Analys: Real Madrid - Real Zaragoza 6-0

VDV och Higuain bakom storseger!!

Real Madrid kom till start med två defensiva spelare Lass och Diarra men det märktes inte i spelet. Istället så satte Real full fart framåt och redan efter två min så slog våran skyttekung Higuain till med 1-0. Real Madrid ägde spelet totalt och Zaragoza fick knappt låna bollen i första halvlek. Real skapade några halv chanser fram till den 26 min då Van Der Vaart kunde göra det förlösande 2-0 efter att Marcelo stilla stående lobbat bollen över hela Zaragozas försvar till en perfekt löpande VDV som med en bredsida bara kunde rulla in bollen. Från den stunden tog Real Madrid över matchen totalt och bara 2 minuter så gör samme Van Der Vaart 3-0 efter att Ramos slagit ett fint inlägg som backen missade och VDV kunde stöta bollen i mål. I den 29:e min så lyckades till slut Zaragoza komma över halvaplan och få i väg ett bra skott som Casillas fick rädda. Men det var tillfälligt för sedan var det dags för kvällens lirare Higuain att kliva fram igen då han på ett magiskt sätt fintar bort backen och drar till på volley i krysset. Underbart mål av Higuain hans tionde för säsongen. Ronaldo var mycket bra och haft 3-4 bra frisparkar, en gick precis utanför krysset. Mycket bra halvlek av Real Madrid.

Andra halvlek började som den första slutade att Real Madrid ägde bollen så gott som hela tiden och redan efter fyra minuter så spräckte Ronaldo äntligen sin noll då han fick ett perfekt inlägg på foten av Garay och dribblade bort 7 spelare innan han slog bollen i öppet mål, 5-0 mycket vackert! Nu var det kört för Zaragoza om det inte var det innan, Real Madrid skapade halvlägen hela tiden och det såg mer ut som ett handbolls anfallsspel än fotboll. Ramos, Marcelo och Ronaldo skapade varsin chans som så när resulterade i mål. I den 62:a min så kom Benzema och Raul in istället för Higuain och Marcelo. Benzema var inte sen att tacka för chansen då han efter 9 min fick en fin djupleds boll av Van Der Vaart och kunde placera in slutresultatet 6-0 via stolpen. Ja, vad ska man säga det var bara ett lag på planen i dag. Ronaldo och många andra kunde ha gjort minst ett mål till med alla chanser man skapade. Higuain och Van Der Vaart visar grym form in för jul ledigheten, Kaka får jobba för att ta platsen av VDV när han är tillbaka. Detta var en riktigt fin julklapp av Real Madrid!