Analys CL: Marseille - Real Madrid 1-3

Ronaldo bjöd på den snyggaste frispark hittills i Real tröjan!

Real Madrid vann kvällens match mot Marseille med 3-1 efter två mål av Ronaldo och ett av backen Albiol. Därmed är man nu klara för åttondelsfinalen i Champions League tillsammans med Milan från samma grupp. Marseille får inrikta sig på Europa Cupen.

Första halvlek kunde inte börja bättre för Real Madrid efter fem minuter få fick man frispark i drömläge för Ronaldo och som så många gånger förr så drar han upp bollen i krysset mycket vackert. Men glädjen varade inte så länge eftersom Marseille kvitterade redan i den 11:e minuten efter att Ramos förlorat en löpduell på kanten mot Taiwo som senare kunde slå ett inlägg på borte stolpen där en hemma spelare kunde nicka mot mål, men Albiol är där och täcker bollen från att gå in i mål, Albiol rensar undan bollen i panik men inte bättre än rakt på Lucho som med en volley kan göra 1-1. Just nu var Marseille på gång i matchen och minuten senare så nickar Pepe och Niang ihop och under tiden Pepe är av banan för omplåstring så gör Marseille ett mål till men det blir bortdömt pga offside. I den 24: min så kom Reals stora chans då man fick hela fyra chanser att göra mål först Ronaldo som nickar hörnan i stolpen, Higuain får öppet mål på returen men målvakten lyckas på nå konstigt sätt rädda, på denna returen så är Pepe framme och skjuter men det blockas av 2 spelare och målvakten och sista chansen får Ramos som skjuter på en försvarare och över målet, jätte läge för Real Madrid som borde gjort 2-1 där. Efter det fick vi vänta till stopptid på första halvlek innan det hände något av värde. Marcelo dribblade sig igenom hela Marseilles backlinje men i skottögonblicket så slits han i armen i straffområdet och skottet går utanför, kanske lite straff varning där?? Sista chansen fick Ronaldo på en frispark men målvakten boxade undan bollen.

Andra halvlek började bra från båda lagen, första läget fick Van Der Vaart som fick komma ostörd i mitten och skjuta ett bra skott som målvakten styrde åt sidan, Marcelo fick öppet mål på returen men lyckas skjuta 100 meter över. Just nu var det mycket Real Madrid, Marsielle hade några farliga kontringar men inget att nämna. I den 57:e min fick återigen Marcelo frigata på kanten och skött ett skott som målisen kunde styra över målet, på hörnan efter (som slogs av Van Der Vaart) lyckades bollen tillslut hamna hos Albiol som drog till på direkten och bollen letade sig in vid stolproten. Albiols första mål i Real Madrid tröjan, kul för han!! I den 65:e min kom Marseilles stora chans att komma tillbaka in i matchen då Casillas rusar ut på en helt onödig boll och kapar Niang i straffområdet, domaren blåser och pekar på straffpunkten. Lucho som redan gjort ett mål ställer upp sig för att ta straffen. Men han skjuter den stenhårt i ribban och där var matchen förlorad för Marsielle skulle man kunna säga. Efter det så tog Real Madrid över matchen mer och mer och i den 80:e min så slår Lass en lång djupledsboll till Ronaldo som i en konstig situvation med målvakten och backen får bollen serverad och bara kan slå den i öppet mål från straffområdslinjen. 3-1 till Real Madrid. Resten av matchen leker Real fotboll. Marcelo bjöd på några fina finter, Ronaldo och Benzema som blev inbytt i den 63 min körde lite klapp-klapp lir som sedan Benzema total missade. Real vinner rättvist med 3-1 och är det bättre laget rakt igenom. Däremot skulle jag kunna tänka mig Tiawo, Marseilles vänsterback i Real Madrid efter Januari. Stark, snabb och spelskicklig!