på ett inlägg och nickar in 2-2 något som stod sig till halvtid.

Andra halvlek startade med mycket bollinnehav för Real Madrid som jagade ledningen. Man skapade flera lägen som borde varit mål men en storspelade Osasuna målvakt höll kvar laget i matchen. Osasuna fick ställa in sig på att kontra något man gjorde riktigt bra då man flera gånger tog sig igenom Reals backlinje det farligaste läget var när två Osasuna spelare kom ensamma mot Casillas men lyckades på något konstigt sätt slarva bort läget de lär drömma mardrömmar om de. Klockan gick och Real Madrid fick inte in bollen trots att man skapade massor vi fick vänta ända till den 89:e minuten innan hjälten för kvällen klev fram och räddade gulddrömmarna. Higuain fick en djupledsboll på kanten som han precis hinner upp innan kortlinjen och på en touch slår han ett perfekt inlägg på bortre stolpen där CRISTIANO RONALDO dyker upp och nickar in bollen i mål ifrån en halvmeters håll. 3-2 till Real Madrid och två mål av Ronaldo som kunde ha gjort hattrick på stoptid men stolpen var i vägen den gången. Mycket viktig seger för Real Madrid som nu återigen bara är en poäng efter Barcelona.

Mina tankar:
Ronaldo var hur bra som helst, när han spelar som i dag är han världens bästa. kaka hade några lägen men det vill sig inte riktigt, att han blir utbytt när Real jagar ledningen kan jag inte förstå kanske han var trött. Granero gör en okey match men slarvar för mycket och sumpar ena läget efter det andra. Guti måste gjort sitt sämsta inhopp i Real tröjan någonsin, jag gillar Guti men i kväll var han helt under isen och han slog knappt en ända pass till rätt adress. Arbeloa behöver jag nog inte ta upp han var lika äckligt dålig som alltid. Higuain är förlåten för sitt fina inlägg men annars är han väldigt osynlig något som man tycker Pellegrini måste se, tyvärr så finns det väl inte så mycket att slänga in. Pellegrini då...hmm jag är inte helt nöjd med hur han sköter Real Madrid, Varför får inte Lass spela när han är skadefri fjolårets bästa spelare han är säkert bättre än vad Arbeloa är på högerbackspositionen iallafall. Juanfran varför har inte den killen fått spela mer? han var ju hur bra som helst. Varför får Granero spela? In med Benzema och spela Ronaldo och Kaka på varsin kant dom är ju ändå där så gott som hela tiden. Tillsist Benzema du är förhelvete anfallare in i straffområdet så kanske du skapar nå någon gång. Men men vi vann tyvärr satt hårt inne något som jag inte tycker det ska göra hemma mot Osasuna när vi jagar ett liga guld.