Krönika: Laporta blundar för sanningen!


Jag säger bara Barcelona, ursäkta svordomen men detta kommer handla lite om Barcelona. Återigen går Barcelonas president ut och skämmer ut sig i media. Denna gången säger han att Barca inte köper vinnare vi skapar dom och tvärt om för Real Madrid. hm! Ok... Vad var det Barcelona gjorde innan förra säsongen och den innan de? hm just ja, man slutade så dåligt i ligan så något var man ju tvungen att göra. Man köpte Dani Alves (hittills dyraste ytterbacken). Thierry Henry, Yaya Toure, Eric Abidal, Hleb och Gabi Milito, 6 spelare som är mycket bra spelare. Sen kan man ju ifrågasätta Laporta varför ska man går ut och värvar spelare som inte platsar i Startelvan? Ska man värva spelare gör man det väl för att förbättra laget som Real Madrid gör? Vad jag vet så har alla fem spelat mycket i Barcelona men enlig Laporta är det bara spelare födda i Barca som spelar hem 3 titlar till klubben. Real Madrid har gjort precis det Barcelona gjorde när dom var på väg ner i ligan. Men Laporta är en enögd president som inte tål att se att Real Madrid lyckats med det han inte gjort någonsin, Att värva en riktig superstar. All heder åt Messi, Xavi, Iniesta och Puyol som är mycket bra spelare men jag lovar att det är inte Laporta som gjort att dom så bra. Alla fyra skulle varit världsstjärnor även om dom spelat i en annan klubb. Så Laporta sluta ta åt dig äran för dina spelare det är inte du som är nere på plan och utvecklar dom. Jag hade inte sagt nå om Josep Guardiola sagt att han skapat vinnare pga att han har tränat Barcelona B. Har man pengar så ska man väl använda dom. Laporta du måste gråta varje gång du går till banken det ända du ser är ett Euro tecken men Perez smilande! I ett desperat försök att dämpa ångern så köper du David Villa som verkligen kan identifiera sig med Barcelona. Bra försök pajas. Att klanka ner på Real Madrid när du använder samma affärs ide själv. Pinsamt Laporta! Att säga att man har 10 egen fostrade spelare på plan i CL finalen.. jo tjena.. En egen fostrad spelare är en spelare man fostrat dom viktigaste åren 14-20 då man måste bestämma sig om man ska satsa på fotboll. Ska vi se hur många det är:


Pique: spelade 4 år i Manchester U mellan dom åren.

Samuel Eto ó: Spelat många andra klubbar, Som ungdom i Real Madrid.

Thierry Henry: Spelat större delen av karriären i Arsenal.

Seydou Keita: Spelat i Barca ett år. Från ung talang till Barca stjärna...NOT!

Yaya Touré: Även här en stor barca talang eller inte! 1 säsong.


Jag antar att Abidal och Daniel Alves hade spelat som yttebackar om dom varit tillgängliga. Sedan har man en flock med spelare som bara spelat några säsonger. Så Laporta var bara tyst så slipper du skämma ut dig.


Ps: Du säger att du skapar stjärnor inte köper dom?? hahaha Ronaldo, Rivaldo och Ronaldinho fostrade i Barca skolan? skulle inte tro så. Barca köpte sina tre titlar på två säsonger. Se om Real kan vara bäst där med och göra det på en säsong?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0